- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Aynen özel olarak kalkıp doldurmayın.hatta herkese ilk sefer çay ikramı yapılacağı zaman da başka birseyle mesgulmus gibi yapın.telefon görüşmesi vs.ama herkese cay verirken onu pas geçmeyin hakliyken haksız duruma dusersinizBen de öyle düşünüyorum ama çok kırıldım. Eşimde aynı şekilde.
Insanlık namına utanıyorum herkesin arasında böyle davranmaya o yüzden de yüz buluyor işte teşekkürler.
Evet ben de öyle yapmayı düşünüyorum özel olarak kalkıp da çay koymam asla.
Verecegin 1 bardak cay.. sen tabi es gecme herkese yaptigini onada yap.. birak o utansin..Arkadaşlar merhaba, biz iki haftada bir kv ye ziyarete gidiyoruz, kaynım da her zaman orda olmasa da zaman zaman bulunuyor. Henüz bekar. Ve evlenirken aramızda birtakım husumetler geçti o yüzden onun orda bulunmadığı zamanları dikkatte alıyoruz. Aramız hala limoni. Geçen gün kv kaynıma geldi, onun da bekar ayrı evi var, beni aradı, yoğurt mayası getirebilecek mısın bitmiş diye, arada ona gider temizlik yemek filan yapar. Isteydim o sıra, tamam anne aksama esimle uğrar veririz dedim, öyle kapandı konu. Aksama biz de çıktık, eşim kaynimi aradı ve bizi eve kabul etmedi kaynım. Oturacak yer yok abi diye. Çok çok alındım. Ben istemiyorum annesi istiyor onu bile ezip geçti. Kaldı ki oturmaya değil, maya birakicaktik.
Her neyse. Gelelim şimdiki mevzuya.
Hafta sonu orda olucakmış. Yemek yenicek. Ve benim tavrım tabiki soğuk olucak. Ancak ona çay getirip götürmek içinden gelmiyor. Çünkü genelde ya kv ya da ben mutfağa gider geliriz, herkesinkini koyarken onunkini pas mı geçmeliyim yoksa eşimin hatrına o davranışını görmezden mı gelmeliyim? Fikir verir misiniz?
Gitmemeye karar verdim. Yürüyüşe çıkmışken kapıdan uğrayıp da beni istemeyen bir insanın orda bulunduğu ortama girmemeye karar verdim. Bunu kendisi istedi.Bu insanlar degisik herhalde,isyerindeki bir insani “maya getir” diye arayacak kadar da mantiksizlar
Sizin de aksama maya vermeye esinizle beraber gitmeye kalkmaniz sacma. Adamdan hazzetmiyorsunuz,mayayi da vermek istiyorsaniz tutusturun esinizin eline gitsin versin. İpe dizilen boncuklar gibi bir mayayi iki kisi birakmaya gitmek anlamsiz
Onun da sizi kabul etmemesi mantiksiz arti ayip
Cay dagitma gorevi neden kadinlarin? Kimin cayi bittiyse kalkip alsin,ya da caydanligi getirin ortaya koyun icsinler. Ama ille servis yapiyorsaniz da “herkese benden cay Sakire cay yok” da yapmayin tabi o da ayip
E tabi en dogal hakkinizGitmemeye karar verdim. Yürüyüşe çıkmışken kapıdan uğrayıp da beni istemeyen bir insanın orda bulunduğu ortama girmemeye karar verdim. Bunu kendisi istedi.
Valla benim de bir çay servisinin konu olması garibime gitti.Konuda cay servisini kadinlarin yapmasi , adamlarin yan gelip yatmasi sadece beni rahatsiz etti dimi
O kadar cok takildim ki soruya , cevap dahi veremiyorum
Çok saçma bir adammış. Görüşmeyin.Kardeşimden hoşlandı, daha biz sözlendik ertesi gün teklif etti kardeşim de istemedi. O günden sonra bizi zıt belledi, olduğumuz ortamlardan kaçtı, düğünümüzden erkenden ayrildi, kızım doğdu uzun süre gelmedi filan. Üstünden zamsn geçti ama ben artık umursamıyordum. Hâlâ devam ettirmesi çok çirkin.
O kadar güzel yazmışsınız ki , on numara beş yıldız. Ezdirdigi yetmiyor kendi de eziliyor farkında değil. Bu akşam bir fiil tartıştık. Keyfi gelince arayan kardesini savundu ben de açtım ağzımı yumdum gözümü. Bu haftaki ziyarete gitmeyeceğim. Ne konuşurlarsa konuşsunlar.Eşinizde iş yok , çoluk çocuğa sizi ezdiriyor.Ben olsam bir cıngar çıkarırdım açıkçası.Kadınla evlenmişsin , çocuk bile yapmışsın.Dünkü çoçuğun ergenvari kaprisleri yüzünden karınla kötü oluyorsun.Abilik yapıp kardeşiyle konuşmalı eşiniz.
Çay falan da vermeyin ya.Hadi sizden büyüklere neyse de küçüklere çay verilmemeli.Ha çay vermekte bişey yok ben yeğenlerime çay koyarım mesela , 10 yaşında çayı çok seven yeğenim var evet , gocunmam ama sizin kaynınız bir kıl bir tip.
Ayyynen öyle yapacağımValla sofradan tabağını bile kaldırmam. Geçer otururum. Çay getiren olursa içerim. Olmazsa da uğraşmam. Hatta o varken gitmezdim bir müddet
Bizde de oyledir , misafir gelince esimle beraber gireriz mutfaga o caylari koyar servis eder ben yiyecekleriValla benim de bir çay servisinin konu olması garibime gitti.
Ev sahibiysek eşimle ben yaparız servisi.
Kayınvaldemin evindeysek görümcem, eşim,ben,
artık kim müsaitse.
Bazen kayınvaldem siz oturun der,çayı doldurur,herkes tepsiden alır bardağını.
Değişik bir konu.
Kardeşimden hoşlandı, kardesim ise teklifini reddetti. Sonra düşman oldu bizim aileye.Eşimin hatrına bir şey demek istemem ama abi şeker kalmamış tuz olur mu de yada limon ama şuda önemli niçin limonisiniz ona göre cvp değişir
Kardeşimden hoşlandı, kardesim ise teklifini reddetti. Sonra düşman oldu bizim aileye.
Canım gitmemeye karar verdimBence böyle olması çok iyi sağlıklı düşünen birey değil mesafenizi koruyun çay isterse verin yada ortalığa çay içen var mı diye sorun
Çok saçma bir adammış. Görüşmeyin. Çok da terbiyesiz.Kardeşimden hoşlandı, daha biz sözlendik ertesi gün teklif etti kardeşim de istemedi. O günden sonra bizi zıt belledi, olduğumuz ortamlardan kaçtı, düğünümüzden erkenden ayrildi, kızım doğdu uzun süre gelmedi filan. Üstünden zamsn geçti ama ben artık umursamıyordum. Hâlâ devam ettirmesi çok çirkin.
Abisinin bunu görmemesi daha da saçma.Çok saçma bir adammış. Görüşmeyin. Çok da terbiyesiz.
Kayın biraderinin eviymiş zaten istemez istemez . Niye dert ediyorsunuz bunu anlamadım zaten aranız bozukmuş. Bende kv nin evine sizi istememiş sandım. Evine gitmez evinize almaz ama aynı ortamda denk gelirseniz de görmezden gelirsiniz .Kaynımın evine çağırdı, ama zaten o da oturmalik değildi, ben işte olduğum için akşam getiririz dedim. Kaynım da oturacağız diye anladı herhalde. Oysaki kapıdan verip çıkacaktık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?