Kaynıma maddi destek mantıklı mı???

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Iyi akşamlar.
Biraz ön bilgi vererek konuya giriyorum bilmeyenler için.

Hanımlar biz yurtdışında yaşıyoruz.
2 küçük çocuğum var, ben burda doğdum büyüdüm eşim sonradan geldi.
Annesine kalsa o zaten burda sürünüyor(sanki trde bir imparatorluğu bırakmişcasına küçümsemeler)neyse...
Kışları eşim 2-3 ay işsiz oluyor, hava şartlarından dolayı iş olmuyor. Devlet geçimimizi bu sürede sağlıyor.
Zengin değiliz ama halimize çok şükür.
Böyle zamanlarda veya eşim işten yorgun gelince annesi arayinca hemen oglum oralarda sürünüyorsun filan diyor...ok orda masa başı işi vardi ama inşallah burdada olacak.

Gel gelelim kaynıma. Kv onu yere göğe sıgdıramaz(her nekadar eşim kadar kompleksiz ve naif olmasada..annesinin onun evinden ağlayarak çok ayrılmışlığı var ama her daim kiymetlisi).
Bu kaynım dükkan işletiyordu ve iş battı. Bi dönem çalişti inşaata Ve kv eşimi kınadıği işi yapti.
( kaynim o işi yapinca yazık günah kiyamam, eşime gelince kücümsemeler...)

5-6 aydır yine issiz .
Işsizlik kurumun verdiği para yetmiyormuş.
Eşim kv ile konuşunca "hala iş bulamadi baban besliyo cani sagolsun"diyor.
Kp ise emekli maaşı ve biraz tarla işleriyle geçimini sagliyor.
Eltimin mesleği yok ama kaynim kiskanc oldugundan insan icine cikabilecegi herhangi bi yerde de calistirmiyor(mesela market)
Buraya kadar detayli paylasmak istedim.

Eşimde bana abisine aylik para yollama hususunda fikir sordu.
Ben "insan tabii ailesine destek olmali. 200€yollasan bile bizi eksiltmez...yanlis anlama ama abinin 2 tane okula giden cocugu var, 1 senedir koca sehirde nasi issiz durabiliyor? Sorumlulukları var.. Çalışsa ama yettiremezse elbette yolla ama orda annenin dedigine göre o kadar çok iş imkani varken hatta sana bile gel burda calis demesine ragmen is begenmemezlik yapiyorsa yollayip alistirman dogru olmaz" dedim.

Sizce haksızmıyım? Çevrelerinde sayısız market dükkan var.avm iş yerleri gırla.
Iş beğenmiyor olabilirmi? Yoksa ankara gibi bir yerde iş durumları bu denli mi kötü???

Bana bu konuda ayrıca dokunan şey ise kv benim eşim işsiz kaldiginda biz ima bile etmezken "bizden bisey beklemeyin baban anca kendine yetiyo" demesi.
Biraz karisik anlatmis olabilirim kusura bakmayin.

Bizim insanimiz elalem ne der kafasinda, cogu kez is begenmiyor. Muhtemelen bu nedenle issiz kayniniz.
Günahına girmek istemiyorum ancak konuşulanlar ve gecen izinimizde gözlemlediklerim bana bunu düşündürüyor.
Burada mesleğinde is imkani yoksa en kötü ihtimal ya markette calisirsin yada insaat firmasina girersin. Garanti iş oluyor. Ben böyle bildiğim için kaynimin seçici davranmasi bana yanlis geliyor

is olmadiginda devlet geciminizi sagliyor.Siz de bizim ödedigimiz vergilerle yapilan sosyal yardimi alip kayniniza göndermek uygun mu diye soruyorsunuz.Bence degil.O kadar parayi göndermek yerine sosyal yardim almasaniz nasil olur acaba?
Kışları oluyor bu durum. Christmas ile başlıyor. Genelde şubat sonu mart başı gibi bitiyor. Cünku iş yürümüyor. Bu esnada eşim dil kursuna gidiyor oturumunu uzatmak için.
Alınan sosyal yardım ise eşimin kazandığından biraz daha az

Gerçekten ekonomik kriz var. Hani bir karikatür var bilmem bilir misiniz? ‘Millet aç aç’ aynen o durumdayız. Ama sizin durum farklı sizde devlet desteği ile geçiniyorsunuz. Ayrıca gerçekten rahata alıştırmak olur.

Kışları oluyor bu durum. Christmas ile başlıyor. Genelde şubat sonu mart başı gibi bitiyor. Cünku iş yürümüyor. Bu esnada eşim dil kursuna gidiyor oturumunu uzatmak için.
Alınan sosyal yardım ise eşimin kazandığından biraz daha az

Zaten sosyal yardimda bu gibi durumlar icin.Sizin durumunuzda belli.Bu durumda para göndermek hic dogru degil.Ben üniversite mezunu oldugum halde her türlü isi yapiyorum para kazanabilmek icin.Is begenmeyenlere para göndermegi dogru bulmuyorum.

Eşinin çalışmasını istemiyor kendi de iş beğenmiyorsa 2 çocuğuna rağmen bende sizin gibi düşünürdüm.

Birde gönderseniz bile aylık şu kadar göndericez falan demeyin, olursa öyle diyip bir ay göndermezseniz kötü siz olursunuz daha önce gönderdiğiniz paralara rağmen.

