Kaynima mezuniyet hediyesi araba alacakmisiz!

Ben alsın demedim ki zaten mesajımı tekrar okursanız sizi sarsmayacaksa sorun etmeyin, sarsacaksa oturup konuşun bir orta yol bulun demişim değil mi? Aynı cümleyi bana iki kez yazdırdınız bravo. Sataşacak yer arıyorsunuz galiba.

Ailene verilen para borç oluyor, kardeşine alınan araba niye karşılıksız oluyor? Daha eviniz bile yokmuş 20 bin az para mı ev peşinatı olacak bir para. Siz mezun olunca size niye kimse araba almadı? Saçmalık bence.. Sen çalışırken, resmen kaynının arabası için çalışmış olacaksın yani..

Yok ben sadece sohpet ediyorum ne sataşması ya nerden çıkarıyorsunuz
Sizde benim yazdıklarımı tekrar okuyun isterseniz
Size yönelik birşey yok sadece sizinki dikkatimi çekti ve alıntıladım
Bu kadar gergin olmanıza gerek yok

Yok ben sadece sohpet ediyorum ne sataşması ya nerden çıkarıyorsunuz
Sizde benim yazdıklarımı tekrar okuyun isterseniz
Size yönelik birşey yok sadece sizinki dikkatimi çekti ve alıntıladım
Bu kadar gergin olmanıza gerek yok

Daha ortada bir şey yok öyle söylenmiş daha önce durun bakalım hele bir mezun olsun araba gayet pahalı olan bir şey. Sizin ailenizin aldığı borç araba parası kadar var mıydı ve düzenli ödüyorlar mı. Belki 2. el ucuz bir şey alacaktır yani hemen şimdiden parlamayın bence kesinleşsin bakalım mezun olunca konusu açılırsa konuşursunuz.

Kaynın cok cok iyi bir okul bitiriyor herhalde
Ben de son sınıftayım, kac yıldır harclıklarımdan kurus kurus biriktirerek araba aldım kendime
Kaynının sımarık oldugunu söylemissin, tabi sımarır adam emek vermeden arabanın üstüne konacak
Esine tepkini göster araba alacagına size ev alsın.

Durumum olsun olmasın mezuniyet hediyesi olarak araba fazla, hediye olarak araba fazla genel olarak, benim kardeşim de olsa kaynım da olsa fazla, diplomayı bana almadı, kendi çalışıp kazanıp birşeylerin sahibi olmak için aldı, çalışsın kazansın alsın

Bir kere eşinin ailene ev için verilen borç parayla kardeşine alınacak arabayı bir tutması çok çirkin, bir de gütmüş yani o 20 bin TL araba da 20 bin TL olacak, ailen o parayı ödemiyo mu sanıyo nedir

Alırsınız almazsiniz bilmem de eşinin tavrı çok çirkin

G.tümle gülme aşamasına geldim, gerdeğe de siz sokun, çocukları olur siz bakın falan, boğazla at yani öyle kocayı

Merhaba canım seni çok iyi anlıyorum. Bu durumda yapman gereken en iyi şey eşini karşına alıp rahatsız olduğun şeyi uygun bir dille anlatmaktır. Sen aileme yardımcı oldum diyorsun ama bence bu yardım değil sonuçta geri ödüyorlar. Ha bankadan kredi çekmişler ha senden borç almışlar. Eğer eşin böyle bir karşılaştırma yaparsa sende hayatım benim ailem geri ödemeli aldı bu parayı sende eğer öyle yapacaksan bişey diyemem ama ben ortak olan gelirimizden böyle bir harcamanın yapılmasına razı değilim dersin. Gelirimiz malımız mülkümüz çok olsaydı canı sağolsun felan de ama üsluba dikkat et tatlım.

