Kaynima mezuniyet hediyesi araba alacakmisiz!

Hıhı evet..

Kesinlikle musade etmezdim.
Onun yerine sık bir saat alir hediye ederdim.
Araba baya masrafli bir hediye.

Yorumum isinize gelmedi sanirim ama dogru ne yazik ki soylediklerim.Evlenin kocaniz gorumcenize araba alsin sonra tekrar konusalim.Tabi benim size lafim yok durumunuzu bilemem belki abinizin durumu cok cok iyi ama burda bir suru konu okuyorum erkek aileleri icin borca giren gelinleri.Cok buyuk haksizlik

Araba cok fazla bence şimartmayin yeni mezun kaynınızi..hediye alicak biri varsa oda kayinpederinis olmalı siz ne alaka yani.

O degil de ben abimden boyle bir hediyeyi asla kabul edemezdim. Hele de evliyse ve kiradaysa. Bu ne genislik.

Yok umursamadım sadece.
Evliyim, abimin aldığı arabayı beş yıl kullandıktan sonra eşimin yeğenine verdim. Problem yok yani. Böyle bir aileyiz biz.

ev yok kiradasiniz,esinin arabasi var senin araban yok ikinizde calisiyorsunuz ve kaynina 20 bin hibe edeceksiniz..yeni mezun kaynıniz is bulana kadar arabaya benzini de cebine harcligini da koyacaksiniz ..

Ben olsam asla musade etmem arti babana verdigin borcun geri odemesini de almam derim esime..20 bin senin ailene 20 bin onun kardesine derken yillar gecer..siz kirada yaşamaya devam.

Allah esine akil fikir versin.

Yok umursamadım sadece.
Evliyim, abimin aldığı arabayı beş yıl kullandıktan sonra eşimin yeğenine verdim. Problem yok yani. Böyle bir aileyiz biz.
sen gorumce tarafindasin o yuzden sana normal geldi demekki :)

o degilde canim eger hepiniz birbirinize karsi boyleyseniz normal diyebiliriz objektif olarak, ama bi taraf hep veren tarafsa o olmaz iste.

sen gorumce tarafindasin o yuzden sana normal geldi demekki :)

o degilde canim eger hepiniz birbirinize karsi boyleyseniz normal diyebiliriz objektif olarak, ama bi taraf hep veren tarafsa o olmaz iste.

Arabamı görümcemin kızına verdim diyorum bak. Benim yengem beni sevdi kolladı, ben de yenge olarak eşimin yeğenlerini kolluyorum. Ne bileyim para mal mülk için arıza çıkartmak saçma geliyor bana.
Benim de evim yok bu arada. 15-16 binliralık arabayla da ev alamayacağıma göre vereyim de kız okuluna rahat gitsin gelsin dedim.

Kardesim geri ödeyecek mi diye sorarım sakince.hayır cevabı alırsam senin kendine ait bunu ödeyecek paran var mı bana güvenme derim.varsa alsın.

cok iyi yengen varmis, ama herkes oyle sansli degil..hani karsidan birsey gormeyince hic paraya onem veren biri olmazken bunlari hesap etmeye baslayabiliyorsun. birde isin icinde kullanilma olayi var belkide..ha konu sahibinin gorumcesinden cok memnun degil anladigim kadariyla. Herkesin durumu farkli, aile ici baska..mesela sunu diyeyim sana..bu kiz babasina borc para vermis yaa..ben kendi babamada vermek istemem niye cunku esimede o hak dogar..esimin babasi icin esimi kullanmak icin elinden geleni yapar..para alinca vermez filan. Yani sen burda kirani odeyemedin, cocuguna bez alamadin birsey alamasan umrunda olmaz. Gel boyle bir adam icin iste maddiyat onemli degil de..diyemezsin!!

Tabi ki öyle. Ama benimki örnek. Ben böyle bir örneğim siz öyle bir örneksiniz. Konu sahibi kendine en yakın olanı seçecek belki ona göre karar verecek,

Yani daha once de yazdigim gibi bu is arabayla bitmeyecek.Evlenirken de cocugu olunca da vs vs..gider..Para mevzusu icin tartismak tarzim degil degil diyorsun da bu kadari fazla degil mi?Kayninin ve eltinin rahati icin calisiyor olacaksın..Kimse kusura bakmasin illaki hediye alinir evlenince ama esin resmen dogacak cocugunun ve senin rizkini dagitiyor simdiden..Senin tarzin olmadigini bildiği icin de yuklendikce yuklenecek..nasilsa ses cikarmiyorsun diye..Allah kolaylık versin..

Sakin kabul etmeyin. Tatlı bir dille olmaz deyin. İsinizin garantisi mi var. Biz de esimle ikimizde calisirken gayet rahat bir hayat suruyorduk, suan ikimiz de issizsiz hayat bu sonuçta. Çocuğa süt alırken zorlandığımız oluyor su anda. az para değil bahsettiğiniz. Dusuncesizlik yapmış. İleride acisını siz çekerseniz. Çok parası olsaydı esinizin buraya konu acmaniza gerek olmazdı zaten

Araba çok büyük bir hediye. Esiniz olayı abartmış baya.
Sizde çalışıyorsunuz sonuçta o para sizden de çıkacak. Size de sormalıydı.
Bütçeye katkınız olmasa bile, insan eşine danışmadan böyle bir şeyin sözünü vermemeli bence.
Ayrıca eşiniz madem bu kadar zengin, o zaman sizde ailenize söyleyin borçlarını artık ödemesinler size. Kalan para da onlara hediye olsun.

Size güvenip de alınıyor o araba. İşten çıksanız ev hanımı olsanız alamazdi.
Kesinlikle izin vermeyin. Siz koskoca adam olmuş kaynınız rahat etsin diye mi çalışıyorsunuz kadın halinizle? Kendisi alsın arabasını çalışsın. Yarın öbürgün hamile kalsanız o halde çalışıp onun araba borcunu mu ödeyeceksiniz çocuğunuzun rızkından mı keseceksiniz?
Siz ailenize borç vermişsiniz ama geri geliyor o borç. Kaynınıza giden geri gelmeyecek.
Borca girip bir ev alma imkanınız var mı?
Böyle adamları ancak borç dizginliyor.
Sizin kardeşiniz aileniz vs falan varsa siz de ona araba alacağım deyin danışıklı döğüş misali. Kredi çekip borca girin size güvenmesin parayı da yastık altı yaparsınız ne olur ne olmaz.

Araba hiç küçük bir hediye değil.Birine araba ''hediye'' etmek için bir araba daha alıcak paranızın olması lazım.Eşinizin çokkkk yersiz ve abartılı davrandığı kanaatindeyim.Bence karşınıza alıp konuşmanız gerekiyor.Kaynınız Tıp bitirmiyorsa şayet bu sene, o borcun altına girdiğinize bile değmez. Gerçi tıp okusada değmez araba hediyemi olur ya.Ben şok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…