Kaynım okul için yanımızda kalıyor

çok güzel söylemişsin songül ama bu kolay kolay uygulanacak bişey değil...belli bir süre idare edilebilir ama yıllarca değil...benim çocuğum olsa da böyle bir durumda yalnız misafirliğe gönderirim,kimsenin üstüne yıkmam çocuğumu..
asla içinde bulunmak istemeyeceğim bir durum,Allah sabır versin

ya arkadaşım ben seni çoook ii anlıyorum ama senin kaynında benimki gibimi kaynım 5 gün yanımızda kaldı benden 2 yaş küçük ama beni öldürdü bitirdiiiiiii halbuki çok severim ama yaşamak başka bişi yaaa

bikere acayip sigara içiyodu ben eşime bile evde içirtmiyorum oda habire sabahlara kadar yakıyo ssöndürüyo yakıyo söndürüyo evn içine etti afedersiniz her yerim berbat oldu iğrenç kokmaya başladı perdelerim bembeyaz koltuklarım eşim kızıyo kalk dışarda iç diyo ama ben bişi diyemiyomki ozamanda habire içiyo ev kahve gibi

sonra alıyo leptobu kucağına hiç bi tuvalete kalkıyo bide yemek yemeğe oysaki benim için almıştı eşim canım çok sıkılıyodu buraya yeni taşındak hiç bi arkadaşım kimsem yok ama yüzünü bile göremiyorum leptobun allahım sıkıntıdan patlıyorum ev duman altı bilgisayar yok çıldırdımmmm kaynım gidincede eşim bile dedi hadi yine iyisin bilgisayar sana kaldı dedi o bile anlamış çünkü ne zaman arasa pc nin başındaydı ama ben hiç şikayet etmedim eşim üzülmesin diye ama böyle kaynınında anlayışlı olması lazım beraber yaşamak için ....

Düşünüyorum da zor bir durum gerçekten. Hem de 5 sene diyorsunuz çok uzun bir süre. Ama yaşı küçükmüş. Kıyamam ya bir de abisi gelene kadar dışarda oyalanıyormuş. Şimdi lisede olduğu için o da kendisini siz de kalmaya mecbur gibi hissediyordur. Üniversiteye başlayınca eminim özgürlüğünü isteyecek, daha rahat edebilmek için -yurt veya öğrenci evi- ayrı bir yere çıkmayı kendisi isteyecektir.

Bu durumda bu kadar büyütülecek ne var anlamış değilim.. Sonuçta eşinizin kardeşi , sizinde kardeşiniz sayılır . Aynı durumda sizin kardeşiniz olsaydı bence sizde yanınıza alırdınız diye umut ediyorum . Aynı şehire okumaya gelmiş bir kardeş ve ayrı kalıyor...Bence pek hoş değil...Bu kadar ufak şeyleri sorun yapmak bence biz bayanların yapabileceği şeydir . Eğer kırıcı oldu isem kusura bakmayın ama bence çok hassa bir konu..

Aileler çocuklarının başka şehirde okumasını göze alıyorlarsa , sorumluluğunu da almayı bilmeliler .Kardeşi bile olsa hiç kimse 5 sene ona bakmak zorunda değil .Burada suç anne babalarda .Benimde çocuğum üniversiteyi bitirdi , hiçbir zaman ablamın veya bir başkasının yanında okur diye aklımdan bile geçirmedim .Kız veya erkek hiç fark etmez .Akrabalar maalesef büyükşehirlerde oturan yakınlarının evini sürekli kalabilecek bir yer olarak görüyorlar.Ama bu çok yanlış.Herkesin özel bir hayatı var ve hiç kimse bunu bozmak durumunda değil .Bu benim düşüncem .Bana göre ne kendi çocuklarımı başkalarına güvenerek şehir dışına gönderirim , ne de bana göndersinler isterim .Her insan belli bir süre sonra kendi kurduğu aileden sorumludur .

kesinlikle katılıyorum

malesef bu durumu kabullenmekten başka çaren yok bunu sende iyi biliyosun o yüzden en iyisi herşeyi oluruna bırakmak başka çare yok stres sıkıntı sadece aile hayatını olumsuz etkilicek...sana getirisi olmadığı gibi götürdüğüde çok şeyler olucak....

buraya yazan arkadaşlar bizim ortamımızı bilmezler evet fikirler ilk okuduğunda cazip geliyo ayrı ev falan ama olmayacağını sende benim kadar iyi biliyosun anca belki yurt geçen sene olduğu gibi...

şükret ki saygılı bide saygısız fisaretsizin biri olduğunu düşün herşey daha zorlaşır...

en iyisi SABIR!!!!!

eminim ki üniversiteyi istanbulda bile kazanssa o yanınızda kalmayacaktır özgürlüğe düşkün olacaktır

canım kaynın çok çalışkan değilse istanbuldaki üniversiteleri kazanması zor olabilir. çünkü istanbulun puanları yüksek. mecbur anadoludaki üniversitelere başvurması gerekecektir.

bilkent,odtu, hacettepe de anadoluda ama puanlari hic dusuk degil

bu durumu esinizle konusmaktan baska yapabileceginiz bir sey yok. uzun sureli misafirlerle yasamak zor...benim en cok kizdigim sey bu genclerin ailelerinin cocuklarini boyle baskalarinin evine birakmalari...tamam akrabaya birakiyorlar ama kimse kimsenin cocugunu kendi evinde barindirmak zorunda degil...hic dusunmezler mi acaba cocugumuzun yaninda kaldigi aile rahatsiz olmayacakmi diye? bir ay olur iki ay olur ama bir yere kadar kalinir baskasinin evinde( ki benim icin 1-2 ay bile cok uzun...)

