kaynım,üniversite ve para

ah bu erkek aileleri.benimkiler uzak baya bize.senede 1 görürüz.bir hafta kalır döneriz.ama uzaktanda telefonala yetiyolar maddi olarak.sen nasıl davrandın ailesine karsı eşinin.

simdi bana garip gelen maddi sorunlar en basta geliyor.ama onun dışında düşünsenize eşim kardeslariyle senede 2 en fazla 3kez telefonlaşır.doğum yaptı aramadı.sağlık sorunu yasadık aramadılar. garipler yada banamı öyle geliyor bilmem.sonra yanlarına gideriz soğukturlar.hiç sıcak değiller sanki öcü görmüş gibiler bana karsı.lafları sokarlar bol bol.siz olsanız naparsınız bilmiyorum.ben de ne yapcağımı bilmiyorum

sen şimdi o kaynını okutsan gene yaranamazsınki kıymet bilmezler hem arsız bişeyler belli yetmez onlara para falan ne versen az gelir.yardım yapılırda karşındaki seni kullanmak istiyosa yapılmaz hem bi iki kez verilir de sürekli sürekli senin okutman olmaz kendisi part time çalışsın ödesin harçlarını :umursamaz:kazanırken sanamı sormuşlar

canım sende borç içindeymişsin...
insanlar nasıl düşünmez ya...
bunlar sizin borcunuzun olduğunu bilmiyorlarmı.
eşim bekarken kaynımı ve görümcemi okuttu.
şimdi bitirdiler.görümcemin eşime dediği sende başımıza kakıyosun hep
çalışınca öderim paranı merak etme...ki eşim bunun lafını bi kere bile etmemiş..
adam kendinden kısmış bunları okutmuş.bi kere allah razı olsun dememiş insanlar.
ailesi hala bizden yardım beklerler.
herkes evlenmiş yuvasını kurmuş,onlarda bir aile olmuş diye düşünen yok.
hep biz hep biz diyorlar.bunlar yüzünden çoğu ailenin evliliği sarsıntıda...

sen şimdi o kaynını okutsan gene yaranamazsınki kıymet bilmezler hem arsız bişeyler belli yetmez onlara para falan ne versen az gelir.yardım yapılırda karşındaki seni kullanmak istiyosa yapılmaz hem bi iki kez verilir de sürekli sürekli senin okutman olmaz kendisi part time çalışsın ödesin harçlarını :umursamaz:kazanırken sanamı sormuşlar

çok haklısın canım.
üstte yazdığım gibi aynen böyle oluyor...
kıymet bilmek yerine.dahada sayıyolar.
hiçbirşey yapmamışsın gibi...

simdi bana garip gelen maddi sorunlar en basta geliyor.ama onun dışında düşünsenize eşim kardeslariyle senede 2 en fazla 3kez telefonlaşır.doğum yaptı aramadı.sağlık sorunu yasadık aramadılar. garipler yada banamı öyle geliyor bilmem.sonra yanlarına gideriz soğukturlar.hiç sıcak değiller sanki öcü görmüş gibiler bana karsı.lafları sokarlar bol bol.siz olsanız naparsınız bilmiyorum.ben de ne yapcağımı bilmiyorum

benimkilerde aynı canım.
ne zaman işleri düşer öyle ararlar.
bi kere nasılsınız.çocuk nasıl diye arayıp sorduklarını hatırlamam...
böyle insanlara tırnağımı oynatasım gelmiyor inanki...

