• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynananız çocuğunuza bakar mı?

Ayrıca da bizimde ilk bebeğimizdi annem 19 gün Kv 10 gün kaldı herkes evine gitti . O süre de Kv hiç birşey yapmadı bebek sevdi . Annemde yemek temizlik yaptı ben bebeğe baktım . Onlar gidince de herşeyi ben yaptım bebeğe de baktım . Hepimiz anamızın karnında öğrenmedik bebek bakımını okuduk dinledik uyguladık bu kadar basit . Kv ve annen bakmak zorunda değil neyin kafası bu acaba 🤦🏻‍♀️

Merhaba arkadaşlar. Yakında doğum yapacağım Allah izin verirse. Annemin yanında yani memlekette doğum yapacağım. Doğumdan sonra da dört ay annemin yanında kalacağım. Çünkü görev yaptığım yerde kimsemiz yok. Biraz büyütüp öyle gideceğim. Neyse geçen kayınvalidem ile konuşuyoruz. Bana diyor ki annen seninle gelsin de orada da baksın. Dalga geçer gibi! Kendi emekli evde oturuyor. Bir işi gücü yok gelmiyor. Benim annemin kalp hastası (72 yaşında) babamı evde bırakıp gelmesini bekliyor. Yanlış anlamayın kayınvalidem benim çocuğuma bakmak zorunda değil ama insan karşı tarafa bunu teklif ederken de utanır. Haksız mıyım?
Benimki de bakmaz doğum yaptım ziyarete geldi hastaneye o arada pansuman yapılıyordu dikislerime sezeryan doğum oldu dediği kelime şu dikişlerin çok sağlam hiç enfeksiyon kapmamis .

Sizinle gelmeyi teklif etmek zorunda değil.
Annen seninle gelsin vs, gereksiz muhabbet olmuş, onu ilgilendirmez.
En fazla ne düşünüyorsunuz bakım için diyebilirdi.
Ama gelip bakmak zorunda değil, aynı şehirde olsanız neyse.
Bir insanın emekli olması, evde olması size her an müsait görüntüsu çizmesin.
Herkesin kendine özel bir hayatı var.

Yani bu aslinda senin ondaki durumuna göre degisir sana muhtac olduysa bakar ama şunu net demeliyimki %70 i anne cocugu dese torununa bak biz bas basa bugün yemege cikmak istiyoruz yada alisverise gidecez uzak yere bakmaz.Not:Muhtacliktan kastım bir zamanlar seni gram önemsemez ama çikarini etkileyebiliyorsan bu durum değisimi demek yasayan anlar Allah iyi kaynanalara denk getirsin ama Allah bunkonumada getirmesin amin..

Merhaba arkadaşlar. Yakında doğum yapacağım Allah izin verirse. Annemin yanında yani memlekette doğum yapacağım. Doğumdan sonra da dört ay annemin yanında kalacağım. Çünkü görev yaptığım yerde kimsemiz yok. Biraz büyütüp öyle gideceğim. Neyse geçen kayınvalidem ile konuşuyoruz. Bana diyor ki annen seninle gelsin de orada da baksın. Dalga geçer gibi! Kendi emekli evde oturuyor. Bir işi gücü yok gelmiyor. Benim annemin kalp hastası (72 yaşında) babamı evde bırakıp gelmesini bekliyor. Yanlış anlamayın kayınvalidem benim çocuğuma bakmak zorunda değil ama insan karşı tarafa bunu teklif ederken de utanır. Haksız mıyım?
Kaynana ni ne yapacan yahu bayada can sıkmıssın sana destek olmak yerine baska seyler cikarir bosver

Benim eşim annemin yanında doğum yapmamı bile istemiyor. Bu çocukları kendi başımıza yapmadık ki, adamlar baba oluyor. Eşiniz 4 aya izin veriyor he? 4 aylık çocuğa sonra ne kadar düzgün babalık yapabilecek bir düşünün bence.
Aynen cok dogru babaligi bosver eş likten cikacaksin yani erkeklerde nedense ciddi bir uzaklasma oluyor turlu bahaneler ilgi beklerken bilmiyorm hepsimi boyle

Kesinlikle esinizden 4 ay uzak kalmayin bakiminda ne var canim aa hem yemegini hemde cocuguna bakarsin bu annelere gidenleri hic anlamiyorum cok boyle durumlara denk geldim es kaei koca arasinda sogukluk olur benik bildigim 1 ay olur 4 ay nedir ? Bence kimseyi cagirmayin evde cocugunuza kendiniz bakin sezeryanda bile annen 1 hafta gelir gider

Benim eşim annemin yanında doğum yapmamı bile istemiyor. Bu çocukları kendi başımıza yapmadık ki, adamlar baba oluyor. Eşiniz 4 aya izin veriyor he? 4 aylık çocuğa sonra ne kadar düzgün babalık yapabilecek bir düşünün bence.
Adam hiç sorumluluk almamış oluyor .

Bence süre belirtmeyin kendinizi toparlayana kadar kalın ve evinize gelin.4 ay uzun bir süre. 4 aydan sonra ek gıda, Diş çıkarma gibi önemli zamanlar gelecek . Her zaman anneniz yanınızda olamaz.
Bebeklik dönemi zor değil aslında ama gaz olursa ve diş çıkarma dönemleri zor oluyor. Eşinizle beraber bakmalısınız çünkü onun da babalığa alışması lazım. Bebek 4 ay olup eve dönünce eşiniz bebek bakimiyla ilgilenmez bence.
İnşallah çok sakin bir bebek olur güle oynaya büyütürsünüz🙏

Kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil. Kadinin isinin gucunun olmamasi size gelip cocuk bakmasi gerektigi anlamina gelmiyor. Kendi yaginizda kavrulmayi ogrenmelisiniz. 🤷

Allah askina yapmayin annenin evine niye gidersin ben cok karsiyim.Otur evinde annen gelemiyorsa gelmesin sen diyorsun onun duzeni bozulmasin ama farkinda degilsin senin duzenin bozulcak yeminle dedi dersin 4 ay sonra gel eski eşin eskisi gibi olmayacak ben yasadim oda ayni evde tabi kaynanayla yasiyordum o sira hemen esimin yatagini ayirmisti salonda sagolsun rahatsiz olmasin bebekten

Ama simdi gelmeyen kaynana varya sen evdne cikma esinle bak bebege nasil gelir hergün gelir eminnol

Benimki doğumda geldi erken doğum riskim de vardı Allah var yemeği hep yaptı eşim getirdi. Ama bunların hepsi sonra benim başıma kakıldı. Eşim tarafından. Doğum sonrasında küstü gitti tek kaldım 2 Kilo doğmuştu oğlum ailemden kimse bu şehirde değildi. Zorlandım ama üstesinden geldim. Eğer çalışmıyor iseniz kendiniz çok güzel bakarsınız bir süre annende kal sonra evine dön bence. Mecburiyet yoksa da bakmasın kayınvalideniz daha iyi.

Ben de eşime üzülürdüm herhalde
Adam ilk günleri hiç keyifle yaşayamayacak

Siz esine maas kartini veren, esinin bebek icin hicbir sey almasina izin vermedigi, kv'nin bebegin butun ihtiyaclarini aldigi, esi asiri pinti olan uyesiniz degil mi? Cumle devrik oldu ama anlayan anladi. Bu sartlarda kv'nin annen cocuga bakar demesini dert etmezdim hayatta. Dert edecek baska bir suru sey var sizde.

Back
X