Kaynvalideciinizle altl stl oturmak ister misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi fashion_starrr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben oturdum yıllarca hiç tavsiye etmiyorum iki yıl önce başka yere taşındık, yeni evleneceklere tavsiyem ne kadar iyi olursa olsun bu kadar dipdibe yaşamayı kabul etmeyin, imkanınız varsa kendi evi ise -genelde böyle olur- kiraya verip başka bir ev tutun, evlendikten sonra ayrıldığınızda küslükler yaşanıyor baştan tavrınızı koyarsanız alışmaları daha kolay olur

ben oturmazdim ayni apartmanda...bi yanlis anlasma olsa kayinvalide gelin arasinda.. esler arasinda tatsizlik olasiligi ve esler arasinda sogma olasiligi cok yüksek...iyi niyetlide olsa birseyime karismasini istemem.....birde bu kompleks olur esler arasinda....annem veya kayinvalidem diyer dairede onu yanliz birakiyoruz ayni apartmanda olmamiza ragmen ilgilenmiyoruz kompleksi yönünden her gün kayinvalide evinde yasamakda var....bi tanidigim var o anlatiyo..evimiz ayriydi ama sadece yatmaya gidiyorduk kendi evimize..bütün evin islerini yemeyini ben yapiyordum kayinvalidemin diyordu..simdi ayri eve tasindi ve hayatindan cok memnun....

ben oturcamm 2 ay sonra:)) hiç de sorun etmiyorum.sorun çıkarıcak biri değil çok iyi insanlar

zaten ortalığı karıştırmaya niyeti varsa görüyoruz taa nerelerden başarıyorlar

Oturmadım oturmamdaa
uzaktan böyle yakında olsak ne olur akannehir

nedense hep bekarlar otururum dio evliler tövbeli:))
ev ev üstüne kurulmazmış bunu da büyükler dememiş mi aman sakın derim..

nedense hep bekarlar otururum dio evliler tövbeli:))
ev ev üstüne kurulmazmış bunu da büyükler dememiş mi aman sakın derim..

damdan düşenin halini damdan düşen anlar ne söylesek bekarlara inanmazlar veya bana böyle bişey olmaz derler :hulya: senağlama

Allah korusun hiç istemem ne kdr iyi olursa olsun eşimle en ufacık bi tartışmamızın bile duyulmasını bilinmesini istemem.
Belki söledklerini iyi niyetle sölicek ama her dk gördüğüm için artık art niyet arıycam.
:umursamaz:

Madem bir seçenek var kaynanayla altlı üstlü oturmak.
O zaman, o annem olsun yani kocişimin kaynanası.
:roflol:
Ben istemem...
Ne demişler, fazla muhabbet tez ayrılık getirir. :umursamaz:
Uzak olayım aramızda saygı olsun bu daha iyi...

bende arada mesafenin olması kanaatındayım ama kötünün iyiside diyebilirim,
bence beraber oturmaktan iyidir.
ne olursa olsun kapınızı kapatır keyfinize bakabilirsiniz en azından...
RABBıM BıRLıKTE OTURANLARA SABIR VERSıN,eminim ne kadar iyi olurlarsa olsunlar beraber yaşamak büyük sorumluluk ve çok zordur

Ben oturdum yıllarca hiç tavsiye etmiyorum iki yıl önce başka yere taşındık, yeni evleneceklere tavsiyem ne kadar iyi olursa olsun bu kadar dipdibe yaşamayı kabul etmeyin, imkanınız varsa kendi evi ise -genelde böyle olur- kiraya verip başka bir ev tutun, evlendikten sonra ayrıldığınızda küslükler yaşanıyor baştan tavrınızı koyarsanız alışmaları daha kolay olur

sana katılıyorum biz istedik ama ısrar etmedik KIZLAR ISRAR EDİN ayrı olsun diye arkadaş tavsiyesikaydirigubbakcemile

ben oturcamm 2 ay sonra:)) hiç de sorun etmiyorum.sorun çıkarıcak biri değil çok iyi insanlar

zaten ortalığı karıştırmaya niyeti varsa görüyoruz taa nerelerden başarıyorlar

ben de sorun etmiyordum benim kaynanamı gören melek der köprüden geçene kadar ayı ya dayı diyorlar sonradan foyaları çıkıyor seni üzmek için söylemedim ama öyle dilerim herşey gönlünce olur:oklava::oklava::oklava::oklava::oklava:

bende arada mesafenin olması kanaatındayım ama kötünün iyiside diyebilirim,
bence beraber oturmaktan iyidir.
ne olursa olsun kapınızı kapatır keyfinize bakabilirsiniz en azından...
RABBİM BİRLİKTE OTURANLARA SABIR VERSİN,eminim ne kadar iyi olurlarsa olsunlar beraber yaşamak büyük sorumluluk ve çok zordur