Zaten eşiniz issizmis nasıl yardım edeceksiniz.dediginize bende katiliyorum iki çocuğu olan adam insattada çalışır çalışsın da siz şimdi bu durumda bile para gonderince eşiniz calismaya başlayınca hiç durmaz hep bekler

Iyi akşamlar.

Annesine kalsa o zaten burda sürünüyor(sanki trde bir imparatorluğu bırakmişcasına küçümsemeler)neyse...
Kışları eşim 2-3 ay işsiz oluyor, hava şartlarından dolayı iş olmuyor. Devlet geçimimizi bu sürede sağlıyor.
Böyle zamanlarda veya eşim işten yorgun gelince annesi arayinca hemen oglum oralarda sürünüyorsun filan diyor...ok orda masa başı işi vardi ama inşallah burdada olacak.

Gel gelelim kaynıma. Kv onu yere göğe sıgdıramaz(her nekadar eşim kadar kompleksiz ve naif olmasada..annesinin onun evinden ağlayarak çok ayrılmışlığı var ama her daim kiymetlisi).
Bu kaynım dükkan işletiyordu ve iş battı. Bi dönem çalişti inşaata Ve kv eşimi kınadıği işi yapti.

5-6 aydır yine issiz .
Eltimin mesleği yok ama kaynim kiskanc oldugundan insan icine cikabilecegi herhangi bi yerde de calistirmiyor(mesela market)

Ben "insan tabii ailesine destek olmali. 200€yollasan bile bizi eksiltmez...yanlis anlama ama abinin 2 tane okula giden cocugu var, 1 senedir koca sehirde nasi issiz durabiliyor? Sorumlulukları var.. Çalışsa ama yettiremezse elbette yolla ama orda annenin dedigine göre o kadar çok iş imkani varken hatta sana bile gel burda calis demesine ragmen is begenmemezlik yapiyorsa yollayip alistirman dogru olmaz" dedim.

Iş beğenmiyor olabilirmi? Yoksa ankara gibi bir yerde iş durumları bu denli mi kötü???

Bana bu konuda ayrıca dokunan şey ise kv benim eşim işsiz kaldiginda biz ima bile etmezken "bizden bisey beklemeyin baban anca kendine yetiyo" demesi.
Evet turkiyede iş bulmak zor. Ve evet sizi eksiltmeyen 200 euro ile burada baya baya aylık geçimini saglayan insanlar var.Ve evet Turkiyede calısan bile hakkını almazken calısmayana ekmek yok.Ha kaynınıza yollarsınız yollamazsınız o sizin bileceğiniz iş ona bir şey demeyeceğim

Gerçekten ekonomik kriz var. Hani bir karikatür var bilmem bilir misiniz? ‘Millet aç aç’ aynen o durumdayız. Ama sizin durum farklı sizde devlet desteği ile geçiniyorsunuz. Ayrıca gerçekten rahata alıştırmak olur.
Evet biliyorum onu. Ben durumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum. Izine gidincede kv ve kp bizimle olduklarından bize yansıtmadılar. Evet fiyatlar bana bile yüksek geliyordu ama kv bu yurtdisi konusunda kompleks mi yapti nedir hep buralar kötüde onlar refah içinde yaşiyorlar.
Sosyal yardim bitmek üzere. Eşim çalışsa simdi aldigimizdan en fazla 400€daha kazanacak.
Evimiz yok, birikim yapmaya calisiyoruz.
Her sene tr izine geliyoruz bunlara güc yettirebilmek istiyoruz.
Mesela büyük marketlerde calissa biz yollasak amenna, ama orda işci alimi varmi, iş bulunamiyormu yoksa seciyor mu kaynim tereddütdeyim

Bence yollayacaksanız bile bir kere olsun,o da eşinizin hatrı için...Alışırsa hiç çalışmaz,200 euro burada 1000 liradan fazla çünkü.
Ayrıca bu kriz döneminde kıskançlık yüzünden çocuklarını terbiye etmek nedir anlamıyorum.Sen çalışmıyorsun bari bırak eşin çalışsın da çocuklar rahat etsin biraz.Ne garip insanlar var.

Iyi akşamlar.

5-6 aydır yine issiz .

Çalışmak isteyene her yerde iş var bence de yollamayın

Ben olsan 1 kuruş bile vermem.
Gitsin calissin ailesine baksin.
Siz para gonderdikce hic calismak istemeyecek ve bu hep boyle devam etcek hatta para yetmiyor diyip daha fazlasini da istiye bilir.
Ve siz parayi kesdiyinizde hem kayniniz, hem de kv size dusman kesilir.
Annem yillarca kardeslerine yardim etti. En son yardimi kesince kardesi dusman kesildi ve sorsan annem hic bir zaman yardim etmemis ...

is olmadiginda devlet geciminizi sagliyor.Siz de bizim ödedigimiz vergilerle yapilan sosyal yardimi alip kayniniza göndermek uygun mu diye soruyorsunuz.Bence degil.O kadar parayi göndermek yerine sosyal yardim almasaniz nasil olur acaba?
Bizim ödediğimiz vergi ile almıyor çünkü başka ülkede yaşıyor.

Durumları sıkışıksa bir defalık gönderin. 200€ değil de 400€ gönderirsiniz ki bir daha konu açılmasın. Durumunuzun olmadığını elinizdeki zor zaman parasından verdiğinizi söylersiniz.
Aylık düzenli para gönderimi beklenti doğurur. Sizin gönderdiğiniz 200€ yu gören bu adam çalışmaz.

Back
X