- Konu Sahibi Papatyaaaaaa
-
Ben beraber oturuyorum ve kimseye tavsiye etmem çok uzunca yazmayacağım ama evli olduğunu anlamak,hayatını yaşamak istiyosan ayrı ol.a.s
:lepi:aynen..Kaynanandan uzaklaşabildiğin kadar uzaklaş , yurt dışına bile çıkmanı tavsiye ederim yapabiliyorsan..
Şahsen ben ne kendi aileme nede eşimin ailesine yakın oturmak istemedim istememde.
şuanda kendi aileme 1 otobüs,eşimin ailesine 2 otobüs uzaklıktayım... ve gayet memnunum
bu durumdan.
ben karşıyım yakın oturmaya,kendi ailende olsa sorun çıkar eşinin aileside olsa sorun çıkar.
Nekadar içli dışlı olursan okadar göze batmaya başlıyor çünkü hersey.
Benim evim işime yakın olsun yeter :)
Ne annene ne de kayınvaldene yakın otur..ikisindende uzak ol bence.
bir tarafa yakın olmak isterim çünkü bir ihtiyacımız olduğunda acil bişey olduğunda yardıma gelecek biri olmalı . eşimin işinden dolayı kayın valideme yakın olmak zorunda kaldım. baştan tavrını koyarsan sık görüşmezsen istemediğin şeyleri daha yeni gelinim deyip susup alttan alırsan alışırlar bir daha geri çeviremezsin. o yüzden baştan tavrını tarzını belli edersen hiç bir sorun çıkmaz ki bende de çıkmadı ilk başlarda alındılar ama şimdi bizim gelinin tarzı bu sevmiyo çok misafirliği diyolar :))
gerçi bizim kaynana az artisttir kaynanamdan pek bi yardım görmeyeceğim kesinleşti (hamilelik dönemi ve doğum sonrasında) hanımefendi gezmelerinden pek fırsat bulmayacak görümcemde diyo bakmaz bebeğine benimkine de bakmadı zaten diyor... ama allahtan görümcem çok iyi o ok,onularda çok iyi biliyorum hep yanımda olacaktır bana destek olacaktır.
2 tarafada o yüzden uzak olmak istemem heleki çalışan bir bayansan çok zor oluyor.
Ben beraber oturuyorum ve kimseye tavsiye etmem çok uzunca yazmayacağım ama evli olduğunu anlamak,hayatını yaşamak istiyosan ayrı ol.a.s
ben kayinvalideme yakin oyuruyorum ,hic de memnun degilim bu durumdan, evet ailelere yakin oturmak guzel faydasi olur zarari olmaz, ama herkes yerini sinirlarini biliyosa, benim kayinvalidemde evimin anahtarlari yedekleriyle birlikte var hatta bende bir onda birkac tane, ben annemin evine gittigimde muhakkak kontrole gelir evimi, ben evdeykende misafirlik icin gelmeye naz yapar telefonlar edip oyle gelirler, halbuki ben evdeyken gel oglunun evi rahat ol madem yok ben yokken gelecek illa,
bende annemin evine gidecegim zaman evi derli toplu birakmak zorunda hissediyorum, hatta kirli sepetindeki camasirlari yikamak zorunda kalip, sonrada esime toplatiyordum....bi keresinde arkadasim aramis evimi ,ben annemdeyim kayinvalidem bende :1shok: :1shok: bulasiklari yikamadan gitmisde ondan burdayim demis,halbuki esim evde bulasik olmasindan dogal ne var esim evde yani ve de yinede yikamamis yikamadan gitmis kaynanam..... ben sahsen bu durumdan cok sikayetciyim ama anlamak istemiyor,anliyor ya da kabul etmek istemiyor, yani kendi evimde bile diken ustundeyim ,gunduz her an evde basilma durumuyla karsi karsiya oldugumdan arkadan kilitlerim,.....
