Kaynananızın yakınında oturmak istermisiniz ?? Eğer oturuyorsanız tecrübeleriniz ??

Kaynanıza yakın oturmak istiyormusunuz, istemiyormusunuz yada kararsızmısınız ??

• Ankete Katılan
    115
  • Anket Kapalı .
12 eylülde evlendim.kaynanamla beraber yaşıyorum.berbat bi duygu.herşeye karışıyo.en sevmediğim şey.işin en kötü yanı eşim ailesine düşkün olduğu için eşime bunu desem tartışıyoruz.iki kere kaynanamın eşimi dolduruşuna şahit oldum.bi kere bu yüzden çok kötü kavga ettik,eşim üstüme yürüdü.ne yazık ki 5 yıl boyunca onla kalmak zorundayım.nasıl dayancam bilmiyorum,kadına içim bi türlü ısınmıyo

bence bütün suçlu gelinler de. daha doğrusu bayanlarda.
1. kimse kızından su istemez gelin den ister. ya gelin mecbur değilki. (böyle deyince hah sen iyilik etmeyi sevmiyorsun diyorlar bana bayanlar bakın erkekler suçlamıyor beni :) )
2. kimse anasına babasına sormazken gidip kayınvalide eltiye görümceye herşeyi danışıyor. (bunu anlamıyorum. bişey yapacaksam eşimden başkasına sormam, anlatırım sadece. o da en sooon kararı verdikten sonra)
3. hiiiiç takmamayı öğrenin bir kere. ilk yıllar kayınvalidem örtünü şöyle bağla demişti. bakıp geçmiştim. kendi istediğim gibi yapıyorum noldu onun dediğini yapmadım diye kötü olmadık. seviyoruz birbibirimizi. bir defa da annenlere giderken ara demişti. annemler 40 dk mesafede kayınvalide 6 saatlik mesafede. oldu güzelim dedim. aradım mı hayır :) kayınvalide bana küstü mü? hayır :)
4. kimseyi yönetmeye çalışmayın. kimsenin de sizi yönetmesine izin vermeyin.
5. bence en önemlisi kimseden beklentiye girmeyin. işte benim anam yaptı onlar iğne almadılar. falan kimse kimseye mecbur değilki. alan da şanını gösteriyor. almayan da..çocuk bakma mevzusu da öyle.

Ben hep iyi iken kötü olmak yersiz demişimdir..9 aylık evliyim altlı üstlü oturuyoruz ve şimdiye kadar 3 4 defa çok ciddi kavga ettik ve ben eşimden boşanmak istedim sorun tek kelime ile kayınvalidem ve saçmalıkları ilginç fantezileri..Eğer zorunluluk yok ise kesinlikle aynı apt da oturmayın aile apt olduğu için oturmak durumunda kaldım..Baştan sıcak baktım ama nerden bilebilirdim ki böyle olacağını..? Şuan yaklaşık 2 aydır çok iyiyiz ama yaşananları unutmadım ve unutamıyorum da..Örnek vereyim ; eşim kendi evinde tv izlerken uzanıyormuş da yukarda annesinin yanında uzanmıyormuş akşamları 3 - 4 saatten önce aşağı inmiyoruz ama azmış ateş almaya mı gidiyormuşuz..Ben neden eşimin istediklerini yerine getiriyormuşum da kedisinin ve kayınpederimin istediklerini giymiyormuşum böyle B..tan şeyler yani..

Bu neden ile ben kimseye tavsiye etmiyorum..Yakın olunca herşey sorun oluyor..

Hiç tavsiye etmem altlı üstlü oturuyoruz zırt pırt çıkar rahatsız olurum görmek istemediğim zamanlar görmek zorunda kalıyorum vs.. en iyisi uzak olmak yani

ne kaynanamın nede kendi annemin yakınlarında olmayı istemem en az bir vasıta olmalı annemle tabi çünkü sorunum olur derdim olur kadıncağıza yakın olduğum için gelir görür, denk gelir falan ..onun için herkese bir vasıtalık yolda olmak isterim...kocayla bile ayrı evlerde olunması lazım ama (dominant teyze gibi) neeeeyyyyseeee

