Kaynananızın yakınında oturmak istermisiniz ?? Eğer oturuyorsanız tecrübeleriniz ??

Kaynanıza yakın oturmak istiyormusunuz, istemiyormusunuz yada kararsızmısınız ??

• Ankete Katılan
    115
  • Anket Kapalı .
2 aylık evliyim kayınvalidemle aramızda bir sokak var ama şimdiki aklım olsa kesinlikle uzakta oturmayı tercih ederdim böyle olunca nerdeyse hergün görüyoruz birbirimizi dünyanın en iyi insanıdır kendisi ama ne benim aileme ne de eşimin ailesine yakın oturulmamalı... '' fazla muhabbet tez ayrılık getirir'' derler...

canım kesinlikle katılıyorum sana eşin o senin artık aile olmuşsunuz ikinizin ailesi yeri gelince hem senin ailene hem kendi ailesine başkalarına karşı korumalı evde ne derse desin ama dışa karşı sağlam durmak en önemlisi
ikinizin bir aile olduğunu iki tarafında unutmaması lazım. Tabiki kadında aynı şekilde erkeğini hiçbir ortamda rencide etmemeli aile oldukalrını belli etmeleri lazım. kaydirigubbakcemile5

aa ne diyosun emacım biz şimdilik yakın gelecekten bahsediyoruz ama çoluk çocuk olunca böyle şeylerde oluyodur doğru söylüyosun

iş te herkes bu hataya düşüyo evlenirken düşünemiyoruz herşeyin az ve özü makbuldür :teselli:

şartlarınız el veriyorsa eşinde anlayış gösteriyorsa en güzeli 2 tarafada uzak olmak bencea.s
yakın olunca mutlaka sorunlar çıkar.atalarmız boşuna dememiş fazla muhabbet tez ayrılık getirir diye
mümkünse aynı şehirde bile yaşayacaksan aynı semtte oturma canım.arada bir otobüslük mesafe olsun.bu her iki taraf içinde geçerli yerimseniben

Bır kac ay once olsa belkıde,
neden olmasın? elbette kayınvalıde ıle yasanabılır, derdım.
Fakat cok kısa surelı deneyıyım gosterdı kı kesınlıkle mumkun degıl bu.
Mumkun mumkun olmasına da mutsuzlugu goze alıyorsanız,
esınızle zaten aksamdan aksama gorusmenıze ragmen,
o bır kac saatı de ıkı arkadas gıbı vakıt gecırıyorsanız,
ozelınızı dahı yasayamıyor yada yasarken 'ya duyarlarsa?' dıye kasılarak yasamaya razı oluyorsanız yasarsınız...
Bunun bırde sızın gelın olan tarafınız vardır.
Gelın oldugunuz ıcın bır cok ıse evın kızlarından once sızın kosmanız gerekır.
Yıne gelın oldugunuz ıcın cogunlukla sızın alttan almanız gerekır.
Ve daha bır cok ayrıntı.
Fıkrım kesınlıkle esın aılesı ıle yasanmayacagından yana.
Bu kendı aılem ıcınde gecerlı, netıcede onlarla ıkende esımle aramda hep bır mesafe olmalı
.

bu konu genel bir konu değil ki canım...

bana bekarken sorsaydın bende asla derdim ama şu an kaynanamla aynı sokakta oturmaktan memnunum,çok faydasını görüyorum,bu zamana kadar hiç bir zararı dokunmadı bana..bu kişilikle alakalı..
bize desenki nişanlımın annesi böyle böyle dedi,şunu yaptı bunu söyledi sizce ne yapmalıyım?
o zaman sana uzak dur yada çok tatlı kadınmış derdik ama bunun için şu an yorum yapamayız...

bana sorarsan şu an 1 yaşında kızım var kafam dağalsın diye 2 saat ona bırakıp sokaklarda dolaşabiliyorum,ona bırakıp markete gidebiliyorum ama yakınımda birileri olmasa komşuya bırakmam daha zor olurdu...

daha kaynanam 1 kere mutfağıma girmemiştir 6 yıllık eviliyim...
ama bunun zıttı kaynanalarda var bilemeyiz ki..sen tanıyıp ölçüp tartıp karar vereceksin ona...ilerde kaynana adayı olursa bize anlat biz burda kaynana adayı için yorumlarda bulunuruz o zaman..herşey gönlünce olsun inşallah..

