Kaynımın ukalalığı

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Merhaba arkadaşlar.

Biz yurtdışında yaşıyoruz dolayısıyla memleketle saat farkı oluyor kışın 2 saat hemde.
Biraz detayli anlaticam kusura bakmayın umarim sıkılmazsıniz.
Görümcem ve eltimgil kvgilde kahvaltıya gittiler.
Görümcem dünden haber etti, kv telefonu bozuk olduğundan sabah görüstürürüm sizi dedi.
Onlar tr saati ile 10 bucukta kahvaltıya oturmuşlar resim atmıs.bizde 8 bucuk. detaylı yazıyorum ki anlaşılır olsun.

Yarım saat sonra yani 9gibi bebegimi aldım yan odaya geçtim çay koymuştum eşimi uyandırdım. dün düğünden geldik bide geç uyuduk yani pazar günü saat 9da uyanmak bence gayet iyi.
Görüntülü görüştük görümcem ve kp ile diğerleri yanlarında oturuyordu.

Hatta kp bana sordu sizde sabah ezani kacta diye.
7 bucuga kadar kiliniyor baba, su anda saat 9 bucuk dedim hatta saati gördu telefonda.kaynimda yaninda dinliyor arada oglumla konusuyor. düğunden geldimizi gec yattimizida sohbet arasinda söyledim.

Eveeeet cok saatten bahsettik gelelim kaynima. kendisi 10dan önce ise gitmez uyumayi sever.
Görümcem ve eşi(ki hepsi onun yaninda cok dikkatli davranir saygi duyarlar biraz agir bir abi severiz kendisini) eltim buradada ben ve eşim variz.
Eşim yüzünu yikadi geldi selamlasti ve kaynimin dedigi ilk sey"git bi yüzünu yika o ne lan gozunde capak var capak alnina kadar cikmis dedi." eşimle göz göze geldik ben duyunca sok oldum. neden kardesini bide karisinin yaninda ve o kadar insanin içinde hakaret eder?

eşimde bozuldu kalkti kendi mutfaga gitti su aldi geldi.sonra diyor ki"bu ne lan bu saate kadar uyunurmu ne uyuyoesunuz o kadar sey gibi o ne öyle dedi"(kendisi bal gibi saat farkini biliyor)
Esimde "biz sabah kalktik yine uyuduk merak etme sen"dedi(namaz icin oyle dedi.hayir kalkmasak ona ne)
sonra diyoki" o ne öyle almanlar gibi sakal birakmissin"
Eşim 2 senedir burda ve sakali ikimizde begendigimiz icin cok kullanir ama kaynim ilk defa gormus gibi rencide ediyor cileden cikartti beni. sakal dedigide 2 santim belki.

Eşimde "hanim oyle seviyor abi" diyince sustu kesti sesini.
Oglumun eline biskuvi vermistim karni toktu yedirmistim ben" o ne lan cocuga bisey yedirin ne o oyle ne yiyo orda" afedersiniz her b*a bisey diyor.

Biyik birakir elestirir.keser elestirir.her kamera actigimizda cok sismissin der. ne yiyon oyle der. cogunlukla yanliz konustuklarinda bu denli takilmaz ama milletin icinde cok bozuldum kapatti telefonu dedim "tamam saygim sonsuz ama ben abinden sogudum.siz bekar degilsiniz senin karin var orda enistesi oturmus bi defa takilir anlarim bu resmen biseyler yapmaya cabaliyor oraya gittigimizde sende beni biseylere onlar icin sakin zorlama"dedim astım yüzümü.
Benmi cok tepki veriyorum sizce yani kaynımın tavirlari normalmi? ben hicbir zaman ayyy avrupada yasiyoruz diye havalara girmedim eşimde oyle ki kendileri iyi biliyorlar.
Ama ne zaman memlekete gitsek veya telde görüssek hep yasam bicimimizi elestiriyor ülkeyi elestiriyor bazen diyorum kendisinde kompleksmi oluyor yani gözüne filan bisey soktugumuz yok görgüsüzlugumuz yok sukur gecinip gidiyoruz.ben ailemden böyle gördüm memlekete gittimizde millet avrupacilar geldi diye laf atardi ama biz kendi kuzenlerimize bile cok nazik davranir gonullerini alirdik bunuda su sebebten acikliyorum bi görgüsüzlugumuz havamiz bos bogazliligimiz olmadi ondan anlayamadim.