Allah sanada yardım etsinn..en acil şekilde hayırlısı ile

ben 4 yıllık evlilikten sonra eşimin evi kayınvalidemin alt katında olduğu için aynı apartmana taşındım kira biraz zorlamaya başlamıştı ama o dört yılda öyle bir mesafe koymuşum ve öyle şeyler yaşadım ki çok samimi olamıyor kayınvalidem gene de arada habersiz geldiği oluyor ama aşağı yukarı haftada bir felan görüyorum sürekli çıkmıyorum geçerken uğramıyorum eşim de öyle
eğer evlenir vlenmez otursak belki bu kadar mesafe koyamazdım ama şimdi zaten gözüm açıldı
illa ki mesafe lazım her akşam gitmemek lazım kocayı buna alıştırmak lazım ama yeni evliyken nasıl olur bilmem tamamen eşe bağlı

belki avantajları vardır ama bence eğer şartlar uygunsa her iki tarafada eşit uzaklıkta olmalı.
Bende kayınvaldemlerle altlı üstlü oturuyorum, 4 yıllık evliyim,
Birçok konuda fikir ayrılıklarımız olmasına rağmen şu ana kadar hiç tartışmamız olmadı.
Ama tartışma - kavga olmaması benim çokta mutlu huzurlu olduğum anlamına gelmiyor..
Birçok şeyi duymamazlıktan, görmemezlikten geldim.
Aradaki saygı-seviye çizgisini aşmak istemediğimden susarak, yani bizler alttan aldığımız için kavga gürültü olmadı.
Yoksa evimize aldığımız perdeyede, halıyada herşeye karıştılar.
Onların beğenmediği birşey olunca sürekli memnuniyetsizliklerinide dile getirdiler.
Biz hala çocukmuşuz gibi sürekli yönlendirmeler inanılmaz can sıkıcı.
Tabi aynı apartmanda olunca, onlara gelen olduğunda ben yukarda,bana gelen olduğunda onlar aşağıda
Böyle tuhaf bi durum. tam anlamıyla evinde rahat olamıyorsun.
Çok uzaktada olmamalı ama kesinlikle yakın olmamalı diye düşünüyorum.
Eşim ise tam tersi, aile, akraba, kalabalık iyidir der durur..
Hiç bi konuda anlaşamazken biz nasıl evlendik hayret yani

kaynanalarda nedendir bilinmez oğullarını paylaşamama duygusu mevcut.
kaynana ve kaynata gelinin evine çat kapı gitmek ister.
düşünmezler ki bu kızın bi işi vardır diye.
misafir varken kızları gider yatar (kızı 35 yaşında 2 çocuk annesi) bişey olmaz,gelin evine iner sorumsuz olur.
oğulları evine bağlı olup,gelinin istediklerini yapınca gelin oğullarını annesinden babasından uzaklaştırıyor olur.
gelin haftanın bir günü annesinin evine gitse,annesine çok gidiyor kaynanasının yanına uğramıyor olur.
oğulları kaynanasına gitse hanımköylü olur.
gelinleri oğullarının bakıcısı olarak görürler,kendilerininde hizmetçisi.....

offf off çok gerçek şeyler gerçektenn çok moral bozucuu sanırım biz kendimize yuva kurmak istediğimizdne oluyo bu durummm
aslında evlenince artık erkeğin ailesinin bir ferdi olduğumuzu kabul mü etsek daha mutlu oluruzz eskilerde böyleydii şimdi bizim avrupai havamız la geçmiş mi çatışıyooo çıkılmıyor işin içindennn

Bende evlenirsem kayınvalidemle aynı binada oturacağız. Bu konuyu çok düşünüyorum aslında. Sevgilim annesine çok düşkün, ana, oğul pek sıkı fıkılar:78:
Biz evlendiğimizde hayatımızın içinde çok olurlarmı? çok gelip giderlermi? bilemiyorum, canım sıkılmıyor değil bu duruma. Ne yapacağım bilemiyorum:26:

Canım eğer başka şansınız varsa başka bir yere taşının yoksa sende içinde bulunduğun şartlara göre hareket edersin.
Ne çok mesafeli ne çok samimiyet, arada ki çizgiyi yakalamak gerekiyor.
Annesiyle çok sıkı fıkı olması aslında hoş değil,
Evlendiğinizdede devam ederse senin canını sıkabilir bu durum.
Umarım yaşamazsın.
Baştan sevgilinle konuş bu konuyu,
Kayınvaliden problemli biri değilse zaten pek sorun olmaz.
Zorlukları var ama, en azından kira vermezseniz rahar birikim yapar ve kendi evinizi alabilirsiniz.
Belki kaynana değil anne olur sana, azınlıkta olsalarda onlardan hala var :)
Şimdiden çok stres yapma kendine, ama sevgilinle bunu baştan konuş..
İnan bana nasıl alıştırırsan öyle gidiyor..
Aynı binada komşu ilişkisini yakalayabilirsiniz umarım.
Zor ama imkansız değil.