ne kadar tahammülsüz olmus insanlar… yani hikom arkadasin dedigi gibi bende sasiyorum evladini böyle baskalarinin yanina gönderenlere. büyük konusmak gibi olmassin ama ben asla birakmam ama yani bir yandan da

dduygusall arkadasinda deigi gibi senin kardesin de olabilirdi kayninin yerinde. nasil kendi ailesinden birine seve seve bakarsa insan´ayni sekilde esinin de ailesinden birine öyle bakmak zorunda!!! Karilikli dir bu. Esiminde kardesim icin böyle düsünmesini istemezdim...

tam aklımdan geçenleri yazmışsın vallahi alkisalkisalkis
ben bunu anlayamıyorum arkadaşlar ölüm hastalık mecburiyet olur
bakıma muhtac küçük çocuk olur sokakta kalmış olur anlarım da
okuyacak çalışacak diye de kimse kimseye bakmak zorunda değil
yani o çocugun anası babası hayatta mı hayatta
e o halde ebeveyn olarak kendi sorumluluklarını yerine getirmek onların boynunun borcu
ama nedense bazı ailelerde kendi çocuklarını kardeşlerinin zimmetine geçirmek
onları zoraki ebeveyn kılmak bir kazanç bir mecburiyet gibi
bizim de başımızda var benzer bir durum
ben en başından karşıyım hiçkimse kusura bakmasın
okula da kıran girmedi ya okuyacaksa da ailesinin yanında okusun
ha illa baska sehırde baska okulda okuyacksa da bizahmet anası babası da buyursun
yaşamadan konuşması kolay
ne var eşinin kardeşi demek ya da kendi kardeşini yerine koyarak empati yapmak anlamsız bence
senelerce annem kayınlarıyla bir evde yaşadı bizzat yaşayarak gördüm bu durumun zorlugunu
babanem hayattayken annem yıkardı oğullarının çamaşırlarını
kendi kocasının bir gömeleğini ütülerken onların ütüsüne yetişemezdi
evin içinde bir pjamalarını giyip rahat dolaştıgını da bilmeyiz
herbişeyi ayrı dert valla kimse de eşinin kardeşi bilmem nesi diye çekmek zorunda değil
benim de kardeşim var aynı durum başta bahsettiğim hayatı şartlar dışında olsa
kendi kardeşimle de yaşamayı kabul etmem açıkcası
hele de kayınla yengenın, baldızla eniştenin aynı evde yaşaması
bana göre kabul edilir bişey değil
ölüm kalım hastalık öksüzlük muhtaclık dışında tabi

canım senin durumun yine iyi sadece yanınız da kalıyıor.geçenlerde eşimle eşimin bi tanıdığına misafirliğe gittik. kadının kız kardeşi oğlunu üni. okuması için bunlara göndermiş ona bi oda vermesini istemiş evlerinin alt katında ona bi oda hazırlamışlar fakat çocuk orda bi gece bile kalmadı kendi evlerinde de hiç yerleri yok iki göz odada zaten 5 kişi kalıyorlar 3 tane küçük kızı var kızlarını bi odada ancak yatırabiliyorlar bide kendi odaları çocuk okul açıldı açılalı teyzesi ve eniştesiyle aynı oda da kalıyorlar ee insanlarda haliyle isyan ettiler artık boş oda dadeğilde kendi yanlarında yatmasından adam çok rahatsız artık kalmam o odada diyor e çocukta küçük değil üniye gidiyor kadında çaresiz yiğenim diyor .öylece çaresiz kaldılar sırf ayip olmasın diye.bence bu işin ayıbı siz de olmaz size sorumsuzca o çocuğu yanınızda kalmaya gönderenlerde hem onun hemde sizin rahatınız için en azından yurtta kalmalı.

bamtelimden yakaladın beni
bu sene kaynım ünv kazandı yanımıza geldi. abisi yani kocam asla başka yerde kalamaz diyor, ok konuştuk çok anlattım ama nuh diyor peygamber demiyor eşim. "tamam fedakarlık yapacağız ve kardeşim bizde kalacak" diyor. fedakarlığı kim yapıyor Allah aşkına. ben eşimin hiçbir fedakarlığını görmedim.

kaynım geldiginde ben hamileydim logusalıgım felan bebegim oldu hepsinde burdaydı ve burda mecburen

öyle yaptık kendi çocumuz oldu bile maddi manevi
aynen bizim de.. bir de bi askerdeki para ister bir diğer ünv okuyan kaynım para ister. kocam da benim başımın etini yiyor biz borçları neden ödeyemiyoruz diye. mutfakta birkaç kez israf gördü, marul falan, sen israf ediyorsun borç ödeyemiyoruz diyor klava:

ya ben de 7 aylık hamileyim şu an nasıl yapacağım bilmiyorum, düşündükçe üzülüyorum. bi de benim kaynımın öyle derdi yoktur, sabahtan akşama kadar evde ve sadece 3 gün dersi var delikafadulden ders çalışmaya arkadaşına gitti birkaç kere hemen geldi, gece gündüz tv başında. tam bir evcimen.

ya eşime kalsa evlendirecek bir de. ay delirecem. 19 yaşında şuan bizimle kalacakmış hep, evlense diyor sana yoldaş olur eşi kötükedihüso benim eşimde de kafa yok...
of of

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…