• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanasını yola getiren var mı? Yöntemleriniz neler?

ben de beş senelik evliyim.kayınvalidem maalesef her yönüyle berbat bir insan ve sürekli herşeye karışmaya çalışır kendince.onu böyle yap bunu böyle yap diye.ilk başlarda hiç sesimi çıkarmaz eşime de söylemezdim ama bir gün haddini aştı ve ben de eşimin yanında taştım. şimdi eşim beni haksız görüyor. ama inanın hiç umrumda değil. artık susmayacağım. haksızlığa anında cevap vereceğim. yeter artık. ben de insan evladıyım. herkes kendi evine barkına baksın. kızına ayrı oğluna ayrı muamele yapmasın. bu sene çocuğumuz oldu kadın iyice dozunu artırdı karışmalarının.bana ne bir yardımı dokunur ne birşey. bazı günler bir kap yemek getirir onun da içinden saç çıkar. arabayı beraber aldık taksiti beraber ödeyecektik kendilerine düşeni de çocuğumuz olduğundan beri bizim üstümüze yıktılar.borçlarımız olduğu ve bir de çocuk olduğu halde.kurban kesemedik bu sene.kendileri kestiler. bize et bile vermediler. üstelik yanyana oturuyoruz. üstelik eşim yardım etti etin kesilmesinden parçalanmasına kadar.çocuğuma bir kıyafet aldığında bak bunu saklarsın kimseye vermezsin değil mi der. hele oğlu yanımızda yoksa açılır da açılır kadının dili. ama oğlunun yanında o kadar fazla konuşmaz. benim katlamalı perdem vardı oturma odamda. onu şekli bozuluyor diye çıkarttım benim makineye sığmadı o yeni almıştı makinesini 7 kiloluklardan.onda yıkadık kaldı orda. ben başka perde yaptırdım.onu da alıp yatak odama veya çocuk odasına düzgün katlamalı olarak yaptıracak asacaktım. kızı da yeni ev almıştı bir de gittim ki evine benim perde onun oturma odasında. eşime sordum onun da haberi yok. bu kadar rahatlığa pes dedim. yine sesimi çıkarmadım. çocuk odası aldık yeni.perdeyi de değiştik tabi. orda düz bir tül asılıydı. onu da fakir bir akrabam var ona verecektim. kayınvalidemin evi saray yavrusu gibidir bu arada. beni hemen aradı. baban perdeye takılmış yürüyüş bandında yürürken yırtmış perdeyi. o perdeni bana verir misin dedi. ne diyebilirim ki tabi anne dedim. o akşam bizdeydiler. kayınpederin cep telefonunu bizde unutup gittiler. ben sabah erkenden gittim telefonu vermeye. içeri girdim çaktırmadan yürüyüş bandının olduğu odaya girdim perdeye baktım. tam tahmin ettiğim gibi ne yırtık var ne sökük. perde yepyeni. sırf benden birşey koparsın da artık yalan da söylese mübahtır gibi geliyor ona herhalde. annemler bize geldiğinde ki -kırk yılın başında anca gelirler o da yalvar yakar çağırırım,hatta eşim bile annenler neden bize hiç gelmiyorlar gelselerde hemen gidiyorlar der- rahat bırakmazlar bir hasret giderelim. hemen tepemizde bitiverirler. geceyarısında giderler evlerine. sabah kahvaltıdan önce çalarlar zilimizi muhakkak. annemler de rahatsız ederiz düşüncesiyle bize çok az geliyorlar. sen onlardaki düşünceye bak bizim kaynanadaki düşünceye bak. eşim de farkında herşeyin ama annesi babası işte ne yapsın. ben de herşeyi ona yansıtmamaya çalışıyorum ama bazen patlıyorum çıldıracak gibi oluyorum.onu üzdüğümü farkedip üzülüyorum. onun bilmediği daha o kadar çok şey var kii of off. keşke uzak bir yere taşınsak. çok tatlı olacak ama anlamıyor.hem kendisi için hem ailemiz hem de onlar için iyi olacak ama anlamıyor. ben de haksızlık yapıldığında yüzüne karşı veriyorum cevabı artık. ister yanımda eşim olsun ister padişah olsun.haksızlığa artık göz yumamam. madem taşınmıyoruz başka bir yere. eşim annesi de olsa haksızlık yapan cevap verdiğimi görsün. onu çok seviyorum. kayınpederim de iyi insandır. ona da saygım sonsuzdurseverim de.bazen çok gelmesine söylensem de insan gibi insandır. çok severim ikinci babamı. ama kaynanama anne demek bile içimden gelmiyor ne yalan söyleyeyim. o ne sinsidir o... Allah ıslah etsin onu..amin yada beni onun yanından onu benim yanımdan uzaklaştırsın amin

