yooo kalpsiz falan değilsin haklısın bence, yeni evlisin ve bunu tadını çıkarmak istiyorsun haklı olarak, kendi evide varmış sadece yemek yiyip gitse olur mesela, madem işsiz karınını sizin evinizde doyurup gidebilir.
üstelik eli ayağı tutan delikanlı, sen onun çamaşır gibi altyapı işlerini halletmek zorund hiiiiiiç değilsin
belkide kültürel olarak bu kadar rahat davranıyordur bilemiyorum
ama sanırım bi şekilde tepki göstermedikçe daha da yayılacak
evinizin cazibesi internetse, interneti kestir.
valla canım kardeş sonuçta aç bırakacak haliniz yok , yemesine içmesine yardım edin tabii ama bizim kültürümüze göre nezaketten biraz yoksun sanırım, en azından yenge işin yoksa laptobu alabilir miyim falan diye sorar, sanırım orayı kendi evinden farksız sanıyo
sen yine şanslısın canım en azından eşin beraber oturalım dememiş
ben kaynımla 1,5 yıl beraber oturdum.öylesi daha zor inan
ben ortada pek bir sorun göremedim sana bir saygısızlığı yoksa küçük detaylara takılma canım
sonuçta her insanın tahammül sınırları farklıdır.eğer bu durumdan çok rahatsızsan eşinle tatlılıkla konuşabilirsin
nasil davranmaliyim?
kizlar, ben 4 aydir evliyim ve almanyada yasiyorum.. beyim türk yada alman degil. O detaylarada girmek istemiyoru. Onunla cok mutluyum. Bebegimiz olacak insallah 9 ay sonra.
Sorunum kaynim. Anlatayim:
Kaynim 2 sene önce Almanyaya geldi esimin yanina. Calisma amacli. Esimle bir evde kaldilar. Ama anlasamdilar hic. Cünkü kaynim cok rahat biri. Ev temizligi ile hic ilgisi, alakasi, bilgisi yok.
Neyse, biz evlendikten ve ayri eve ciktiktan sonra oda bir türkün evinde kalmaya basladi. Kirayi paylasiyorlar. Kaynimin almancasi hemen hemen yok. Yani 2 senede birsey ögrenmedi, özen de göstermedi. Hep kendi ülkesinin insanlariyla beraber burda.
Hergün bize geliyor. Misafir gibi davranmiyor ama. Yani hala esimle birlikte oturuyormus gibi. Yemeye geliyor, yiyor, internete giriyor, camasirlarini ben yikiyorum. Gelsin yesin, camasirlarinida yikayim ama beni o rahat halleri cok huzursuz ediyor. Her geldiginde bizim dizüstü bilgisayari kapip hemen internete giriyor. Gecende belki anlar diye, özellikle o gelmeden önce ben aldim dizüstünü oturdum. O geldi ve "skype" dedi, ben birakip gittim ve herzamanki gibi o annesigille konustu. Ya kötü bir insan degil, kötü bir sekildede söylemiyor. Ama ben müsaitmiyim degilmiyim diye sormuyor. Olumsuz yanit versem, yani "simdi ben girdim sen sonra gir" desemde yanlis anliycak kirilcak diye birsey demiyorum. Zaten dil olarak anlasamiyoruz dogru dürüst. Almancasi yok ya.
Dogru dürüst bir isi de yok. Zaman zaman gündelik is bulursa gidiyor. Tembellikten degil. Is bulamamasindan. O yüzden parasida yok. Haliyle biz isdeyken acikiyor. Arada bizim eve gidip orda yemek pisirip yiyor biz yokken. Eeee, ne var bunda diyeceksiniz belki... Öyle degil ama.. huzursuz oluyorum. Ben yeni evliyim, ama kaynim mutfagimi daha iyi biliyor. eee, kendi evinde mutfak yokmu? Var, ama tabak, canak yok. Birlikt oturdugu Türkte orali degil. O hergün hazir Pizza yiyormus. Simdi esime desem, kardesine tabak, tencere falan alalim diye, o diyecek demeyelim... yanlis anlayip onu istemedigimizi sanacak diye...
