Kaynim ve kayinvalidem off off

Benim de demek istedigim bu zaten, az asim agrisiz basim diye bosuna dememisler.
Evlilik geciren ve yeri geldiginde kayinvalide/kayinpeder sorunu yasayan bir cok kadin sana net olmani onerir ki, sonrasinda basin agrimasin.
Basta nasil baslarsa sonrasi da oyle gider.

Ev alacaklari icin altin istememissiniz, bari ev olmayacaksa size altinlarinizi versinler.
Siz olmadi biraz para toplar, pesinat yapar ev alirsiniz.
Nihayetinde kirada oturmakta zor.

Benim de basimdan benzer bir mevzu gecti.
Evlenmemize 6 ay kala, kayinvalide ve kayinpeder 50 bin biz verelim pesinat yapin ev alin demislerdi.
Ben de calisiyordum o zaman, gezdik tozduk bir suru ev baktik, ona burun kivirdilar buna burun kivirdilar.
Evlenmeme 2 ay kala ev kiraladik. 8 sene kirada oturdum.
Kiracilik zor is.

Gecen ay bir tane ev aldik, o da kavga kiyamet esimle, maalesef.
Ama aldik sukur.

Diyecegim o ki, bastan boyun egmeyin, sonradan hep ayni sekilde davranisi bir cok baska konuda da yasarsiniz.
Simdiden kendi SINIRLARINIZI ve limitlerinizi belli edin ki onlarda size istedikleri gibi davranamasinlar.
Cok haklisiniz ben net olamadığım, her şeye tamam dediğim için böyle oldu sanırım. Siz de inşallah bundan sonra agzinizin tadi bozulmadan oturursunuz

bu kural da mı değişti

ev kimin üzerine ise elektrik su onun üzerine değil mi

sizin kira sözleşmeniz mi var da elektrik su sizin üzerinize oldu

bu kadar uğraştırmışlar bu aşamada size ait evi satmak istememeniz mantıklı da iş nişanlınızda biter
Öyle bir sorun yok artık yani ben boştum o sıra ben aldım abonelikleri üzerime

haklısınız

o zaman satarsa satsın

altınları yapsın düğünde taksın

çektirdiği tüm kredileri, masraflarını vs kuruşu kuruşuna kapatıp ödediklerini de versin

evin içine yapılan masrafları iyileştirme giderlerini de hesaplayın onları da ödesin

bu hesapla evi sattığında kar değil zarar eder muhtemelen

özetle oturup konuşsun nişanlın neymiş dertleri
Aynen katılıyorum.Bu koşullar sağlanırsa satın, çünkü siz o evi satmadığınız sürece huzur vermeyecekler hissine kapıldım. Harcanan bütün para artı kredi parası size verilmek koşuluyla satın ve bir daha böyle bir işleri olduğunda kesinlikle bulaşmayın. Altınlarımı verdim dediğiniz nişanda takılan akraba altınları mı yoksa ailenin size taktıkları ya da takacakları mı? Hiçbirinden vazgeçmeyin kesinlikle

Aynen katılıyorum.Bu koşullar sağlanırsa satın, çünkü siz o evi satmadığınız sürece huzur vermeyecekler hissine kapıldım. Harcanan bütün para artı kredi parası size verilmek koşuluyla satın ve bir daha böyle bir işleri olduğunda kesinlikle bulaşmayın. Altınlarımı verdim dediğiniz nişanda takılan akraba altınları mı yoksa ailenin size taktıkları ya da takacakları mı? Hiçbirinden vazgeçmeyin kesinlikle
Düğünde takacagi altinlari verdim önceden yapmış sordu bana düğünde takamam o zaman dedi ben de olur mu öyle şey sen ev almışsın bize bir de altın mi isteyeceğim dedim 😂

yapılan en mantıklı şey sonradan başınıza kakmamaları için her şeyi başa döndürmek. madem satmak istiyor satsın - ki bu cok heves kırıcı bir şey sizin için ama ömür boyu cekmemek adına- siz altınları takılması için isteyin, eşinizin cektiği krediyi masrafları ve kendi cektiği krediyi annesi ödeyerek kendine yazlık alsın. anladığım kadarıyla kaynınız da işin içinde ve hatta kayınvalidenizi doldurmuşta olabilir fiyat iki katı dediler satalım burayı diyerek. her şeyini kendi zevkinize göre yaptırıp, abonelikleri bile almışsınız. gerisi onların vicdanına kalmış bir şey. bir söz verildiyse o yapılır, eğer sözünden dönüyorsa zaten şimdiden nasıl biri olduğunu görmüşsünüz, aranıza mesafeyi de simdiden koyun. para için sözden dönülmüş sonuçta.
nişanlınızla birlikte oturun konuşun, eğer zorla sattırmazsanız da ömür boyu bunu başınıza kakıcak bir tip çünkü bence kayınvalideniz
huzurunuz olmayacağına kendiniz çabalayın daha iyi