Icimi dökmek istedim nolur akil verin ya..

Not:2.sayfada eşimle abisinin arasındaki ilişkiyi kısaca açıklamaya çalıştım

Son düzenleme:
Benim kaynım da Almanya da eşimle devamlı şakalaşırlar kaynım eşime "biz burda hep yiyoruz siz yiyin " der (ki alışkın olmadığım dönem bozulurdum buna bizim durumumuz onlardan kat be kat iyi , almanya da olunca ne oluyor sanki diye düşünüp ama sonra sadece şaka olduğunu anladım) eşim abisine der "ne yiyosun öyle domuz eti mi " gibi gibi..

Bence sen takılma kardeşler arası şakalaşmaya. muhabbetleri böyle demekki. biz gülüp geçiyoruz "nasılsın iyi eee daha daha nasılsın" muhabbeti olsa çok daha sıkıcı olur

Haklısın. Şaka mahiyetinde takılıyorum gibi yapıp aslında kompleksinin acısını yaşıyor. Senin çocuğa birşey söylediği zaman ağzının payını lisanı münasip ile vermen lazım. Lütfen lan lu lunlu konuşmuyorum çocuk argo öğrensin istemiyoruz gibi gayet yerin dibine sokucu konuşabilirsin. Lütfen sen şaka yapıyorsun ama çocuk bu anlamaz üslubumuza dikkat edelim diyebilirsin. Ya da çocuğu bahane etmene de gerek yok sen ailenin içinde benim yanımda çocuğumun yanında eşimle nasıl bu üslup ile konuşuyorsun ben rahatsız oldum ne kadar çirkin vs gibi tepkini koyman gerekiyor. Aslında kocanın abisine sen benle herkesin içinde nasıl konuşuyorsun diye uyarması lazım. Ama uyarmiyorsa sen çekinme herkesin içinde uyar.

Insanlari bu kadar neden onemsiyorsunuz ki? Herkesin bi yasam tarzi var gecte kalkmis olsaniz hatta tum gun yatmis olsanizda bu sizin hayatiniz.Ottan b*ktan sebebleri kafaya takarsaniz tez zamanda sinir hastası olup cikarsiniz.

Evet o muhabbetler tabii olacak bende gülerim ama onun dışında direk eşime takılmasına ben üzülüyorum cocuk azarlar gibi birde orda ailecek toplanmişlar.
Esim bana dedi biz böyle takilir sen üzülme
Bende takilma var takilma var masallah bi acti agzini ne geldiyse agzina soyledi herseye kulp buldu koskoca adama alnina kadar capak cikmis dedi diye cikistim
Yoksa bende isterim abisiyle muhabbeti olsun ama bu baya argo oluyor

Insanlari bu kadar neden onemsiyorsunuz ki? Herkesin bi yasam tarzi var gecte kalkmis olsaniz hatta tum gun yatmis olsanizda bu sizin hayatiniz.Ottan b*ktan sebebleri kafaya takarsaniz tez zamanda sinir hastası olup cikarsiniz.

Aynen oyle herseyi gectim eşim için üzülüyorum şamar oglanina döndu gozumun onunde

Bence bu konuşmada birsey yok abi kardes sakalasmislar siz niye bu kadar abartiniz ki ben onu anlamadim birde dert siz başınıza dert aramayın gülün geçin.

Görüntülü konuşmayı bırak. Dediklerini de muhatap alma. Kompleksliler belli ki.

Ağzını yırtarım öyle adamın, o kim ki benimle eşimle lanlı lunlu konuşacak, izin vermeyin, açıkça söyleyin

Eşinin ağzı var dili var rahatsız oluyorsa kendisi söyler , ben eşin ilişkilerine karışmama taraftarıyım. üstelik bu kardeşi, ister gözünde çapak var der gülerler iater burnunda sümük var der gülerler. eşin rahatsız değil ki bişey demiyor.

