• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynım bizde ve cok bunaldım

Kusura bakmayin ama yorumlar bana biraz sert geldi! düşünsenize, sizin abiniz veya kardeşiniz size geliyor ve kocan huzursuzluk çikariyor? ben şahsen yilirim o an...ee amcasinda bilmem kaç yil kalmiş demişsin, peki yengesi nasil bakmiş onca yil? oysa onlar daha uzak sayilir..

Bence sabredeceksin, ömründe 5 6 ay birine bakmakla birşey kaybetmezsin, bu bir, ikinciside kaynanan yanindadegilmiş, farzetki kaynanana bakiyorsun, millet yillarca kaynanasina bakiyor sen 4 ay kaynina bakmişsin bu çok degil

üstelik bazilari surat yap demiş, siz kendinizi onun yerine koyun, zaten rahat degilsiniz başkasinin evi oldugu için, birde ev sahibi surat asiyor, ben yikilirdim

eger gerçekten gidecek yeri yoksa mecburiyetten kaliyordur, belki onunda hoşuna gitmiyordur, ama eli mecbur

bu arada tepkim sert olduysa kusura bakma, benim annemde amcamin ogluna 5 6 ay bakti, hiç sesimizde çikmadi

Ah canım başa gelmeden anlamak çok zor işte.benmde kaynım bir buçuk aydr bende kalıyor. bende derdim idare edilir ne var sığılmıyor mu diye ama gerçekten sığamyıorsun. hele bebekliysen daha zor evim müsait değil salonda otururken yatak odası görünüyo. odada bile rahatça emziremiyorum bebeğimi.
en basitinden geçen akşam yemekte sütyenimin askısı çıkmış eşim işaret ediyo ben elimi attım omzuma, öküz kaynım da başını kaldırırmş bana bakıyo :47: o anda kıpkırmızı oldum :26: daha neler var...
bebek emzirirysun sürekli üstüne başına dikkat etmek zorundasın sinir bir durum. onun açısından düşününce de zor bri durum tabi evini çocuklarını bırakıp gelmiş ama yinede kendi evi gibi davranıp bizi misafir durumuna düşürmesin o zaman. o utanıp sıkılsın bizde insanlık görevimizi yapıp evimizi açalım. ama olmuyor iştee bide benim bebek bakmama karışınca iyice sinirleniyorum. 7 aylık bebeğe çikolata yedirmesine izin vermedim diye.biz üç tane büyüttük siz amma kasıyornuz ne var yesin demeler bıktım karışmasından söylüyorum anlamıyor da..
herkes yerinde saolsun. benim kardeşim bile olsa misafir olarak gelsin gitsin :50: böyle uzun vadeli değil.

Kusura bakmayin ama yorumlar bana biraz sert geldi! düşünsenize, sizin abiniz veya kardeşiniz size geliyor ve kocan huzursuzluk çikariyor? ben şahsen yilirim o an...ee amcasinda bilmem kaç yil kalmiş demişsin, peki yengesi nasil bakmiş onca yil? oysa onlar daha uzak sayilir..

Bence sabredeceksin, ömründe 5 6 ay birine bakmakla birşey kaybetmezsin, bu bir, ikinciside kaynanan yanindadegilmiş, farzetki kaynanana bakiyorsun, millet yillarca kaynanasina bakiyor sen 4 ay kaynina bakmişsin bu çok degil

üstelik bazilari surat yap demiş, siz kendinizi onun yerine koyun, zaten rahat degilsiniz başkasinin evi oldugu için, birde ev sahibi surat asiyor, ben yikilirdim

eger gerçekten gidecek yeri yoksa mecburiyetten kaliyordur, belki onunda hoşuna gitmiyordur, ama eli mecbur

