• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanasını yola getiren var mı? Yöntemleriniz neler?

Karşıma alıp konuşmayı tercih ettim ve beni anlayana kadar dil döktüm ne kadar kırıldığımı üzüldüğümü anlattım ve nedenlerini öğrenmeye çalıştım onun kendi bildiği doğrular bana göre yanlıştı o yaptığı gareketi doğru ve iyi olarak düşünüyordu ama bana öyle gelmiyordu ben öyle hissetmiyordum bunu anlattıkça zamanla 1 senede anlayabildi benim ne demek istediğimi artık yüzüne söylüyorrum şu şöyle bu böyle olsun bunu istemiyorum bu hoş değil diye en güzeli eşim arada kalmaktan kurtuldu benim kırıcı olmamam adına önemli bir mesele varsa ortada hemen eşimi devreye sokuyorum anlatıyor evet belki oda kırılıyor ama başka çarem yok 2 sene onun istediği gibi biri olmam için çabaladı ama ben böyleyim ve değişmeye niyetim yok

hoşlanmadığım beğenmediğim ne varsa her seferinde arayı soğutmadan söyledim eğer laf sokmaya kalkarsa cevabını aldı bu süreç içinde de eşime hep herşeyi tüm nedenleriyle anlattım huzursuz olmayayım diye mümkün olduğunca az gidiyoruz ben teklif ettiğimde bile gitmiyor bazen
şimdi alenen pek laf sokamıyor kayınvalide arkadan yapıyorsa da tın zaten hiç derdim değil anam beni böyle şeylere üzüleyim diye doğurmadı
ama en büyük destek eşimdi hep o beni korumasa anlamasa işim çok zordu bu evlilik olamazdı bile nişanlıyken başladı çünkü bu dertler
demem iki eğer biriyola geliyorsa getiren aslında eşiniz bence o sizin artık aile olduğunuzu anlayıp sizi korumazsa hiç bişi değişmez

huylu huyundan vazgeçmez arkadaşım...
belli bir yaşın üstündeki hiç kimseye de,
yeni huylar edindiremezsiniz...
size yapılmasını istemediğinizi bence siz de yapmamalısınız...
etrafınızdaki insanlar kayınvalideniz hakkında ne düşünüyorlarsa,
aynını sizin içinde düşünürler...
sorunlarınız varsa,konuşarak halletmeye çalışın,eğer
halledemiyorsanız aranızdaki mesafeyi biraz daha açın derim...
sevgiler...

kayinvalideniz sizin dedikodunuzu yaptigi için yoldan cikmiş oluyorsa,sizde onun dedikodusunu yaparak nasil onu yola getirmiş oluyorsunuz ki? olsa olsa sizde yoldan cikmiş olursunuz bu mantiga göre :)

he "yola getirmek" yerine "intikam almak" deseniz yada "kisasa kisas" deseniz tamam :) ama sizinki yola getirmek olmamiş bence :)

kesinlikle katılıyorum size .... herkse kendi karakterini ortaya koyar....kimsenin seviyesnie inmemek, intikam almmamk lazım ...zaten düşmüşse karakter olrak bırakalım orda kalsınlar...

benim dedikodumu yaptığını bildiğim kişilere bırak onun dedikodusunu yapmak aksine tek kötü laf etmem ki millet bak bak gelin nasıl iyi kayınvalideside nasıl kötülüyor desin herkes onu kınasın diye.

kızlar hep derim
en iyi kaynana ölü kaynana
boşverin yola getirmeyi şeytan görsün yüzlerini..hihoyyyt

bu kadar önyargılı olmayın nolursunuz.
benim çok sevdiğim kayınvaldemde rahmetli oldu.senağlama
ama burada da birçok konuda söylediğimi söyleyeceğim.

keşke hayatta olsaydı da başımın üzerinde taşısaydım.
annem kadar sevemem tabi ki ama, bi kan bağım olsa ancak bu kadar sevebilirdim kendisini derim her zaman.

ama sevmiyor ya da anlaşamıyor dahi olsak ölmesini asla istemezdim.:1no2:

keza kayınpederimle hiç anlaşamayız ama yaşına hürmetim sonsuzdur.
70 yaşındaki adamı yola getirmek zaten benim haddim değildir o ayrı konu.

allah gecinden versin, benden uzak ama mutlu olsun diye dua ederim hep.
sonuçta benim kocamın babası.:1closedeyes:

kayinvalideniz sizin dedikodunuzu yaptigi için yoldan cikmiş oluyorsa,sizde onun dedikodusunu yaparak nasil onu yola getirmiş oluyorsunuz ki? olsa olsa sizde yoldan cikmiş olursunuz bu mantiga göre :)

he "yola getirmek" yerine "intikam almak" deseniz yada "kisasa kisas" deseniz tamam :) ama sizinki yola getirmek olmamiş bence :)