Hanımlar kk den öğrendiklerime göre, biraz rahata kavuşunca parayi çatır çatır harcayacaksin. Yoksa kocalar parayi nereye harcayacagini sasiriyorlar. Ev araba borç harç bişeylere gireceksin. Kendine bişeyler alacaksın, spora gideceksin, hiçbir şey bulamazsan mücevher altın, taki alacaksin. Bu adamlar her ay düzenli para gelince bir de ay sonunu rahat rahat çıkarınca ne yapacaklarını sasiriyorlar. Şu kaşık kırma mevzusu çok doğru bunu anladım. :))

eğer kardeşi de 20 bini her ay düzenli ödeyeceğine dair kontrat imzalatırsan al de. ikisi aynı şey sanki. birinde para geri geliyo. diğeri hediye

Bende çok rahatsız olurum eğer o para ödenmeyecekse
Babanız 20.000i araba almak için istememiş bence borçla ev almak araba almaktan elzem bir durum
Ben olsam rahatsızlığımı dile getirirdim babası alacaksa alır ona bişey diyemeyiz tabiki ama kocanız size danışmadan böyle bir işe girmesi yanlış bu yanlışı söylemezseniz tabiki devamı gelebilir
Birde babanız borcu geri ödüyor ama kardeşi ödemeyecek anladığım kadarıyla eşinizle konuşup babama ev hediyesi olarak kalan taksitleri istemedim diyebilirsiniz
Ben çok olumlu şeyler söyleyemem sanırım başıma gelse Allah korusun sinirden uykularım kaçar
Bu durumun cimrilikle ilgisi olduğunu düşünmüyorum ben başkası keyfini sürsün diye kazanmıyorum o parayı gibi düşünürüm ama en kötüsü de eşinizin size danışmadan iş yapması
Yani bu mesele herşeyden önemli bence

Keşkee senin gorumcen falan olaydım
Bi arabada bana çıkardı piyangodan

Sen ailene borç vermişsin aylık aksatmadan oduyorlarmiş.Bir yatırım bebek için birikim yapmak varken araba da ney imiş
Saat alsın hadi telefon alsın araba ne iş sana yazık çalışıyormussun onla bırlıkte o arabanın borcunu sende odeyeceksın ustelın sana bile sormamıs tuaf.

Omg... Ona araba alacağına biriktirsin sana ve kendisine ev alsın veya eve bişeyler alsın veya hiçbirsey yapmasın ama o araba borcu bitmez zorluk çekersiniz kaynın çalışsın kendisi alsın.

Kesinlikle katılıyorum. Benimde evliliğimde öğrendiğim bu oldu.
Mezuniyetine araba aldığına göre, düğününde herhalde ev alır kardeşine. Sen çalışmasan bile böyle bir hediye alması uygun olmaz. Geleceğinizi düşünerek. Kaldı ki bir de çalışıyorsun senin emeğini bu şekilde harcayamaz. Mutlaka konuşulması, rızan olmadığını bilmesi ve hatta net bir tavır konması gerekir diye düşünüyorum. Bir de baştan net bir tavır koymak iyi olur böyle durumlarda ki tekrar da etmesin...

Tabiki etmezdim borçla bunu kıyaslamak çok uç olur zaten. He oda parasını size ödeyecek ise neden olmasın

Kk hatunlari nasil kivalla kimse kusura bakmasin evlenince kari koca ayni evde ayni sofrada bi kese den harciyor madem ben konu sahibinin yerinde olsam kiyameti koparirim.Isteyen kotu gelin desin.Buarada benim abim araba almak istese yengem var diye almam.icten ice acaba kizdi mi bana araba alinca diye yerimde duramazdim...evli barkli olmasa neyse...Ne demek ben kirada oturayim esim araba dagitsin kardesse kardes onun artik bir karisi var ve kendi yuvasini dusunmek zorunda.Kucuk cocuk degil..oksuz de degil bi zahmet anne babalar yapiyor cocuklari...buyugune yikmasinlar kendi sorumluluklarini.Cok ayip!Sanki konu sahibi cocuklu adamla evlenmis...yok araba alacakmis yok kardesi evlenirken onu yapacakmis bunu yapacakmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…