ben de beş senelik evliyim.kayınvalidem maalesef her yönüyle berbat bir insan ve sürekli herşeye karışmaya çalışır kendince.onu böyle yap bunu böyle yap diye.ilk başlarda hiç sesimi çıkarmaz eşime de söylemezdim ama bir gün haddini aştı ve ben de eşimin yanında taştım. şimdi eşim beni haksız görüyor. ama inanın hiç umrumda değil. artık susmayacağım. haksızlığa anında cevap vereceğim. yeter artık. ben de insan evladıyım. herkes kendi evine barkına baksın. kızına ayrı oğluna ayrı muamele yapmasın. bu sene çocuğumuz oldu kadın iyice dozunu artırdı karışmalarının.bana ne bir yardımı dokunur ne birşey. bazı günler bir kap yemek getirir onun da içinden saç çıkar. arabayı beraber aldık taksiti beraber ödeyecektik kendilerine düşeni de çocuğumuz olduğundan beri bizim üstümüze yıktılar.borçlarımız olduğu ve bir de çocuk olduğu halde.kurban kesemedik bu sene.kendileri kestiler. bize et bile vermediler. üstelik yanyana oturuyoruz. üstelik eşim yardım etti etin kesilmesinden parçalanmasına kadar.çocuğuma bir kıyafet aldığında bak bunu saklarsın kimseye vermezsin değil mi der. hele oğlu yanımızda yoksa açılır da açılır kadının dili. ama oğlunun yanında o kadar fazla konuşmaz. benim katlamalı perdem vardı oturma odamda. onu şekli bozuluyor diye çıkarttım benim makineye sığmadı o yeni almıştı makinesini 7 kiloluklardan.onda yıkadık kaldı orda. ben başka perde yaptırdım.onu da alıp yatak odama veya çocuk odasına düzgün katlamalı olarak yaptıracak asacaktım. kızı da yeni ev almıştı bir de gittim ki evine benim perde onun oturma odasında. eşime sordum onun da haberi yok. bu kadar rahatlığa pes dedim. yine sesimi çıkarmadım. çocuk odası aldık yeni.perdeyi de değiştik tabi. orda düz bir tül asılıydı. onu da fakir bir akrabam var ona verecektim. kayınvalidemin evi saray yavrusu gibidir bu arada. beni hemen aradı. baban perdeye takılmış yürüyüş bandında yürürken yırtmış perdeyi. o perdeni bana verir misin dedi. ne diyebilirim ki tabi anne dedim. o akşam bizdeydiler. kayınpederin cep telefonunu bizde unutup gittiler. ben sabah erkenden gittim telefonu vermeye. içeri girdim çaktırmadan yürüyüş bandının olduğu odaya girdim perdeye baktım. tam tahmin ettiğim gibi ne yırtık var ne sökük. perde yepyeni. sırf benden birşey koparsın da artık yalan da söylese mübahtır gibi geliyor ona herhalde. annemler bize geldiğinde ki -kırk yılın başında anca gelirler o da yalvar yakar çağırırım,hatta eşim bile annenler neden bize hiç gelmiyorlar gelselerde hemen gidiyorlar der- rahat bırakmazlar bir hasret giderelim. hemen tepemizde bitiverirler. geceyarısında giderler evlerine. sabah kahvaltıdan önce çalarlar zilimizi muhakkak. annemler de rahatsız ederiz düşüncesiyle bize çok az geliyorlar. sen onlardaki düşünceye bak bizim kaynanadaki düşünceye bak. eşim de farkında herşeyin ama annesi babası işte ne yapsın. ben de herşeyi ona yansıtmamaya çalışıyorum ama bazen patlıyorum çıldıracak gibi oluyorum.onu üzdüğümü farkedip üzülüyorum. onun bilmediği daha o kadar çok şey var kii of off. keşke uzak bir yere taşınsak. çok tatlı olacak ama anlamıyor.hem kendisi için hem ailemiz hem de onlar için iyi olacak ama anlamıyor. ben de haksızlık yapıldığında yüzüne karşı veriyorum cevabı artık. ister yanımda eşim olsun ister padişah olsun.haksızlığa artık göz yumamam. madem taşınmıyoruz başka bir yere. eşim annesi de olsa haksızlık yapan cevap verdiğimi görsün. onu çok seviyorum. kayınpederim de iyi insandır. ona da saygım sonsuzdurseverim de.bazen çok gelmesine söylensem de insan gibi insandır. çok severim ikinci babamı. ama kaynanama anne demek bile içimden gelmiyor ne yalan söyleyeyim. o ne sinsidir o... Allah ıslah etsin onu..amin yada beni onun yanından onu benim yanımdan uzaklaştırsın amin

