Kaynananızın yakınında oturmak istermisiniz ?? Eğer oturuyorsanız tecrübeleriniz ??

Kaynanıza yakın oturmak istiyormusunuz, istemiyormusunuz yada kararsızmısınız ??

• Ankete Katılan
    115
  • Anket Kapalı .

Papatyaaaaaa

♥♥♥
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
43
0
36
İstanbul
Kızlar çok merak ettiğim ve korktuğum bir konudur. Evlilik hazırlığı içinde olan ve kaynanasına yakın oturmakta fayda gören veya kesinlikle oturmak istemeyenlmaz: varmı düşüncelerinizi paylaşırmısınızeyvahedigeldismile
Yada evli olup kaynanasına yakın oturanlar tecrübelerini paylaşabilirmi lütfennn...

Tabi kendi annesine yakın oturup faydasını zararını görenlerde vardır sizde yazın kızlar

İllaki bir aileye yakın oturmak şartmı klava: ailelerden uzak ömür boyu balayı imkansız mı opuyorumnanaktan

Ben mi çok büyütüyorum acaba bu konuyu tartışalımm kızlarrrbilmiyorumkismile

Şahsen ben ne kendi aileme nede eşimin ailesine yakın oturmak istemedim istememde.
şuanda kendi aileme 1 otobüs,eşimin ailesine 2 otobüs uzaklıktayım... ve gayet memnunum
bu durumdan.
ben karşıyım yakın oturmaya,kendi ailende olsa sorun çıkar eşinin aileside olsa sorun çıkar.
Nekadar içli dışlı olursan okadar göze batmaya başlıyor çünkü hersey.

Benim evim işime yakın olsun yeter :)

bir tarafa yakın olmak isterim çünkü bir ihtiyacımız olduğunda acil bişey olduğunda yardıma gelecek biri olmalı . eşimin işinden dolayı kayın valideme yakın olmak zorunda kaldım. baştan tavrını koyarsan sık görüşmezsen istemediğin şeyleri daha yeni gelinim deyip susup alttan alırsan alışırlar bir daha geri çeviremezsin. o yüzden baştan tavrını tarzını belli edersen hiç bir sorun çıkmaz ki bende de çıkmadı ilk başlarda alındılar ama şimdi bizim gelinin tarzı bu sevmiyo çok misafirliği diyolar :))

gerçi bizim kaynana az artisttir kaynanamdan pek bi yardım görmeyeceğim kesinleşti (hamilelik dönemi ve doğum sonrasında) hanımefendi gezmelerinden pek fırsat bulmayacak görümcemde diyo bakmaz bebeğine benimkine de bakmadı zaten diyor... ama allahtan görümcem çok iyi o ok,onularda çok iyi biliyorum hep yanımda olacaktır bana destek olacaktır.

2 tarafada o yüzden uzak olmak istemem heleki çalışan bir bayansan çok zor oluyor.

Ben beraber oturuyorum ve kimseye tavsiye etmem çok uzunca yazmayacağım ama evli olduğunu anlamak,hayatını yaşamak istiyosan ayrı ol.a.s

1000 km uzaklıktayım şükürler olsun eşimin tayin olyı var 1 saat uzaklıkta orasıda aman yok diyorum bitliste yaşamaya devam ederimde oraya gitmemm benden evimden ırak olsun içli dışlı olunca göze batıyorsun yazın tatilde bile 1 hafata kaldığımızda burnumuzdan getirdiler sürekli beraber olmak allahım sen koru beni lmaz:

kendi aileme uzagim kaynanama bi 10 km uzakliktayim...kendi aileme ve kaynanama canim istedigi zaman giderim :icecream:
Kaynanam da habersiz gelmez sagolsun

Evli değilim ama evlenince kendi aileme yakın oturmak isterim. Zaten tek çocuğum başka çocukları yok hem de ailem gerçekten çok saygılıdır bizi rahatsız etceklerini sanmam tam tersi şimdiden çok hevesliler ilerde çocuğum filan olunca bakmak istiyorlar annem de babam da ben çalışacağım için yardım etmek istiyorlar

ben kaynanamla aynı binadayım altlı üstlü oturuyoruz....
bilrek kabul ederek bu şekilde evlendim,bastan banada derlerdi olmaz yapma pişmn olursun ama aşkın gözü körmüş ben yaparım derdim ne olck derdim....
ama gercekten olmuyor,bana misafir gelse kaynanam bende,ona biri gelse muhakkak ben orda olmalıyım,çat kapı istediği gibi herseye müdahale içinde sonuçta kendi evi ...
ama anneme uzağım ,keşke yakın olsaydım bana faydası olurdu ama ozaman da eşim istemezdi eminim....mümkünde iki tarafa da uzak olunmalı bence,yoksa çok muhabbet daima tez ayrılık getirir....

benimde çok merak ettiğim ve korktuğum bi konu benimde bilgilerinize ihtiyacım olcak ben ist gelin gitcem ve orda ailem olmayacak ilk zamanlar yada her zaman orasını bilemyorum yakın çevreden tutucaklar evi büyük ihtimalle ben hiç istemiyorum çok korkuyorum kayın validem şimdiden konuşuyo ben onuda götürürüm falan filan die kabusum oldu tamamen zııttız kayın valide ile o çok kapalı ben açığım ve kesinlikle uyum sağlayamammmm ya evlilikten soğuyorum şimdiden eyvahedigeldismile

Ben de kayınvalıdemle aynı apartmandayım.
Iyı yanları : bırseye ıhtıyacın oldugunda gıdıp yardım ısteyebılıyorsun.Çocuk oldugunda calısırsan ve o da bakarsa ıyı.