bu arada tepkim sert olduysa kusura bakma, benim annemde amcamin ogluna 5 6 ay bakti, hiç sesimizde çikmadi
slm canim saygi duyarim dusucee ama yasamayan eni alamaz bunun farkidayim inan senin dedigin gibi kolay bi durum degil kaynana olsa kadin kadina otururuz ama bu erkek hemde evlenene kadarhic gormedim baa cok yabanci biri amcasiin karisi bakmis ama nasil bakmis gelde bi ona sor evim musait degil bebegimin besigibile bizim odamizda cok kucuk evim var ide ona raza attik bi gele oldumu sinirden agliyacak oluyorum yasamayan bilemez oyle bes alti ayda kalma meselese degil bu isci olsa temelli burda kalacak olamassada yakalana kadar gelde sabret ayrica benim abim falan gelmez asla bir gece bile zor kalirlar
Ah canım başa gelmeden anlamak çok zor işte.benmde kaynım bir buçuk aydr bende kalıyor. bende derdim idare edilir ne var sığılmıyor mu diye ama gerçekten sığamyıorsun. hele bebekliysen daha zor evim müsait değil salonda otururken yatak odası görünüyo. odada bile rahatça emziremiyorum bebeğimi.
en basitinden geçen akşam yemekte sütyenimin askısı çıkmış eşim işaret ediyo ben elimi attım omzuma, öküz kaynım da başını kaldırırmş bana bakıyo :47: o anda kıpkırmızı oldum :26: daha neler var...
bebek emzirirysun sürekli üstüne başına dikkat etmek zorundasın sinir bir durum. onun açısından düşününce de zor bri durum tabi evini çocuklarını bırakıp gelmiş ama yinede kendi evi gibi davranıp bizi misafir durumuna düşürmesin o zaman. o utanıp sıkılsın bizde insanlık görevimizi yapıp evimizi açalım. ama olmuyor iştee bide benim bebek bakmama karışınca iyice sinirleniyorum. 7 aylık bebeğe çikolata yedirmesine izin vermedim diye.biz üç tane büyüttük siz amma kasıyornuz ne var yesin demeler bıktım karışmasından söylüyorum anlamıyor da..
herkes yerinde saolsun. benim kardeşim bile olsa misafir olarak gelsin gitsin :50: böyle uzun vadeli değil.

yasayan biliyor iste halden anliyor saol canim

Son düzenleme:
bu arada kusura bakmayin kilavyenin tuslari iyi basmiyor bende aceleyle yaziyorum malum bebek var bazi harfler eksik oluyor:26:

gideceği yada kalacağı belli değil dimi hala
çok zor gerçekten ama leyla88in dediğine katılıyorum birazda

gideceği yada kalacağı belli değil dimi hala
çok zor gerçekten ama leyla88in dediğine katılıyorum birazda

evet hala belli degil randevuyu bekliyor arkadaslar oyle uzaktan yorum yapmak kolay daha bu sabah banyo yapmam gerekiyordu asil yaptim nasil ciktim bilemedim ben odama gelmeden adam mutfakta gordum bizim mutfaktan sonra bayoyoya gidiliypor nasil utandim bi dusunun:26:

evet hala belli degil randevuyu bekliyor arkadaslar oyle uzaktan yorum yapmak kolay daha bu sabah banyo yapmam gerekiyordu asil yaptim nasil ciktim bilemedim ben odama gelmeden adam mutfakta gordum bizim mutfaktan sonra bayoyoya gidiliypor nasil utandim bi dusunun:26:

ya dedğin gibi bayan olsa idare edilebilir,aslında eşinle kaynınında düşünmesi gerek biraz
sanırım gündüzleri evde ikiniz kalıyorsunuz ya eşinin eve dönüş saatine kadar çıksın dolansın yada geçici bi iş bulsun herşey netleşene kadar

slm canim saygi duyarim dusucee ama yasamayan eni alamaz bunun farkidayim inan senin dedigin gibi kolay bi durum degil kaynana olsa kadin kadina otururuz ama bu erkek hemde evlenene kadarhic gormedim baa cok yabanci biri amcasiin karisi bakmis ama nasil bakmis gelde bi ona sor evim musait degil bebegimin besigibile bizim odamizda cok kucuk evim var ide ona raza attik bi gele oldumu sinirden agliyacak oluyorum yasamayan bilemez oyle bes alti ayda kalma meselese degil bu isci olsa temelli burda kalacak olamassada yakalana kadar gelde sabret ayrica benim abim falan gelmez asla bir gece bile zor kalirlar

