Kaynvalideciinizle altl stl oturmak ister misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi fashion_starrr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
BENDE KAYINVALİDEMİN EVİ OLDUĞU HALDE KİRAYı TERCİH ETTİM inanın en güzelibu tabi eltimle altlı üstlü oturuyorlar gayette samimiler bazen nisbet yapıyolar dicem ama tövbe yarabbiiii
abartmamak lazım ...

Arkadaşlar kayınwalidenizle aynı binada altlı üstlü oturmayı ister miydiniz?
Muhakkak oturanlar wardır,birlikte yaşamanın zorluklarından biraz bahsedebilir misiniz...
We merak ediyorum,kayınvalidenizle yaşamayı istemediğinizi ewleneceğiniz kişiye nasıl anlatırsınız,onu kayınvalidenizle yaşamamak için nasıl ikna edersiniz? :çok üzgünüm:

bu tamamen bakış açısıyla ilgili sanırım...
olumsuz bakarsanız,olumsuz başlarsınız,olumsuzda gider...
neden mesela kayınvalideyle yakın oturmanın(aynı evde oturmak değil dikkatinizi çekerim) olumlu yanlarını sormuyorsunuz?hemen olumsuzdan açıyorsunuz kapıyı?
ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum.
kendisi temelde iyi bir kadındır ancak meraklıdır.ilk yıllar kahvaltıya indiğimizde gece musluğu açıkmı unuttunuz,şarıl şarıl ses geliyodu diye soruyodu mesela-tatlicadiarzu-
ama ben bunu sorun etmek yerine eşimle geyiğini yapıyodum."bak anan bizi kolluyo" diyerek.
bahsettiğiniz olumsuzluklar yaşanıyor elbet.olumsuzluk denirse tabi.çünkü ben bunları kafaya takmaya değer bulmuyorum.
bi yere gideceksek haber veriyoruz.gidiyoruz diyoruz ama gidebilirmiyiz değil.onuda götürebileceğim bi yerse davet ediyorum.bir arkadaşıma oturmaya giderken çağırmıyorum ama bi yere kahvaltıya gidiyorsak mesela anne hadi sende gel diyorum.
gelmesini istemiyorsam o anda gelemeyeceği bi yere gidiyo gibi uyduruyorum.maksat gezmeye eğlenmeye gidiyolar beni davet etmediler olmasın.neticede anne ve bir şekilde ikinci plana atıldığını hissedebilir.
çalıştığım için akşam yemekleri o yapar.orsa yer içeriz.sonra evime çıkarım.bazen benim yemek yapasım tuttu deyip yukardada yerim.ama aşağıda yemek işime gelir.zaten çalışıyorum,birde işten gelip yemeklemi uğraşayım.hazır yukarısı tertemiz duruyo.
çocuktan sonra çok faydası oldu.bana çok yardımcı görümcemle kaynanam.
tasvip etmediğim şeyler oluyor tabi.mesela benim koyduğum kuralı dayanamayıp bozmaya kalkabiliyorlar bazen.o zaman şaka yollu "valla anne bak bundan sonra böyle alışırsa sana bırakırım sen uğraşırsın-tatlicadiarzu-" diyorum.
bahsettiğiniz ve olumsuzluk dediğiniz herşeyi yaşıyorum.
bu kadar iyi niyetime rağmen,geçen gün "hastalansam kimse bakmaz bana:delphin:" dedi.
eltim ve diğer oğlundan hiç bir saygı ve alaka görmediği için elinde değil güvenemiyor kadın.
ben eğer eşimle mutluysam gerisi boş arkadaşlar.
kayınvalideyle yakın olmaktan korkanlar,evliğinin bozulacağını düşünenler eşleriylearalarındaki bağa yeterince güvenmeyenlerdir.
(istisnalar hariç.bu gelinle uğraşma işini abartanlarda yok değil o ayrı konu..)

Hiç de iyi olmaz en iyisi ayrı yerlerde oturmak ve ayda bir görüşmek en güzeli en sağlıklısı canım.

