Iyi akşamlar.
Biraz ön bilgi vererek konuya giriyorum bilmeyenler için.
Hanımlar biz yurtdışında yaşıyoruz.
2 küçük çocuğum var, ben burda doğdum büyüdüm eşim sonradan geldi.
Annesine kalsa o zaten burda sürünüyor(sanki trde bir imparatorluğu bırakmişcasına küçümsemeler)neyse...
Kışları eşim 2-3 ay işsiz oluyor, hava şartlarından dolayı iş olmuyor. Devlet geçimimizi bu sürede sağlıyor.
Zengin değiliz ama halimize çok şükür.
Böyle zamanlarda veya eşim işten yorgun gelince annesi arayinca hemen oglum oralarda sürünüyorsun filan diyor...ok orda masa başı işi vardi ama inşallah burdada olacak.
Gel gelelim kaynıma. Kv onu yere göğe sıgdıramaz(her nekadar eşim kadar kompleksiz ve naif olmasada..annesinin onun evinden ağlayarak çok ayrılmışlığı var ama her daim kiymetlisi).
Bu kaynım dükkan işletiyordu ve iş battı. Bi dönem çalişti inşaata Ve kv eşimi kınadıği işi yapti.
( kaynim o işi yapinca yazık günah kiyamam, eşime gelince kücümsemeler...)
5-6 aydır yine issiz .
Işsizlik kurumun verdiği para yetmiyormuş.
Eşim kv ile konuşunca "hala iş bulamadi baban besliyo cani sagolsun"diyor.
Kp ise emekli maaşı ve biraz tarla işleriyle geçimini sagliyor.
Eltimin mesleği yok ama kaynim kiskanc oldugundan insan icine cikabilecegi herhangi bi yerde de calistirmiyor(mesela market)
Buraya kadar detayli paylasmak istedim.
Eşimde bana abisine aylik para yollama hususunda fikir sordu.
Ben "insan tabii ailesine destek olmali. 200€yollasan bile bizi eksiltmez...yanlis anlama ama abinin 2 tane okula giden cocugu var, 1 senedir koca sehirde nasi issiz durabiliyor? Sorumlulukları var.. Çalışsa ama yettiremezse elbette yolla ama orda annenin dedigine göre o kadar çok iş imkani varken hatta sana bile gel burda calis demesine ragmen is begenmemezlik yapiyorsa yollayip alistirman dogru olmaz" dedim.
Sizce haksızmıyım? Çevrelerinde sayısız market dükkan var.avm iş yerleri gırla.
Iş beğenmiyor olabilirmi? Yoksa ankara gibi bir yerde iş durumları bu denli mi kötü???
Bana bu konuda ayrıca dokunan şey ise kv benim eşim işsiz kaldiginda biz ima bile etmezken "bizden bisey beklemeyin baban anca kendine yetiyo" demesi.
Biraz karisik anlatmis olabilirim kusura bakmayin.