anlamaz mıyım canım seni çok iyi anlıyorum bide bebeğin benmkinden daha küçük daha zor senin için kızım 6 ay gazından dolayı hep kucaktaydı bırak yemeği temizliği tuvalete gidecek 5 dk olmzdı bazen. yine diyorum çok şükür o zamanda gelmemiş.
eşime rahatsız olduğumu söyledikçe adam benden soguyor yine dırdır ediyorsun diyor .tamam canım senin için de zor ama abim o da az iadre et demeyi bilmiyor . kendi kendime kızıp kendi kendimi sakinleştiriyorum anlıycağın :9: gene buna şükür rabbim beter dert vermesin napalım katlanacağız bi süre :36:

kızlar merhaba,
ya konuyu okurken bile daraldım bunaldım offf diyorum düşünemiyorum bile...
canım kusurabakma ama eşininde artık bu rahatsızlığın farkında olması lazım. bi şekilde konuşmalısın bir çözüme kavuşturmalısınız çünkü çok mutsuzsun:((

ya dedğin gibi bayan olsa idare edilebilir,aslında eşinle kaynınında düşünmesi gerek biraz
sanırım gündüzleri evde ikiniz kalıyorsunuz ya eşinin eve dönüş saatine kadar çıksın dolansın yada geçici bi iş bulsun herşey netleşene kadar
diyorum ya canim burda kimse turiste is vermez bide kiriz cok oturumu olan bile zor is buluyor bu aralar pek evde durmuyor ALLAHTAN
anlamaz mıyım canım seni çok iyi anlıyorum bide bebeğin benmkinden daha küçük daha zor senin için kızım 6 ay gazından dolayı hep kucaktaydı bırak yemeği temizliği tuvalete gidecek 5 dk olmzdı bazen. yine diyorum çok şükür o zamanda gelmemiş.
eşime rahatsız olduğumu söyledikçe adam benden soguyor yine dırdır ediyorsun diyor .tamam canım senin için de zor ama abim o da az iadre et demeyi bilmiyor . kendi kendime kızıp kendi kendimi sakinleştiriyorum anlıycağın :9: gene buna şükür rabbim beter dert vermesin napalım katlanacağız bi süre :36:
BE ESIME BISEY DIYINCE KUSUYOR BENIMLE evet canim sabretmekten baska care yok:31:
kızlar merhaba,
ya konuyu okurken bile daraldım bunaldım offf diyorum düşünemiyorum bile...
canım kusurabakma ama eşininde artık bu rahatsızlığın farkında olması lazım. bi şekilde konuşmalısın bir çözüme kavuşturmalısınız çünkü çok mutsuzsun:((
ALLAHTAN oglum varda biraz onunla ugrasiyorum canim ya oda olmasa hepten onula evde yanliz kalirdim:50:

canim ben zaten kaynin geldi diye sevinelim demiyorum, ama ne biliyim bu tavir yapmalar, yok surat asmalar, bize yakişmazki, üstelik konu sahibi 4 aydan bahsediyor, 4 ay nedirki? gidecegini biliyor üstelik..
Hani tatil için veya kendi keyfi çin gelmiş olsa o zaman bende kizarim ama ne bileyim iş için gelmiş, belki nasibi burda, belki ilerde dua alacak..

Yaşamayan bilemez demişin, benim annemde bakti 6 ay kadar amcamin ogluna üstelik bende birkaç yaş büyük ve bekardi, evde iki tane genç kizdik, ben 20 yaşindaydim kolay degildi, onunda işi uzadi, para harcandi ama sonu iyi oldu evlendi iki çocugu oldu biz 6 ay çektik ama degdi, sadece sabir lazim :)

