Kaynananin eski püskü evini aliyoruz

işte sonra da baba hakkı, baba sözü falan de gel.. teşekkürler Hibele, bu gece de sinir olacak bir mesaj okudum kk da :)
Valla daha neler neler sinir olmamak ne mümkün insanı babası da aptal yerine koyarsa kime güvenicez bu dünyada?

Bence ev içi yaptırmayı geç hiç yanaşmasın bile o evi almaya

Tamam satin alin siz de 5 bin lira deyin, ederi o kadar deyin

Yaa gördün mü onlar olsa kimseyi sokmazlar.Keşke tarla vs alsaydı getirisi olurdu bari
tapusu babamda. ama anahtari vermediler. dedemler sağsa vermiyolar.. dedemin bi sürü mali vardi zaten mal paylaşildi tarlayı arsayı aldi babam.. olmazsa anahtarı degiştir dedim babama girmesinler nede olsa eskde yaşiyolar evlerinde eskdeki ev ortak bölünecek.. babamgil 4 kardeşler zaten. köydeki ev babamin artık. ortak yok.

4 tane daha evladı varsa o ev nasıl sizin olacakmış anlamadım tapusuda eşinin üstüne değilse ilerde epey başınız ağrıyacak ama eşinde lnat ederse kaybı büyük olacak , mal bölüşümde epey zararda olacak ,eşinde amma akılsız bir adammış

Benüm eşim de aileci.sadece bir abisi var o da ABD de yaşıyor.evli ve 2 çocuk sahibi kaynım.kv yıllardır onlara hasret.yaşlıcoldukları için de sürekli gidemiyorlar en son 4 sene önce gitmişlerdi.eşim de oturduğumuz siteyi çok seviyorum (çocukluğu orda geçmiş) bahanesiyle burdan çıkmak istemiyor.taşınma konusunu açsam annesi panik oluyor.kv ile birbirimize saygılıyız fakat 5 senedir kendisine hiç ısınamadım.etrafta da çok sevilen bir komşuyum fakat kendisi biraz bencil.en son evimde ufacık bir fare gördüm (eviniz Bahçeli)eşim hemen öldürdü.o günden beri taşınma mevzusunu açtım.2 gündür de hamilelik bahanesiyle annemde yaşıyorum(annem durumları bilmiyor tabi üzülmesin diye söylemedim) eşimin ve ailesinin ısrarı (bencilliği)karşısında artık bir duruş sergilemem gerektiğini düşünüyorum çünkü riskli bir hamileliğim var ve merdivenli bir evde Bebek büyütmek istemiyorum.kv de bu ara bana çok iyi davranıyor benek için olduğu o kadar belli ki.neyse bem de bir karar aşamasındayım.(ki gerçekten çok yumuşak huylu davrandım hep 5 senedir eşim istediği için o evde oturuyorum)kati süretle o evde yaşamak istemiyorum.bakalım neler bekliyor beni

Bugune kadar bana bisey danismadi zaten hic. Hep annesigilden sonra ogrendim herseyi

Gorucu usulu evlendim ama cok sevdim seviyorumda.bir senedirde sadece onun istekleriyle onun kararlariyla yasiyiruz ne zaman anlayacak böyle gitmeyecegini bilmiyorum. Sevgisi konusunda bi sıkıntım yok el ustunde tutuyor ama seven adam nasil boyle yapar onuda bilmiyorum

Yani ev konusu malesef öyle oluyor canım içinde deden yaşarken tüm akrabalarının gelme hakkı var nemalesef ki

Canim sen engel olamiyorsan uzlaşmaya çalış. Mesela senin bu isteklerini biliyor mu? Bu muhiti sevmiyorum. İçi temiz yeni bir evde oturmak istiyorum. Bunları söyle bunları karşılayacak şekilde bir ev alışverişine girin derim. Alacağınız ev bunu karsilamayacaksa o zaman ya evi yaptıracak ya da siz başka bir yere tasinacaksiniz ve bu evi kiraya vereceksiniz. Bu şekilde uzlaşma alternatifleri ile gidin derim. Uygun olan bir tane de anlasın. Eğer hiç bir şeye tamam demiyorum diyorsa o zaman altın falan yok kafana göre is yapıyorsanız benden bişey bekleme diyebilirsin.