Yani öyle... ne yapsam aceba? Bize hergün gelipte öyle rahat olmasi normalmi ? Cokmu kalpsizim?
sen yine şanslısın canım en azından eşin beraber oturalım dememiş
ben kaynımla 1,5 yıl beraber oturdum.öylesi daha zor inan
ben ortada pek bir sorun göremedim sana bir saygısızlığı yoksa küçük detaylara takılma canım
sonuçta her insanın tahammül sınırları farklıdır.eğer bu durumdan çok rahatsızsan eşinle tatlılıkla konuşabilirsin
konu sahibi arkadaş hiçte kalpsiz falan değilsin kesinlikle.
siz evlenmişsiniz yeni bir hayat kurmuşsunuz ve bu hayatın içinde özellikle mutfağınız içinde kaynınızın işi ne?
hayat şartları falan diyeceksiniz belkide!
kaynınız kendi ayakları üstünde durmayı beceremiyorsa ve yeni evlilerin yanında yaşamayı uygun görecek kadar düşüncesizse!
ama bi zahmet dönsün annesinin ocağına!
ne pc mi veririm ne mutfağımda kaynımı yada bir başkasını isterim.
çoğu kadın istemez zaten!
bence siz çok haklısınız kalbinizde gayet yerinde kalpsiz değilsiniz yani:)
Beraber oturmakta çok kötüdür eminim, ama bu arkadaşın durumu daha kötü gibi geldi bana.
Beraber oturunca belli sınırları olur herkesin, yani kurallar olur, konuşulur.
Ama bu adam hiçbir masrafa ortak değil,sorumluluğu yok. Canı isteyince çat kapı girip ihtiyaçlarını görüyor.
Çok afedersiniz aklıma geldi, arkadaş ve eşi işteyken eve bayan misafir bile getirebilir bu yüzsüzlükle. Kendi evi varmış, ama ev arkadaşı olduğu için rahat olmayabilir.
Siz bişey yapamazsınız, ancak eşiniz bu işe sınır koyabiliyor. Orada iş bulacak Almancası yoksa eğer, memleketine dönsün. Daha ne kadar katlanacaksınız ki?
Benim de çok sorumsuz bir amcam vardı, şu an 40 yaşında falandır. Asla düzgün bir işi olmadı, evlenip ayrıldı kaç defa, hiç düzeni olmadı. Bir ara bizim eve dadanmıştı, ben bekarken. Babamların evine yani.
Her akşam yemeğe geliyor, yüz bulursa gece yatıya da kalıyordu. Babam birkaç defa o geldiğinde evden gitti veya hiç konuşmadı onunla. O da anladı, artık uğramıyor. Kardeş kardeşe destek olmalı elbette, ama tamamen kardeşin üstüne yıkılmak ve onun aile hayatına kadar yüzsüzce girmek asla doğru değil.
Kaynınızın elinden evinizin anahtarını alın da, bari en azından sadece siz evdeyken girsin.
Acaba bizim adetlerimize ters desen faydası olur mu ? Bizde evi evsahibi açar,evsahibi kapatır.Evsahibi evde yokken miafirlik olmaz.Yeni evli çiftin evinde bekar erkek akraba da olsa kalmaz.Ailemin kulağına gitmiş,memlekette laf olmuş,hoş karşılamadılar filan desen ? Aklıma bu çare geldi :)
Hemen bunu vurgulamaniz garibime gitti dogrusu....
Tuhaf bi durum kesinlikle
Yeni evlisiniz insan bazen kendi ailesinin bile yanında rahat edemezken kaynında nerden çıktı
Eşinin güzel bi dille anlatması gerekir,kap kacak yoksa uygun bi hal çaresine bakılır böyle ne zamana kadar sizin yanınızda olackki...siz evde yokken eve girmesi bile hoş değil
Özel hayat denen bişeyde kalmaz ortalıkda...kesinlikle yardım edilmesi gerekir ama bu şekilde olmamalıEşin devreye girip konuşmalı uygun bi dille
yani kendimden bile kusku duyuyorum.vicdan azabi cekmemek icin hos görmeye calisiyorum.. ama nereye kadar? Anne ocagina dönmeye hic niyeti yok. Para kazanmadan olmaz.. nasil yüz göz olcak onlarla???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?