• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynananız çocuğunuza bakar mı?

Sorunun cevabı, benimki de götürürsem anca bakar. Ama düzenli bakmaya kendi ailem de düzen bozup gelmez. Zaten aylarca bakım da olmaz. Olmamalı.

Biz kendimiz baktık. Doğumdan sonra kocam da ben de hem lohusa gibi hem değil gibiydik, çekirdek ailece kalmıştık.

Ama seninki çam ormanını devirmiş totosuyla.

Siz esine maas kartini veren, esinin bebek icin hicbir sey almasina izin vermedigi, kv'nin bebegin butun ihtiyaclarini aldigi, esi asiri pinti olan uyesiniz degil mi? Cumle devrik oldu ama anlayan anladi. Bu sartlarda kv'nin annen cocuga bakar demesini dert etmezdim hayatta. Dert edecek baska bir suru sey var sizde.
Kayınvalide mi bütün bebek ihtiyaçlarını almış? Burada kayınvalideye alınmak yerine pinti çocuğa bakması gereken eşini takacağına hedef yine yanlış kişiler olmuş desenize. Kadın ihtiyaçlarını almış almasada ebeveyn olmadıkları için bakmış bakmamış önemli değil kadın yapacağını yapmış kısaca benden bakma konusunda beklentin olmasın diyor ee hakkıda emekli diye bakacak hali yok. Annesininde keza öyle. Konu sahibi zaten baksın demiyorum diyorda 4 ay sonrasını düşündüğü için zaten kayınvalideden beklentisi olduğu açıkça bellide neyse

Kayınvalide mi bütün bebek ihtiyaçlarını almış? Burada kayınvalideye alınmak yerine pinti çocuğa bakması gereken eşini takacağına hedef yine yanlış kişiler olmuş desenize. Kadın ihtiyaçlarını almış almasada ebeveyn olmadıkları için bakmış bakmamış önemli değil kadın yapacağını yapmış kısaca benden bakma konusunda beklentin olmasın diyor ee hakkıda emekli diye bakacak hali yok. Annesininde keza öyle. Konu sahibi zaten baksın demiyorum diyorda 4 ay sonrasını düşündüğü için zaten kayınvalideden beklentisi olduğu açıkça bellide neyse
Evet, oyle bir konusu vardi. Bebege bir sey alamamis, esi izin vermemis, gerek yok annem her seyi aldi demis. Bu 'her sey' ne onu da bilmiyoruz. Esi oyle uygun gormus. Bir konusu da esine maas kartini vermekle ilgiliydi. Esi asiri pintiymis ve her aldigina karisiyormus. Bu adama cocuk yapip, 4 aylikken calismaya donmeyi dusunmek cok yazik. Isi birakirim, cocuguma bakarim, en azindan uzerinde hak iddia edemedigim para icin sut kokan bebegimi kimseye birakmamis olurum.

Evet, oyle bir konusu vardi. Bebege bir sey alamamis, esi izin vermemis, gerek yok annem her seyi aldi demis. Bu 'her sey' ne onu da bilmiyoruz. Esi oyle uygun gormus. Bir konusu da esine maas kartini vermekle ilgiliydi. Esi asiri pintiymis ve her aldigina karisiyormus. Bu adama cocuk yapip, 4 aylikken calismaya donmeyi dusunmek cok yazik. Isi birakirim, cocuguma bakarim, en azindan uzerinde hak iddia edemedigim para icin sut kokan bebegimi kimseye birakmamis olurum.
Pinti adamda hiç çekilmez tüylerim diken diken:eek:

Benim eşim annemin yanında doğum yapmamı bile istemiyor. Bu çocukları kendi başımıza yapmadık ki, adamlar baba oluyor. Eşiniz 4 aya izin veriyor he? 4 aylık çocuğa sonra ne kadar düzgün babalık yapabilecek bir düşünün bence.
Çocuğu anamızın evinde yapmıyoruz ki anamızın evinde doğuralım. Eşiniz çok doğru düşünmüş.
Ya konusahibinin eşi de kendi gibi olgun değil yada karısının ısrarına dayanamıyor. Yoksa normal bir insan razı olur mu çocuğunun başka yerde kalmasına.