arkadaslar slm ben hep maddi konulardan dolayı burdayım.yardımınıza ihtiyacım var.kaynım üniversiteyi kazandı .şimdi okumaya baslıcak.kayınbabam para falan yok napcam diyor ama bizdede yok.olsada kızlar bir verdiğinde on isteyen tipler bunlar.tüp bebek tedavisinede baslıcaz.siz olsanız naparsınız. birde seneye diğer görümcem sınava gircek.diyoki izmiri yazcam sizde kalcam diyor.ama ben istemiyorum kendi kardesimde olsa daimi olmaz ya. napardınız akıl verin. simdiden tesekkürler

sonucta kayniniz esinizin kardesi, egitimine katkida bulunabilir bence.
mesela benim ablalarim da evliler ama zamaninda benim okul masraflarimi onlar karsiladi, esleri de cikip ''hoopp sen kime para veriyorsun'' demediler.
yani kardeslere buyukler boyle seyler yapabiliyor, normal bana gore.
ama eger maddi anlamda sikintilariniz varsa kayninizin tum egitim masrafini esiniz karsilamasin(ki Turkiye'de cocuk okutmak zor, esiniz bunu tek basina yapamaz zaten, katkida bulunabilir sadece diye dusunuyorum).
ara sira kayniniza harclik falan gonderirsiniz, ya da onun yerine ne bileyim mesela okul harcini odeyiverirsiniz(eger durumunuz varsa).

ama onceki konularindan hatirladigim kadariyla esinin ailesi paraci bir tip.
bu durumda yardim isini bir kez daha dusunebilirsiniz, yani gercekten maddi durumlari yoksa kayniniza egitimi icin para katkisinda bulunursunuz ama ihtiyaclari yoksa bu paraya ve kendilerini acindirmak icin diyorlarsa yardim etmeyin.

gorumcenize gelince de,
karsiniza alin acik acik konusun.
ev ev ustune olmaz canim, izmiri kazanirsan gelip biz de kalabilirsin tabii ki ama sadece ziyaret amacli olabilir, temelli olmaz dersin.
bu kadar uzerinde dusunulecek bir konu degil kendinizi sikmayin...
zorla gelemez ya evinize...

şimdilik para istemediler ama her an isteyebilirler.kayınbabam yok diyor çünkü.benim korkumda vermekten öte bir kez verirsem devamı gelir. yüz vermek istemiyorum.benmi kötüyüm kızlar nolur doğru söyleyin. durumumuz sıkışık krediyle ev aldık arba aldık. birde simdi tüp bebek tedavisine basladık. inanın şaka gibi ama ayın 14ünde 3milyon parayla gezdiğimiz oluyor.ama karsı taraf anlamıyorki. eşim vermiyor para ama surat hep bozuk yani.oofffffff

ben şuna takıldım. bu kadar borç içindeyken,ev araba kredisi,ay ortasında,elinize kalan 3 ytl..
neden bebek düşünüyorsunuz. o borçları bir düzene koyup o bebeği yapsanız bence daha mantıklı olur. her bebek rızkıyla doğar lafınada inanmıyorum. öyle olsa sokaklarda yüzlerce çocuk olmazdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Annamle babam amcamı okutmuşlar.Aynı şehirde olduğumuz halde amcam bizde kalırmış,babannemin misafirlerinden bunalıp ders çalışamazmış.Bizde ders çalışırmış.Annamle babam verirmiş harçlşığını isimlerini bilmiyorum ama çevre mühendisliğindeki tüm çizim aletlerini annemle gidip alırlarmış..
Sonra bir işe girdi amcam ve evlenmeye karar verdi.Yengemin evi vardı annemlerde erkek tarafına düşen şeyleri aldılar babamla.Annem hiç sorun etmedi bunu.Neticede karı koca memurlar onlarda,aldıkları belli.Gelen belli.Sonuç amcam şimdi çok iyi bir yerde.Çok iyi bir maddi durumda. Babam kendi yağıyla kavrulan bir emekli.Ama amcamın eli hep üzerimizde.Hepimizin durumu şükürler olsun iyiyken amcam hala bayramlarda unutmaz,düğünlerde,doğumumda doğum günlerinde yani her fırsatta bize oldukça yüklü para gönderir.Babama hediye çekleri gönderir abi git kendine takım al onu al bilmem ne yap diye.
Her insanın yaptığı iyilikde kötülükde önüne geliyor arkadaşım..Kaldıki öğrenci okutmak sevaptır,siz biraz bu yönlü düşünseniz belkide Rabbim size çocuk için hiç tüp bebeğe gerek kalmadan bir kpı açar.

