Kaynımın emrivakisi! Bayram tatilim mahvolacak

15 tatilde kendi memleketime gidecektim..ablası telefon etti "teacher sakın bir yere plan yapma senin yanına gelicem" dedi..gelme diyemedim.3 çocuğuyla gelicek.Ben ailemle vakit geçiremiyorum..Kışlarıda babası bende kalıyor.diğer oğlunun yanına gitmiyor.neymiş diğer gelin surat asıyormuş..tamam kayınpederimi seviyorum allah razı olsun ondanda..niye hep ben yaa.ben kendi memleketime gidemicekmyim yada kocamla başbaşa biryere..size içimi döküyorum yapıcak bişeyim yok

ya iyide hep böylemi olacak ne zaman tatil olsa size emrivaki yapılıyor tatile çıkmanız istenmiyor bu duruma bi dur demek lazım.yasakkelimehep plan yapma ben geliyorum deniliyor ne bu canım böyle çok ezdirmişsiniz kendinizi :olmaz:

ya iyide hep böylemi olacak ne zaman tatil olsa size emrivaki yapılıyor tatile çıkmanız istenmiyor bu duruma bi dur demek lazım.yasakkelimehep plan yapma ben geliyorum deniliyor ne bu canım böyle çok ezdirmişsiniz kendinizi :olmaz:
sanki eşinizin haberi var gibi bi ağzını yoklayın bakin

Çok taviz vermişsiniz..
Siz böyle yaptıkça daha çok bayram, sömestr vs. tatili kwndinize kalmaz.

Ben olsam, yatak odamın kapısını kitler, anahtarı veririm,
tatil planımı bozmam, giderim.
Zaten biraz düşünce kalmışsa, gelmezler böyle olunca;
ya da bir daha ki seferlerde teklif ederken düşünürüler belki..

.tatile gitcez dediğiniz halde zorla geliyorlarsa yapacak birşeyiniz kalmamış.bence sen birşey yapıp da eşinle kötü olma.kendini ezdirme tabi de sen normal davranırsan eşin onun yaptıklrını görür ve seni haklı bulur.

canim bunlarda gelsinler gitsinler artik yapilacak birsey yok sanirim..ama onlar gider gitmez esin ile otur ciddi ciddi konus...bende kendimce planlar yapmak,tatile veya aileme gitmek istiyorum..her zaman senin icin fedakarlik yapmami bekleme bu sondu de...birazda o sana uysun..seni dusunsun..tek tarafli fedakarlikla yuruyen evlilik normalmi sence..benim annem senelerce fedakarliklar yapti noldu biliyomusun, halada yapiyor...yani degisen birsey yok..ve bu yasadiklarin fedakarlik degil senin mecburi gorevlerin oluveriyor bir zaman sonra..cunku ses cikarmiyorsun ve adam senin fedakarlik yaptigini bile dusunmuyor..hem taillerde falan sende kendi aileni cagir bakalim slk slk bakalim esin beyefendinin hosuna gidiyormu...

evli değilim ama valla billa empati yaptım.... ve kendimce bulduğum çözümler...

1) onlar gelmeden önce kendi anne babanı bir şekilde ikna edeceksin ve onlar gelecek. eltinler de geldiklerinde vede kalacak yer olmadığından hooooppp diğer akrabalara uçacaklar...

2) yine onlar gelmeden bir gün önce aksilik bu ya! bir yerlerini sakatlayıvereceksin. ama özellikle ayaklarından birini olursa daha makbul... böyle bir durumda ev temizliğiydi, mutfaktı bilmem neydi hakgetireceğinden ve sen istirahat etmek için sürekli ayağını havada tutmak zorunda olduğundan sevgili elticiğin evin bütün angaryalarını halledecek ve bana kalırsa 2. gün "diğer akrabalara da bir uğramak lazım" diyerekten gidecek....

