Kaynıma ben bakacakmışım:-((

Merhaba hanımlar şu anda çok doluyum o yüzden hemen konuya gireyim birtek siiznle sorunlarımı paylaşabiliyorum. Kendi annemle ya da eşimle konuşunca bu kadar açık söyleymiyorum herşeyi içimden geçenleri. öncelikli olarak şöyle söyleyeyim. Kayınvalidemler pazartesi günü köye gideceklermiş. Ve bana gelmiiş dün diyor ki kaynın size emanet işe giderken uyandırırsınız doyurursunuz falan filan. Yani hanımlar sorun değil gelsin yesin tabi ki de şöyle bir durum var ben çalışan biriyim. öyle her gün yemek yapamıyorum iki günde bir yapabiliyorum çok yorgun geliyorum.ve aynı yemeği iki gün yiyoruz. Zaten iki kişiyiz sorun olmuyor. Ama kaynım öyle değl aynı yemeği asla iki gün yemez. Herşeyi yemez. Kayınvalidem onu çok şımarık yetiştirmiş pohpohlamış. Yani sevmediği yemek olduğunda hemen tepsiler içinde patates kızartmaları yumurtalar falan yapılır. şimdi bize gelecek kahvaltıya yemeğe falan ben aynı ilgiyi asla gösteremem eşime de dedim ya bize uysun ya da kendi bilir. Onun için kendimi parçalayamam yani. Benim sinir olduğum asıl nokta neden bana söylüyorsun ki siz bakacaksnız edeceksiniz falan diye. Gitsin eşime söylesin eşimde güzel bir dille şartlarımızı kardeşiyle konuşsun. Böylesi daha iyi olmaz mıydı?yani ben niye muhattap olmak zorunda bırakıldım ki. Yani bi de düşünün en az 15 gün böyle olacak.sonrası allah kerim ne zaman gelirse artık kayınvalidem. Bi de haftaya evlilik yıldönümüm evde olmak istemiyorum dışarda yemek yiyelim istiyorum. Yani hanımlar çok mu haksızım resmen emrivaki yapıldı bana.eve geldikten sonra şimdi çaydır vesairedir hizmet edeceğim. Offf içim sıkıldı vallahi. Bu arada en önemli kısmı unutmuşum kaynım 26 yaşında koskoca sağlıklı bir adam yani pekala da normal şartlarda kendine bakacak yaşta. Ama malesef çocuk gibi davranılıyor ona. Kısacası hanımlar nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım kafam çok karışık olumlu olumsuz her türlü fikirlerinizi okumak istiyorum şimdiden teşekkürler.

Üzerine düşmeyeceksin umursamayacaksın sen ne hazırlarsan onu yiyecek yemiyorsada kendi hazırlasın zaten belki annesine yaptığını sana yapamaz çekinir ve sorun yapmaz yer yemezse kendi hazırlar olumsuz düşünme sonuçta sen çalışan bir bayansın sen ona değil o sana uyacak :34:

Aşk olsun ne kadar büyütüyosun.. Ne var sanki? 15 gün olmasın da 1 ay olsun. Kocanın hatırına katlanman gerekir. O senin kardeşin için böyle söylese üzülmez miydin? Çok gözünde büyütmüşsün bence.

cnm bence fazla abartıp huzurunu kaçırma. ne güzel işte sana söylemişler. seni yakın bulmuşlar. eşine söyleyip emrivaki yapmamışlar. benim annemde aynı yaşlarda ki kardeşimi sena emanet diyerek köye gidiyor. bende çalışıyorum köle gibi hizmet ediyorum. kaynıma hizmet ederim yapım bu benim. misafir nolcak ki.15 gün nedirki. eşinin kardeşi sonuçta. kendi kardeşin olsa kendini parçalamazmıydın. ne var önüne bir kap yemek koyarsın. sevmediği bişey olsa bile bir patetes kızartmak, bir sucuklu yumurta yapmak o kadar zormu. Ne olur ki 15 güncük fazladan yorulsan. Evlenene kadar yanında kalanlar var. mesele benim annem 2 kaynına da evlendirene kadar bakmış hemde kendi evinde(makine falan yok çamaşırlarını yıkamış ütülerini yapmış . şimdi evlendiler ütüsüz kıyafet giydirir eşleri. anneme kızarlarmış birde yetiştiremeyince düşün)

benim fikrim severek yap hizmet et . sende kötü hissetmezsin. zorunda hissetmessin. annelerin gözünde hep küçüktür çocukları öyle düşün. benim 12 yaşında oğlum ağzına yemek verir, aykkabısını bağlarım:)

ya devamlı kalsaydı yanında boşveeeer böyle küçük şeyleri takıp kendini üzme sevgiler