ben seni çok iyi anlıyorum. aynı durumu yaşadım. eşim bekarken hep kardeşlerini okuttu. nişanlıyken de para gönderdik. hatta ben de ara da yardım ediyordum. 3 yıl önce ağustosta duğun yaptık eylülde kardeşi 400 lira yine istedi. her ay sektirmeden 400 lira gönderdik. yaranabiliyor musun. hayır. okul bitti, şu an çok iyi bir maaşı var. ne bana ne ağabeyine bir tşört hediye alınmadı, ama kendi giyimi süper. sen verdikçe daha çok isterler ve iyiliğe geçmez. her ay düzenli para yatır 1 ay gönderemeyeceğim de onun lafı olur. sözü edilir. baştan düzenli göndermeyin, her ay bekler, ancak arada harçlık verebilirsiniz. hem borçlarınız varsa zaten yardım edemzsiniz. eşin de bunun farkındadır. kaç yıllık evliydiniz. bu kadar borca niye soktunuz kendinizi. hem evim olsun, hem arabam olsun, hem çocugum olsun, hepsi aynı anda olmaz, gençliğinizin de tadını çıkarmalısınız.

benım eşimde kardeşine çok yardımcı oldu eğitimi sırasında ama kardeşi Allah'a şükür nankör değil seviyorum kaynımı eşimin ailesinde tek sevdiğim insan zaten.Eşime de kardesine de babalarının hiç faydaları dokunmadı daha da ustune hep zarar verdiler sureklı sankı cocukları banka cüzdanı olsun dıye doğurmuslar.kaynım ünv sınavına hazırlanırken dersaneye esım gonderdı, astsubaylıgı kazandı yıne esım karşıladı her seyını bıde emeklılık sıgortası yaptı kardesının ustune her ay onu odedı cocuk okulu bıtırıp işe baslayana kadar.Sen dedım nıye bu kadar yapıyorsun annen baban yapsın bu arada onların da maasları var ama nıyeyse durumları hep kotu.eşimin soyledıgı yarın bıgun kardesım iş güç sahibi olamazsa bizim üzerimize daha buyuk sıkıntılar kalır başımız daha çok ağrır dediği gercekten dogruydu su an herkes kendı hayatını yasıyor cocuk kendı duzenını kurdu.
yanlız su esının kız kardesı fenaymıs.Ne demek ünvyi kazanıp sızde kalacagım kendı kendıne plan yapıyor buna sakın izin verme.bıraksaydı da sız teklif etseydınız bari .

peki eşiniz illa vercem para diye tutturursa naparsınız. eşim vermem diyo ama ya vercem derse naparsınız.

maalesef hiçbir şey yapamıyorum eşimle tartışmaktan başka:kızgın:
bende kaynıma kendi evimde baktım beraber yaşadık askerliğinde biz para gönderdik nişanına düğününe yardım ettik evlendi bir elimiz üstündeydi.şimdi işe girdi kendine yetiyor aslında ama hala saçmasapan borçlara giriyor kendini sıkıştırıyor sonrada yetiş abi diyor.bizde zor günlerden geçiyoruz ve eşime yeter artık diyorum ama hala eşim benle kötü olma pahasınada olsa yardımda bulunuyoralsanaalsanasmileher defasında bu son diyor ama yine yapıyor.akannehir
bu arada kaynım kıymet bilen bir insan olsa yine içim yanmıyacak ama asla öyle değil.
yine senin eşin seni dinliyor canım şanslısın bu konuda
yerinde olsam eğer kayınbabam gerçekten zor durumdaysa arada harçlık verirdim ama durumu iyiyse böyle bir mecburiyetiniz yok.:1closedeyes:

valla illa para vereceğim diye tutturursa diyeceksin ki
tamam kendi maaşından ne yaparsan yap
ben kendi maaşımla tüp bebek için para biriktireceğim
resti çekeceksin
ben de ona benzer durum yaşadım bizim borçlar dururken eşim ailesine para gönderirdi
bir keresinde tam 200 lira hiç yoktan faiz ödedik o borcu artıya çevireceğiz derken her ay ayrıyeten 70 ödüyoruz zaten o borç faizli borç
ben dedim ki maaş kartımı bana ver dedim kendi ihtiyaçlarımı karşılamak istiyorum
eşim verdi ama bir ay aynı evde küs kaldık
şimdi nasıl her ay otururuz parayı ortaya koyarız geliri gideri hesaplarız birlikte
ve her ay bir altın almak için sözleştik ve ailesine de yardımı kesti
yine yapacak olursa aynı şeyi yine tavrımı koyarım

maalesef hiçbir şey yapamıyorum eşimle tartışmaktan başka:kızgın:
Bende kaynıma kendi evimde baktım beraber yaşadık askerliğinde biz para gönderdik nişanına düğününe yardım ettik evlendi bir elimiz üstündeydi.şimdi işe girdi kendine yetiyor aslında ama hala saçmasapan borçlara giriyor kendini sıkıştırıyor sonrada yetiş abi diyor.bizde zor günlerden geçiyoruz ve eşime yeter artık diyorum ama hala eşim benle kötü olma pahasınada olsa yardımda bulunuyoralsanaalsanasmileher defasında bu son diyor ama yine yapıyor.akannehir
bu arada kaynım kıymet bilen bir insan olsa yine içim yanmıyacak ama asla öyle değil.
Yine senin eşin seni dinliyor canım şanslısın bu konuda
yerinde olsam eğer kayınbabam gerçekten zor durumdaysa arada harçlık verirdim ama durumu iyiyse böyle bir mecburiyetiniz yok.:1closedeyes:

cnm kayınbabamın durumu kötüdeğil.okul servis hattı var birde köy ve ilçe arasında hattı var.anlamıyom nasıl yok para.

sonucta kayniniz esinizin kardesi, egitimine katkida bulunabilir bence.
Mesela benim ablalarim da evliler ama zamaninda benim okul masraflarimi onlar karsiladi, esleri de cikip ''hoopp sen kime para veriyorsun'' demediler.
Yani kardeslere buyukler boyle seyler yapabiliyor, normal bana gore.
Ama eger maddi anlamda sikintilariniz varsa kayninizin tum egitim masrafini esiniz karsilamasin(ki turkiye'de cocuk okutmak zor, esiniz bunu tek basina yapamaz zaten, katkida bulunabilir sadece diye dusunuyorum).
Ara sira kayniniza harclik falan gonderirsiniz, ya da onun yerine ne bileyim mesela okul harcini odeyiverirsiniz(eger durumunuz varsa).

Ama onceki konularindan hatirladigim kadariyla esinin ailesi paraci bir tip.
Bu durumda yardim isini bir kez daha dusunebilirsiniz, yani gercekten maddi durumlari yoksa kayniniza egitimi icin para katkisinda bulunursunuz ama ihtiyaclari yoksa bu paraya ve kendilerini acindirmak icin diyorlarsa yardim etmeyin.