Kotu yanları : Her gun onlara ugramamı ıstıyorlar,lafla demeseler de bır gun ınmıyım nerdesın sen dıye soylenıyorlar,ya da esıme yuzunuzu goren cennetlık dıyorlar.Dısarı cıkarken haber verılmesıne gerek yok dıyorlar ama haber vermeyınce nerdeydınız dıye soruyorlar. Bayramdır mısafırdır kendı ısını bırakıp ona yardıma gıdıyorsun,gene de yaranamıyorsun.Sıze gelınce surası soyle burası boyle bı kulp buluyorlar.Kayınvalıdeye yakın olunca halıyle etraftakı komsuların cogu onun ahbabı oluyor ve hıcbır derdını anlatamıyorsun,arkadas edınemıyorsun.Ailem veya akrabalarım bıze geldıgınde mutlaka onları da cagırmak zorundayım,o yuzden ıkı lafın belını kıramıyoruz dertlesemıyoruz. Onlara mısaıf rgeldıgınde yıne kendı ısını bırakıp her gun her vakıt asagıda olmak zorundasın gıtmezsen bu gelın ıste yok burnundan kıl aldırmıyo fılan denıyo.Mesela benım gorumcem gelıo 1 1 bucuk ay kalıyo tum duzeınımızı bozuyo.Akrabalar gelınce kayınvalıdemın bana olan tavrı da degısıyo.Sen evı temızlemısken kapı calıyor bakıyorsun kayınpederın elınde halıları yuklenmıs bız halı yıkamaya geldık dıyorlar.Markete bıle gelırken cagrıyorsun, alısverısı ustunuze yıkmaya calısıyorlar ya da yanımıza para almadıkkı dıyorlar. Poff Allah kolaylık versın.

en iyisini yapmışsın tugbam sanırım en iyi kaynanada yine kaynanadır ne kadar uzak o kadar mutlu kaydirigubbakcemile3

Ne annene ne de kayınvaldene yakın otur..ikisindende uzak ol bence.

bende bunu istiyorum madamx tabi karşı tarafında aynı düşüncede olamsı lazım !!

nunna sana kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum henüz doğmamış çocuğu düşünmek ne kadar doğru bilemiyorum. Kayın validen ve eşini ailesiyle sorunların varsa çocuk için bence katlanızlmaz çocuğa 8 saat bakcaklar diye bir ömür eşinle ve ailesiyle sorunlar yaşamaya değmez diye düşünüyorum. Çocuk için acele etmezsin bir takım imkanların olduktan sonra yaparsın kendin bakarsın 2-3 sene sonra kreşe verirsin çocuk meselesi bence büyütülcek bişey değil. tabi bu benim fikrim. Kaynana işi beni korkutuyor nunna delikafadulden

Ben beraber oturuyorum ve kimseye tavsiye etmem çok uzunca yazmayacağım ama evli olduğunu anlamak,hayatını yaşamak istiyosan ayrı ol.a.s

ah LOCA cım bizim kültürümüz böyle ne yazıki kaynana yakın otur ona saygılı ol eşinin dediğini yap şöyle yap böyle yappp kaydirigubbakcemile

ahh yetersell senin anlattıklarını duyunca inan ne kadar haklı düşüncelere vakıf olduğumu analdım en sevmediğim durumlardır bunalrr özel hayata müdahale eşimin aileside olsaa bi yere kadar o ev benim özelimdirr çok saygısızca bir davranış. Bİr şey söylemeye kalksan bu sefer eşinle kötü olcaksın kötü gelin olcaksın ay çok zorr allah sabır versin. Ama tabiki onalr kötü niyetli değil iyi niyetli düşünüyorlar ama olmuyo işte bir noktadaa