arkadasim okudukca kaynanan nigdelimi diye sorasım geldi vallaaa:))kısmen yasadıgım ve burada yasayanlarin da cok sık karsılastıgı sorunları yasıyorsunda ondan hani nigdelimi deyisim:))
sana taktik vereyim uyguladıkca zamanlaa cook faydaa gorursun yapamam deme eminn oolll ilaç gibi tavsiyeedir bunlaarr
bezdirme yöntemine giitt kardeşim.karısmasından laf etmesinden illallah mı getirdin bezdirr kaynananı.neyine karısıyor giysinemi? ona sormadaan asla giysi giymee.hatta oyle hale getirki biyere giderken 10kere ara karar veremedim ay napsam ne etsem olmadııı geel annee bana bisi goster. yorr onu.doyuur iyicee karısmaya usansın hattaa.biyere giderken haber verip vermediginemi karısıyor geldigine gittiginemi karısıyor, kapı dısarı cıksan haber ett,abartt wc giderken bile bazen ay anne wc gitceem ararsan merak edersin sen cıkıncada söle uzancam vs çene yap. biyere giderken kapısındaa bir saat lafa tut onu kafasını şişirr :))
evlatmı ayırıyor kızına ayrı ogluna ayrıı.muhtemelen ogluna daha yapısıktır o.oglunu tepesinden ayırrmaa itekle daha cook annesine valla baak..annen özlemiştir bu gece annene gidelim de yaa. hatta okadar cok gitki geceleri eşin emin ool bisure sona evinde oturmayı özleyecektirr.yeter bu gecede gitmeyelim diyecektirr.sen bezdirmeyi billl sadece.oglenn git otur evinee.vakitsiiizz ne zaman olursaa olsuun eksikk olmaa onlardann..herguun yürü suraya gidelim anne sıkıldım ben dee.market market gezdirr gerekirsee laf olsun diyee.övgülerlee besleee onu.yemeginden sac mı cıktı ogun o yemeginii övv ama heep kocanın yanında yaap.aslaaa eşinee ailesini kötüleme aslaa!!!!!! anan soyle boyle demee sen kaybedersin kocaan heep suclarr iter bir sure sonra seni.hesaba bile almaz.delimisin sen haksızlıga kimse tahammul edemez ama kafanı kullanacaksın bencee.nikahın sende anasına mı yedirceen parsayı.sefayı o cefayı sen niye heep dürüst olcam diye.dürüstlügü lehine cevirmeye calıss guzellikklee..yoksaa bu akıllaa gidersen ne biyere tasınırsınız ne de huzurunuz kalırr.
iyi yoldaan itmesini ogrenmezsseen evlat kayıran kaynanaylaa asla bagdasamazsın.kocanıda kısa surede yitirirsiinn.ustelik suclu hep sen olursun..