Canım zaten böyle bir durum vardı haklımıyım haksızmıyım diye tartışmak istedim sizlerle...
Evlenmeyi planladığımız biri vardı ufak tefek problemlerimiz vardı fakat bu ev konusu bitişimizin noktası oldu ne yazıkki. Evlenmeyi düşündüğüm kişi ailesine çok bağlıydı ipler babanın elindeydi baba ne derse o oluyordu herşeyimize babası karar veriyodu aslında bende kaynana faktörü değil kayınpeder faktörü vardı. Allah için annesi çok anlayışlı biri olarak gördüm. Ama babası tam despottu yada klasik eski usul türk erkekği de denebilir. Babası kendilerine çok yakın bir yerde ev almaya kalkmış bizim için ve bize (bana) danışmadan ben onlara yakın oturusak özelimiz olacağını düşünmedim bir çok nedenden. Çünkü evlenmek istediğim kişi ailesinden çok etkileniyodu şuna şöle davran buna böyle davran vs. ayrıca aramızlda bir problem olsa ailesine anlatıp olay dallanıp budaklanıyodu bu sebeplerden uzak oturmayı uygun gördüm ama karşı taraf istemedi hayırlısı olsun hakkımıza

o zaman doğru bir tercih yapmışsın...ama bilemiyoruz ki canım ya hayat şartları..
yakın arkadaşmda kaynana kayınpeder den yakınıyordu evlenmekte çok kararsızdı ama çok aşık olduğu için evlendi..2. yılında kaynanası öldü.kayınpederide başka kadınla evlendi diye o babasına tapan kocasıda babasını reddetti..2 sene sonra hayatında ne kaynana var ne kayınpeder üstelik kocası deli olurdu anası babası için...
herşey kader kısmet tatlım..

valla ben de eşim de asla diyorduk ama bu ara hem maddi sıkıntımız vardı hem de ev sahibi evi satacağım çıkın deyince mecburen eşimin evine taşındık o evde annesi ile aynı apartmanda malesef büyük konuşmamak lazımmış (

ama ben zaten 4 yıldır evliyim dört yılda çok sorun yaşadık halen de yaşıyoruz amma velakin benim eşim hep arkamdadır annesi mesela benim hakkımda şikayette bulunamaz eşime şunu dedi bunu dedi gibilerden ben eskisi gibi mesafeyi korumayı düşünüyorum gerçi eskisinden çok gidicez mecburen ama zaten eskiden çok nadir gidiyorduk ben eşimi gidelim annene diye zorlamayı bıraktığım için iki üç ayda bir anca gidiyorduk şimdi daha sık olur ama onun sıklığı da benim kafamı kızdırıp kızdırmamalarına bağlı doğrudan

zaten kızı da iki apartman yanımızda o geçen iki hafta uğramamış ben olsam hergün bi uğrardım anneme dediğimde herkesin kendi evi kendi hayatı var kızım dedi bana kayınvalide yani bişi derse verilecek çooookkk net bir cevabım var

ayrıca da gelene gidene gitmeyi felan düşünmüyorum zaten çat kapı gelecek yüzü yok kaldı ki ben artık kanser hastasıyım kimsenin nazını çekemem eskiden de doğru bildiğimi söylerdim ama yine de az bişi politik davranırdım artık ona da sabrım yok o yüzden dert çıkaracağını sanmam o kadar aklı var dert çıkarırsa benden önce oğlunu alacak karşısına gayet farkında

ama her şey kesinlikle eşte bitiyor eğer eşim bu kadar aklı başında olmasaydı sokakta yatar gene buraya taşınmazdım

demem o ki arkadaşım eşinin aklı başındaysa kendi ailesi ve evi olduğunun farkına varabilecek durumdaysa gereken mesafeler konabilecekse sorun yaşanmaz sorunlar genelde mesafe konulamamasından kaynaklanıyor

haa bi de ben elalem ne der kısmını hiç umursamam isteyen hayırsız gelin desin isteyen cadı isteyen kötü ne bileyim evet aynen öyleyim kötüyüm cadıyım hayırsızım ama hak edene der geçerim hiiiççç derdim dedğil böyle durumlarda biraz da elalemi umursamamayı becermek lazım ki gereken mesafe konulsun

Benim kayinvalide 7 bina ilerimde oturuyor...Esimle haftada 1 ugrariz yanlarina...Evde yemek olmadigi zaman oglu yemege gider is cikisi..!

