- Konu Sahibi nazda_evli
-
Hep söylüyorum işte...Kayınvalideleriniz anneniz değiiiiilllllll....
Bu cümleyi annenize kurarsınız hatta kurmanıza da gerek yok o söyler zaten...ama kayınvalideye gel yardım edersin derseniz bu cevabı alma olasılığınız yüksektir...
he başkası aynısını söylemez de farklı söyler...azıcık aklınızı kullansanız, mesafeyi korumayı başarsanız, kayınvalideniz olduğunu unutmasanız daha az sorun yaşarsınız...
ah benim bu kaynanam... deli etti beni çıldırttı
bir insan bu kadar mı huzur bozucu, bu kadar mı yıkıcı olur
cahillerle tartışmaya girmeyin ben hiç yenemedim demiş yaa gazali ne güzel demiş
hakikaten ben hiç yenemedim
soğuk davrandım olmadı, tersledim olmadı, iyi davrandım alttan aldım olmadı, muhattap olmadım olmadı
olmadı, olmadı, olmadı...
kayınvalidem aradı sabah 'ben geleceğim haftasonu' dedi
bende buyur gel tabi ki anne hem benimde iş, ev, hamilelik çok yoruluyorum yardımcı olursun bana dedim
ne dese beğenirsiniz
ben oraya sana hizmet etmeye gelmiyorum yaa
bu cevabı alınca şok oldum, kala kaldım
yok anne yanlış anladınız tabi ki bana hizmet etmeye gelmiyorsunuz dedim
açtı ağzını yumdu gözünü
ben bilmem kaç yıl gelinimle(eltimden bahsediyor) aynı evde oturdum bir iş göstermedi bana da sana gelip iki üç gün kalacağız diye iş mi göstereceksin dedi
hiç bir şey diyemedim, ama çok kırıldım
sanki ben gelde sırtında yük taşı dedim
neden sevmiyor beni, neden bu kadar gıcık oluyor bana anlamış değilim
veee bende artık ondan nefret eder oldummmm
gelmesini de istemiyorum şu dakikadan sonraaa
....................kayınvalidem aradı sabah 'ben geleceğim haftasonu' dedi
bende buyur gel tabi ki anne hem benimde iş, ev, hamilelik çok yoruluyorum yardımcı olursun bana dedim
ne dese beğenirsiniz
ben oraya sana hizmet etmeye gelmiyorum yaa
bu cevabı alınca şok oldum, kala kaldım
yok anne yanlış anladınız tabi ki bana hizmet etmeye gelmiyorsunuz dedim
açtı ağzını yumdu gözünü
ben bilmem kaç yıl gelinimle(eltimden bahsediyor) aynı evde oturdum bir iş göstermedi bana da sana gelip iki üç gün kalacağız diye iş mi göstereceksin dedi
.................
ben hep şunu derim
ne kadar ekmek okdar köfte...
ne kadar saygı sevgi görürsem okdar sevgi saygı gösteririm..
öylede olmalı..
hak edene hak ettiği deger verilmeli...
Senin kaynana gerçekten anlayışsız bir insanmış bu laflarıyla onu anlyıoruz..
Bırak sende degmeyen kadına anne bile deme..
Ne demek ya kendi kızı olsa böylemi cvp verirmiş...
Bazı arkadaşlarımız senin dediğin lafı hatalı bulmuşlar kullanmasaydı diye ama sen oldukça içten konuşmuşsun anlayana ama kadın hödük kusura bakma...
gercekten bazi insanlar ne kadar alingaan ya.ben konu sahibi arkadasin dediklerinde zerre kadar alincak bise görmedim acikcasi.hatta bence tamamen ictenlikle söylenmis.
bu arada konu sahibi arkadasim demissin ya bu kadin niye bana bu kadar gicik oluyo diye, anladigim kadariyla eltin bi müddet kaynananla oturmus ama sen oturmamissin.senin "sucun!" tamamen bu bence.nerden mi biliyorum ayni sorun bende de var.büyük eltim oturmus simdi gelen kücük eltimde oturucak.kaynananam onlari pek sever ama benden nefret eder. ne yaptimsa yaranamadim.üstelik bu sahis benim akrabam olur......