AMİNopuyorumnanaktan

Valla benim gördüğüm kadarıyla kayınvalide'den ciğiz olmuyor yani kayınvalideceğiniz dediğin zaman cevap veren kitle azalır kaydirigubbakcemile3
Biz onlara genelde kaynana kaygana gibi sıfatlarla tanırız
Kayınvalidecik nesli klonlanmalı

hepsi öyle değil yaa yapmayın
şahsen benim kayınvalide adayım çok anlayışlı biri
hiç birşeye karışmıyor, ayrıca oğlundan çok beni tutar sırnaşık şey

altlı üstlüye gelince, eğer hayatlara mudahale olmayacaksa neden olmasın
örneğin kafam esip kocamla yemeğe çıkabiliyorsam
ya da her aksam her aksam birbirimize gitme olmuyorsa olur
ayrıca çalışan bayanlar için torun falan da bakar yakın olduğu için
tabi bu dediklerim melek kayınvalideler için jeyyar

canım davulun sesi uzaktan hoş ama içi boş...
inşallah hiç bir zaman bir sorun yaşamazsın . ben kaynanama düğün zamanında hiiç sahip çıkmadı hep kendi derdindeydi. gelinliğimi 10dakkada onun abiseyesini2 günde aldık bir takı da takmadı çok kırgınım o günler için. bırak yardım etmeyi her fırsatta koparmaya çalıştılar. bana aileme hiç değer vermediler kırdılar.
e düğün bitti ev elbet bi şekilde kuruldu şimdi nasıl? 6aydan sonra geçende geldi, ben işteyken evi bir güzel temizledi birikmiş bir sürü ütülerimi yaptı yemekleri hep hazırladı. yani o geldi diye fazla yorulacağıma hep dinlendim ama çok mutlu mu oldum hayır iyilik yaptığını sandı birşeylerimi değiştirmek istedi ben istemedim o bulaşığı elde yıka dedi ben makineyi tercih ettim uzatmadı ama eşimle aram bozuldu. eşime aman oğlum sen otur aman yavrum canın ne çeker dünya oğlunun etrafında döndü. eşim dört gündür bana surat yapıyor. altlı üslüde olsa ev içinde ev devlet içinde devlet olmazz. belki kötülüğüne fesatlığına yapmaz herkes evladı için en iyisini ister ama e iyisi hangisi bilemez ki?

bu arada kaynanamlar çok yaşlanır bakıma ihtiyaçları olursa o zaman tabi anne babadır birlikte olmasada altlı üstlü dururum yanlız kalmasınlar diye ama şimdilik mümkün se yakın olmayalım ne kadar uzak o kadar tatlı:)

evet ilk zamanlar istiyodum çünkü sürekli beraberdik zaten:delphin:
en azından gidip gelme sorunu olmaz diyodum ama bundan şu zamandan snra pek istemem sanırım rahatlığa alıştım artık ama oladabilir çocuğuma falan bakar ne biliyim illa olmaz demem yani

Nişanlıyken, işyerinde ortak bir arkadaşımız eşimle bana ısrarla evi kiraya verip başka bir evde oturun altlı-üstlü oturmayın demişti, kendisi altlı üstlü oturuyordu ve çok ağzı yanmıştı ne kadar iyi olursa olsun denemeyin bile demişti gençlik işte dinlemedik, kötü değil benim k.validem hatta bizim gibi Karadenizliler ortak yanlarımız çok diyorduk ama çok farklılıklarımız olduğunu evlenince anladım bu yüzden araya bir mesafe koydum ama olmadı, onlar hep o mesafeyi aşıyorlardı bir şekilde, insan kendi ailesi ile geçinemiyor yeri gelince, ne kadar anne desek te ne kadar bizim ailemiz olarak görsek de yetişip büyüdüğümüz aile gibi olmuyorlar onlar sizi ne kadar kızları yerine de koysalar yine değil işte, en basitinden kendi kızı bir konuda laf dese bir şey demez ama sizin o konuda en ufak imanız bile kırılmalarına yeter, zaten bu iyi kötü olma meselesi değil bir arada olmanın verdiği anlaşmazlıklar işte, hayatta edindiğim en önemli tecrübelerden biri de budur, evliliğinize bile zarar getiriyor bu tür sürtüşmeler, yazık eşiniz ailesi ile sizin aranızda kalıyor, en iyisi arada uzaklık anlamında mesafe olması

ben 6 senelik evliyim altlı üstlü oturuyorum başta herşeyime karışırdı ama ben karıştırtmadım ben böyle yapmak istiyorum dedim saygısızlık yapmadan onu üzmeden sonuçta o üzüldümü benim eşimde üzülüyordu nede olsa annesi neim annem vefat etmiş annenin ne demek olduğunu bilirim ne kadar ii olsada hiçbişeyine karışmasada beraber oturmak çok zor herşeyimiz ayrı o yukarda be aşağıda hiç birbirimize karışmayız ama yinede çoooook zor hiç tavsiye etmem hasta olsam bi gün gelip sormaz ama o hasta olduğunda sormasam birsürü söylenir şimdi öyle bi zamandayızki kendi çiğerlerimiz bile bize yanmazken yardımc olmazken bi yabancıdan bi elden bişey beklenmiyor geçenlerde çok kötü hasta oldum ablam var yanımda abim var onlar bile sormadıar yukardan inip bi sormadı bile aman boş verin ben mecburiyetten oturuyorum bana dua edinde bir an önce kutulayım valla çok zor allah oturanları kutarsın beniide kurtarsın

altlı üstü oturmak
aynı evde yaşamaktan daha iyidir bence.
araya mesafeni koyarsa herşeyine karışmaz.
insan bir yerde kocasının karışmasına sinir oluyor birde kaynana karışsa
sıkıntıya bakın.

herşeyin hayırlısı tabi.

Back
X