Her insan annesini sever saygı duyar ama çizgisi önemlidir eşle anne arasındaki. Konu niye buraya geldi anlamadım 😂
Öyle olmuyor işte kadınlar kulübü arşivine gir . Çok konu bulursun..anneci oğlanlar sözlerinden çıkmadığı için evliliklerin çoğu bitiyor bitmeyen de sürünüyor gelinler..:KK20:

Kızlar merhaba direk konuya geçmek istiyorum. Yorumlariniz için şimdiden teşekkürler.
Nişanlımla 5 yıllık bir ilişkimiz var evlenmek üzereyiz bir aksilik olmazsa Allah'ın izniyle bu sene evlenmeyi düşünüyoruz. Gelelim nişanlımin ailesine kayınvalide adayım bize bir ev aldı bana takılacak altınları bozdurup üstüne kredi çekip baya uygun fiyatlı bir ev aldı ve nişanlımin üstüne bu ev biz evi evlenmeden tadilata soktuk ve daha sonra utanmadan eve emlakçı getirdi nişanlımin abisi ve evin Fiyatını 2 katına çıkardı emlakçı. Birden evi satalım demeye başladı kaynım ve kayınvalide ben 1 buçuk ay boyunca gittim geldim isteğime göre yaptırdım o evi keza nişanlım kredi çekti yaptırmak için ben de sustum içimden düşünüyorum ki daha iyi bir ev alır fakat hanımefendi vazgeçmiş faize koyacakmış kendine yazlık alacakmış ben hep sustum en son nişanlımla kavga etmiş oda sinirlendi böyle bir şey mi olur dalga mi geçiyorsunuz diye. Benim amacım bana niye ev almadı değil madem satilacaktı bu ev niye içine masraf yaptırdı babamın bile emeği var o evde. Dur bakalim diyor bir de avutur gibi ya ben o eve gore esya alacagim sonra ne olacak diyorum alma simdi diyor ya sabir.. beni dusunmuyorsun bari evladini dusun. Ahh salak kafam bir de bana ev aldin altin falan istemem dedim. Cok uzuluyorum kadin bir anda saf degistirdi onceden bana iyiydi simdi surat asmaya basladi ve bana ayri ogluna ayri konusuyor ne yapiyim kizlar yol gosterin?
Öncelikle yapılan şey çok çirkin.
Sonuçta size ait olduğu söylenerek alınmış bir ev.
Yani söz hakkınız var.
Ben olsaydım kesinlikle yapılanın çok yanlış olduğunu direkt söylerdim.
Yalan söylenmiş resmen.
Bence alın karşınıza burada nasıl yazdıysanız hislerinizi söyleyin
Nişanlınızında tepkisi evliliğe dair ipucu olur size

Cok haklisiniz ben net olamadığım, her şeye tamam dediğim için böyle oldu sanırım. Siz de inşallah bundan sonra agzinizin tadi bozulmadan oturursunuz

Amin insallah, bastan net olun,
Bir abla tavsiyesi olarak alin bunlari, gercekten, balik bastan kokuyor ve nasil baslarsa da oyle gidiyor.
Hazir sizi nisanliniz hakli gorurken, siz de hakkinizi arayin ve sorun.
Bunu da saygi ve terbiye cercevesinde yapin ki, kayinvalidenizin sizi karalayacak yeri kalmasin.
Mecburen mahcup dussun, sonrasinda artik bu ev satilir satilmaz, onemli olan sizin hakkinizi arayan biri oldugunuzun anlasilmasi.
Bir daha ayni sekilde size davranis sergileyemezler.

Once ailenizle konusun durumu, sonrasinda da nisanliniz ile kayinvalideniz ve kayinpederiniz ile konuyu konusup neticelendirin.
En dogru cozum noktasi bu olacaktir.
Hakkinizda hayirlisi olsun, insallah cok mutlu bir evliliginiz, sorunsuz bir hayatiniz olur.