Erken doğum riski neyse de. Normal sürecinde sıkıntısız bir doğumda 4 ay anne yanında kalmak nedir ya? En fazla 1 aya zaten kendi başına bakacak hale gelirsin. (Bence 1 ay bile fazla 1 haftada yeterli). Anne olmak, bebek vs bunlar yüzyıllardır oluyor. Bebek bakmayı bilmiyorum diyerek abartmasak mi acaba. Annenin yanında 4 ay kaldıktan sonra evine döndüğünde yaşayacağın şok daha fazla olacak. Bir anda boşluğa düşeceksin o zamanda ben bebegimle başa çıkamıyorum uyumuyor, sürekli agliyor kucak istiyor diye konu açacaksınız. Kaynana da ayrica bakmak zorunda degil. 4 ay annende kaldıktan sonra devamında da o baksın bari demiş gibi geldi bana.

Ayrıca 2 yasında kızım var. Kayinvalidem benim is yoğunluğumda gelip evimde bakar. Şimdiye kadar 1 elin 10 parmağını geçmemiştir babaannesine gonderip tum gün kalmasi. Sezeryan doğum yaptığım ilk geceden itibaren hastanede dahil kızımla ben ilgilendim baktim. Eve geldiğimde de aynı şekilde. O yüzden anne yanında kalayım babanne gelsin baksin pek normal gelmiyor bana.

Benim annemle kayınvalidem aynı yaşta ikisi de tam zamanlı bir çocuğun sorumluluğunu alamayacaklarını en başta söylediler. İkisine de saygım sonsuz. Sağlıklı da olsa evde boş boş otursa da bakmak zorunda değiller. Siz zaten planınızı yapmışsınız söylediğini duymazdan gelin geçin ne kendinizi geriyorsunuz ki.

Yok bence annenizi getirmeyin evinize, bozulmasin kadinin duzeni. 4ay da cok uzun 1 ay filan durun gecin evinize, esinizle bakarsiniz. Benim kaynanam kizinin cocugu a bakma icin evlerinde kaldi. Aman yarabbi kadini hizmetci gibi kullandilar. Yemek bulasik cocuk. O utanmaz damat ayagini kaldiriyodu yasli kadin supuruyo... sirtina bi kaban bile almadilar ustelik. Annem duzenini bozamaz bizim icin deyin. Kaynananiza neyse muhtar gibi ikametgah duzenlemesi yapiyo.

Aslinda kv niz annen gelsin baksin cümlesini kurmakla ,kendisinin bebege bakamayacagini ve buna hazirlikli olmaniz gerektigini beyan etmis.Benim kv de öyle yapmisti ben hamileyken ve aslaaa da bakmadi ,bir gün bile.Direk öyle anladim ben sizin kv yi de kendi adima.Karso tarafa dayatma yapmasinin baska bir aciklamasi olamaz zaten.

Ay gelmesin kaynanam ya ne geregi var tek bile dogururum yeter ki gelmesin ! Ne şanslisin var ya keske benim kaynana da seninki gibi bir iyilik yapsa da annen baksin sana dese ama demez onu tanidigimdan beri agzindan hayirli bir cumle duymadim 😁

Merhaba arkadaşlar. Yakında doğum yapacağım Allah izin verirse. Annemin yanında yani memlekette doğum yapacağım. Doğumdan sonra da dört ay annemin yanında kalacağım. Çünkü görev yaptığım yerde kimsemiz yok. Biraz büyütüp öyle gideceğim. Neyse geçen kayınvalidem ile konuşuyoruz. Bana diyor ki annen seninle gelsin de orada da baksın. Dalga geçer gibi! Kendi emekli evde oturuyor. Bir işi gücü yok gelmiyor. Benim annemin kalp hastası (72 yaşında) babamı evde bırakıp gelmesini bekliyor. Yanlış anlamayın kayınvalidem benim çocuğuma bakmak zorunda değil ama insan karşı tarafa bunu teklif ederken de utanır. Haksız mıyım?
Niye utansın ki fikrini dile getirmiş. Siz dedinizmi bakarmisin diye ? Belkide senin istemedigini düşünüp böyle bişey teklif etmedi. Bebege bakmak o kadarda zor değil 4 ay evinden uzak kalacak kadar bakamayacaginimi düşünüyorsun gerçekten