Siz yanlış yorumlamışsınız bence,yerimseniben kayınvalidemin yaptığı dedikodu yoldan çıkmışlıktır diye bir ifade kullanmadım.ben onun bu hareketine karşılık takındığım tavırla yola getirmiş oluyorum bi nebzede olsa.O benim hakkımda yaptığı dedikoduyu yalanlarla süslerken ,kendisini yapmış olduğu çirkinlikleri (örneğin düğün günü ve ertesi gün görümcemle altınlarımızı almaya çalıştılar resmen büyük bir tartışma çıktı daha neler neler yaptılar bende görüşmeyi kestim,ama O bunun tam aksini söylüyordu altınları istemediğini benim onları anneme verdiğimi vs. eşim ve benim hakkımda yalanlar uydurarak insanlara duygu sömürüsü yaparak bizi kötülüyordu.)insanların beni yanlış tanımaması için anlatmak zorundaydım .kendini aklamakla uğraşsın .

Yanlisa yanlisla cevap vermek sorunu cözmez arkadasim!!

Kaynanan millete senin dedikodunu yapmakla yanlis ve cirkin bir is yapmis lakin sende o cirkinlige cirkinlikle cevap vermissin, bu yola getirmek degildir kanimca...:delphin:

Ne gibi sorunlarin var bilmiyorum ama sana nacizane tavsiyem, ücüncü sahislara problemlerini anlatmak yerine, direkt git ve kaynananla konus sorunlarini, belki o zaman yola gelir iste...a.s[/Q

Çirkinlik yaptığımı düşünmüyorum .sonuçta kayınvalidem yalanı çok rahat söyleyen bir insan yaptığı dedikodular yalandan ibaretti ,benim onun hakkında konuştuğum kişiler kendi akrabalarıydı sokaktan geçen insana anlatmadım tabiyki .sengözlerimebaksanab
ben dedikodusunu yaptım derken ,.sen böylemi yaptın diyen insanlarada kaynanamın yaptıklarını ,beni insanların yanlış tanımaması için anlatmak zorundaydım

Kaynananla konuş demişsin ;sürekli yalan söyleyen bir insanla konuşamam.Tek sorun kaynanamın beni kıskanması ve benim yerime oğlunun parasını yemek istemesidir .Eşim ev yaptı sıfırdan ailesinin üst katına , beni kaçırıp evi ele geçirmek için anlıycan herşey mübah benim kaynana için:1ninca:

arkadasımın yardımı ve gazlaması ile onlara gıttım
bi cay koydum gel senınle bıraz güzel güzel konusalım dedim
içimde ne varsa anlattım kırıcı olmamaya gayret ederek
arada kırarak belkı konustum
döktüm içimi güzelce
sonra anlastık gibi şimdilik iyiyiz,
bakalım sengözlerimebaksanab

hoşlanmadığım beğenmediğim ne varsa her seferinde arayı soğutmadan söyledim eğer laf sokmaya kalkarsa cevabını aldı bu süreç içinde de eşime hep herşeyi tüm nedenleriyle anlattım huzursuz olmayayım diye mümkün olduğunca az gidiyoruz ben teklif ettiğimde bile gitmiyor bazen
şimdi alenen pek laf sokamıyor kayınvalide arkadan yapıyorsa da tın zaten hiç derdim değil anam beni böyle şeylere üzüleyim diye doğurmadı
ama en büyük destek eşimdi hep o beni korumasa anlamasa işim çok zordu bu evlilik olamazdı bile nişanlıyken başladı çünkü bu dertler
demem iki eğer biriyola geliyorsa getiren aslında eşiniz bence o sizin artık aile olduğunuzu anlayıp sizi korumazsa hiç bişi değişmez

Benimde aynı şekilde arkadaşım, eşim ailesinin nasıl insanlar olduklarını biliyor .Her zaman benim yanımda fakat ben çok doğrucu bir insanım haksızlığa tahammülüm yok şu çenemi tutamıyorum.oyüzden alt katımda olmalarına rağmen görüşmüyorum .eşimde kapı önünde merhaba diyor ancak onuda soğuttular kendilerinden .Zaman geçtikçe daha az etkileneceğimi düşünüyorum.

