Kaynvalidem evlenmeden balad... Niye byleler? :(:(

eğer çamura bastan şekil vermezsen,o çamurun içinde boğulursun canım ve çırpındıkça daha çok batarsın..........

kimse kırılmasın diye sessiz kalıyorsun ama bence şakayla karışık duygularını belirtmelisin.........bunu kendine bir iyilik adına yap...............bastan çocuğun adını koymalısın.........gerçekten.....dinle bak sen beni:1closedeyes:

ben zaten kendim istedim beraber oturmayı..ama benım istedigim kendi eimdede zaman gecirmek..yemek yapmak temizlik vs.televizyon izlemek pc de takılmak..ama ben sabahtan akşama kadar eşim işten gelene kadar beraber olmak istemiyorum..5 gun onlardaysak 1 veya 2 gun ede olmak hatta aynı sekilde annemede gitmek istiyorum..bunu nasıl anltıcam bilmiyorum..ya benı yanlış anlarsalar..korkum ondan...

canım gerçekten zor bu işler. daha evlenmeden sen böyle dert yanarsan evlenince ne sorunlar çıkıyor.
inşallah nişanlın evlenince de bu şekilde ailesine karşı seni destekler. ama burada okuduğum yorumlarda hep bunun tersi söz konusu.
yani sen rahatsızlıklarını belirt. evlenince sürekli ailesinin evinde vakit geçirmek istemediğini, kendinize ait bir düzeninizin olması gerektiğini. zaman zaman hem onun ailesine hem de kendi ailene misafirliğe gidebileceğinizi çok net bir dille anlat ki sonradan problemler yaşamayın.

Canim benim sana nacizene tavsiyem, kendi hayatimdan ve edindigim tecrubeden cikardigim ders su oldu

ilk yapman gereken nisanlinla annesinin hayatiniza surekli karismasi durumuda ne dusunecegini ogrenmen!! ve ardindanda nisanlina sor " canim annelne yada senin ailenle aramda herhangi bir konu oldugunda seni konuya dahil etmemi o sorunu sen cozmekmi istersin? aradaki dengeyi saglamak icin , yoksa benim kendi hakimi kendimin korumasini sana sorunlarin gelmemesinimi istersin ? bende ona gore davranirim " de, bakalim ne soyleyecek ..
Bana kalsa esini asla seni korumasi sana sahip cikmasi konusunda araci birakma bunca yillik tecrubemden eslerin bunu basardigini hic gormedim beki cok nadirdir . bende yilarca esim benim hakli oldugumu biliyor beni savunsun bana saygi duymalarini saglasin benim onun karisi oldugumu hissetdirsin diye bekledim ama esim ne onlara birsey soyledi ne bana arada gene kotu olan esim ve ben olduk cunku esim onlara karsi sesizdi ama benide incidip uzmuyordu yani onlar ben esimi elime almisim diye dusunuyorlardi bunada sinir oluyorlardi , baktim esim soylenmesi gerekenleri soylemiyor bende kendi kendimi korumaya ve savunmaya basladim ..Siz gencler olarak bu kendi kendini savunma olayini yilarca gecikmeyle yasamayin derim ..
insallah hersey cok guzel olur hayatinda ..

daha önce konu açmıştın aynı apartmanda oturmakla ilgili.sana ben dahil bir çok kişi olmıyacağını söyledik .anlattığın şeyler zaten geleçekte yaşıyacaklarının habercisi .bence eve ne kapı ne panjur yaptırma fazla masraf yapma fazla durmazsın anlattıklarına göre orda .evlendikten sonra bir zaman gelcek sende patlıyacaksın .ipler kopacak .evinde oturmayacaksan niye ev kuruyosun ki

harbi bende korktum daha en baştan yani.konuyu okuyanlardan kayınvalide olan varsa açıklayabilirmi acaba neden genç yenievli çiftleri yanlarından ayrımak istemezler?:uhm:kafamçokkarıştıCADIARZU

ben zaten kendim istedim beraber oturmayı..ama benım istedigim kendi eimdede zaman gecirmek..yemek yapmak temizlik vs.televizyon izlemek pc de takılmak..ama ben sabahtan akşama kadar eşim işten gelene kadar beraber olmak istemiyorum..5 gun onlardaysak 1 veya 2 gun ede olmak hatta aynı sekilde annemede gitmek istiyorum..bunu nasıl anltıcam bilmiyorum..ya benı yanlış anlarsalar..korkum ondan...
suna emınım cok ıyı bı gelın olcaksın..
sen yenı gelınsın evıne alısman gerekıyo ne annene nede kayınvalıdene zırt pırt gıtmemelısın kesınlıkle..oncelıkle esıne yuvana alıs bı emınım kaynanada bunu guzelce anlatırsan anlayısla karsılar..oglunun yuvasının huzurunu ıster cunku anne dır sonucda..en basında anlatmalısın bence..

harbi bende korktum daha en baştan yani.konuyu okuyanlardan kayınvalide olan varsa açıklayabilirmi acaba neden genç yenievli çiftleri yanlarından ayrımak istemezler?:uhm:kafamçokkarıştıCADIARZU
kaynana degılım ama dıkatımı cok cekmıstır..
yenı evlı cıftlerı aileler cok sahıplenırler bızım gelınımız oglumuz dıye aslında aileler farkında olmadanda zarar verıyolar ama onlara gore bu sahıplenmekdır ..
yenı evlıler saskınlar yapamazlar ev gecındıremezler az yanımızda kalsınlar alıssınlar derler yuvaya ama hata yapıyolar yenı evlıler bas basa bırakılmalıkı alıssınlar bırbırıne..