aklımı seveyim beee

valla süpersin future:lepi:
bende evli değilim empati yaptm aynen senin gbiyerimseniben

cnm siz balayına bile gitmemişsinz ilk tatilinz anladığım kadarıyla ee desydin yaa siz plan yaptıysanız değiştiremezseniz bizde planımızı yaptk kusura bakmayın bozamayız diyeee:olmaz:
yok hadi mecbur gelcekler bakılırsa bütün gün surat as oram ağrıyo buram ağrıyo hastayım diye yat gitsin bi zahmet küçük gelin hanım yapıversin her bi işini:dilcikar:..onların etrafında dört dönme geldiklerine geleceklerine pişman olsunlarkötükedihüsokötükedihüsoalsanaalsanasmile:jeyyar:
ya bide sen bu kadar taviz verme lütfen birazda eşin senin için fedakarlık yapsın o söyleyiversin bi zahmet abisine kusura bakmayın diyee
nese ben fazla büyük konuşmamayım aman Allah korusun böle akrabalardaneyvahedigeldismile

.tatile gitcez dediğiniz halde zorla geliyorlarsa yapacak birşeyiniz kalmamış.bence sen birşey yapıp da eşinle kötü olma.kendini ezdirme tabi de sen normal davranırsan eşin onun yaptıklrını görür ve seni haklı bulur.

bence hala yapılacak şeyler var.alacaklar bavullarını doğru tatile onlarda gelecekler çalacak zilleri evde yoklar doğru evlerine kaydirigubbakcemile4yada diğer abiye eğer böyle kararlı sert durulmazsa ömrünüz boyunca tatiliniz olmayacak öyle görünüyor.bu gibi durumlarda sert olacaksın,karşındaki nasıl anlıyorsa öyle anlatacan başka yol yok.

Bır daha kk ya gırmeyecegım sanırım.
Hayır, yasadıgım olayların etkısınden tam kurtulacagım dıyorum,
bır konu okuyorum, hemen cok afedersınız ama cadoloz gorumcem aklıma gelıyor.
Bak arkadasım,
benım benden tam 10 yas kucuk gorumcem var.
Toplamda ıse dort gorumcem.
Bu on yas kucuk olan bana saka adı altında oyle hakaretler eder,
oyle ıncıtıcı konusurdu kı, bır gun kendımı savunmaya,
yaptıklarından rahatsız oldugumu ıfade etmeye kalktıgımda,
ustume yurudu, dovmeye kalktı.
Kayınvalıdeme yaptıklarını anlatmak ıstedım.
O vakıt oda kendını parcaladı, 'oglumu sana vermem' dıye,
buyuk kızı ıse kufurler ettı, tabırı caızse tutup kolumdan dısarı atmadılar
ama atmıs kadar oldular.
sımdı kendıme o kadar cok kızıyorum kı,
neden en basta o cadolozu uyarmadım,
neden kendımı o kadar ezdırdım dıye!
Degdı mı o kadar uzulmeme?
Degdı mı uzuluyor olmama ragmen sıneye cekıp, ona hızmet etmeme?
Asla!
O nedenle rahatsız oluyorsan, bastan tedbırını almalısın!
Onunde sonunda eltının bu tavırlarından oturu sıkıntı yasayacaksın.
Hıc degılse uzun sure senı rencıde etmesıne ızın verme.
Bır sekılde mesafenı ve agırlıgını koy.
Koy kı daha fazla uzulmeyesın.

böyle konularda acaba, elti, görümce, kaynana diye önyargıylamı düşünüyo konu sahipleri diye düşünürüm ama senin ki öyle değil, eltin tam bi çatlak, hatta kaale alıp bu kadar yazıp çizip üşünmeye değmeyecek kadar çatlak, umursama, he de, geçsin gitsin ama 9 gün çok uzun, ay ne egerek var 9 güne ya, madem başka kardeşide var, ilk 4 gün siz alın sonra diğer kardeşte kalsınlar, biz daha önceden plan yapmıştık tatil için deyin

kaul etmemek gibi bir seçeneğim kalmadı ki.Tatile gidicez dediğimiz halde iptal edin,kalacak yer yok diyor adam.Nasıl vericem ağzının payını onun seviyesine inmek istemiyorum ki

valla ben kocanın yerınde olacam gelmeyın dıyecem ama gelıcekler dıyede evde beklıcem tatıle gıtmıcem ..yok artık