Valla ben kayinvalidemle ayni evdede oturdum su an ataköyde çok yakin bloklarda oturuyoruzz. Ve ben çok memnunum hatta bi ara uzaktik sirf yakin olsun diye ona yakin ev tuttum. Ben annemden çok memnunum. Canim annem seni çok seviyorum. çok da yardimini görüryorum. Hiç birşeyime karişmaz.

allah göstermesin
allah yazdıysa bozsun
kaynanamla altlı üstlü aman aman
bu sözler düşüncemi anlatmaya yeterligelmiştir

yakın olmak sıkıcı olmalıdır kesin ama ne varki eşimin annesi onu yalnız bırakmamak adına ve bide aynı evi paylaşmaktansa altlı üstlü oturmak tercihimdir gün gelir bizde bir başımıza kalacaz ALLAH ömür verirse.

ayyyyyyyyyyy ben çok isterim altlı üstlü oturmayı.ne güsel olur vwalla..:içelim:
şaşaıdınız dimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
şaşırmayın çünkü den kaynanamla aynı ewde yaşıyorum.keşke altlı üstlü otusakta aynı evde oturmasak.en azından kendi düzenim olur.evimde özgür olurum.aaahhhh ahhhhh daha ne ler neler............:dance:[/QUO

ay çok iyi canım ya çok güldüm :roflol: allah kurtarsın öyleyse ne diyelim kaydirigubbakcemile3

ben kayınvalidemle atlı üstlü oturuyorum,saolsun annemi severim ama evlilğimin tadnın çıkaramıyorum ben evimi sadece geceleri görüyorum yemekde beraberiz,kahvaltıda öyle ben isterdimki kocamla başbaşa kahvaltı yapam,doğ günü olduğunda ona güsel bi masa hazırlıyam vs vs vs kötü bişey değil ama ZOR.senağlamasenağlama..YENİ EVLİSİN HİÇBİŞEY ANLAMIYOSUN EVLİLKTEN! İLERİDE İNŞ BENDE KAYINVALİDE OLURSAM GELİNMLE BERABER OTURMAM (ONUN İSTEYECĞİNİ SANMIYORUMDA)HERŞEYİN TADINI ÇIKARTSIN EVLİLĞİN.BENİM KAYINVA,ŞÜKÜRLER OLSUN SORUNUM YOK AMA AYRI OLMYI ÇOOOK İSTERİMMM!

doğrusunu söylemek gerekirse istemezdim.
zaten ayrı şehirlerdeyiz
bir arada olursak fazla yüz göz olup birbirimizi kırarız.
ben açık sözlü biriyim (kötü niyetli değilim)
lafımı esirgemem. yanlış anlar.
ayrıca kırmakta istemem.
uzak ama arayıp sorarım eşime aratırım
bişey olduğu yeri gelir önce annemi değil kayınvalidemi ararım
hiçbir sorunumda yok. severimde ama uzak olması daha iyi...

valla ben kayıınvalidemle gercek annem gibiyim ama oturma mevzusu ayrı tabi ben istesem bile o istemez şanslımıyım neyim:))

biz de bi kaç sene sonra yani okul bitince askerlik halledilince evleneceğiz..evimiz hazır genelde yazın ve hafta sonları oturdukları 2. evin üst katında oturucaz evlendiğimizde annesi çok iyi bir insan şimdilik hiç karışmaz etmez bazen istanbula geldiğinde bizim zorumuzla gelir bizimle siz gidin benim ne işim var yanınızda der..bazen benimle birlik olur kendi çocuğuna karşı :) hediyeler alır bana..yani allah nazardan saklasın inşallah evlendiğimdede böyle devam eder.. o evi alırken çok çekindi kendisi acaba ben gidip otururmuyum ya da yanlış anlarmıyım o evin alınmasını diye ama ben içini rahatlattım erkek arkadaşmlada konuştum ben daha mutlu olurum sonuçta kapım ayrı bacam ayrı hem çocuk oluncada daha iyi olur çalışan insanlar olucaz yabancıya emanet edeceğime annesi bakar daha iyi..o azcık çocuğu tutsa ben işime güzüme baksam evde zarardan çok yararı olur bana...hatta çocuk küçükken tatile gidersek benim ailemi onun ailesini de götrcez onlar çocuklara baksın biz takılalım diye..ben seviyorum annesini inşallah da allah bozmaz..iyi yönden bakalım bazen bşedilmeyecek gibi oluyorlar evet ama ben şimdi bile mesela alışverişe çıkıyorum onunla onun da fikrini alıyorum oyle karışmaz sorarsan soyler..ona değer verdiğimi hissediyor ve hareketlerine yansıyor bu beraber kahve içmeye gidiorz oğlunu ne kadar çok sevdiğmi ve mutlu ettiiğimi görüyor daha ne olsun:))

kesinlikle istemezdimm uzak yerlerde oturmamıza rağmen sorun oluyor ki bi de aynı binada oturduğumu düşünemiyorum açıkcası....

