- 3 Ekim 2007
- 14.592
- 36.391
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi BAYAN MERAK
-
Elbette siz de evinizde istediğiniz gibi rahat etmek istiyorsunuz ama
kısıtlamalar oluyor kaynınız olduğu için...
bu kadar sabretmişsiniz,bence okulu bitene kadar sabredin derim,
bakın hepimizin çozuğu var ve ilerde nasıl,hangi şartlarda olacağını bilemeyiz,
belki de teyze ya da dayıları kol kanat gerecek,onun için siz size düşeni yapın,
bu konuda eşinize destek çıkın,sayılı gün geçerr,gider,
ileride konuştukları zaman Allah razı olsun demeleri yeter size diye düşünüyorum...
sevgiler...
Aileler çocuklarının başka şehirde okumasını göze alıyorlarsa , sorumluluğunu da almayı bilmeliler .Kardeşi bile olsa hiç kimse 5 sene ona bakmak zorunda değil .Burada suç anne babalarda .Benimde çocuğum üniversiteyi bitirdi , hiçbir zaman ablamın veya bir başkasının yanında okur diye aklımdan bile geçirmedim .Kız veya erkek hiç fark etmez .Akrabalar maalesef büyükşehirlerde oturan yakınlarının evini sürekli kalabilecek bir yer olarak görüyorlar.Ama bu çok yanlış.Herkesin özel bir hayatı var ve hiç kimse bunu bozmak durumunda değil .Bu benim düşüncem .Bana göre ne kendi çocuklarımı başkalarına güvenerek şehir dışına gönderirim , ne de bana göndersinler isterim .Her insan belli bir süre sonra kendi kurduğu aileden sorumludur .
canım kaynın çok çalışkan değilse istanbuldaki üniversiteleri kazanması zor olabilir. çünkü istanbulun puanları yüksek. mecbur anadoludaki üniversitelere başvurması gerekecektir.
Evet zor bir durum. Ama ne yapacaksınız... Sonuçta eşinizin kardeşi. Sizin kardeşiniz aynı durumda olsa ne yapardınız? Mecbur kabullenirdiniz. Eşinizin istemediğini hissetseniz çok üzülürsünüz... Nasıl olsa okulu bitince bir yolunu bulursunuz. Ama şimdilik bu durumu idare etmelisiniz... Hem bir nevi sevap işliyorsuz. İyimser bakmaya çalışın bence. O zaman bu kadar sorun yapmazsınız diye düşünüyorum...
bu durumu esinizle konusmaktan baska yapabileceginiz bir sey yok. uzun sureli misafirlerle yasamak zor...benim en cok kizdigim sey bu genclerin ailelerinin cocuklarini boyle baskalarinin evine birakmalari...tamam akrabaya birakiyorlar ama kimse kimsenin cocugunu kendi evinde barindirmak zorunda degil...hic dusunmezler mi acaba cocugumuzun yaninda kaldigi aile rahatsiz olmayacakmi diye? bir ay olur iki ay olur ama bir yere kadar kalinir baskasinin evinde( ki benim icin 1-2 ay bile cok uzun...)
Aileler çocuklarının başka şehirde okumasını göze alıyorlarsa , sorumluluğunu da almayı bilmeliler .Kardeşi bile olsa hiç kimse 5 sene ona bakmak zorunda değil .Burada suç anne babalarda .Benimde çocuğum üniversiteyi bitirdi , hiçbir zaman ablamın veya bir başkasının yanında okur diye aklımdan bile geçirmedim .Kız veya erkek hiç fark etmez .Akrabalar maalesef büyükşehirlerde oturan yakınlarının evini sürekli kalabilecek bir yer olarak görüyorlar.Ama bu çok yanlış.Herkesin özel bir hayatı var ve hiç kimse bunu bozmak durumunda değil .Bu benim düşüncem .Bana göre ne kendi çocuklarımı başkalarına güvenerek şehir dışına gönderirim , ne de bana göndersinler isterim .Her insan belli bir süre sonra kendi kurduğu aileden sorumludur .
kaynım geldiginde ben hamileydim logusalıgım felan bebegim oldu hepsinde burdaydı ve burda mecburen
aynen bizim de.. bir de bi askerdeki para ister bir diğer ünv okuyan kaynım para ister. kocam da benim başımın etini yiyor biz borçları neden ödeyemiyoruz diye. mutfakta birkaç kez israf gördü, marul falan, sen israf ediyorsun borç ödeyemiyoruz diyoröyle yaptık kendi çocumuz oldu bile maddi manevi
eşim daralmıyor degil ama yapabilecegi birşeyde yok kardeşimi istemiyorummu diyecek
ergen 17 yaşında delikanlı demişsin evet bunda çok haklısın ama insanlar maalesef herşeyleri düşünmüyor yada düşünüyorlarda işlerine gelmiyor
birde şunu eklemek isterim eynı evde yaşıyoruz am a yukarılarda da yazdıgım gibi kaynım çok saygılıdır abisi gelmeden eve gelmez rahatsız edrim dşye absi gelene kaar dışarıda dolaşır ayriyettende ben saygımı görevlerimi biliyor ve hal ve hareketlerime dikat ediyorum
sadece burda paylaşmak istedgim kendi evim de yaşantı şeklimin kısıtlanması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?