valla ben evliyim ve direk empati yaptım

önce gerekirse kocanla kavga edeceksin bir kere bayramda tatile gideceğinize göre biletleri aldınız yerinizi ayırttınız hatta ödeme yaptınız belki ben vaz geçmem diye tutturacaksın başka türlü olmaz bu erkekler başka türlü bu işlerden anlamaz

ben olsam zaten ben annemlere gidiyorum o zaman sen kal abine bak der çeker giderdim arkama bakmadan eşim sorun çıkarırsa da gerekirse inceldiği yerden kopsun derdim ne yalan söyleyeyim çünkü burada mesele tatil felan değil mesele ikinci plana atılmanız onu geçtim yok sayılmaız beni yok sayanı ben hiç saymam ,

eğer eşini ikna edebilirsen siz tatile gidin bir arkadaşın da dediği gibi yatak odanı kilitle evde kalsınlar hatta daha iyisi biz tatile gitmek zorundayız falan yerde filanca otel, öğretmen evi vs. var size yer ayırttık abinde rahat edemezsen orada kalırsınız kusura bakmayın demek

valla annem eltisinden öyle kurtulmuştu yazlığa gelip bi de hiç bişeye el sürmüyordu eltisi üstelik annem hasta ve eltisi annemden 12 yaş felan küçüktü annemde benim evde işlerim var siz kalın diyip yazlığın anahtarını verdi ev çok kirlenmişti ama yengem önünde hizmetçi bulamayınca bir daha gelip kalayım demedi

Bence başa baş, dişe diş misali papaz olmaya gerek yok...

Sizin bu noktada yapabileceğiniz birşey yok gibi görünüyor eşinizden ötürü...:delphin:

Eşiniz bu hususta köprü görevi görmesi gerekirdi ve madem susmayı tercih etti o halde ailesine gereken tepkiyi uygun dille eşiniz göstermeli...

valla ben evliyim ve direk empati yaptım

önce gerekirse kocanla kavga edeceksin bir kere bayramda tatile gideceğinize göre biletleri aldınız yerinizi ayırttınız hatta ödeme yaptınız belki ben vaz geçmem diye tutturacaksın başka türlü olmaz bu erkekler başka türlü bu işlerden anlamaz

ben olsam zaten ben annemlere gidiyorum o zaman sen kal abine bak der çeker giderdim arkama bakmadan eşim sorun çıkarırsa da gerekirse inceldiği yerden kopsun derdim ne yalan söyleyeyim çünkü burada mesele tatil felan değil mesele ikinci plana atılmanız onu geçtim yok sayılmaız beni yok sayanı ben hiç saymam ,

eğer eşini ikna edebilirsen siz tatile gidin bir arkadaşın da dediği gibi yatak odanı kilitle evde kalsınlar hatta daha iyisi biz tatile gitmek zorundayız falan yerde filanca otel, öğretmen evi vs. var size yer ayırttık abinde rahat edemezsen orada kalırsınız kusura bakmayın demek

valla annem eltisinden öyle kurtulmuştu yazlığa gelip bi de hiç bişeye el sürmüyordu eltisi üstelik annem hasta ve eltisi annemden 12 yaş felan küçüktü annemde benim evde işlerim var siz kalın diyip yazlığın anahtarını verdi ev çok kirlenmişti ama yengem önünde hizmetçi bulamayınca bir daha gelip kalayım demedi

