Valla daha neler neler sinir olmamak ne mümkün insanı babası da aptal yerine koyarsa kime güvenicez bu dünyada?işte sonra da baba hakkı, baba sözü falan de gel.. teşekkürler Hibele, bu gece de sinir olacak bir mesaj okudum kk da :)
Bence ev içi yaptırmayı geç hiç yanaşmasın bile o evi almaya50 bin gibi bir paraya evin içini gayet lüks yaptirabilirsiniz. Kredinizi ona göre çekerseniz. Uzlaşmaniz için bunu öneriyorum. Yoksa sen ulaşmak istemiyorsan altınlarıni vermek zorunda değilsin. O zaman ben bu evi istemiyorum bu ev için altın bozdurmam diyebilirsin
tapusu babamda. ama anahtari vermediler. dedemler sağsa vermiyolar.. dedemin bi sürü mali vardi zaten mal paylaşildi tarlayı arsayı aldi babam.. olmazsa anahtarı degiştir dedim babama girmesinler nede olsa eskde yaşiyolar evlerinde eskdeki ev ortak bölünecek.. babamgil 4 kardeşler zaten. köydeki ev babamin artık. ortak yok.Yaa gördün mü onlar olsa kimseyi sokmazlar.Keşke tarla vs alsaydı getirisi olurdu bari
Bugune kadar bana bisey danismadi zaten hic. Hep annesigilden sonra ogrendim herseyiİşin zor eşinin her istediğine boyun eğeceksin gibi eşinde ileri görüşlü biri değil pek ailesinin gölsesinden çıkmayı sevmeyen biri ama en çokta sen mutsuz olacağına bile bile dediğim dedik bir adamla yaşamak zulüm bu durumla yaşayan çok kadın var, ama beteri de var evsiz kalmak gibi sokakta yaşamak gibi yani hep beterini düşünerek mutlu olman gerekecek , ama eşin kaba biri sadece onun mutluluğu ve tutkuları önemli senide önemsemiyor resmen başka kararlar konusundada sana danışmıyacak gibi
Gorucu usulu evlendim ama cok sevdim seviyorumda.bir senedirde sadece onun istekleriyle onun kararlariyla yasiyiruz ne zaman anlayacak böyle gitmeyecegini bilmiyorum. Sevgisi konusunda bi sıkıntım yok el ustunde tutuyor ama seven adam nasil boyle yapar onuda bilmiyorumYaa zaten istemediği bir evi alarak huzur kaçacak böyle kaçsin o zaman. Böyle baskıcı dedigim dedik bir adamla huzur muzur olmaz tabi. Bugün buna boyun egersin yarın çocuk için alınacak bir karar da söz hakkın olmaz obur gün başka bir şeyde böyle davranmak gerekir. Zaten istemedigin bir muhitte oturuyorum demissin. Ee o zaman da huzur kacmasin diye boyun egmissin. Yani böyle bir adam ile yaşamak kolay değil görücü usulü evlenmediysen zaten biliyordun. Hee şimdi şimdi artık ağır geliyor seni daha fazla rahatsız etmeye başlıyor olabilir. Onda da yapacağın tek şey Hayır demeye başlamak olmalı. Biraz da o huzurumuz bozulmasın diye karısı ile ortak yol bulmaya çalışabilir.
Yani ev konusu malesef öyle oluyor canım içinde deden yaşarken tüm akrabalarının gelme hakkı var nemalesef kitapusu babamda. ama anahtari vermediler. dedemler sağsa vermiyolar.. dedemin bi sürü mali vardi zaten mal paylaşildi tarlayı arsayı aldi babam.. olmazsa anahtarı degiştir dedim babama girmesinler nede olsa eskde yaşiyolar evlerinde eskdeki ev ortak bölünecek.. babamgil 4 kardeşler zaten. köydeki ev babamin artık. ortak yok.
Gorucu usulu evlendim ama cok sevdim seviyorumda.bir senedirde sadece onun istekleriyle onun kararlariyla yasiyiruz ne zaman anlayacak böyle gitmeyecegini bilmiyorum. Sevgisi konusunda bi sıkıntım yok el ustunde tutuyor ama seven adam nasil boyle yapar onuda bilmiyorum
Bugune kadar bana bisey danismadi zaten hic. Hep annesigilden sonra ogrendim herseyi
Cok mantikli fikirler canim tesekkur ederim.O zaman otur konuş bu sıkıntılarıni anlat. Niye sana danismadigini sor. Gerçekten insanlar konuşalım konuşalım anlasın canım. Sen hiç ses çıkarmasan adam ne güzel karışan eden yok kafasına göre yaşıyorum der keyfine bakar. Aile birlik olma bilincini aşılama bak. Bıkmadan yılmadan usanmadan. Konuşarak anlatacaksin bunları. Hiç kabul etmese bile beklentilerini isteklerini bilir
Benim huzurum bizim huzurumuz onun umrunda degilki yeteeki ailesi mutlu olsun. İlerde boyle bisey ciksabu ev bizim demez biz para verdik demez adim gibi eminimyine onlarin dedigi olur. Benim kocam boyle bi insan isteOrtak paylaşım taşınmasız mallar epey sıkıntılı bunu yaşayan bilir evin tapusu olsada sıkıntılı mesela bir örnek vereyim bahçede zeytin ağaçlar ve meyveler olduğunda bölüştürmen gerekir onların hakkını vermen gerekir bu esnada diıer aile fertleri zeytin toplamaya gelmezler ama zeytin yağından isterler meyva konusundada su parası ödemezler ama geldiklerinde meyvalar kasalarla eve götürülür baba malı olunca seninde tapun olsada sıkıntılar bahçeden başlar bence ortaklaşa mal dert başka birşey değil
İleride olacağı diğer kardeşler haklı olarak pay isteyecek babamızın payı diyerek tapu istediği kadar eşinizin üzerine olursa olsun satış iptal davası falan açarlar.Benim huzurum bizim huzurumuz onun umrunda degilki yeteeki ailesi mutlu olsun. İlerde boyle bisey ciksabu ev bizim demez biz para verdik demez adim gibi eminimyine onlarin dedigi olur. Benim kocam boyle bi insan iste
Satin diye kafalarina ben koydum bi kere ne biliyim bu evin cokcok degerli oldugunune biliyim bana patlayacaginiMadem o ev yabancıya satılamayacak, en iyisi tüm planları iptal edin. Düzeni hiç bozmayın. Ev kayınvalidelerde kalsın. Onlar vefat edince de satılmasın, dursun öyle. Manevi değeri varmış ya hani. Borca girmeye gerek yok.
Satin diye kafalarina ben koydum bi kere ne biliyim bu evin cokcok degerli oldugunune biliyim bana patlayacagini
Aynen babasi bize ev alacagina biz onlara ev alıyoruz. Birde biz evlenirken nasip olursa bi kac aya kadar evinizide alacam demisti. Ya onlardan filan istedigimde yok asljnda bize ev konusunda karismasalar yeterŞimdi de "biz alacaksak ne anlamı olacak, üstelik kredi borcu altına gireceğiz" deyin. İkna edin. Edemiyorsanız da altınları vermeyin. Harcamalarınızdan da kısmayın. Sizin rızanız olmadan bir yola giriyorsa külfetini de çeksin eşiniz.
Zaten tapuyu eşinizin üzerine yapacaklarının da garantisi yokmuş. Bu durumda ev satın almış değil, ailesi yeni bir ev alsın diye onlara kredi çekmiş olursunuz sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?