hiç iyi kaynana yokmuki ya..benim annem 25 sene oturmuş babannemle babannem 10 sene önce vefaat etti hala annm ah ölmeseydi der...nişanlıyım bende kayınvalidem dünya tatlısı brii oda çok çekmiş kayınvalidesinden ondan gelinim rahat etsin diyo...yanlız arkadaşlar bi sorun var ben eltimi hiçmi hiç sevmiyorum..abisinin kız arkadaşı önümüzdeki ay istemeye gidecekler..kız baa ypmacık sahtegeliyo..aileside biliyor onu sevmediğimi saklamıyorum zaten...uzak durmak istiyorum ondan hatta uyuz oluyorum ona gıcık ne yapcam bilmiyorum bayramda mayramda birara olucaz illaki görüşcez of

olsun sen büyük gelin olucaksın canım sorun etme o senden korksun:)))eltiyi napacan canım hem sen kaynanan iyi ona şükret o iyi olsun gerisi teferruat:)

Eğer her daim beni yanında görmek istemezse, kahvaltı dan akşam yemeğine kadar beraber olmak gibi bi takıntısı olmazsa, olabilir... Ben özgürlüğüme düşkün biriyim hayatıma müdahale edilmesinden hiç hoşlanmam, her gün tekmil vermek bana göre değil...Bu kurallara bağlı kalırsak neden olmasın kaydirigubbakcemile5

Bu kişiden kişiye değişir aslında.. Mesela benim yengem, annemlerle altlı üstlü oturuyor... kahvaltıda iner, gece yatana kadar çıkmaz... oysa annemlerin böyle bir beklentileri yok... Ama yengem kalabalık ailede yetişmiş ve birlikte olmaktan büyük keyif alıyor... İş bölümü yapıyorlar kendi aralarında.. yengem temizliğe bakar, annem yemek işlerine kaydirigubbakcemile5 annemler bir kaç günlüğüne köye falan gitseler yengem deli oluyor canım sıkıldı çabuk gelin diye kaydirigubbakcemile4 11 yıldır bu durum böyle...Yani herkesin beklentilerine göre değişiyor bu.... Bana pek uygun değil sanırsam... benneyaptımki

mesele kaynananın iyi veya kötü olması değil.bence bir arada durup kötü olmaktan sa ayrı durup iyi olmak daha iyi.
açıkcası ben kaynvalidemin ve ailesinden uzaktayım.arada bir görüşünce özlem gideriyoruz ve güzel zaman geçiriyoruz.misafirlik gibi.

:1no2::1no2::1no2:yok yaa valla hiç gerek yok. kayınvalide ne kadar iyi olursa olsun illaki bi problem çıkıyo. insanın her hali bir olmuyo. tabi gerçek anne kız olunmadığı için bazı hareketler batıyor biribirlerine diye düşünüyorum.benim kayınvalidem çok iyidir çokda severim çok korur kollar beni ama mesela anneme yaptığım şakaları ona yapamam yada annemle tartıştığım gibi onunla tartışamam. olay büyür.
her nekadar gelin değil kızımdır desede olmuyor işte arada gerçek anne kız ilişkisi olmadığından sorunlar yaşanabilir diye düşünüyorum. zaten evlenince altlı üstlü oturmamız imkansız hahahahah kurtardım yanikaydirigubbakcemile3
ammada uzun yazmışım behhkafamçokkarıştı

ayda bir biraz abartılı olmamışmı sizce????
bizlerde kaynana olcaz ilerde
ben oğlumu sürekli görmek isterdim ayda en azından 4 kez

evet ayda bır bıraz uzun bır süre ama oğlunu özlemekle gelınını görmek biraz daha farklı gibi.sonucda bende cok sık gıdıp gelmem kayınvalıdeme 2 3haftada bır gıderım ama eşim özlediyse gider görür annesını.belkıde bız kayınvalıdemle az görüşrüğümüzden aramız bukadar ıyı.emınım daha sık görüşsek herseye daha cok karıscak.çünkü nekadar az görüşürsen konuscak sey okadar birikiyor ve sana karısmaya vakıt kalmıyor. kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
haksızmıyım ama kızlar

bence k.validenin huyuyla alakalı ben de çok sık görüşmem haftada ,10 günde 1 daha uzun olduğu zmanalarda oluyor ama fırsatını buldumu lafını sokar...yok uzun zamandır görüşmüyoruz biras susuyum yok yani.... 3 senelik evliyim şimdiye kadar hep sustum ama artık cavaba cavap kendi kendi kendimi yiyene kadar anında çözüm ohhh rahatladım ama yaa yok öle kafasına göre laf sokmak hihoyyythihoyyythihoyyyt

Back
X