faydalarindan cok zararlarini gordum, evliligimin problemlerinin yarisi onlar :jeyyar: o nedenle cok dikkatli olmak lazim diye dusunuyorum, karsidaki saygili bi insansa lafim olmaz ama kayinvalideler gelinleriyle yarisa giriyolar duracaklari yeri bilmiyorlar, her insanin yekdigerlerine karsi slnlri vardir ve problemler slnlrlar ihlal edilince cikiyor, ihlal yok problem yok ............vereliniortak
ayrica yazmadan edemeyecegim gene anneme gittigim bi gun kayinvalidemle kayinpederim servis cagirip buzdolabimin kapaginin yonunu degistirmislerdi, daha once konu oldugunda istemedigimi gerek olmadigini soyledigim halde, benimki degisti seninkinide degistirelim demisti, istemiyorum dedigim halde, bi gunduz baskiniyla.......
yani buzdolabiNla ilgili kararda bile saygi duyulmadigi gibi ustune bide terbiyesizlik yapiliyo, ben evime dondugumde inanamamistim......ohaoldumsmile
sadece kotu tecrubeleri paylasiyoruz arkadasim ama hepsi ayni olacak diye bisi yok, bazilari cok saygili olabiliyo yasakkelime yasakkelime
1000 km uzaklıktayım şükürler olsun eşimin tayin olyı var 1 saat uzaklıkta orasıda aman yok diyorum bitliste yaşamaya devam ederimde oraya gitmemm benden evimden ırak olsun içli dışlı olunca göze batıyorsun yazın tatilde bile 1 hafata kaldığımızda burnumuzdan getirdiler sürekli beraber olmak allahım sen koru benilmaz:
kendi aileme uzagim kaynanama bi 10 km uzakliktayim...kendi aileme ve kaynanama canim istedigi zaman giderim :icecream:
Kaynanam da habersiz gelmez sagolsun
Evli değilim ama evlenince kendi aileme yakın oturmak isterim. Zaten tek çocuğum başka çocukları yok hem de ailem gerçekten çok saygılıdır bizi rahatsız etceklerini sanmam tam tersi şimdiden çok hevesliler ilerde çocuğum filan olunca bakmak istiyorlar annem de babam da ben çalışacağım için yardım etmek istiyorlar
ben kaynanamla aynı binadayım altlı üstlü oturuyoruz....
bilrek kabul ederek bu şekilde evlendim,bastan banada derlerdi olmaz yapma pişmn olursun ama aşkın gözü körmüş ben yaparım derdim ne olck derdim....
ama gercekten olmuyor,bana misafir gelse kaynanam bende,ona biri gelse muhakkak ben orda olmalıyım,çat kapı istediği gibi herseye müdahale içinde sonuçta kendi evi ...
ama anneme uzağım ,keşke yakın olsaydım bana faydası olurdu ama ozaman da eşim istemezdi eminim....mümkünde iki tarafa da uzak olunmalı bence,yoksa çok muhabbet daima tez ayrılık getirir....
benimde çok merak ettiğim ve korktuğum bi konu benimde bilgilerinize ihtiyacım olcak ben ist gelin gitcem ve orda ailem olmayacak ilk zamanlar yada her zaman orasını bilemyorum yakın çevreden tutucaklar evi büyük ihtimalle ben hiç istemiyorum çok korkuyorum kayın validem şimdiden konuşuyo ben onuda götürürüm falan filan die kabusum oldu tamamen zııttız kayın valide ile o çok kapalı ben açığım ve kesinlikle uyum sağlayamammmm ya evlilikten soğuyorum şimdiden eyvahedigeldismile
Ben de kayınvalıdemle aynı apartmandayım.
Iyı yanları : bırseye ıhtıyacın oldugunda gıdıp yardım ısteyebılıyorsun.Çocuk oldugunda calısırsan ve o da bakarsa ıyı.