Yorum yaptığın saol arkadaşım ama sana katılamıcam.çünkü senin dediklerini yaparsam eşimle aram bozulur.Düşününsene ben tatile yada memlekete gidicem eltim benim evimde kalıcak,daha çok sevinir bunlar eşiyle anlaşamıyor der.Eşimi ikna etmeye çalıştım aramız açıldı,aynı şeyi ben senin kardeşine yapsam bozulmazmıydın dedi.Ben eşimi kırmadan eltime açık vermeden bu işten nasıl sıyrılırım onu düşünüyorum .Gelecekleri 2*2 4 artık.Geldiklerinde insanlığımı yapıcam ki eşim bana saygı duysun fakaat eltim yine emrivaki konuşursa,kaba saba davranırsa başka çarem kalmıcak terslemem gerekecek oda uygun bir dille umarım başarırım.Üstelik 1 yaşında oğlu var benimkisi de 8 aylık.ve kurban bayramında onlar da bizde kurban kesicez.Etleri nereye koyacaklarsa benim şuan bile dolabımda yer yok.Ben çocuğumla ilgilenirken o mutlaka mutfağa girip kendi çocuğu için bişeyler hazırlıcak falan yani dolapları karıştırıcak bu durum beni çok rahatsız ediyor.2 günlüğüne gelselerdi anlardım.Ben onları onlar beni tanımaz etnımadığı birinin etmez,insan tanımadığı birinin evinde 10 gün kalırmı ya..samimi olsak yine neyse.Artı ben nasıl eltimden hoşlanmamışsam oda benden hoşlanmamıştır mutlaka kalp kalbe karşıdır.Hangi cesaretle bukadar uzun kalmaya geliyorlar anlamadım.Eşim bana ramazan bayramında onlara gitmeyi teklif etmişti.Bende eşimi kırmamak için gidelim ama 4 gün uzun sadece 2 günlüğüne gidelim sonuçta tanımıyoruz eltiyi demiştim.Yüzsüz gibi geldiler bana..

Çocuklu birde öyle miakannehir
Valla benimde kızım var ben alyayla o kadar uzun tatile gidemiyorum.Bayram tatilinde görümcem ille annemide alın gelin diyor-ki aramız çok çok iyidir,çok rahat ettirmek için elinden geleni yapar sağolsun-genede düşünüyorum Alyayla gidip gitmemeyi.

bence sana düğün günü bi bardak su vermeyi kendine yediremeyen bi insan için tatilini ertelemeye değmez bence kaçın gidin biz gittik deyin mecbur abisine gidecekler ne terbiyesiz kızmış o öyle ya....illa da gelirlerse gidemezseniz bence hiç yüz verme tersle bence sen terslemediğin için tepene çıkıyor

Bir de şu dikkatimi çekti arkadaşlar.Kaynım ilk aradığında uçak biletini aldık kurbanı beraber keselim demiş.Eşim de beni düşünerek "abi biz tatileeyi planlıyorduk gitmeyi planlıyorduk ama kesin değil,olmazsa kurbanı beraber keser 2 gün sonra biz gideriz sizde diğer abimler de kalırsınız "demiş.Sonra eşim bana telefon etti.ben de" sitem vari konuştum 9gün çok uzun süre ,hiç taile gitmedik,artı eltimden hoşlanmıyorum biliyosun,2 gün kalırlarsa iyi olur biz tatile gidelim dedim.Eşim de tamam ben abime öyle dedim zaten dedi.Ertesi gün kaynım tekrar aramış "tatilinnizi iptal edin biz sizden başka kimsede rahat edemeyiz,burada kurban kesecek kimsemiz de yok geliyoruz tamammı" demiş.Eşim de hayır gelemezsiniz diyemez ya..Takıldığım nokta abisi önce bizim tatilimize gidişimize önemli değil diyor bir gün sonra ise ısrar ediyor iptal edin diyor

bence sana düğün günü bi bardak su vermeyi kendine yediremeyen bi insan için tatilini ertelemeye değmez bence kaçın gidin biz gittik deyin mecbur abisine gidecekler ne terbiyesiz kızmış o öyle ya....illa da gelirlerse gidemezseniz bence hiç yüz verme tersle bence sen terslemediğin için tepene çıkıyor

Eşimle tartıştık bu yüzden.Ozaman sen git annenlere ben abimleri misafir ederim dedi.Nasıl kaçalım ya.Abim bozulur küser ayıp olur hiç evimize gelmedi,düğünden buyana hiç birbirimizi görmedik gibi şeyler söylüyor

ee eltin çekememiştir tatile gitmenizi kocasına demiştir ben onu seviyorum o eltimle anlaşıyorum onlarda kalacak die....

valla siz bu kadar iyi niyetle bakarsanız olaya o tatil burnunuzdan gelecek o kadaın gezecek gezecek eve gelecek sana hizmet ettirecek bak görürsün bi işin ucundan da tutmayacak

Back
X