arkadasımın yardımı ve gazlaması ile onlara gıttım
bi cay koydum gel senınle bıraz güzel güzel konusalım dedim
içimde ne varsa anlattım kırıcı olmamaya gayret ederek
arada kırarak belkı konustum
döktüm içimi güzelce
sonra anlastık gibi şimdilik iyiyiz,
bakalım sengözlerimebaksanab

Senin adına sevindim ,ben kinci bir insan değilim fakat asla affedemiyeceğim şeyler yaşattılar bana. :1no2:

Siz yanlış yorumlamışsınız bence,yerimseniben kayınvalidemin yaptığı dedikodu yoldan çıkmışlıktır diye bir ifade kullanmadım.ben onun bu hareketine karşılık takındığım tavırla yola getirmiş oluyorum bi nebzede olsa.O benim hakkımda yaptığı dedikoduyu yalanlarla süslerken ,kendisini yapmış olduğu çirkinlikleri (örneğin düğün günü ve ertesi gün görümcemle altınlarımızı almaya çalıştılar resmen büyük bir tartışma çıktı daha neler neler yaptılar bende görüşmeyi kestim,ama O bunun tam aksini söylüyordu altınları istemediğini benim onları anneme verdiğimi vs. eşim ve benim hakkımda yalanlar uydurarak insanlara duygu sömürüsü yaparak bizi kötülüyordu.)insanların beni yanlış tanımaması için anlatmak zorundaydım .kendini aklamakla uğraşsın .

yola getirmek,yoldan cikmiş biri yada birşey için kullanilir..aksi takdirde yolunda birini yada birşeyi nasil bir nebzede olsa yola getirceksiniz ki :) yola getirmek konu basligindan cikti zaten :) yani sizden cikmiş oldu..

tabi bu bana göre böyle..siz dogru yaptiginizi düşünebilirsiniz..bana göre yanliş..taş atana taşla cevap verdikten sonra taş atanla farkimiz ne olurki? illa gül atin demiyorum..hiç bişey atmasanizda olur..ki zaten görüşmeyi kesmişsiniz..

kötülük yapan insana verilcek en güzel cevap iyiliktir..kimi insan 1 kerede anlar kimi insan 40 kerede anlar..ama her insanin bi anlama şekli elbet vardir..konuşarak çözülebilir bence herşey..he karşimizdaki coooook anlayişsiz biriyse,ne yaptiysaniz (ama gercekten caba gösterdiyeseniz) bişi anlamiyorsa görüşmemek daha iyi tabiki :)

Çirkinlik yaptığımı düşünmüyorum .sonuçta kayınvalidem yalanı çok rahat söyleyen bir insan yaptığı dedikodular yalandan ibaretti ,benim onun hakkında konuştuğum kişiler kendi akrabalarıydı sokaktan geçen insana anlatmadım tabiyki .sengözlerimebaksanab
ben dedikodusunu yaptım derken ,.sen böylemi yaptın diyen insanlarada kaynanamın yaptıklarını ,beni insanların yanlış tanımaması için anlatmak zorundaydım

Kaynananla konuş demişsin ;sürekli yalan söyleyen bir insanla konuşamam.Tek sorun kaynanamın beni kıskanması ve benim yerime oğlunun parasını yemek istemesidir .Eşim ev yaptı sıfırdan ailesinin üst katına , beni kaçırıp evi ele geçirmek için anlıycan herşey mübah benim kaynana için:1ninca:[/QUOTE]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ben müneccin degilim arkadasim, konu basligina göre yorum yaptim, tabikide bana bir gelip duydumki böyle yapmissin ve bende bunu yapmamissam dogrusunu söylerim...bu dedikodu degildir zaten...yanlisi düzeltmektir...:kahve:

Ayrica ben cok nadir istisnalar haric insanlara olumlu ve yapici yaklastiktan sonra düzeltemeyecek sorunun olmadigni düsünüyorum...ve bu zamana kadarda sükür her zaman sorunlarimi böyle halletmisimdir...a.s

He kayinvalidem bu istisnalardan biri isede en güzel cevabim hice saymaktir bunuda en güzel adini agizima almamakla yaparim...hem sana gelip kaynanandan laf getiren senden alip kaynanadada götürür bunu unutma...:delphin:

Walla en iyi yol, iyi gelin olayım ses etmeyeyim yöntemi değil o kesin, tepene çıkarlar ,acık dişli olacaksın ezdirmeyeceksin kendini asla, bizde ana baba kuzusuyuz bi onların oğullarımı kıymetli ayrıca anlımız ak eksikliğimiz de yok allaha şükür, ne laf konuşturucaz kendimize karşındaki insanın tavrına göre tavır alacaksın iyiyse iyi kötüyse kötü bence budur olması gereken.