bende yaşadim canim 6 ay annem amcamin ogluna bakti benden bir kaç yaş büyüktü ve bekardi evde iki genç kizdik, bizde rahat degildik ama bu kadar büyütmedik annemin hiç bu kadar bunaldigini görmedim yaşin kaç bilmiyorum ama ben o zaman 20 yaşimdaydim ve bizde oturup dizi izliyorduk, oda çalişmiyordu, paralarimizda gitti, 6 ay sabrettik kagitlarini aldi, şimdi evlendi iki çocugu oldu, çok iyi anlaşiyoruz, yaptigimiz iyilikler yanimiza kâr kaldi, 6 ay baktik diyede öyle söyleyip durmadik,

sen zaten işi sonuçlanmadan kesip atmişsin, bu yüzden sana zor geliyor farzetki iki ay daha bakacaksin sonra kagitlarini alacak kurtulacaksin, ama eger kagitlarini alirda yinede sizde kalirsa o zaman sana hak veririm ama zor durumda ve çaresiz birine surat asmak olmaz yakişmaz bence

üstelikte eşinden kovmasini istemen tabiki huzursuzluk çikaracak, sen kardeşini nasil kovamazsan oda abisini veya kardeşini kovamaz, ben kendimi düşünemiyorum "abi eşim rahatsiz oluyor bu evden git" demeyi...

O misafir de biraz haddini bilecek. Misafirse misafirliğini bilsin. Ne demek pat yatak odasına girmek? Benim de kuzenim iki ay önce doğum yaptı, bırak yatak odasına girmeyi, bebeğin odasına bile o buyrun gelin demeden girmedik. Abimin - kardeşimin evi istediğimi yaparım. Yok öyle bir dünya.

esınız nasıl bu kadar musamaha gosterıyor ben anlamıyorum efendımız s.a.v. bır hadısı serıfınde kayınbırader ıcın o ölümdür ondan sakınınız buyurmustur yanı bu sekılde evde bır arada olmanız yalnız olmanız hıc dogru degıl bır erkek olarak bunun vebalı de esınızın boynunda bunu ona hıc hatırlattınız mı
bu arada gercekten allah yardımcınız olsun ınsallah durmaz ve gıder tez vakıtte

bende yaşadim canim 6 ay annem amcamin ogluna bakti benden bir kaç yaş büyüktü ve bekardi evde iki genç kizdik, bizde rahat degildik ama bu kadar büyütmedik annemin hiç bu kadar bunaldigini görmedim yaşin kaç bilmiyorum ama ben o zaman 20 yaşimdaydim ve bizde oturup dizi izliyorduk, oda çalişmiyordu, paralarimizda gitti, 6 ay sabrettik kagitlarini aldi, şimdi evlendi iki çocugu oldu, çok iyi anlaşiyoruz, yaptigimiz iyilikler yanimiza kâr kaldi, 6 ay baktik diyede öyle söyleyip durmadik,

sen zaten işi sonuçlanmadan kesip atmişsin, bu yüzden sana zor geliyor farzetki iki ay daha bakacaksin sonra kagitlarini alacak kurtulacaksin, ama eger kagitlarini alirda yinede sizde kalirsa o zaman sana hak veririm ama zor durumda ve çaresiz birine surat asmak olmaz yakişmaz bence

üstelikte eşinden kovmasini istemen tabiki huzursuzluk çikaracak, sen kardeşini nasil kovamazsan oda abisini veya kardeşini kovamaz, ben kendimi düşünemiyorum "abi eşim rahatsiz oluyor bu evden git" demeyi...

Bunlar birbirinden cok farkli seyler. Bir, sen bakmamissin annen bakmis. Annelerimiz ve bizler cok farkliyiz, anneler neler cekmemis ki? Ikincisi gelen kisi senin akraban, daha once mesainiz olmustur, taniyorsun ediyorsun, neticede amcanin oglu. Uc, kadin baska bir memlekette, arkadasi, bunaldiginda gidecegi bir yer yok. Dort, sen amcanin ogluyla evde yalniz kalmamissin ki bence en onemlisi de bu. Burada temel rahatsizlik o kisiyle evde yalniz kalinmasi ki bence de cok yanlis ve o kisinin evde kadina ozel alan birakmamasi. Ne isin olur da odanda televizyon oldugu halde salona kadinin yanina gelirsin? Gelmissin, misafirsin bir de davetli oldugunu hic sanmiyorum en azindan azicik dusunceli davran da yeni dogum yapmis kadin azicik nefes alsin. Misafir var misafir var. Bir de kadincagiz yurtdusunda arkadasi, cikacagi yer de yok. Eminim siz de boyle yabanci bir yerde neticede namahrem biriyle butun gun yalniz yasamak zorunda kalsaniz siz de zorlanirsiniz.