Bu konuda tek muhatabım nişanlım olurdu.
Önce babamın masrafını eksiksiz hesaplar, isterdim.
Sonra verilen söz, yerine getirilmesi gereken ne varsa onların yapılmasını söylerdim.
Arada kalan o olsun.
Tarafların makul olması gerekir düğün zamanı ama yolunacak bir kaz varsa da o ben olmam.

Ev kredisi çekilmedi çünkü ihtiyaç kredisi çekildi geri kalanı altınlar bozuldu. Bunu bana kredinin borcu bittiğinde söylese inanın zoruma gitmez ama daha oturmadan satmak şaka gibi. Nişanlıma benden sonra söylemiş abisiyle konuşup.
Ya iyide sen demiyomusn ozman altinlarimi geri verin. Ben nisan atardim yemin ederim bak bir atiyomus gibi yapsana nisanlini annesinin ustune sal ugrsassin şam seytani kadin nasil akilli

Ya iyide sen demiyomusn ozman altinlarimi geri verin. Ben nisan atardim yemin ederim bak bir atiyomus gibi yapsana nisanlini annesinin ustune sal ugrsassin şam seytani kadin nasil akilli

Daha dügün felan olmamis. O altinlar yasal olarak konu sahibinin bile degil. Nanik diye vermeyedebilir

Biz ikimizde her şeyi kendimiz yapalım dedik keza diyordum ki bu kadın bize ev aldı daha masrafa sokamam düğün istemedim(zaten düğün taraftarı bir yapım yoktur) ama bunları duydukça onu da yapacaksınız bunu da yapacaksınız diyesim geliyor 😂
Cok saf gozukuyosun konu sahibi. Bu kadin seni mahvedecek

Is nisainda bitiyor satmasin evi onun ustune degil mi ?

Evlendıkten sonra alınan hersey karı kocanın olur bosanma olsa bile ortak bolunur.Fakat dıkkatınızı cektıyse evlenmeden hemen once oglunun ustune yapıyor olasi bir bosanma durumunda siz hak iddaa edemezsiniz ve dugunde takılacak altınlarınız da oraya gidecegı ıcın zararda olacaksınız.Belkı cok kotu dusunuyorum ama suan satılıp sız evlendıkten sonra ev alınsa daha ıyı olur.Ya da kendınız alın

Kızlar merhaba direk konuya geçmek istiyorum. Yorumlariniz için şimdiden teşekkürler.
Nişanlımla 5 yıllık bir ilişkimiz var evlenmek üzereyiz bir aksilik olmazsa Allah'ın izniyle bu sene evlenmeyi düşünüyoruz. Gelelim nişanlımin ailesine kayınvalide adayım bize bir ev aldı bana takılacak altınları bozdurup üstüne kredi çekip baya uygun fiyatlı bir ev aldı ve nişanlımin üstüne bu ev biz evi evlenmeden tadilata soktuk ve daha sonra utanmadan eve emlakçı getirdi nişanlımin abisi ve evin Fiyatını 2 katına çıkardı emlakçı. Birden evi satalım demeye başladı kaynım ve kayınvalide ben 1 buçuk ay boyunca gittim geldim isteğime göre yaptırdım o evi keza nişanlım kredi çekti yaptırmak için ben de sustum içimden düşünüyorum ki daha iyi bir ev alır fakat hanımefendi vazgeçmiş faize koyacakmış kendine yazlık alacakmış ben hep sustum en son nişanlımla kavga etmiş oda sinirlendi böyle bir şey mi olur dalga mi geçiyorsunuz diye. Benim amacım bana niye ev almadı değil madem satilacaktı bu ev niye içine masraf yaptırdı babamın bile emeği var o evde. Dur bakalim diyor bir de avutur gibi ya ben o eve gore esya alacagim sonra ne olacak diyorum alma simdi diyor ya sabir.. beni dusunmuyorsun bari evladini dusun. Ahh salak kafam bir de bana ev aldin altin falan istemem dedim. Cok uzuluyorum kadin bir anda saf degistirdi onceden bana iyiydi simdi surat asmaya basladi ve bana ayri ogluna ayri konusuyor ne yapiyim kizlar yol gosterin?
Nişanlının üstüneyse buyursun satsın

Back
X