Kaynıma karşı tahammülüm kalmadı

bence de karşılıklı bir tahammülsüzlük var.

kaynın nasıl yalan yanlış bilgilerle Atamız'a düşman olmuşsa sen de yalan yanlış genellemelerle tüm imam hatiplilere Atatürk düşmanı vurgusu yapmışsın.

örneğin; nasıl ki tüm düz liselilerin Atatürkçü olmadığı gibi tüm imam hatipliler de Atamızı sevmeyen insanlar değildir.

bence siz karşıklı olarak ya tahammülü öğrenin ya da birbirinizi engelleyin.

2 gündür buna benzer konular açılıyor anlam veremiyorum. Kaynınız, arkadaşınız vs. İlla sizin gibi düşünmek sizin sempati duyduğunuz insanlara, görüşlere sempati duymak zorunda değil ki. Aynı fikirde olmamanız boş yapmaz kimseyi, bir de daha çok genç belli ki, kendini ifade ederken radikal olması anlaşılabilir, yaşı büyüdükçe onu yargılayıp küçümsemeden başka alternatifler olabileceğini gösteren insanlarla diyalog kurarsa daha ılımlı olmayı öğrenir.

Son düzenleme:
Ben facede bana rahatsizlik veren herkesi cikardim. Keyif almak icin ugradigim bir ortamda kimsenin keyfimi kacirmasina izin vermiyorum. Sizde cikarin cok mu zor bu yani? Hem yorumlarini silmenizde saygisizlik benim yaptigim yorumu sileni ben cikarirdim arkadas listemden. Arti cubbelinin videolari eglenceli olur genelde niye rahatsiz oluyosunuzki :)). Adam iki lafin ardindan bir espri patlatiyo

geçen buna benzer bi konu daha açmıştın reyting topladığını çözdün bi daha açmışsın aferin iyi gaza getiriyosun

Ne bu yaa? hemen saldırı. Ben imamhatipte okuduğu için atatürk düşmanı diye bişey dedim mi?
ÖNCE İYİ ANLAYIN LÜTFEN. Kendisi bana şunu dedi: "bizim sınıftaki herkes benim gibi düşünüyor" ben o yüzden acaba oralarda (okulunda) bi dolduran mı var diye düşünmedim değil. O yüzden böyle bişey dedim. Ayrıca şimdiye kadar iyi katlandım saçma sapan yorumlarına. Aslında aldırmazdm ama aynı soyismi taşıyoruz ve benm kendi akrabalarım eminim durumuma gülüyorlardır. Bu kim ya diye mesaj atan bile oldu. O yüzden lütfen olayı kendi açınızdan değil benm açımdan düşünün

Cübbeliyi örnek verme sebebim kişiliğini anlamanız için. Yani bir art niyet yok

Kaç yıldır kendisi bende ekli. Bugüne kadar saçma sapan bir sürü yorum yaptı. Bi şekilde katlandım. Tarzım olmayan videolar yayınladı olabilir hiç sorun etmedim etmem de ama bi kaç gün önce bardağı taşırdı. Ya aynı soyismi taşımazsak inanın hiç sorun değil ama maalesef akraba oldğmz belli. Benim içimdeki birikinti onun en son yorumlarına oldu. Yoksa videolarını kendisini görmem hiç sorun değildi. Neticede farklı fikirde birsürü arkadaşımız var facede ama hiç biri beni bu çocuk kadar gıcık etmiyor. Çünkü bu anlattığım kişi sen a dersen o z der öyle bir kişi. Her zaman muhalefet olur söylediğin şeylere. Büyüğüz dedik doğru yolu bulacak elbet, hoşgörülü olmalıyız, doğruyu göstermeliyiz dedik yok çocuk anlamıyoo. Bu fikirlerinin değişiceğine hiç ama hiç inanmıyorum.
Neyse aslında demek istediğim şu bu kadar yakın bir akraba facebooktan silinir mi?

Son düzenleme:
Aman sil gitsin ya...Ama ben olsam silmem onun paylaştığı şeylere fikirlerimi belirten yazılar yazardım ama bu benim şahsi gıcıklığım tavsiye değilBu arada sizi de pek hoşgörülü göremedim, ona farklı anlatmış olabilirler ya da öyle inanıyordur. Elinizde delillerle savunun mesela Atatürk'ün Bursa vaazı var alın onu okutun. Yoksa siz de kuru kuru savunursanız sizde yobaz olursunuz. Tabi bu yazdığım da bence.

