Kaynananın el öptürme mücadelesi

neden büyüklerin eli öpülür? buna benzer bir adet başka ülkelerde var mı, sadece yaşça bizden büyük olduğu için birine farklı biçimde saygı göstermekle alakalı? şimdi şu yaştan sonra adetimi değiştirecek değilim, elbette dedelerimin, babamın elini mecbur öpeceğim muhtelif zamanlarda ancak durduk yere bu soru aklımı kurcaladı.

neden ii seceneginiz varmis gibi goruyorsunuz?

yani ya opucem, ya da cinnet getirecem diye,

guzel guzel deseniz ya ben el opmuyorum diye,
veyahut bir sey demeyin, her defasinda eli cevirip tokalasin.

bu sebeple kavga edilmez bence.

Bugün anneme dedim ki, senden başka kimsenin elini öpmek istemiyorum... Nedir bu el öptürme olayı diye konuştuk.
Öpmek zorunda değilsiniz, kesinlikle öpmeyin.
Sanki böyle bı kural kaide var kesinlikle zorunlu, el öpmesek öpmediğimiz kişi ölecek...

Şaka mısınız?? Saygı, hürmet güzel şey, deneyin iyi gelir belki egonuza.

neden ii seceneginiz varmis gibi goruyorsunuz?

yani ya opucem, ya da cinnet getirecem diye,

guzel guzel deseniz ya ben el opmuyorum diye,
veyahut bir sey demeyin, her defasinda eli cevirip tokalasin.

bu sebeple kavga edilmez bence.
Her seferinde çevirince işi inada bindirdi çünkü.Bence anlayıp saygı duyması gerekiyor.Burdaki bir çok arkadaş bunu kaçırmış.Sadece büyüğe saygı duyulmaz,küçüğe de duyulur.

Merhaba uzunca bir aradan sonra yine ben.Şimdi aramızda böyle bir mücadele var neden dicekseniz benim 73 yaşındaki babam bile elini öpmek için uzandığımızda geri çekiyorsa ben bu 60 yaşındaki süslü püslü Gençlerle yarış halinde olan kadının bana öpmem için uzanıp duran elini öpmek istemiyorum.Çünkü onda mesaj var ben senden üstünüm mesajı ben senden yaşlıyım değil.Kolaysa kızına uzatsın o eli,bacı kardeş gibi geziyor onunla.Bize gelince hünkar zannediyor kendini.O da inat etti uzatıp duruyor ben de nazikçe döndürüyorum elini.Bakalım nereye kadar gidecek bir cinnete bakıyor hepsi ama bakalım ne zaman?sizce kim haklı kim haksız?
Bizde el öpme yok. Yani eşimin tarafında. İyi ki yok ben de sevmiyorum. Çok yaşlıların elini öpüyoruz. Neye göre belirleniyor bilmiyorum ama nice!

Benim ailemde de el öpülür, ama eşimin ailesinde hiç yok.
Bozulmuştum ilk zamanlarda niye el öptürmüyorlar bana diye, dışlandığımı düşünmüştüm.
bunun için cinnet geçirmeyi düşünüyorsanız gerçekten yazık canınıza.

Saygı el öpmeyle mi oluyor? İlginç. Bir büyük gelince kalkar yer veririm. Çayını veririm. Bir isteğin var mı diye sorarım. Sözünü kesmem. Sesimi yükseltmem. Bayram değilse, ortam gereği bir zorunluluk yoksa el öpmüyorum... Şimdi saygısız mıyım ?

Bana uzatanlarınkini hiç öpmem inat 😀

Merhaba uzunca bir aradan sonra yine ben.Şimdi aramızda böyle bir mücadele var neden dicekseniz benim 73 yaşındaki babam bile elini öpmek için uzandığımızda geri çekiyorsa ben bu 60 yaşındaki süslü püslü Gençlerle yarış halinde olan kadının bana öpmem için uzanıp duran elini öpmek istemiyorum.Çünkü onda mesaj var ben senden üstünüm mesajı ben senden yaşlıyım değil.Kolaysa kızına uzatsın o eli,bacı kardeş gibi geziyor onunla.Bize gelince hünkar zannediyor kendini.O da inat etti uzatıp duruyor ben de nazikçe döndürüyorum elini.Bakalım nereye kadar gidecek bir cinnete bakıyor hepsi ama bakalım ne zaman?sizce kim haklı kim haksız?
O senin annen tabikide öpmen gerekiyor.Bizim gelenek göreneğimizde büyüğe saygı vardır.Haksızsınız hanımefendi.

Back
X