Neyse paris68 sen biraz daha sik disini. Ne yapacaksin karsi taraf anlayissiz olduktan sonra sen ancak kendi kendine sinir yapacaksin. O yuzden zor ama takmamaya calis.

esınız nasıl bu kadar musamaha gosterıyor ben anlamıyorum efendımız s.a.v. bır hadısı serıfınde kayınbırader ıcın o ölümdür ondan sakınınız buyurmustur yanı bu sekılde evde bır arada olmanız yalnız olmanız hıc dogru degıl bır erkek olarak bunun vebalı de esınızın boynunda bunu ona hıc hatırlattınız mı
bu arada gercekten allah yardımcınız olsun ınsallah durmaz ve gıder tez vakıtte

Evet kesinlikle katiliyorum. Bir de boyle soyleyince ne fesatligimiz kaliyor ne de sapikligimiz. Ne kadar su yuzune cikmasa da cikanlardan biliyoruz baldizla kacmalari filan.
Yanlis ama burada bunu ilk basta dusunmesi gereken onu gonderen kayinvalide, gelen kayin ve bir sey yap(a)mayan es. Kadin simdi agzini acsa en kotusu o olur. Allah yardimcin olsun.

Bunlar birbirinden cok farkli seyler. Bir, sen bakmamissin annen bakmis. Annelerimiz ve bizler cok farkliyiz, anneler neler cekmemis ki? Ikincisi gelen kisi senin akraban, daha once mesainiz olmustur, taniyorsun ediyorsun, neticede amcanin oglu. Uc, kadin baska bir memlekette, arkadasi, bunaldiginda gidecegi bir yer yok. Dort, sen amcanin ogluyla evde yalniz kalmamissin ki bence en onemlisi de bu. Burada temel rahatsizlik o kisiyle evde yalniz kalinmasi ki bence de cok yanlis ve o kisinin evde kadina ozel alan birakmamasi. Ne isin olur da odanda televizyon oldugu halde salona kadinin yanina gelirsin? Gelmissin, misafirsin bir de davetli oldugunu hic sanmiyorum en azindan azicik dusunceli davran da yeni dogum yapmis kadin azicik nefes alsin. Misafir var misafir var. Bir de kadincagiz yurtdusunda arkadasi, cikacagi yer de yok. Eminim siz de boyle yabanci bir yerde neticede namahrem biriyle butun gun yalniz yasamak zorunda kalsaniz siz de zorlanirsiniz.

Neyse paris68 sen biraz daha sik disini. Ne yapacaksin karsi taraf anlayissiz olduktan sonra sen ancak kendi kendine sinir yapacaksin. O yuzden zor ama takmamaya calis.

kesinlikle katılıyorum böyle hariçten gazel okuyan yapışık yaşama meraklısı tipleri de çok tuhaf buluyorum..
mahremiyet diye birşey var hayatta;anlamını biliyor musunuz??
yok amcanızın oğlu kalmış bilmem ne aynı şeymi kuzen kardeş gibidir kocanın kardeşi ise başka biri..
ayrıca hizmetine dönen de anneniz ...ayrıca
tutup bunları birde küçücük bebeği olan birine söylüyorsunuz..birde akıl vermeye kalkıyorsunuz
siz evli bile değilsiniz nerden biliceksiniz yabancı biriyle akşama kadar burun buruna olmak ne demek
şikayet edince ne var yani katlanıver demek kolay..

leyla hanım ben önceki konularınıza baktım zamanında siz kızkardeşinize bile katlanamamışsınız..konu açmışsınız bu hanım kayın biraderine ne diye sabır göstersin tutarlı olun lütfen..sizin tabirinizle biraz sert oldu kusura bakmayın ama bunu ancak çeken bilir siz anlamazsınız..

