- Konu Sahibi Papatyaaaaaa
-
Ben hep iyi iken kötü olmak yersiz demişimdir..9 aylık evliyim altlı üstlü oturuyoruz ve şimdiye kadar 3 4 defa çok ciddi kavga ettik ve ben eşimden boşanmak istedim sorun tek kelime ile kayınvalidem ve saçmalıkları ilginç fantezileri..Eğer zorunluluk yok ise kesinlikle aynı apt da oturmayın aile apt olduğu için oturmak durumunda kaldım..Baştan sıcak baktım ama nerden bilebilirdim ki böyle olacağını..? Şuan yaklaşık 2 aydır çok iyiyiz ama yaşananları unutmadım ve unutamıyorum da..Örnek vereyim ; eşim kendi evinde tv izlerken uzanıyormuş da yukarda annesinin yanında uzanmıyormuş akşamları 3 - 4 saatten önce aşağı inmiyoruz ama azmış ateş almaya mı gidiyormuşuz..Ben neden eşimin istediklerini yerine getiriyormuşum da kedisinin ve kayınpederimin istediklerini giymiyormuşum böyle B..tan şeyler yani..
bacım Allah acil yardım etsin sanaaa...vayy başım ağrıdı....
12 eylülde evlendim.kaynanamla beraber yaşıyorum.berbat bi duygu.herşeye karışıyo.en sevmediğim şey.işin en kötü yanı eşim ailesine düşkün olduğu için eşime bunu desem tartışıyoruz.iki kere kaynanamın eşimi dolduruşuna şahit oldum.bi kere bu yüzden çok kötü kavga ettik,eşim üstüme yürüdü.ne yazık ki 5 yıl boyunca onla kalmak zorundayım.nasıl dayancam bilmiyorum,kadına içim bi türlü ısınmıyo
kaynanalarda nedendir bilinmez oğullarını paylaşamama duygusu mevcut.
kaynana ve kaynata gelinin evine çat kapı gitmek ister.
düşünmezler ki bu kızın bi işi vardır diye.
misafir varken kızları gider yatar (kızı 35 yaşında 2 çocuk annesi) bişey olmaz,gelin evine iner sorumsuz olur.
oğulları evine bağlı olup,gelinin istediklerini yapınca gelin oğullarını annesinden babasından uzaklaştırıyor olur.
gelin haftanın bir günü annesinin evine gitse,annesine çok gidiyor kaynanasının yanına uğramıyor olur.
oğulları kaynanasına gitse hanımköylü olur.
gelinleri oğullarının bakıcısı olarak görürler,kendilerininde hizmetçisi.....
belki avantajları vardır ama bence eğer şartlar uygunsa her iki tarafada eşit uzaklıkta olmalı.
Bende kayınvaldemlerle altlı üstlü oturuyorum, 4 yıllık evliyim,
Birçok konuda fikir ayrılıklarımız olmasına rağmen şu ana kadar hiç tartışmamız olmadı.
Ama tartışma - kavga olmaması benim çokta mutlu huzurlu olduğum anlamına gelmiyor..
Birçok şeyi duymamazlıktan, görmemezlikten geldim.
Aradaki saygı-seviye çizgisini aşmak istemediğimden susarak, yani bizler alttan aldığımız için kavga gürültü olmadı.
Yoksa evimize aldığımız perdeyede, halıyada herşeye karıştılar.
Onların beğenmediği birşey olunca sürekli memnuniyetsizliklerinide dile getirdiler.
Biz hala çocukmuşuz gibi sürekli yönlendirmeler inanılmaz can sıkıcı.
Tabi aynı apartmanda olunca, onlara gelen olduğunda ben yukarda,bana gelen olduğunda onlar aşağıda
Böyle tuhaf bi durum. tam anlamıyla evinde rahat olamıyorsun.
Çok uzaktada olmamalı ama kesinlikle yakın olmamalı diye düşünüyorum.
Eşim ise tam tersi, aile, akraba, kalabalık iyidir der durur..
Hiç bi konuda anlaşamazken biz nasıl evlendik hayret yani
Bende evlenirsem kayınvalidemle aynı binada oturacağız. Bu konuyu çok düşünüyorum aslında. Sevgilim annesine çok düşkün, ana, oğul pek sıkı fıkılar:78:
Biz evlendiğimizde hayatımızın içinde çok olurlarmı? çok gelip giderlermi? bilemiyorum, canım sıkılmıyor değil bu duruma. Ne yapacağım bilemiyorum:26:
Canım eğer başka şansınız varsa başka bir yere taşının yoksa sende içinde bulunduğun şartlara göre hareket edersin.
Ne çok mesafeli ne çok samimiyet, arada ki çizgiyi yakalamak gerekiyor.
Annesiyle çok sıkı fıkı olması aslında hoş değil,
Evlendiğinizdede devam ederse senin canını sıkabilir bu durum.
Umarım yaşamazsın.
Baştan sevgilinle konuş bu konuyu,
Kayınvaliden problemli biri değilse zaten pek sorun olmaz.
Zorlukları var ama, en azından kira vermezseniz rahar birikim yapar ve kendi evinizi alabilirsiniz.
Belki kaynana değil anne olur sana, azınlıkta olsalarda onlardan hala var :)
Şimdiden çok stres yapma kendine, ama sevgilinle bunu baştan konuş..
İnan bana nasıl alıştırırsan öyle gidiyor..
Aynı binada komşu ilişkisini yakalayabilirsiniz umarım.
Zor ama imkansız değil.
ben kayınvalidem ile aynı bina oturuyorum
kendi annemede 10 dk mesafa
zaten oturduğum kasasabamız küçük bir yer
çalştığım için yememiz içmemiz beraber birde kızıma bakıyor
hakkı yiyememe yemek derdim yok
kızımada çok çok iyi bakıyor.
ama evliliğin ilk yılı çok zordu kendi evime çıkamıyordum kendi evimde misafir ağırlayamıyordum ne var burda otursunlar diyordu bu benim canımı çok sıkıyordu eşimle hep kavga ediyorduk.
4 yıllık evliyim şuan bazı şeyler düzene girdi ama benden alıp götürdükleri en güzel anlarım en özel günlerim gitti
en iyisi her iki aileden de uzak olacan
o kadar çok aralarında kaldımki nerdeyse onların yüzünden evliliğim bitecekdi
ayrı evim olsaydı inanın kariyer felan umrumda değil hemen işden ayrılırdım
insan kendi evinde rahat etmezmi ben kendi evimde rahat edemiyorum
sürekli bişey derler diye düşünmekden kafayı yemek üzereyim
allahım hepimizin yardımcısı olsun
offf off çok gerçek şeyler gerçektenn çok moral bozucuu sanırım biz kendimize yuva kurmak istediğimizdne oluyo bu durummm
aslında evlenince artık erkeğin ailesinin bir ferdi olduğumuzu kabul mü etsek daha mutlu oluruzz eskilerde böyleydii şimdi bizim avrupai havamız la geçmiş mi çatışıyooo çıkılmıyor işin içindennn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?