• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımın patavatsızlığı

Merak etme tatlım bayburtulular islidir yani bir bayburtlu olarak söylüyorum iş yapmayı büyüğe hürmeti iyi bilir ve yaparım kimsenin evinde oturamam mutlaka yardımcı olurum bu yüzden de yorgunluktan ölürüm hatta bir kaç kişi bu huyumu kullandılar zamanın da iş konusunda
Konu sahibi eltin gibi yazmissin yaparim falan :)

Ayrıca elti yine şimdiden biraz çekememezlik var sanırım boşuna demiyorlar anacım kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez bu arada bende büyük eltiyim birde benden 3 ay sonra evlenecek var herkes üzerine düşeni yapacak ne ben işten kaçar kenara çekilirim ne de ona iş buyururum herkes yaptığını bulur allah rızası si için yapılandır önemli olan

Ben geri cekilirim buyuk olarak ne demek yahu!? Bunu demenizin aşılamayla, cocukla, dinlenmekle hic alakasi yok. Sanki dugun olmus elti oradaymista bunun yolunu yapar gibisiniz. Cok sacma gercekten. "Bu hafta" bolbol dinlen demis doktor ama aylar sonrasi icin geri cekilirim muhabbeti gercekten aklim almiyor.

Kaynin alnindan opuyorum, esini hizmetci diye kullandirmayacak belli ki helal olsun.

Kusura bakmayın kendimi düşünerek konuşacağım. O yeni gelinin yerine.
1. Benim için doğmuyor o çocuk, yapmak zorunda değilim. Eltim istiyorsa yapsın, ben samimi bulursam, canım isterse yaparım. O hamile, zorda diye yaparım ama bunu bir mecburiyet olarak değil, haline kıyamazsam yaparım.
2. O adam benim kocam olacaksa tabi ki beni savunacak, şaka da olsa lafını verecek. Yok sen otur, benim karım yapar derse o zaman sizin hoşunuza giderdi ama benim gitmezdi.
3. Sizin çocuğunuz, aşılama yaptırmanız beni istersem ilgilendirmez. Benim için doğmuyor. Kimsenin hizmetçisi olmaya gelmiyorum, belki mesafeli olacağım. Şimdiden o yapsın bu yapsın meselesi yanlış. Kaynınız o kızdan için yapar eder diye konuşsaydı sevindirdiniz. Ama siz aşılama yapacaksınız diye de o gelin hizmetçilik yapmak durumunda değil. Siz de yapmayın. Milleti de yapar diye düşünmeyin.

Bu ustunden is atma olayi "ben lohusayim sen yapacaksin" , "ben yorgunum bebegim var", "ben anayim sen yapacaksin" diye gerisi gelir ben size soyleyeyim.

Keske boyle bir muhabbete girmeseydiniz. Kv artik o caylari koyar dediginde soz size neden geldi anlamadim. Daha normal birsey soylemek varken isleri onun ustune yikacaginizi hissettiren bir cumle soylemissiniz. Belki boyle demek istemediniz ama boyle anlasildi.

Acikcasi ben geri cekilirim lafindanda yardimlasarak hallederiz anlami cikmiyor. Bariz ben kidemli gelinim ayagima o cay gelecek gibi duruyor.

Bence bu tarz sohbetlere girmeyin. Ayrica agir isten kastiniz nedir? Kimse kimseye hamile birine agir is zaten yaptirmaz ki. Cay koyma olayindan yolunu yapmaya calismissiniz. Ve bunun kusura bakmayin tedaviyle alakasi yok.

Ay allah askina ya yok tedavi goruyorum yok dinlenmem gerek falan gecin bunlari ben buyuk olarak geri cekilirim demissiniz iste kayinpederinize. Tedaviyi niye bahane ediyosunuz bu hafta dinlenmem lazim falan diyerek bu hafta mi evleniyorlar ki? Toplandiginiz zaman cagirin ben gelir doldurum caylari uzulmeyin.

Az yesin de bı uşak tutsun kpniz. Sanki oğullarını evlendirmiyolar da hizmetçi alıyorlar. Ay tamam büyükler anne babalar yapılır her sey de su gelin hızmet etmeli zihniyetinden nefret ediyorum.
Ayrıca sürekli aşılama oldu, 1 hafta sürekli yatmam gerekiyor demişsiniz de gelin de yarın eve gelmiyor ki. Siz yapıyorsunuz diye sakın sakın diğer geline de bu sorumluluğu yuklemeyin kafanizda. İsteyen yapar isteyen elini bile sürmez. Eğer ben niye yapıyorum diyorsanız siz de yapmayın. Bu kadar basit.
İnşallah bı an önce bebeğiniz olur. Sonuç giriş gelişmeye pek uymadı ama neyse.:KK48:

Tabiki ne onu ezerim ne kendimi ezdiririm iş varsa beraber yaparız ama 2 yildir çocuk için uğraşıyoruz aşılama oldum bu hafta bolbol dinlen dedi doktorum
Dışarıdan bakılınca şaka yollu lafı takmışsınız. Ee kaynınız da aşılamanızı nereden bilecek o da size lafı takmış. Karşılıklı olmuş ama son lafı takan o olduğu için içinize oturmuş hali ile
Girmeyin bu muhabbetlere ne gerek var.

Tabiki ne onu ezerim ne kendimi ezdiririm iş varsa beraber yaparız ama 2 yildir çocuk için uğraşıyoruz aşılama oldum bu hafta bolbol dinlen dedi doktorum

Dinlenin de, insanlar dahayeni sozlenmis evlenene kadar bi suru zaman var, sizin tavriniz yanlis, adamda kizi korumus cok da iyi yapmis.
Bebek tutunacaksa havada karada tutunur bu kadar paniklemeyin

Ağır iş= bulaşık,çay koymak ??
Riskli gebelik süre ?
Kafamda deli sorular var valla.
Birincisi oturaklı gelin sizin verdiğiniz cevabı vermez boşa kendinizi övmeyin. Oturaklı gelin kayınbabası böyle söylediğinde " hele bi o zamanlar gelsin de beraber herşeyi hallederiz" der.
İkincisi zaten sen cevap verirken risk falan filan değil büyük ve kıdemli olmayı kullanmışsın
Üçüncüsü çok şükür eltim yok buraları okudukça daha çok seviniyorum. Ama iki hamilelik geçirdim aynj zamanlarda görümcem de iki hamilelik geçirdi. Sonuçta bulaşık su bu işleri için hiç birbirimize yıkmadık aksine o an ne iş varsa iş bölümü yaptık mis gibi geçiniyoruz 5 yıldır.
Dördüncüsü doktor bol bol dinlen derken çay bile koyma demek istediyse ni zahmet şimdiden kendinizi sakının
Beşincisi orda herkesin söylediği şaka(!) sayılıyorsa ki devamında söylediklerinizle bunun şaka değil kendi fikriniz olduğunu açıkça gösterdiniz kaynının da yaptığı şaka. Velev ki gerçek olsun çok yerinde bi tepki helal olsun çok beğendim çok onaylarım
Sonuç olarak gelecek olan gelin eşin ve Ailesiyle aynı memleketli olmasını kıskanmışsın belli üstüne kaynın koruyunca iyice zoruna gitmiş ama hayat böyle

Back
X