Koca koca adamların (üstelik bunlar kardeş) nasıl konuşacaklarına da karışmayalım bence eş olduk diye.

Kardeşlerin arasına kimse girmemeli. size dese neyse eşinizle uğraşMayı seviyor belli ki.
Ayrıca bir keşifte mi bulundunuz ki diğer insanlara alçak gönüllü davranıyorsunuz. sizi kıskanması için bir neden göremedim

Belki bunuda eklemeliydim
Eşimin ailesi abisine iş yaptıramazdı.köyde o öğlene kadar uyudurdu ama eşim henüz evden çikamamişsa küfürler edilirdi.
Abisi dershaneye yazıldı, asar gitmezdi okumadıda.
Eşimin müdürü ise kp bu cocugu mutlaka dershaneye yazdirin daha iyi yerlere gelme sansi cok yuksek demiş.kp buda abisi gibi gitmez diye yazdirmamis eşim kendi cabalariyla biryerlere gelmiş. eşim bunu bana ilk defa gecen sene görümcemin yaninda cok üzülerek söyledi.

Ben abi kardes arasina girmek istemiyorum ama nisanlandigimdan beri gözlemliyorumki abisi ben bilirim havalarında. ogluna laf söylemedigi kadar abartmiyorum esime laf sokar elestirir ama demiyorki bunun karisi yaninda belki o istemistir belki kendi planlaridir yani ne olursa olsun. konusma sekli ezici asagilayici.
Esimin aileside kaynimin dilinden korktugu icin altan aliyor bosveriyorlar ama bu adam evlenmis bi ceki duzen insan vermezmi kendi itibari adina?
Eşimde cocuklugundan bu yana abisinden bu muameleyi görduğu icin sanirim bunu kendince biz birbirimize takiliyoruz sekline getiriyor cunku benim ailemin bile o zamanlar dikkatini cekmisti.

O yüzden evlenmiz cocugu olmus bi adamin halen bunlari duymasi beni üzüyor ve eşim bana aci aci bakarak saka havasi yaratmaya calisiyor.
Evet kendisi bi adim atmali ve kendi sinirlarini belirlemeli, bende ona gereken destegi verecem vetavsiyesi olup yazanlar icin tsk ederim

Evet konusmalari ses tonlari yadirgamalari bitmek bilmeyen tükenmeyen elestirileri oluyor insanların bunlar da boyle insanlar esime soruyorlar bu orda nasi esimde diyorki orada sistemfarkli bu bu sekilde hosuma gidiyor burada yapilsa memleketim adina sevinirim diyor ama karsi taraf sanki biz vatanhainiymisiz gibi hakaret ediyor esime diyorum avrupa konusu acilinca kendi yorumunu katmadan kisa cevap ver cunku onlarin niyeti ogrenmek degil asagilamak bi sekilde üste cikmak.

Cocuklugumdan bu yana avrupaci muhabbeti hic bitmezdi, bunu bizim yuzumuze hakaretle vuran mahallenin cocuklari ile bizim giyim seklimizde bile bariz fark varken biz onlar icin uzulur cocuk aklimizla arkadas olmaya calisirdik. iddiamiz olmadigi halde. bu yuzden kendi akrabalarim basta olmak uzere hareletlerime daha da ozen gostermisimdir ama konumuz da bu degil

Kayınbiraderinde size karşı "alamanyalara gittiler kendilerini bozdular" kisvesi ardına gizlenmiş bir çekememezlik gördüm.
Ama bu sizi ilgilendirmez. Aile arasına girmeyi (eş dahi olsan) hele ki kardeşler arasına girmeyi doğru bulmuyorum.
Bence seni ilgilendiren tek nokta, çocuğunun ne yediğine laf söylemiş olması. sana ne arkadaş çocuk benim değil mi ne istersem yediririm :)

Boyle insanlari bozmaya bayılırım. Abiyse oyle davransin o zaman. Boyle mi saygi bekliyor. Bunu surekli bozcan boyle hep küçük dusurcen. Kendini fazla bişey sanmis bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…