bende evlenmeden önce hiç düşünmeden kabul etmiştim yakınlarında oturmayı aramızda sadece birkaç bina var herşey iyi güzeldi ta ki bebek olana kadar sonra bişeyler yıkıldı çook uzun mevzu şimdi düzeldi diyeyim ama malesef eskisi gibi değil kırılan şeyler onarılmıyo izi kalıyo o yüzden herkese tavsiyem kimseye yakın olmayın ne kadar iyi olsanızda iyi olsalarda gün gelip yanlış anlaşmalar olunca verdiğiniz değerde çoksa kırgınlığıda büyük oluyo atlatması zor oluyo Alah herkese evinde huzurlu oturmayı nasip etsin

ben kayınvalidem ile aynı bina oturuyorum
kendi annemede 10 dk mesafa
zaten oturduğum kasasabamız küçük bir yer
çalştığım için yememiz içmemiz beraber birde kızıma bakıyor
hakkı yiyememe yemek derdim yok
kızımada çok çok iyi bakıyor.
ama evliliğin ilk yılı çok zordu kendi evime çıkamıyordum kendi evimde misafir ağırlayamıyordum ne var burda otursunlar diyordu bu benim canımı çok sıkıyordu eşimle hep kavga ediyorduk.
4 yıllık evliyim şuan bazı şeyler düzene girdi ama benden alıp götürdükleri en güzel anlarım en özel günlerim gitti

en iyisi her iki aileden de uzak olacan
o kadar çok aralarında kaldımki nerdeyse onların yüzünden evliliğim bitecekdi
ayrı evim olsaydı inanın kariyer felan umrumda değil hemen işden ayrılırdım
insan kendi evinde rahat etmezmi ben kendi evimde rahat edemiyorum
sürekli bişey derler diye düşünmekden kafayı yemek üzereyim
allahım hepimizin yardımcısı olsun

Son düzenleme:

Oturdukları bina onların, bir süre orda oturmak zorundayız gibi, ilerde ev alma durumumuz var aslında, inşallah öyle bir şey olurda azcık uzağa gideriz.
Ben Ankara'dan gideceğim oraya, ilk zamanlar sıkılmam, ama sonrası bunaltıcı olabilir. Bizimki annesine pek düşkün valla, ilerleyen zamanda konuşurum bu konuyu, güzel bir dille konuşmak lazım, hani anneni istemiyorum gibi olmayacak şeklinde olmalı. İnşallah dediğiniz gibi iyi birisi olur da , komşu gibi oluruz inşallah:97:

Bende böyle olmaktan korkuyorum ya, offff...Allah yardımcınız olsun canım..

şunu belirteyeyim ki kaynanalar eski kafalı.
istiyorlar ki ne kadar ayrı evin olsa da 7/24 onların yanında ol.
sabah kalkar kalkmaz kaynananın yanına çık,kahvaltısını hazırla,evini derle topla,bulaşıkları yıka,
yemeğini yap,sonra git kendi evine temizliğini,yemeğini yap.nefes almadan tekrar kaynananlara git,
kaynatanın yemeğini koy,çaylarını yap,güler yüzlü ol,sokuşturulan lafları duyma(onlar hep iyilik için söylenilir),
eşin gelsin 15 dakika oturmadan yine kaynananlara çık,çay ver saat gece 12 gibi evine git zıbarıp yat.

kaynananlara hergün gitmezsen oğlum gelin gelmiyor,bari sen gel,ne yapalım bizimde kadaerimiz böyleymiş derler oğlanı doldururlar.
misafir geldiğinde kaynanaı çağırmazsan kaynana küser kaynataya o da gider oğluna söyler.
kaynana misafir gelipte çıkmazsan dik başlı gelinmisafir istemiyor yine oğlan duyar.
kaynanana bir yere giderken(çöp atmaya dahil!) haber vermezsen kaynanayı takmayan gelin olur kocana şikayet edilir.
onlar laf sokarlar hep şaka olur,sen şaka yaparsın laf sokma olur.
kaynananlara hergün çık akşama kadar orda bekle,1 gün kendi annene git hergün annenlere gidiyorsun olur.
kendi yaptıkları hatalara kılıf bulurlar,senin yaptığın en ufacıcık hatayı dağ gibi büyütürler.

daha çok varda....!

tavsiyem eğer imkanınız varsa aynı binada hatta aynı semtte oturmayın.
mecmursanız bi gözünüz kör,bi kulağınız sağır olmak zorunda.

eğer olmazsa işiniz zor.çünkü erkekler annelerine laf söyletmezler.
hatalı da olsa der ki iyi ya da kötü benim annem der.

Valla bende uzaktayım uzakta olmak en iyisi bencede...Kimi akyınvalidelre bakıyorum hakikaten çok iyi bildiğim tanıdığım var yani ama şans bize uğramamış....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…