evi barkı yok mu bu adamın sizin evde ne işi var cnm yaa :31::31:

eşin bu durumaaa nasıl razı oldu kiii hni olur 1 hafta 2 hafta anlarımda 3 ay ne yahuuuu :26:

bence hemen eşinle konuşmalısın bu konuyu rahatsızlığını belirtmelisin yoksa bu adam yerleşek sizee :18::18:

öncelikle allah yardımcın olsun.

eşine b durumun dinen caiz olmadığını anlatmalısı bilmiyorsa eğer. onu geçtim eşinde hiç mi düşünce yok yahu bu kadın evde nasıl edecek diye hiç mi düşünmez? bak mesela benim amcam var 30 yaşında, 4 yaş büyük benden ve annemim elinde büyümüş çocuğu gibi görüyor onu. ama buna rağmen amcam bize bikaç gün kalmaya geldiğinde annem evde full tesettür gezer, bikaç gün sıkıntı değil ama aylarca sürse bu kadın ne kadar bunalırdı. annem bir yana amcam, dayım yeğenim evdeyken bende mesela tayt giyiyosam normalde bol eşofman giyerim üzerine uzun tişört giyerim falan. ki bu insanlar benim namahremim değil. ama eşeğini sağlam kazığa bağlaman şart. hepsine güvenim tam hepsi benim canlarım ama bu mesele de böyle olmalı.

ki senin kaynın hem senden büyükmüş hem namahrem, hem düğüne kadar görmedim diyosun elin adamı yani. tavsiyem uygun bi uslupla eşinle konuş ve en azından onunla evde yalnız kalmak istemediğini belirt. eşinle çıksın sabah evden akşam da onunla gelsin. o arada da gezip tozar mı ufak tefek bi işte mi çalışır orası ayrı mesele.

kizlar, beni yanliş anladiniz, ben illaki bakacak kaynina mecbur falan demedim
eger yorumlarimi okuduysaniz zor biur durum oldugunuda yazdim zaten
üstelik evet bekarim, ama eve yabanci birinin gelmesinin ne kadar zor oldugunu biliyorum üstelikte gelip aylarca kalmasi

fakat benim izah etmek istedigim şey, kayni gelmiş uzaklardan, başkada kimsesi yokmuş, gidecek yeri yok, işide yok iş krizi oldugundan dolayi, randevu tarihini bekliyorlar anladigim kadariyla, ee bu adam ne yapsin? dişarda yatacak hali yok, kim bilir belki otelde kalacakta parasi yoktur, parasi varsada hepsi otele gider, zaten avrupaya gelme amacida kagitlarini alip daha düzgün şartlarda çalişmak degilmi?
benmi yanliş anladim bilmiyorum ama bu adam keyfi için gelmemiş galiba

ee zor durumda çaresiz bir adama abisi yardim etmeyecekte kim edecek? benim demek istedigim buydu, zaten konu sahibide eşiyle arasi bozuluyormuş birşey söylediginde, e degermi 3-4 ay için?

inanin benim kötü niyetim yoktu ama biz burda kadinlari savunuyoruz, ama birde karşi tarafida düşünmek lazim, eve geliyor yengesi suratini asmiş, başka gidecek yeride yok, ne bileyim benim kalbim dayanmaz bu sahneyi aklimda kurdum, çok üzücü

ama şunuda belirtmek istedim, evli bir çiftin, vede küçük bebegi olan bir çiftin yaşadigi en zor şey, evinde yatiliya kalan misafirdir bunun farkindayim, bu yüzden ALLAH sabir versin diyorum, inşallah mükafatinida alirsin, arkandan kadin kaynina iyi bakti şu kadar ay helal olsun desinler, beddua edipte bir adama bakmadilar onun yüzünden kagitlarini alamadi demesinler

3 4 ay mı ?
Benim bir erkek arkadaşım 1 yıldır
yanlış okumadınız 1 yıldır abisinin evinde kalıyor
abisi yengesi gençler, bebekleri var
Kızıyorum ona, kendine ev tut diyorum
tutarız bakalım diyip oturuyor

Back
X