Gorumcenize gelince de,
karsiniza alin acik acik konusun.
Ev ev ustune olmaz canim, izmiri kazanirsan gelip biz de kalabilirsin tabii ki ama sadece ziyaret amacli olabilir, temelli olmaz dersin.
Bu kadar uzerinde dusunulecek bir konu degil kendinizi sikmayin...
Zorla gelemez ya evinize...

cnm tabiki eşimin kardeşi arada gönderirim azda olsa ama sorun o değilki. Bunu her ay düzenli maaşa bağlamak gibi. Tamam kardesi ama ben onun kardesini okutmak zorunda değilim. Ilk evlendiğim yıl benimde kardesim okuyodu ama inanın 1milyon bile yardım edemedik.çünkü düğünü biz yaptık.dardaydık.şimdide benmi okutcam.zaten sorun arada gönderme değilki her ay göndrermke harcını yatırmak bir harc en az 500lira var

ben şuna takıldım. Bu kadar borç içindeyken,ev araba kredisi,ay ortasında,elinize kalan 3 ytl..
Neden bebek düşünüyorsunuz. O borçları bir düzene koyup o bebeği yapsanız bence daha mantıklı olur. Her bebek rızkıyla doğar lafınada inanmıyorum. öyle olsa sokaklarda yüzlerce çocuk olmazdı.

cnm haklısın ama tüp bebeğin yarısını kardesim karşılıcak zaten.bize düşen 2milyar para.bu paradabiriktirilir zaten.ama işte bunu biriktirmeye fırsat vermiyolar.allaha şükür ev kredisi araba kredisi ucu ucuna yetiyo.bende zaten bir ay sonra tüp bebek yaptırcam demiyorum.daha operasyon olcam.en erken ocakta yapılabilirmiş.ara ara kenara atmak istiyoruz.birde biz ev ve araba işine girerken nerden bilebilirdikki bebek konusunda sorunlu olduğumuzu.allahatan buda.olay zaten benim yatırım yapmam değilki eşimin ailesine sürekli bakmak zorunda olmam.çift maaş olduğumuz için sürekli beklenti içinde olmaları ve vermeyince para küsmeleri

valla illa para vereceğim diye tutturursa diyeceksin ki
tamam kendi maaşından ne yaparsan yap
ben kendi maaşımla tüp bebek için para biriktireceğim
resti çekeceksin
ben de ona benzer durum yaşadım bizim borçlar dururken eşim ailesine para gönderirdi
bir keresinde tam 200 lira hiç yoktan faiz ödedik o borcu artıya çevireceğiz derken her ay ayrıyeten 70 ödüyoruz zaten o borç faizli borç
ben dedim ki maaş kartımı bana ver dedim kendi ihtiyaçlarımı karşılamak istiyorum
eşim verdi ama bir ay aynı evde küs kaldık
şimdi nasıl her ay otururuz parayı ortaya koyarız geliri gideri hesaplarız birlikte
ve her ay bir altın almak için sözleştik ve ailesine de yardımı kesti
yine yapacak olursa aynı şeyi yine tavrımı koyarım

VALLA CNM.EŞİM 1KEZ GÖNDERDİ.O DA bende nekadar isteksiz olsamda bir kez göndereyimde seslerini kessinler istedim.çünkü bizde para vermeyince devreye görümce teyze amca dayı giriyo.gönderin ayıp sizin yaptığınız diye.ama bunun ardı geldi ve eşimle aramız bozuldu.eşim verelim demedi. ama onlar arayıp laf söledikçe ben çıldırdım.inanın olay sadece para değil.vermeyince küserler. beni suçlu bulurlar. ben onların yüzünden eşimle ayrılma nokrasına geldim.beni beğenmezler ve bunu laf sokarak dile getirirler.inanın yaptığım bişey yok.şimdide ben onları aramak istemiyorum.konumak gitmek istemiyorum.

Tüp bebek herseyden önemli allah allah okurken size mi güvenmiş??

Daha fazla calıssaydı burs kazansaydı sakın haa sakın bebişinizin kısmetını vermeyın kardeste olsa.

Ayrıca öbur kızda gitsin yurtta kalsın hey yarabbim ya herkes haddini bilsin bu ne?

Agzını acmaktan sende cekınme canım söyle yani öz kardesım de olsa daimi olmaz de. :oklava:

Back
X