Bu söylediğiniz gerçek mi? :53: 12 yaşındaki çocuğa mı yapıyorsunuz bunları?

Ayrıca anneniz fedakarlık yaptı diye başkalarının da yapması gerektiğini nereden çıkardınız? Hizmet et nasıl bir kelime? Kadınlar hizmetçi değildir, sadece lütfeder canı isterse ikramını yapar. Kimse kimseye bu konuda emrivaki yapamaz.

"Allah ne verdiyse"
"Misafir umduğunu değil,bulduğunu yer"
ne güzel atasözleri..
kayınbiraderinizi şımartan annesi;kimse annesi gibi davranamaz,merak etmeyin insanlarında tek nazı annelerine-babalarına geçer..sizlerden beklemezler..bu kadar strest-sıkıntı yapmayın..
evlilik yıldönümüzde eşinle başbaşa geçirin eşiniz kardeşine izah der durumu,dert etmeyin..

ben de 8 yaşında olduğunu sandım kaynının. evlilik yıldönümünde dışarı çıkamıyorsunuz ya malum çocukcağız evde bişeyi kırar döker, yangın falan çıkartır ya da korkar tek başına aman aman:)))
kaynanan çocuğunu çok şahsiyetsiz yetiştirmiş anlattıklarından o çıkıyor. 26 yaşındaki adam kendine patates kızartamıyor yuhhhh.
Annesigil evden gidince gidip yengesinde kalıyor. Bez de bağlayın bari tuvalete gitmeyi de beceremez bu çocuk şimdi.
Sakın yüz verme aynen hayatına devam, ama gülümsemeni eksik etme yüzünden. Biraz görsün oğlan da her yer ana kucağı gibi olmuyor

26 yaşında koca adamın sizinle aynı evde kalması doğru değil kesinlikle. Evliliğin bir mahremiyeti vardır. Hastalık gibi çok uç sıkıntılar olmadıkça kimsenin çoluğuna çocuğuna bakmak ve onunla aynı evi paylaşmak zorunda değilsiniz. Öncelikle eşinizin buna karşı çıkması gerekiyor, ya da kardeşine ayrı ev açacak. Bence mahrem olmayan karşı cins bir akrabayla aynı evde kalmak saçma ve sorunlara gebedir. Kv nizin de sizden bunu istemesi rezalet. Kadına, geline eziyetin şiddetin bir başka çeşidi.

neden bu kadar abartuyorsunuz kardeşi adamın ya kardeşi ne mahremiyeti onlarla yemek yemesi im bu mahremiyeti bozuyor yamayın lütfen ama yaç Karşı cins akrabayla aynı evd kalınmazmış ne olacak yengesine göz mü dikecek bunu mu diyorsunuz başka sorunlara gebedir diye bu nasıl kötü bir düşüncedir aklım almıyor. Çocuk zaten onlarda kalmayacak sadece akşam yemeklerini beraber yiyecekler hem kalabilir de ne var ki bunda. Evliler diye hiçbir akranası kardeşi kalamaz mı onlarda ne saçma. Benim annemde bana geliyor kalmaya kardeşim 25 yaşında çalışıyor dayım ve yengem hemen yan apartmanda. Kardeşim haliyle yemek yapmayı bilmiyor gitti onlarda yedi geöti evine ne yani mahremiyeti mi bozuldu dayımın evliliklerinin. Orası o çocuğun ağabeyinin evi unutmayın tabii ki annesi yokken ağabeyinde yemek yiyebilir. Dışarıda neden yesin ağabeyinin evi varken.