Walla en iyi yol, iyi gelin olayım ses etmeyeyim yöntemi değil o kesin, tepene çıkarlar ,acık dişli olacaksın ezdirmeyeceksin kendini asla, bizde ana baba kuzusuyuz bi onların oğullarımı kıymetli ayrıca anlımız ak eksikliğimiz de yok allaha şükür, ne laf konuşturucaz kendimize karşındaki insanın tavrına göre tavır alacaksın iyiyse iyi kötüyse kötü bence budur olması gereken.

Düşüncelerine aynen katılıyorum arkadaşım ,haksızlığa hiç tahammülüm yok .Dediğin gibi bir insan ya kötüdür ya iyi ,kötü olan bir insanın konuşarak yola geleceğine inanmıyorum o kişi rengini belli etmiştir zaten .Çoğu arkadaşlarımızın kaynananalarına yaranma çabasına anlam veremiyorum laelaelaelaelae .Kaynanamın yaşı benden büyük diye yaptığı terbiyesizliklere asla göz yumamam ,çünkü bu benim kurduğum aileme zarar verir .Allah a şükür eşim doğru ile yanlışı ayırt etmesini bilen bir insan ,senin dediğin gibi bende tavrımı alıyorum. :sm_cool:

her insan ayni degil derler ama sanirim bu sitede okudugum kayinvalidelerin genel bir sorunu var gelinleri....benimkide dahil ama benim sansim ayri bir ulkede yasamam ve esimin annesini cok iyi tanimasi bu konuda bana destek olmustur ..... yola getirme olayina gelince zaten kendini toparlayip yola gelecek insan bastan oglunun karisina eziyet etmez bu tarz insanlar konusmadan insanliktan iyilikten kotulukten anlamazki o yuzden en guzeli sinirlari asmadan kendini korumak gerekli cevaplari vermek o cizgiyi asmamak yuzgoz olmamak belliki erkek annesi olmak oglunun hayatini yonetme istegi olusturuyor gelin rakip veya dusman gibi gosteriyor ve belkide biz gelinlerin sucuda bize laf sokuldugu imalarda bulunuldugu anda degilde sonradan gosterdigimiz tepki aslinda olay sicakken kendimizi savunsak belkide bukadar kurulmayiz icimizde ki zehiri akitiriz sonra o zehir kin nefrete donuyor benim kizim var dua ediyorum Allah iyi anlayisli insanlarla karsilastirsin

benimde kayınvalidemle sorunlarım vardı hatta burda sizinle paylaşmıştım...çoğu kişi karşına al konuş demişti bende öyle yaptım...sonuç o abarttı tabi saygısızlıkla suçladı beni halbuki terbiyesizlik yapmadım ben...arkadan konuşmaktansa yüz yüze konuşmayı daha doğru buluyorum ben dedim... eşimin bana destek verdiği duyuncada önceden böyle değildi evlenince değişti diyiverdi...onun lafıyla kavga etmiyoruz dayak yemiyorum ya artık çatladı tabi...şimdi yine geldiler saygısızlık etmeim tabi kapımı açtım nasıl olduysa fazla kalmadı bende bide herşeye fazla karışmadı...artık düzeldimi yoksa alışma dönemindemi bilemiyorum ama en azından içimi rahatlattım bide arkamdan dedikodu yapan eltimin gerçek yüzünü gördüm...en iyisi bu yola gelmiyorlar ama siz içinizi boşalttığınız için acayip rahatlıyorsunuz...

kayınvaldemle sorunlarımız oldu
ama artık mesafemi koydum..
50 yaşına gelmiş bi kadını bu yaştan sonra ben düzelticek değilim ......
artık hiç mi hiç dert etmiyorum kafaya takmıyorum
beni sevsin sevmesin konuşsun konuşmasın hiçç umrumda değil günahı onun
eltimle cok iyler aman benden uzak olsunlarda
tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş hesabı ikiside aynı karekterde insanlar
ben eşimle oğlumla cok mutluyum gerisi önemsiz

Son düzenleme:
valla onlari araya mesafe koyarak kendimizden uzak tutariz.bende öyle yapiyorum o zanan bize verdigi zarar daha az oluyor

Kayınvalidemi yola getirmek gibi bir çabam olmadı hiçbir zaman :delphin: Kendisiyle olan

ilişkimde,duruşumu ona göre belirledim sadece a.s Gerektiği kadar mesafe koydum.

Back
X