Son düzenleme:
Öncelikle diyeyim bende İmam hatip lisesi mezunuyum ama hiç Atatürk düşmanı olmadım. Okuduğum sırada da bana bu şekilde düşmanlık empoze eden bir okul ortamı da olmadı. Öğretmenlerim gayet vatan ve millet sevgisiyle yetiştirdi. Lakin dini çevreler bulunduğu yerlerde bi takım örgüt cemaat tarikat vs vs olabiliyor ve bunlara katılanlar tabi farklı düşüncelere sahip olabiliyorlar. Ha hepsi mi böyle yapıyor yok değil. Lise ortamında ergenlik döneminin en kriz anlarının yaşandığı dönemdeki gençler oluyor. Ve tabi ki bu gençler aykırı marjinal ne varsa çevreye veya ortama isyan olarak benimsiyor. Kaynınızda belli ki bulunduğu ortam içinde belli bi gruba aidiyet hissetmek için ve marjinallik adına o görüşleri vs savunuyor. Bence onun tavrı çocukluk ilerde çogunlukla o görüşte olmuyorlar. Çevremde arkadaşlarımda cok gördüm değişiyorlar. Ama sizinde tavrınız bana aşırı geldi. Sonuçta o ergenlik krizi yaşayan genç biri. Onunla tartışmayın boşadır hatta tartıştıkça onu daha fanatikleştirirsiniz. Daha toy olduğunu görüşlerinin karakterinin tam olarak yerine gelmediğini düşünün. Nefretle sadece kendinizden soğutursunuz. Sizin görüşünzde olmasın ama size saygı duysun bence siz öncelikle bunu sağlamaya çalışın zaten ilerde bi şekilde değişecektir.

Facebook çok mu önemli de bu kadar yakın akraba facebooktan çıkarılır mı diye soruyorsunuz?

Sanalda silseniz neye yarayacak, reelde her daim karşılaşacaksınız...

Sizin derdiniz kayınbiraderinizin görüşleri degil,
facebookunuzdaki arkadaş listesinize rezil olmamak...

ne demek ne yapmam lazim? silmek istiyorsan silersin bu kadar dusunmeye ne gerek var? artik maalesef hersey face uzerinden donuyor..biriyle barismak kusmek falan filan..herneyse senin sevdiklerini o sevmek zorunda degil, onun sevdiklerinide sen sevmek zorunda degilsin yorum vs yazilmasin istiyorsaniz hic birsey paylasmayacaksiniz burasi gibi...olumlu ve olumsuz yorumlar her zaman olacaktir.

Görüşlerinden hoşlanmadım diye kursuna devam ettiğim hocamı sildim. Bunda çekinecek ne var ki?

Sil hiç çekinme ve neden sildiğini de kendisine açıkça izah et

Ölmüş bir insanın arkasından Allah rahmet eylesin diyemeyecek kadar kalp gözü kapalı bir insan olsa ne olur olmasa ne olur ....

Hepsi bir yana Atatürk ve ilkeleri şu anda nefes alıp özgürce gezindiğimiz toprakların temeli, onu sevmeyen bırakın facebookta hayatınızda olmasın zaten ....

aynen söylediğiniz gibi bence de arkadaşın derdi; arkadaş listesine rezil olmak
inatlaştığı kişide daha liseli ergen üstelik

Ben kendi öz kuzenimi facebooktan sildim, haberi yoktu. Ona sileceğimi söylemedim... Ne tepki verdi bilmiyorum bile. Kaldı ki kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Bu ayıp bir şey değil, ideolojileriniz çatışmış olabilir. Kocamın ailesi ayıp olur vs.. diye düşünerek kafanızı boş yere ağrıtmayın...
Rahatsızlık veriyorsa silin gitsin....

Sil hayatım facebook demek aile kurumu demek değildir özel kendını ıyı hısetmek ıstedıgın son care gırdıgın yerdır kaynının mayası bozuk herhalde sorsana eşine kime benzemış bu diye ailesi ve eşin kızmıyor mu ona ne biçim bir aile..Ben kendi yiğenimi sildim facebooktan çok uzak akrabalarımı onları orda çekmek zorunda değilim ki mesela ben her anımı orda paylaşıyorum kucuk çocuk daha face i sanıyor oyuncak tuhaf tuhaf yorum yazı yazıyor bende kızdım sildim o an refleksle özenti duyuyor hep . facebooku bilinçsiz kullananları herşeyı oradan sorgulayıp yazmayınca trip yapanlara katlanıcak değilim benim face le işim yok zaten sohbet bile hayatta etmem.yuz goz olmayı sevmıyorum.sağlıksız buldum bende sıldım 30 kusur kışı var facede düşünme paşa gönlün nasıl istiyorsa öyle yonlendır hayatını :)

ya ayıp olur mu diye düşünmeyip faceden sileceksin yada herkesin düşüncesi kendine deyip umursamayacaksın.
ayrıca sen bu insanı faceden silsende gerçek hayatta göreceğin için umursama daha iyi bence

sil gitsin...ya...
insanları sabit fikirli olmaya itiyorlar... tam beyin yıkama zamanı... sizi hiç anlamaycaktır... o yaşta çocuğun ailesi dışındakilere daha çok değer verme yaşıdır... çocuk küçükken dini bilgilere önemli verilmesi öğretildiyse bunu kafasında yer edip daha sonrasında birilerinin körü körüne anlatıığı laflara inanıyorlar.. ve burada aileden çok diğer insanların anlattıkları önemli oluyor... maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…