Telefon acmadan birbirimizin yanina kesinlikle ugramayiz..! Mesafeyi bastan koydum...Kendisi´de kayinvalidesinin yanina esi olmadan gitmez´di...Bende aynisini yapiyorum..! Biraz üzücü ama gercek...!

aslında erkeğin ailesinin yapısı nasıl oldukları kişilikleri önemli birde eş çok önemli
eş ve ailesi olgun aklı başında yerini sınırını haddini bilen insanlarsa aynı sokakta oturalabilir.öyle insanlarla pek sorun yaşanmaz.zaten eşin dengeyi korubiliyorsa çıkacak pürüzlerde halledilir ama şu var ki böyle eş ve aile bulmak hiç kolay değil:1no2:
bu nedenle biraz uzak oturmakta fayda var yani işi şansa bırakmamak gerek diye düşünüyorum benyerimseniben

Canım öncelikle çok geçmiş olsun, allahım acil şifalar versin.
bende hep aynı şeyi diyorum adam güçlüyse arkanda duruyosa zaten problem yok ama değilse felakett baızları sonradan da değişe biliyo kavun değilki koklayarak alasın. Evlilik tam bir kumar zamanın hayatın ne getireceği hiç belli değil benneyaptımki

kesinlikle kayınvalideyle yakın oturma,ben 1,5yıl kayınvalidemin karşı apartmanında oturdum çat kapı gelir ben yokken de kendi anahtarıyla girer evi karıştırırdı.şimdi ondan sadece 1 km uzakta oturmama rağmen daha rahatım ama halen tel tacizleri devam ediyo gelmek istiyo ama artık yüz vermiyorum.gece ışığım açık olsa arayıp daha yatmadınız mı diye sorardı

henüz 6 aylık evliyim evliliğim çok b...... kardeşi annesi babası idare ediyor eşimi ben ne desem boş ama bende ne ne de maaşımda beş kuruş koklatmıyorum kardeşi evlenecek ya altınları istiyorlar adam olurlarsa dize gelirlerse ancak senet bir ksımını veririm kimseye güvenim kalmadı öyle planlar yapıyorlar ki altını almak için bende o planları bozmaya çalışıyorum baktılar olmuyor iyi davranıyorlar şimdi öyle olmaz böyle olur gavurluğum tuttu vermiyommmm işte isterse boşansınn inadım inatttkötükedihüso

ne kadar uzak olursan o kadar iyi yoksa sen kendi çocukları değilsin kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor erkeklerde anneleri için ölürler

daha akşam arkadaşlarla tartıştık,akıl var mantık var,ınsanlar ne kadar iyi olurlarsa olsun,yakınlık zordur,insanları kötü eder,birde şu çocuğuma görümce annem kayınvalidem bakmıyor lafına çok kızıyorum,yaa bakmak zorundamı,bunu anlamıyorum,

hiç kimseye tavsiye etmiyorum 2.5 aylık evliyim maddi sorunlardan dolayı kayınvalidemin evine gelin geldim üstelik evde bir bekar oğlu var küçük cadı bi görümce var, daha da üstelik kaynanamın kaynanası da var delirmek üzereyim
beni çook uyardılar başından ama 2 sene nişanlı kalınca mecburen evlendik bekleyemedik daha fazla..
kayınvalidem iidir de bazı geliyolar durup dururken sabahtan akşama kadar surat yapar, her işime karışıyo gece yarılarına kadar yatmıyolar özel hayat sıfır cidden çook zor şimdiki aklım olsa biraz daha bekler kendi evimde yaşardım kpss ye hazırlanıcam bu yıl öğretmenim inş kazanıp kaynanadan en uzak yerlere tayinim çıkarda kurtulurum bu saçmasapan hayattan.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…