benımde gorumcemle aram kayınvalıdem yuzunden bozuluyor, ne yasarsak aramızda hemen gıdıp anlatıyor ona..kızda içten içe sinir oluyor, ben anlıyorm bir kere bile kendi sorunumuz yuzunden yasamadk yasadysak hep onun yuzunden emınım. sımdı benım gorumce tasınacak yenı ev aldı, bende ev hedıyesı ne alıcam dıye dusunuyrm. hanı arasam desem neye ıhtıyacın var alayım dıye, ama dogru olmaz durumu ıyı zaten ne ısterse alıyor, komik kaçar diye dusunuyrm..çaycısı yoktu en son evine gittiğimde yoktu, emin olamadım kaynanaya sorduk..oda ne dese tasınırlarken gıdermısız, gorurmusuz nesi yojksa alırmışız.eşimde anne bizi karıştırma zaten taşıma sırketıyle tasınacaklar, alya calısıyor hatta eltımıde kattı calısıyorlar bız oturmaya gıderız artık dedı. esı yardım eder yavas yavas yerlesırler dedı..ya kızlar ben elım ayagım tutuyor eşimde yardım etti binlerce kez sağolsun sunnet yaptım, tasındm kımseden aradılar çalışıyorlar hem dıye hem ne gerek var yardm kabul etmedm..hı hasta olsam tmm, o olsa koşar giderim.ben calısıyorum sunnet yaparken ne zorluklar yasadm hep esımle ıkımız yaptık..temızlıkcı tuttum o da tutsun hele bır gun oncesı işten ogleden sonra gittim evi temızledım, son hazırlıkları yaptım ertesı gun dugun gunu...tasınırken desen oyle ..bı de laf soyluyor o sızlere geldı dıye 1 kere geldı oda ben cagırmıcaktm laf omasın kendı kardesını cagıryr derler dıye cagrdm vallaha..hersey karsılıklı mı sonra karsılıklıysa ben onu odedım ceyızı gıtmeden bır gun once gıttık evını temızledık. anlamıyrm ınsanları bız gelınsek kolemıyz, bu mantığa çok bozuluyrm. ama eltım yalakanın onde gıdenı arkalarından konusur konusur yuzlerıne guler, yalakalığınıda yine yapıp gider..umurumda değil zaten onunla kıyaslanmaktan bıktım artık..ıkımız farklı karakterlerız neden kıyaslanıp duruyorus anlamyrm..kaynana bır surat astı ses tonu bır bozuldu esım oyle deyınce..tamm tmm sen gelme kardesıne dedı ..yanı bızı karıstırma deyınce..hem uzuldum ama bır yandan da kızdım..ne gerek var durduk yere sorun çıkarıyor, emınım gorumcenın haberı bıle yok, çagırmıcak kız belki de.. kaynana onun gorumce ve eltısı gelır dıye yapıyorsa bızde gıtmemız lazım dıye dusunuyorsa bu gorumcenın kabahatı olur ..ben nasıl yaptım kendı yapsın yardm kabul etmesın..ALLAH aşkına atla deve mi?çok sinir oluyorum safi sorunlar sonra ben annemle babama gıdemyrm temızlıge esas bana hakkı gecenlere, yıllarca cocuğuma baktılar, annem rahatsız yapamıyor babam yapıyor vallaha erkek basına hem yasıda var yani..ayıp ya vallaha ayıp..sımdı bayramda gıdınce bır karıs surat yapar, kayınpederi de dolduru bır kerede sakın ha oturup empati yapmaz..hep karşı taraf suçlu....ben hep kötü gelinim...soğuk nevaleyim bide kıyaslama yapmıyorlar mı? onlar beni böle yapıyorlar bır ınsanın yapacağı varsa da sen sureklı ustune gıdersen olmaz ki...offffffffffffffff!of bıtım artık ev-leneli 12 yıl oldu hep sorun hep sorun.....

Yanlisa yanlisla cevap vermek sorunu cözmez arkadasim!..

Katılıyorum.
Ben kayınvalıdemı bır kac ay oncesıne kadar annem gıbı goruyordum.
Kendı aıleme bıle ondan bahsederken 'annem' dıye hıtap ederdım,
oyle benımsemıstım kı, mesela ablama 'annem ... ' dıye anlatsam,
kendı annemızden bahsettıgımı zannederdı, acıklama yapardım bu durumda.

Fakat gorumcelerım sayesınde buyuk sorunlar yasadık.
Kayınvalıdem, 'bır daha senın evıne gelmem, o benım oglum sana vermem' dıye bagırdı.
Tabıı ayrıntılara hıc gırmıyorum bıle.
Sonrasında esımle ayrılma durumuna geldık.
Evıme geldı, benden hem ozur dıledı hem de ayrılmamam ıcın yalvardı.

Bu olaylardan sonra ıkı kez gıttım evıne.
Bır mısafır gıbı...
Bana sevdıgım meyvalardan toplamıs, bahcesınden.
Fakat bu kalbımı yumusatmaya yetmedı.
Sonrakı davetlerıne ıstırak etmedım, daha cok gorumcelerımden oturu.

Gecenlerde esımı aramıs, aglamıs, 'elefera haklı' demıs.
Agladıgını ogrenınce cok uzuldum,
bugun mubarek gece hatrına aradım,
benımle oyle samımı konustukı (:

Bılıyorum, hatasını anladı.
Kalbım kırık ama sanırım ona en guzel yanıtı
hanımefendılıgımı muhafaza ederek verebılırım.

Yanı demek ıstedıgım; bılıyorum zor ama,
keske sınırlerımıze hakım olabılsek ve sabır gosterebılsek de,
bu dunyada olmasa da ahırette mukafatını alabılsek.

Back
X