Canım ben şunu anladım ki evine gelen insan senin huzurunu kaçırıyorsa,kendi evinde yabancı gibi hissettiriyorsa sen de ona evinde huzur vermeyeceksin..
Rahat edemeyecek ki bir daha hamile kadının evine birkaç aylığına hem de hiç yardım etmeme niyetiyle gelirken beş kere düşünsün!
yani şimdi bana kızılacak biliyorum ama yine de söyleyim :) kesinlikle art niyetiniz olmadığından , ondan iş güç beklemediğinizden eminim ama kelimelerimizi seçerken dikkat etsek , malum cahil insanlarla anlaşmak zordur , ak dediğinizi kara anlayabiliyorlar, kendilerince yorumlayabiliyorlar ...e siz de zaten çok yoruluyorum demek yerine bana arkadaşlık edersin deseydiniz belki böyle ters cevap vermezdi ...ha kaynanaız haklı demiyorum , size yardım etmesi gerekir bence ama işte siz de dediniz ya cahille anlaşmak zordur
gerçekten kötü bir niyetle demedim bir an boş bulundum, yakın olayım dedim
ama yaramaz ki ona yakınlık
ben bu kafa yapısını anlıyamıyorum!nasıl bır hak kı ev ışı yada yemekle uğraşan aynı zamanda çaılışıp yorulan gelınıne kalmaya gelıyorsun,nıyetın yardım etmekde değıl baştan tavrınıda açıkça koymuş""pekı neden gelırsın napıcaksın ?""huzur bozayım şöle gelını doğum üzerı sınır edıp gıdeyım mı ?kıme kötülük yapıyorsun el kızına mı?hayır!kendı oğlunun yuvasına ve daha doğmamış torununa ..
sen belkı ışten gelıceksın hamılelık yada ış yorgunluğu yemekle uğraşmaya yada ne bıleyım bı yumurta kırmaya halın olmayacak ınsanlık halı yada yemek yaptıysan 1 gün önceden bulaşıklarını hemen değılde 1 2 saat sonra yıkıcaksın !ayakların şışecek yatarak ayağını dıkerek canın televızyon seyretmek ıstıyecek!nasıl bır düşüncesızlık yarabbım hamıle + çalışıyor yardımda etmıcen!eee 1 hafta sonu gekl kal mısafır gıbı tadında bırak oğlununla hasret gıder asılce oyunsuz plansız gıt ne senın nede oğlunun ağzının tadı kaçmasın!olur mu?kız tarafını leylekler getırdı annesı babası yok tek doğuran hakkı olan sensın !gelın suçlu elınden aldı oğlunu!!!korkun ya çocuk olunca ılgısı evlenınce eşıne yönelen oğlunun çocuğu olucak.... olunca ıyıce üstündekı gücün azalacak özellıkle kayınvalıdeler(ıstısnalar %20 harıç dıyelım)gelınlerı hamıle olunca ılk önce sevınıp yada öle görünüp sonra saçma sapan mantıksızca hareketlerle hamılelığı en kötüsüde loğusalığı mahfedıyolar ...("sütün az!sütün yaramıyor!öle yapma ben 3 çocuk büyüttüm benden daha ıyı mı bılıcen???yeme artık hamıle değılsın şıştın !!!!")amann sen sen ol annenle anlaş loğusalığında o kalsın o bıle 15 gün kalsın ınan ınsanın öz annesı bıle fazla kalınca saçmalıyor ya eşıne yada senın hareketlerıne takılıyor.....
allah sabır versin..
insan üzülüyor gerçekten
yahuu herkes taktir ediyor ama bu kaynana yokkk
taktir beklemiyorum ama lafta sokmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?