normalde nerede yaşıyorsa orada kalsın kaynın.
26 yaşında genç adam, keyif yapmak istemez mi 15 gün yalnız başına.
neden gelip 10 yaşında çocuk gibi sizin bakıcılığınıza veriliyor, anlamadım ben??? :53:

zamanında babannemde anneme sormadan amcamı bize bırakıp gitmiş. amcam 4 sene bizde kalmış annem onu okula yollamış daha sonra ben ve kardeşimde olunca bakamamış ve amcamı geri yollamış. şimdi ne amcam ne de yengem kapımızı açmaz. 26 yaşındaki bi herifinde özel yemeğinin hazırlanması gerekmez gitsin 2 yumurta kırsın ya da istemezse patates kızartsın yesin eşşek kadar herif. sen başta iyi davranırsan bu alışır evin hali neyse öyle davran ve umarım bu koşullarda eşin destekçin olur. eğer eşin sana destek vermzse halin yaman. ev hali bu o yemek 2 günde yenir 3 günde. hem çalışıyosunda kimse için yıpratma kendini.

öncelikle zahmet edip zaman ayırdığınız ve sorunuma yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim. son durumu paylaşıyorum. kayınvalidem son dakika hastalandı ve dün köye gidecekken hastanelik oldular. ben dışarda arkadaşlarımla birlikteyken eşim telefon açtı. hemen eve gel annem hastalandı yemek falan yapılması hizmet edilmesi gerekiyor diye. nitekim ben de apar topar arkadaşlarımı bırakıp eve gittim yemektir salataydır onları yaptım sofrayı kurdum topladım bulaşıkları hallettim çay demledim ve tabiri caizse hizmet ettim. bu arada kayınvalidem yaklaşık bir sene önce ameliyat olmuştu. ayağı tam üç defa enfeksiyon kapmıştı. dün de yine aynı şey olmuş otuz tane iğne vermişler. şimdi haliyle tüm yemek ve hizmet işleri bana kaldı. kendisi sürekli yatıyor çünkü. zaten evlendiğimden beri sürekli bu tip hastalıklarla uğraşıyoruz. sürekli ben bakıyorum herkese. bi yatmaya eve geliyorum desem yeridir hastalık zamanları. birisi de demiyor ki kardeşim bu enfeksiyon neden oluyor ne yapmak geliyor. bir tek doktora götürmeyi ve her seferinde otuz tane iğne yaptırmayı biliyorlar. bir de neyine güveniyorsa bilmiyorum. köye gitmeyi halen düşünüyorlar. perşembe kontrole gitceklermiş. doktor onay verirse cumartesi köye gideceklermiş bayramı da orada geçireceklermiş. bi de bu bayram eğer onlar giderse biz de gideceğiz. hayır gitsinler tabi ki kendileri bilirler. ama böyle ayağı hastayken ve tam olarak iyileşmemişken oralara gitmeyi hiç anlamıyorum. sonuçta tam bir köy gittikleri yer kasaba falan değil. nasıl güveniyorlar anlamıyorum. ya hastalansa tekrar öylece kalakalırız orada. çok enteresan fikirleri var. gerçekten artık keesinlikle adamlardan önce ailerinin tanınması gerektiğine inanıyorum. çünkü kocanızdan çok malesef onlarla muhatap oluyorsunuz.