Bu arada miras mevzusu çok önemli öyle babadan ev satın almak falan olmaz. Gerçi banka kredisi ile alacaksınız zaten ama kardeşleri dava açıp değerinden çok düşüne aldılar aradaki farkı istiyoruz falan diyebilirler. Bilmiyorum iyi düşünsün bu durumu. Onun yerine ev anne babasında kalsın. Onların yeni oturacagi evi satın alabilirsiniz. Bu evi kiraya verin söz başka yere taşının.

Bugune kadar bana bisey danismadi zaten hic. Hep annesigilden sonra ogrendim herseyi

O zaman otur konuş bu sıkıntılarıni anlat. Niye sana danismadigini sor. Gerçekten insanlar konuşalım konuşalım anlasın canım. Sen hiç ses çıkarmasan adam ne güzel karışan eden yok kafasına göre yaşıyorum der keyfine bakar. Aile birlik olma bilincini aşılama bak. Bıkmadan yılmadan usanmadan. Konuşarak anlatacaksin bunları. Hiç kabul etmese bile beklentilerini isteklerini bilir

Ortak paylaşım taşınmasız mallar epey sıkıntılı bunu yaşayan bilir evin tapusu olsada sıkıntılı mesela bir örnek vereyim bahçede zeytin ağaçlar ve meyveler olduğunda bölüştürmen gerekir onların hakkını vermen gerekir bu esnada diıer aile fertleri zeytin toplamaya gelmezler ama zeytin yağından isterler meyva konusundada su parası ödemezler ama geldiklerinde meyvalar kasalarla eve götürülür baba malı olunca seninde tapun olsada sıkıntılar bahçeden başlar bence ortaklaşa mal dert başka birşey değil

Cok mantikli fikirler canim tesekkur ederim.

Benim huzurum bizim huzurumuz onun umrunda degilki yeteeki ailesi mutlu olsun. İlerde boyle bisey ciksabu ev bizim demez biz para verdik demez adim gibi eminimyine onlarin dedigi olur. Benim kocam boyle bi insan iste

Benim huzurum bizim huzurumuz onun umrunda degilki yeteeki ailesi mutlu olsun. İlerde boyle bisey ciksabu ev bizim demez biz para verdik demez adim gibi eminimyine onlarin dedigi olur. Benim kocam boyle bi insan iste
İleride olacağı diğer kardeşler haklı olarak pay isteyecek babamızın payı diyerek tapu istediği kadar eşinizin üzerine olursa olsun satış iptal davası falan açarlar.

Satin diye kafalarina ben koydum bi kere ne biliyim bu evin cokcok degerli oldugunune biliyim bana patlayacagini

Satin diye kafalarina ben koydum bi kere ne biliyim bu evin cokcok degerli oldugunune biliyim bana patlayacagini

Şimdi de "biz alacaksak ne anlamı olacak, üstelik kredi borcu altına gireceğiz" deyin. İkna edin. Edemiyorsanız da altınları vermeyin. Harcamalarınızdan da kısmayın. Sizin rızanız olmadan bir yola giriyorsa külfetini de çeksin eşiniz.

Zaten tapuyu eşinizin üzerine yapacaklarının da garantisi yokmuş. Bu durumda ev satın almış değil, ailesi yeni bir ev alsın diye onlara kredi çekmiş olursunuz sadece.

Aynen babasi bize ev alacagina biz onlara ev alıyoruz. Birde biz evlenirken nasip olursa bi kac aya kadar evinizide alacam demisti. Ya onlardan filan istedigimde yok asljnda bize ev konusunda karismasalar yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…