Zaten bizde oturacaksınızda ne demek yaa..
Arkadaşlarınız gelince çıkarsınız evinizeymiş...
Oldu..ızinlemi çıkıcakmışınız evinize..
Bence de ilk önce nişanlınla bu konuları konuşun önleminizi önceden alın ki tatsızlık çıkmasın..

Evlendiğinizde bizde oturulsun metezorisi yapılacaksa..Ağızbirliğiniz olsun..
Anne biz evimizde yer içer otururuz desin..

Böyle saçmalıklar hiç yaşamadım ama.. empati yapıyorum da..zor bişey..

bence düzgün bir şekilde anlatmalısınız isteklerinizi.
ama bunu sen değil nişanlın yapmalı.
sonuçta szn evinz orası sz yaşayacaksınız. kendi zevkinize göre olmalı her şey.

üstelik herkes evini bilmeli bence.
sürekli zaman geçirirseniz fazla yüzgöz olunur işin tadı kaçar diye düşünüyorum.:olmaz:

ayy o ne öle canım evinin boyasını bile kayınvaliden seçiyo sende iyi sesini çıkarmıyosun valla ama yanlış yapıyosun sen kendi evini zevkine göre döşemek istemezmisin bak sonra içinde uhde kalır sessiz kalma neyi isteyip neyi istemediğini söle birde sürekli kayınvalidenlerde değil kendi evinizde yemeğinizi yiyin başta nasıl alıştırırsan öle gider ilk zamanlar kaynvaliden yemek yapar sizi çağırır siz gittikçede bi zaman sonra senin oraya inip yemek yapmanı beklerler benden sölemesi araya kesinlikle mesafe koy ben mesela eşimin ailesine haftada bi gün falan giderim gerçi kayınvalidem demez ama evdekilerden başkaları der nie hiç gelmiyon bilmem ne die bende hemen benimde bir evim barkım işim gücüm var sürekli buraya gelemem ki derim yani herkes bir aile ev kruryo kendine kabile gibi yaşamak için evlenmiyo

Şööle söyliyim kayınvalde mağduru olarak, tüm arkadaşların dediği gibi paçayı kaptırırsan kolunu kurtaramazsın canım. Biz kayınvaldemle hiç anlaşamıyoruz ben tavır koyduğum ve mesafeli davrandığım halde yakamızdan düşmüyor, sıcak davransam herhalde kapının önüne kor oğluyla otururdu. Canım benim kimse saygısız davran demiyor ama o çağırsın sen eşine yemek yap evde yeyin, bir beraber yemeye başlarsanız sonu gelmez. Çok kafayı sıyırırsın sonra. Keşke evi yakın tutmasaydın yaa. ınşallah kısa sürede taşınırsın bi bahane bulup.

ben olsam sizin yerinize o karar verdi diye sırf o rengi hiç sevmem der. başka zıttı bir renk seçerim. kuralları siz koyun ve onu alıştırın. siz bilirsin annecim derseniz kibarlık gösteriyim inca olayım diye düşünürsünüz ama hakikaten bir daha herşeyi o bilir.

herşeyin planını önceden yapın ve nişanlınıza şunu şöyle bunu böyle istiyorum diye anlatın. tabi başbaşayken. kayınvalidenizin yanında herhangi bir konuda karar verilicek olduğu an biz böyle konuşmuştuk diye yaparsınız açıklamayı. o da devre dışı kaldığını zamanla anlar.

onun yaptığı şeylere harika olmuş gibi şeyyler demeyin. yoksa benim zevkimi beğeniyor. alayım yapayım. der. ben bu şekilde istiyorum gibi kesin çizgileriniz belli olsun.

akşamları eşinizle başbaşa yemekler yiyeceğinizi anlatın. evde başbaşa film izleyeceğinizi. size sürekli yük olamayız. hem bizimde kendimize ait bir yaşantımız olacak yoksa evliliğe nasıl alışırız diyin.
ipleri sakın ola şimdiden kaptırmayın.

bence evlenmeden herseyı acık acık konus nısanlın ve annesıyle.kayınvalıden anlattıgın seylere bakılırsa herseye karısacak bır kadına benzıyor.sımdı susar ve evlenırsen sonrasında cok uzulur ve yıpranırsın.sana bunları kabul ettın evlenmeden once derler.herkesın bır duzenı olmalı evlendıgınde kayınvalıdende oturacaksan nıye ayrı ev hazırlıyorsunuz

Aslinda ne güzel laf tam siraya gelmisti...firsat ayagina gelmiskten teptin be güzelim...