Kotu yanları : Her gun onlara ugramamı ıstıyorlar,lafla demeseler de bır gun ınmıyım nerdesın sen dıye soylenıyorlar,ya da esıme yuzunuzu goren cennetlık dıyorlar.Dısarı cıkarken haber verılmesıne gerek yok dıyorlar ama haber vermeyınce nerdeydınız dıye soruyorlar. Bayramdır mısafırdır kendı ısını bırakıp ona yardıma gıdıyorsun,gene de yaranamıyorsun.Sıze gelınce surası soyle burası boyle bı kulp buluyorlar.Kayınvalıdeye yakın olunca halıyle etraftakı komsuların cogu onun ahbabı oluyor ve hıcbır derdını anlatamıyorsun,arkadas edınemıyorsun.Ailem veya akrabalarım bıze geldıgınde mutlaka onları da cagırmak zorundayım,o yuzden ıkı lafın belını kıramıyoruz dertlesemıyoruz. Onlara mısaıf rgeldıgınde yıne kendı ısını bırakıp her gun her vakıt asagıda olmak zorundasın gıtmezsen bu gelın ıste yok burnundan kıl aldırmıyo fılan denıyo.Mesela benım gorumcem gelıo 1 1 bucuk ay kalıyo tum duzeınımızı bozuyo.Akrabalar gelınce kayınvalıdemın bana olan tavrı da degısıyo.Sen evı temızlemısken kapı calıyor bakıyorsun kayınpederın elınde halıları yuklenmıs bız halı yıkamaya geldık dıyorlar.Markete bıle gelırken cagrıyorsun, alısverısı ustunuze yıkmaya calısıyorlar ya da yanımıza para almadıkkı dıyorlar. Poff Allah kolaylık versın.
:lepi:aynen..
Papatya ben 2 senedir evliyim ve 26 yaşındayım çocuğuda zaten şuan düşünmüyorum daha 1-1,5 sene sonrası için düşünüyoruz ama şimdiden olursa nasıl yaparız nasıl ederiz bunun planlarını yapıoruz yapmak zorundayız zaten çünkü çocuğu yaptıktan sonra eee şimdi düşünelim kim bakacak çocuğa diyemeyiz...
zaten 2 yıldır içlerindeyim artık neyin ne olduğunu nasıl davrandıklarını biliyorum banaverdikleri rahatsızlıkları yok, sadece çok alıngan o da peni artık enterese etmiyor çünkü kızıyla oğluda bu durumdan çok şikayetçi :)
görümcem gelip annesini bana anlatıp duruyo dertleşiyo zaten görümce değil abladır benim için.. bebeğim olduğunda en fazla 1 hafta dayanır bakmaya sonra başlar söylenmeye ama görümcem öyle değil o bakar çok net biliyorum ve kaynanam baksa bile gözüm arkada kalacaktı ama görümcemde gözüm arkada da kalmayacak bu yüzden iyiki kaynanama yakın oturuyorum diyemem ama iyiki görümceme yakınım diyebilirim opuyorumnanaktan
kaynanamlada dediğim gibi benim problemim yok alıngamnlığı karakteriyle alakalı bişey benimde karakterimde başlasının yanlış alıngalığı bana tındır. etraf beni kötü bilsin umurumda olmaz yeterki sevdiklerim beni doğru bilsin e eşim ablam ailemde bunu öyle biliyor o yüzden no problem...
fakat benimki istisnai bi durum çünkü her kaynana benimki gibi değil. her görümce benimki gibi değil. burada okuyorumda harbiden Allah kolaylık versin arkadaşlara öyle kaynanadan zaten uzakta olun
biz yakınız ama hergün görüşmeyiz haftada 1 veya iki olur o ikiye çıkmasıda kayınvalidem ya sarma yapmıştır ya mantı özel bir yemektir ondan çağırmıştır :)
haa nedir ilk evlendiğimde hergün çağırıyordu kestim önünü şimdi alıştı artık herkes kendi evini biliyo yakınsın diye hergün görüşmek zorunda değilsin, bunu zorunluluk haline getirtmediğinde ve eşin sana taraf çıktığında zaten herşey güllük gülistanlık oluyor :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?