- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Abiniz istisnadır,veya durumu çok iyidir
Şu şartlarda insanlar sadece geçim derdini düşünürken velev ki kendisi ise kirada iken böyle bir şeyi aklının ucundan bile geçirmesi gerçekten saçma !
Kadının kendi ekonomisi var bu araç alındı mı mecburen oda katkı sağlayacak veya evliliği zarara uğramasın diye susup içine atacak.Ozaman konu sahibi ailesine verdiği ortak alınmış bir kararla yaptığı 20000 liralık yardımıda göz ardı etsin almasın
Netice bu zamana kadar onlar büyüttü ailesi sonuna kadar hakeder .Yani verilmz değil ama bukadar da değil kirada oturan bir insan için özellikle .....
Ben alsın demedim ki zaten mesajımı tekrar okursanız sizi sarsmayacaksa sorun etmeyin, sarsacaksa oturup konuşun bir orta yol bulun demişim değil mi? Aynı cümleyi bana iki kez yazdırdınız bravo. Sataşacak yer arıyorsunuz galiba.
Ben alsın demedim ki zaten mesajımı tekrar okursanız sizi sarsmayacaksa sorun etmeyin, sarsacaksa oturup konuşun bir orta yol bulun demişim değil mi? Aynı cümleyi bana iki kez yazdırdınız bravo. Sataşacak yer arıyorsunuz galiba.
Mühendislik bitiriyor.yakında evlenmeyi de düşünüyor.abisi ona da destek oluruz diyor.
Kp ve kv gayet kıdemli memurlar.her ikisinin de geliri iyi.onlar da destek olurlar tabiki ama kaynim evin nazlı çocuğu.biz evlendik eşim de ben de fazlasıyla sorumluluk sahibi olduğumuzdan kimseden bir beklentimiz olmadı.yani istesek bize de destek olurlardı ama istemedik.
Eşim de kardeşine babası gibi destek olduğunu göstermek istiyor..
Bilmiyorum tartışma yaşamadık ama huzursuzlugumun farkında dünden beri konuşmuyoruz..çok bunaldim..
Merhaba canım seni çok iyi anlıyorum. Bu durumda yapman gereken en iyi şey eşini karşına alıp rahatsız olduğun şeyi uygun bir dille anlatmaktır. Sen aileme yardımcı oldum diyorsun ama bence bu yardım değil sonuçta geri ödüyorlar. Ha bankadan kredi çekmişler ha senden borç almışlar. Eğer eşin böyle bir karşılaştırma yaparsa sende hayatım benim ailem geri ödemeli aldı bu parayı sende eğer öyle yapacaksan bişey diyemem ama ben ortak olan gelirimizden böyle bir harcamanın yapılmasına razı değilim dersin. Gelirimiz malımız mülkümüz çok olsaydı canı sağolsun felan de ama üsluba dikkat et tatlım.Hanımlar merhaba.
Siteyi ara ara takip ediyorum ama konu açmak bugüne k ismetmis..fazlasiyla kafami mesgul eden ama onyargili davranmak istemedigim bir problemim var.objektif bir bakış açısına ihtiyacım var galiba o da sizde var:)
4yıllık evli,çalışan bir kadinim.esimle birbirimizi severek evlendik.ikimiz de calistigimizdan ailelerimize hic yuk olmadan herseyimizi kendimiz yaparak evlendik. Mütevazı bir hayatimiz var.cocugumuz henuz yok ama istiyoruz artik.kirada oturuyoruz.yine mutevazi bi aracimiz var.zenginlik icinde degiliz ama ekonomik sikinti da cekmiyoruz cok sukur..
Sorun su ki kaynim bu yıl okulunu bitiriyor ve eşim mezuniyet hediyesi araba alacağını söylemiş kendisine.benim fikrimi sormadan..bu cesareti de benim daha öncesinde kendisine de danışarak aileme borç vermiş olmamdan aldığına eminim.tabi ailem her ay aksatmadan taksit taksit ödüyor borcunu.
Bu konu yüzünden çirkin bir tartışmamız olmadı çünkü tarzım değil.ama gerçekten icime sinmiyor ve çok huzursuz oluyorum.
Sevgili objektif gözlerim lütfen fikrinizi söyleyin cimrilik mi yapiyorumsiz olsanız bu duruma musade eder miydiniz?
Hanımlar merhaba.
Siteyi ara ara takip ediyorum ama konu açmak bugüne k ismetmis..fazlasiyla kafami mesgul eden ama onyargili davranmak istemedigim bir problemim var.objektif bir bakış açısına ihtiyacım var galiba o da sizde var:)
4yıllık evli,çalışan bir kadinim.esimle birbirimizi severek evlendik.ikimiz de calistigimizdan ailelerimize hic yuk olmadan herseyimizi kendimiz yaparak evlendik. Mütevazı bir hayatimiz var.cocugumuz henuz yok ama istiyoruz artik.kirada oturuyoruz.yine mutevazi bi aracimiz var.zenginlik icinde degiliz ama ekonomik sikinti da cekmiyoruz cok sukur..
Sorun su ki kaynim bu yıl okulunu bitiriyor ve eşim mezuniyet hediyesi araba alacağını söylemiş kendisine.benim fikrimi sormadan..bu cesareti de benim daha öncesinde kendisine de danışarak aileme borç vermiş olmamdan aldığına eminim.tabi ailem her ay aksatmadan taksit taksit ödüyor borcunu.
Bu konu yüzünden çirkin bir tartışmamız olmadı çünkü tarzım değil.ama gerçekten icime sinmiyor ve çok huzursuz oluyorum.
Sevgili objektif gözlerim lütfen fikrinizi söyleyin cimrilik mi yapiyorumsiz olsanız bu duruma musade eder miydiniz?
Kesinlikle katılıyorum. Benimde evliliğimde öğrendiğim bu oldu.Hanımlar kk den öğrendiklerime göre, biraz rahata kavuşunca parayi çatır çatır harcayacaksin. Yoksa kocalar parayi nereye harcayacagini sasiriyorlar. Ev araba borç harç bişeylere gireceksin. Kendine bişeyler alacaksın, spora gideceksin, hiçbir şey bulamazsan mücevher altın, taki alacaksin. Bu adamlar her ay düzenli para gelince bir de ay sonunu rahat rahat çıkarınca ne yapacaklarını sasiriyorlar. Şu kaşık kırma mevzusu çok doğru bunu anladım. :))
Tabiki etmezdim borçla bunu kıyaslamak çok uç olur zaten. He oda parasını size ödeyecek ise neden olmasınHanımlar merhaba.
Kk hatunlari nasil kiAbisinden hediye olarak araba almış bir kardeşim ben...
Allahtan yengeciğim kk hatunları gibi değil de sorun çıkartmamıştı. Eğer imkanınız varsa, sizi zorlamayacaksa sorun etmeyin bence. Ama zorlanacaksanız oturup konuşup orta yolu bulabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?