Kendi istese ben baktırmam
Bu arada 4 ay cok uzun cocuk bakmayi kimse bilerek yapmiyor zaten ilk cocugunu 4 ayda da ogrenilmiyor zaten her gun yeni bir sey.. bir cocuk dogar ayni anda bir anne de dogsr demisler. Rutin gereo cocuga. 40 gun hadi bilemedin 2 ay kalın ve evinize dönün kendiniz bakın derim nacizane

Bakmak zorunda değil ona mı güvendin diye yorum yapılıyor her zaman bebek konularında.
Tamam kimse zorunda değil ama yardıma ihtiyacı olan kızına, gelinine yardımcı olsan ne olur yani ölür müsün. İnsan bazı durumlarda başkasına muhtaç olabiliyor birinin desteğine ihtiyaç duyabiliyor.

Merhaba arkadaşlar. Yakında doğum yapacağım Allah izin verirse. Annemin yanında yani memlekette doğum yapacağım. Doğumdan sonra da dört ay annemin yanında kalacağım. Çünkü görev yaptığım yerde kimsemiz yok. Biraz büyütüp öyle gideceğim. Neyse geçen kayınvalidem ile konuşuyoruz. Bana diyor ki annen seninle gelsin de orada da baksın. Dalga geçer gibi! Kendi emekli evde oturuyor. Bir işi gücü yok gelmiyor. Benim annemin kalp hastası (72 yaşında) babamı evde bırakıp gelmesini bekliyor. Yanlış anlamayın kayınvalidem benim çocuğuma bakmak zorunda değil ama insan karşı tarafa bunu teklif ederken de utanır. Haksız mıyım?
Kimse çocuğunuza bakmak zorunda değil. Babaanneler anneannenler çocuklarini büyütmüş ohhh artık biraz da kendi hayatımı yaşayayım diyecek insanlar. Rahat bırakın şu kadınları. Evet bence arada bir bakıp hadi gidin bir yemek yiyin sinemaya gidin diyebilirler ama full time cocuk baktırmak acımasizca

henüz ortada bebek yok, benim annem kuzenlerimin bebeklerini büyüttü kayınvalidemin çevresinde hiç bebek yok o yüzden nasıl baktığını hiç görmedim fakat eğer istersem ikisi de seve seve bakar biliyorum. ama benim eşimde bebek bakmak konusunda çok meraklı, evdeki kediye bile yapışık yaşıyor :-) sonrasında ne olur bilemem ama. 4 ay çok uzun bir zaman bebek bakmaya alışmak için ve bir bebeğe doğduğu günden itibaren kendi annesinden iyi hiç kimse bakamaz düşüncesindeyim. kayınvalidenizin dediğini ters algılamadım, eğer bakmak istemiyorsa kendine güvenmiyor da olabilir. böyleyse de bakmaması en hayırlısı olur çünkü bebek bakmak dikkat ve ilgi ister, yaşı ilerleyen herkesin de gençkenki gibi yapabileceği şey değil. yardıma ihtiyacınız olursa bunu o zaman düşünürsünüz bence

Evet haksizsiniz.
Annenizin cani varsa kvnizin de vardir belki?
Bebek bakmayi bilmiyorum diye bir bahaneyi de ilk kez okuyorum. Herkes bilerek bakmiyor zaten cocuguna,bakarken ogreniyor, bir zahmet. Bakarsaniz cocugunuza,cocuk bakmayi ogrenirsiniz. Bu isin kitaplari var alin okuyun,oyle de biraz bilginiz olur.

Evet haksizsiniz.
Annenizin cani varsa kvnizin de vardir belki?
Bebek bakmayi bilmiyorum diye bir bahaneyi de ilk kez okuyorum. Herkes bilerek bakmiyor zaten cocuguna,bakarken ogreniyor, bir zahmet. Bakarsaniz cocugunuza,cocuk bakmayi ogrenirsiniz. Bu isin kitaplari var alin okuyun,oyle de biraz bilginiz olur.
vallahı en bılmeyen benmısımdır..
kızkardesımde bende hıc bebek gormemıstık
ıkımızde kendımız baktık
benım annem kayınvalıdem rahmetlıydı zaten
ama kendın bakmak sankı daha ıyı

Back
X