öncelikle zahmet edip zaman ayırdığınız ve sorunuma yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim. son durumu paylaşıyorum. kayınvalidem son dakika hastalandı ve dün köye gidecekken hastanelik oldular. ben dışarda arkadaşlarımla birlikteyken eşim telefon açtı. hemen eve gel annem hastalandı yemek falan yapılması hizmet edilmesi gerekiyor diye. nitekim ben de apar topar arkadaşlarımı bırakıp eve gittim yemektir salataydır onları yaptım sofrayı kurdum topladım bulaşıkları hallettim çay demledim ve tabiri caizse hizmet ettim. bu arada kayınvalidem yaklaşık bir sene önce ameliyat olmuştu. ayağı tam üç defa enfeksiyon kapmıştı. dün de yine aynı şey olmuş otuz tane iğne vermişler. şimdi haliyle tüm yemek ve hizmet işleri bana kaldı. kendisi sürekli yatıyor çünkü. zaten evlendiğimden beri sürekli bu tip hastalıklarla uğraşıyoruz. sürekli ben bakıyorum herkese. bi yatmaya eve geliyorum desem yeridir hastalık zamanları. birisi de demiyor ki kardeşim bu enfeksiyon neden oluyor ne yapmak geliyor. bir tek doktora götürmeyi ve her seferinde otuz tane iğne yaptırmayı biliyorlar. bir de neyine güveniyorsa bilmiyorum. köye gitmeyi halen düşünüyorlar. perşembe kontrole gitceklermiş. doktor onay verirse cumartesi köye gideceklermiş bayramı da orada geçireceklermiş. bi de bu bayram eğer onlar giderse biz de gideceğiz. hayır gitsinler tabi ki kendileri bilirler. ama böyle ayağı hastayken ve tam olarak iyileşmemişken oralara gitmeyi hiç anlamıyorum. sonuçta tam bir köy gittikleri yer kasaba falan değil. nasıl güveniyorlar anlamıyorum. ya hastalansa tekrar öylece kalakalırız orada. çok enteresan fikirleri var. gerçekten artık keesinlikle adamlardan önce ailerinin tanınması gerektiğine inanıyorum. çünkü kocanızdan çok malesef onlarla muhatap oluyorsunuz.

Allah aşkına kadın hasta, aileyi tanısan ne olacak ki? Gen haritası mı cıkaracaksın, hangi gen bozuk, hangi gen hastalıklı ona mı bakacaksın?

Hmmm, durum değişti biraz. Bence uzun süredir eşinizle birlikte vakit geçirmiyorsunuz. Bunalmışsınız. Eşinizinde halden anlaması lazım. Görümce yok mu? Büyükler rahatsızlanınca bakmak lazım elbette ama dönüşümlü olmalı. Tek taraf ilgilenirse sürekli yıpranır insanlar...

Allah aşkına kadın hasta, aileyi tanısan ne olacak ki? Gen haritası mı cıkaracaksın, hangi gen bozuk, hangi gen hastalıklı ona mı bakacaksın?

Elmayra evvelsi gün ilk kez banlandım 10 puanım var :9: acaba içimden geçenleri kaç puana kadar yazabilirim? Mune' m sürekli uzaklaştırmadan falan bahsetmiş. Bende Elmayra benden daha sivri dilli o hala buradaysa bana birşey olmaz alimallah dedim kendi kendime :4:

Son düzenleme:
yok malesef görümce yok. olay bana kaldı. elmayra hanım kadın hasta kabul ama ben iki yıllık evliysem kadın ben sözlendiğimden beri sürekli hastanede. haliyle pek gün yüzü görmedim desem yeridir. siz kolay bişey mi zannediyorsunuz saaat 7 de eve geldikten sonra yemek yapıp sofra kurup misafir ağırlayıp sonrasında çay verip hizmet etmeyi. bahsettiğim şey bu kadar pimpirikli olup sürekli doktora gitmeleri miden bulansa başın dönse beni doktora götürmeye çalşan bir aile ve kocam da onlara benzemiş. ben de böyle yetişmedim çok kötü olmadıkça asla doktora gitmem. kendi annem hasta olunca mesafeden dolayı gidemezken en ufak bişeyde yukarı çıkmak ağrıma gidiyor. bu bencillikse evet çok bencilim. ben de kendi ailemi özlüyorum her daim hastalıklarında yanında olmak istiyorum ama olmuyor malesef ki.bahsettiğim önceden kızlarımız kendi ailesine bu kadar uzak oturmasınlar kayınvalidele altlı üstlü oturup da boşuna sorumluluk almasınlar. ben çekiyorum başkası çekmesin. hastalık da sabır da bir yere kadardır.