Temmuzcum sen ömür boyu balayındasınn en temiz işş ne kadar azz görüşmek o kadar iyi sanırım süprizzzzz

kendi aileme uzagim kaynanama bi 10 km uzakliktayim...kendi aileme ve kaynanama canim istedigi zaman giderim :icecream:
Kaynanam da habersiz gelmez sagolsun

seninki ideal gelin kaynana ilşkisi zümracım umarım hep böyle sürer gerçi baştan nasılsa hep öyle devam eder

o zamanda eşin rahatsız olabilir ben ne eşimin benim ailemden nede ben eşimin ailesinden rahatsız olmak isterim ikimizinde kafası rahat olsun. Aynı durumda kuzenim var kız kandırdı annesinin yan binasında oturuyolar kız her akşam annesinde eşiyle tartışınca annesi doğal olarak kızını savunuyo anne içgüdüsü olağan şeyler kimse kızının üzülmesini istermi heleki kız babası zapedilirmii

evet ruzenin budurumda çok gördüğüm birşey herkes ilk başta konuşmuyor evleneceği kişiyle seviyorum yaparım ederim diyo ama yaşayınca olmuyo yani ne kadar iyide olsa karşı taraf muhakak rahatsızlık vericek şeyler oluyormirmirmirmir

ahh gülsen hala geç kalmaz sayılmazsın delikafadulden

zederdi aynı durumu ben arkadaşımda yaşadım yeni evlendi aynı apartmandalar kıza oturmaya gittik bütün kızlar eskilerden konuşacağız pat kaynanası geldi herkes suspuss oldu sonuçta hoşgeldine geldi kadıncağaz kalk git diyemezsin yani zor durumda kalıyo insan yani kendi annemde aynı şeyi yapsa ki ben anneme hep söylerim sakın böyle şeyler yapma diyee aynı şeyler onun hakkında da düşünülebilir çift taraflı bakmaya çalışıyorum. Kimse üzülmesin kaynanam beni sevsin saygı duysun bende aynı şekilde onu seveyim saygı duyayım hatta özliyeyim. sırnaşık şey evine gittiğimde hizmet etmekten çekinmeyeyim rahatça kalayım oda gelsin kalsın ama uzak olsun o sınırını bilsin bende bileyim imkansızmı bunlar

Papatya ben 2 senedir evliyim ve 26 yaşındayım çocuğuda zaten şuan düşünmüyorum daha 1-1,5 sene sonrası için düşünüyoruz ama şimdiden olursa nasıl yaparız nasıl ederiz bunun planlarını yapıoruz yapmak zorundayız zaten çünkü çocuğu yaptıktan sonra eee şimdi düşünelim kim bakacak çocuğa diyemeyiz...
zaten 2 yıldır içlerindeyim artık neyin ne olduğunu nasıl davrandıklarını biliyorum banaverdikleri rahatsızlıkları yok, sadece çok alıngan o da peni artık enterese etmiyor çünkü kızıyla oğluda bu durumdan çok şikayetçi :)
görümcem gelip annesini bana anlatıp duruyo dertleşiyo zaten görümce değil abladır benim için.. bebeğim olduğunda en fazla 1 hafta dayanır bakmaya sonra başlar söylenmeye ama görümcem öyle değil o bakar çok net biliyorum ve kaynanam baksa bile gözüm arkada kalacaktı ama görümcemde gözüm arkada da kalmayacak bu yüzden iyiki kaynanama yakın oturuyorum diyemem ama iyiki görümceme yakınım diyebilirim opuyorumnanaktan

kaynanamlada dediğim gibi benim problemim yok alıngamnlığı karakteriyle alakalı bişey benimde karakterimde başlasının yanlış alıngalığı bana tındır. etraf beni kötü bilsin umurumda olmaz yeterki sevdiklerim beni doğru bilsin e eşim ablam ailemde bunu öyle biliyor o yüzden no problem...

fakat benimki istisnai bi durum çünkü her kaynana benimki gibi değil. her görümce benimki gibi değil. burada okuyorumda harbiden Allah kolaylık versin arkadaşlara öyle kaynanadan zaten uzakta olun

biz yakınız ama hergün görüşmeyiz haftada 1 veya iki olur o ikiye çıkmasıda kayınvalidem ya sarma yapmıştır ya mantı özel bir yemektir ondan çağırmıştır :)
haa nedir ilk evlendiğimde hergün çağırıyordu kestim önünü şimdi alıştı artık herkes kendi evini biliyo yakınsın diye hergün görüşmek zorunda değilsin, bunu zorunluluk haline getirtmediğinde ve eşin sana taraf çıktığında zaten herşey güllük gülistanlık oluyor :))

sen görümceden şanslısın nunna allah iyi insanlarla karşılaştırsın. En önemlisi eş eşin yanındaysa herşey kolay ama eşin dengeleyemiyosa herşey zor aslında:1no2:

tabikide eş çok önemli. başka bir konuda demiştim yine diyorum :) haksızsam bile eşim benim tarafımda durmalı ailesine karşı. başbaşa kaldığımızda laf söylesin bana ailesinin yanında benim safımda olmalı ki sonrasında ailesi bana laf söyleyecek cesareti bulmasın...
ama tabi bu tek taraflı değil sende şini hep tutman gerek kendi annen babanda eşine laf söylememeli huzursuzluk yaratmamalı. iki tarafta dengeyi sağlamalı.

İki gün önce kızımın ağzını aramış benim ona anlattıklarımı koz olarak kullanıp eşime şikayet etmiş şu mübarek günde yaptığına bakın namaz kılıyor ama içi fesat eşimde annesine söylemediğini bırakmamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…