Kaynanan öyle söyledikten sonra sessiz kalmak yerine..kibarca vericekten cevabini...

Tabiki gelicez gidicez Annecim, ama öyle her allahin günü sabahtan aksama kadar olmaz, herkesin kendine göre bir düzeni rahati var...ne siz rahatsiz olun nede biz deyip arada yapistiracaktin lafi...:kahve:

Susmakla hic birsey elde edemezsin....Cirkeflik yapmakda fayadasiz....yapacagin tek sey saygili uslublu bir sekilde yeri geldimi saka ile karsisik tavrini koymak...:delphin:

O simdi sizi cocuk gibi görüyor...arkadaslariniz geldimi cikarsiniz evinize sözünden bu belli bence....sanki hadi cocuklar gidin odaniza oynayin derler ya büyükler...o hesab....

Bu mesafe isi hemen olacak birsey degil güzelim...zaman ve sabir istiyor....ama iradeli ve kararli bir sekilde devam edersen zafer senin....merak etme...:1hug:

birşey daha eklemek istiyorum.. ailesi karışıyor diye sakın ola herşeyi sık sık gözden geçirip nişanlınızdan soğutmayın kendinizi...
ailesi ayrı bir kefede siz ayrı bir kefedesiniz. ve asla nişanlınıza sıksık şikayetlerde bulunmayın.
bu onu ailesine karşı uzaklaştırmaz aksine size karşı soğur. çünkü ailem onun için herşeyle ilgileniyor memnun olmasını bilmiyor diye düşünür.
ama siz neyi nasıl istiyorsanız bunların planını önceden başbaşayken yapın.

valla şimdiden bu kadar karışırsa gerisini düşünemiyorum.eğer fırsatın varsa o apartmana bile gitme bence.ben birarada olmanın zorluğunu1,5 sene çektim,fazlasına dayanamadım

Bak güzel kardeşim,arkadaşların da dediği gibi şimdiden fikrini belirt sonrası senin için inan çok zor olabilir.Benim yakın bi arkadaşım 4 ay önce evlendi,aynı senin fikrinde bi kızcağızdı,herşeyi kayınvalidesinin istediği beğendiği gibi oldu inan geceliğine varana dek..düşün yani!
Ama susa susa hem şuan psikolojisi bozuldu,hem eşiyle araları bozuldu şu an durum ayrılık noktasında,sırf senin anlattığın gibi kırmıyim anlarlar belki aman bişeye sesimi çıkarmıyım dediği için!
Sen iyilikle güzellikle tatlı bi dille bu sorunları çok rahat atlatabilirsin şimdiden,Allah yardımcın olsun,şimdiden hayırlı olsun inşallah canım.. :1hug:

a.s.keşke ilerde ben de kayınvalidemle aynı evde otursammmmmmm sevgilimden çok ablasıyla ve annesiyle anlaşıyorum onlarla olmaktan çok keyif alıyorum bir de daha önce basımdan bi nişan geçtiği için kötü kaynana neymiş çok ii gördüm kadın bana bir kere kızım demedi.. şimdi sevgilimin annesi çocuklarından çok beni düşünüyor. ben vejeteryanım diye bana etsiz yemek yapip çağiriyor.. sen arkadasların dediği gibi aranı hiç bozma nişanlın konuşsun.. ben şunu anladım ki iş erkeklerde bitiyor.. sevgiliniz nişanlınız eşiniz tavrını koyduğu zaman ne oğullarına hayır diyebiliyorlar ne de siz kötü oluyorsunuz.. benim sevgilimin annesi de bazı şeylere benim iyiliğimi düşünerek karısır mesela içki içmemi istemez ama sevgilim ben içtiğim zaman karsımda benle beraber içsin ben istiyorum dediği zaman iş biter.. arkadaslara katılıyorum cnm sen yüz göz olma kötü de olma saygınıda bozma nişanlın konussun güzellikle... bu mutlu günlerin keyfini çıkar hayatımm bu günler bi daha gelmicek darısı başımıza inşallahhhhhhh sana evliliğinde sonsuz mutluluklar bitanemmm

Canım valla durum zor herşeyine karışacak birine benziyor kayınvaliden yani altlı üstlü oturucaksınız ama sürekli birarada olacağınızı şimdiden söylemiş size, altlı üstlü oturuyorsunuz diye sürekli dipdibe olmak zorunda değilsinki, seninde kendine ait bir evin var o ne saçmalık öyle evin düzenine o karar veriyor rengine o karar veriyor o mu oturacakmış. Daha şimdiden bu kadar rahat davranıyorsa evlenince sana çok çektirir bu kadın canım, nişanlın annesine ağırlığını koysun sizinde kendinize ait bi özeliniz olsun herşeyinize karıştırmayın sonra çok başınız ağrır. Eğer bir daha buna benzer bişey olursa sende kırıcı olmadan lafını söyle hep susarsanda tepene binerler. Kayınvalidenin düşünceleri çok yanlış yok misafir gelince evinize çıkarsınız. Senin evine ne zaman gideceğine o karar veremez. Saygını sevgini göster ama senin evine bu kadar müdahale etmesine izin verme.

Back
X