Elmayra evvelsi gün ilk kez banlandım 10 puanım var :9: acaba içimden geçenleri kaç puana kadar yazabilirim? Mune' m sürekli uzaklaştırmadan falan bahsetmiş. Bende Elmayra benden daha sivri dilli o hala buradaysa bana birşey olmaz alimallah dedim kendi kendime :4:

En yanlış adama yazdın omte :1: Benim ceza puanım doksan :D icindekileri yazarsan 10 point daha alırsın 3 gün yoksun :)

Ben de gagamı tutmaya calısıyorum işte, yoksa bir banlanırsam 6 ay yokum :(

yok malesef görümce yok. olay bana kaldı. elmayra hanım kadın hasta kabul ama ben iki yıllık evliysem kadın ben sözlendiğimden beri sürekli hastanede. haliyle pek gün yüzü görmedim desem yeridir. siz kolay bişey mi zannediyorsunuz saaat 7 de eve geldikten sonra yemek yapıp sofra kurup misafir ağırlayıp sonrasında çay verip hizmet etmeyi. bahsettiğim şey bu kadar pimpirikli olup sürekli doktora gitmeleri miden bulansa başın dönse beni doktora götürmeye çalşan bir aile ve kocam da onlara benzemiş. ben de böyle yetişmedim çok kötü olmadıkça asla doktora gitmem. kendi annem hasta olunca mesafeden dolayı gidemezken en ufak bişeyde yukarı çıkmak ağrıma gidiyor. bu bencillikse evet çok bencilim. ben de kendi ailemi özlüyorum her daim hastalıklarında yanında olmak istiyorum ama olmuyor malesef ki.bahsettiğim önceden kızlarımız kendi ailesine bu kadar uzak oturmasınlar kayınvalidele altlı üstlü oturup da boşuna sorumluluk almasınlar. ben çekiyorum başkası çekmesin. hastalık da sabır da bir yere kadardır.

Zorlandığınızdan eminim. Hem calısıp hem de hizmet etmek cok zordur kabul ediyorum. Bunun adı bencillik de değil, zorlanmak. Kolay mı ya, herkes kendi havasında yasarken hasta insanlarla ilgilenmek.

Ama lütfen biraz sabır. İnanın bana rabbim mükafatını verecektir.

Benim annem tam 18 yıl hasta babaanne ve dedeye baktı, altlarından aldı. Bir kez off demedi. İnanıyorum mükafatını alacağına.

Dedim ya bunalmışsın çok ama bu durumu eşinle çözmen lazım bence. Eşinin ailesine karşı olan sorumluluklarını sana yüklemeye hakkı yok. Gitsin yapsın evlatlığını...

bugun ona yarın sana sen yaşlanmaıcakmısın hasta olmıcakmısın ya kızın olmazsa ya sadece oğlun olurda gelinin böyle derse seninde arkandan ... iş yapmakla kimseye bişey olmaz kazandığın sevabı düşün .. bence çok abartıyosun ..

Zorlandığınızdan eminim. Hem calısıp hem de hizmet etmek cok zordur kabul ediyorum. Bunun adı bencillik de değil, zorlanmak. Kolay mı ya, herkes kendi havasında yasarken hasta insanlarla ilgilenmek.

Ama lütfen biraz sabır. İnanın bana rabbim mükafatını verecektir.

Benim annem tam 18 yıl hasta babaanne ve dedeye baktı, altlarından aldı. Bir kez off demedi. İnanıyorum mükafatını alacağına.

Helal olsun annene, ne sabırlı kadınmış...

Bu söylediğiniz gerçek mi? :53: 12 yaşındaki çocuğa mı yapıyorsunuz bunları?

Ayrıca anneniz fedakarlık yaptı diye başkalarının da yapması gerektiğini nereden çıkardınız? Hizmet et nasıl bir kelime? Kadınlar hizmetçi değildir, sadece lütfeder canı isterse ikramını yapar. Kimse kimseye bu konuda emrivaki yapamaz.

cnm yorum istemişsin konu açmışsın bende fikrimi söyledim. Herkesin düşüncesi farklıdır. Herkeste sizin gibi düşünmek zorunda değil. Annem yaptı diye tabii herkes yapcak değil. İnsanlar hayatlarından örnek verir yorum yaparken de haliyle. Sadece rahatlamanı istedim o yüzden örnek verdim annemden. Yapar veya yapmayız insanların düşüncesine saygılı olmalıyız hemde bu düşünceyi soran bizsek ?

Birde şöyle bir şey var insanlar buraya konu açıyor istediği cevabı alamayınca tepki gösteriyor bunu hiç anlamıyorum...

Back
X