Kaza yaptım, hiç iyi değilim..

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Aracımla yokuş aşağı dar bir yoldan iniyordum.
Her şey bir kaç saniye içerisinde oldu, soldaki aracın sıkıştırmasıyla sağa yanaştım, ayağım frendeydi, hızımı düşürdüm, ön tarafta biri kaldırıma yakın, diğerinin de aracımla biraz sonra geçeceğim şerit kısmına yakın olduğu iki kadın vardı. Kenara çekilmesi için korna çaldım, ayağım frendeydi ama tam o anda çarptım. Her şey peşi sıra oldu, domino taşı gibi. soldaki araç sıkıştırdı, sağa yanaştım, korna bastım hızımı düşürdüm ve sonra çarptım. hala inanabilmiş değilim, yani bir anda, bu kadar elim kolumun bağlandığı bir an hatırlamıyorum. ağlamaktan, kendimi suçlamaktan bir hal oldum. Bir kaç saat uyuyup bir kaç lokma bir şey yiyebildim dünden beri, üzüntümü midemde bile hissedebiliyorum.

Dün oldu bu olay. Sürekli şöyle yapmalıydım diyorum. Keşke daha geç çıksaydım, yandaki araçla tam da o anda nası denk gelebildik, ani bir fren yapsam yokuşta sıkıntı olur muydu diyorum. Sonra zaten sıkıntılı ve dar olan yolda neden kaldırımda yürümediler diyorum, art arda bastığım kornayı duymadıkları için mi çekilemediler diyorum, sürekli ama sürekli zihnim meşgul..

İşyerime giden yol üzerinde oldu bu olay ve gören herkes toplandı. O ortam, yaşananlar da beni çok gerdi. Son olarak sağolsun kurum müdüresi olaya dahil oldu ve en son beni azarladığını hatırlıyorum. Evet tam olarak ben müdürüyüm diye olaya dahil oldu ve bana nasıl olduğumu bile sormadı. O şokla gözlerimden ateş çıkarırcasına baktığımı hatırlıyorum ve genel olarak neler söylediğimi de kesik kesik şekilde. Çarptığım kadına hastaneye götürebileceğimi, yapabileceğim ne varsa yapabileceğimi sordum, özrümü diledim, türk değildi ve beni anlayabildiğinden emin olamadığım sırada o da bana sen de kusura bakma dedi. Tutanak vs. herhangi bir şey olmadı, beni eve götürdüler derken şu kısacık dakikalarda yaşadığım duygu yoğunluğunu anlatamam. Çevremdeki çoğu insanın da sadece izleyici olduğunu görmek bu durumdan bağımsız olarak üzdü beni.
Arabayı, anahtarını bile görmek istemiyorum...

Çok çok geçmiş olsun en çok korktuğum şey bir yayaya çarpmak, bunun da acısını yaşamış biri olarak. Araba kullananlar çok daha iyi anlar gerçekten yayalar çok ilginç, asla yol trafik adapları yok çoğunun.

Bununla gelmiş geçmiş olsun daha beteri de olabilirdi. Boş ver insanların tavırlarını, sende bundan sonra gerektiği kadar yakın davranırsın. Ama lütfen daha dikkat et şakası yok bu işin. Tekrar geçmiş olsun

Geçmiş olsun, adı üzerinde kaza. Sizin kusurunuz da yokmuş. Hani alkollü olsanız, uykusuz olsanız hatanız olurdu. Verilmiş sadakanız varmış ki kadına bir şey olmamış.

Müdürünüzün hükmü mesai saatlerinde geçer. Haddini bilmez, terbiyesizin tekiymiş.

Geçmiş olsun tekrar.

Çok geçmiş olsun.
Sanırım çarptığınız insanlara bir şey olmamış en önemlisi bu bence .
Olabilir herkesin başına gelebilir kendinizi üzmeyin.
Ama keşke kadını hastaneye goturseydiniz ne olur ne olmaz.
Müdürünüz de saçma sapan bi insanmış gerçekten.

çok geçmiş olsun, adınıza çok üzüldüm. araba sürmek zaten benim için çok zor bir meziyet hiç yapamıcam sanırım. bunu okuyunca kendi korkularımı hatırladım tekrar. umarım çabuk atlatırsınız. çok çok geçmiş olsun. ne şanslıymışsınız ki kimseye bişe olmamış. kaza sonucta bu yapacak bişey yok.. müdürünüzde gerçekten saçmalamış

Çok geçmiş olsun.
Bana da pikap dokundurmuştu lisedeyken, yerler buz olunca kontrolünü kaybetmişti şoför.
O günden beri ben de karşıdan karşıya geçmeye çekiniyorum. İnsanlara bir şey olmadığı için çok şanslısınız. Müdür yangına körükle gitmiş. Sizi teselli etmesi, sakinleştirmesi gerekiyordu.

Allah beterinden saklasin ölümlü bi kaza da olabilirdi sonucta oyle bisey yok anladigim. Diger kadinin iletisim bilgilerini alip ulasmaniz ve saglik durumunu takip etmeniz gerekirdi diye dusunuyorum %100 hakli dahi olsaniz bu bir insanlik gorevidir.

Geçmiş olsun.
Kaza yapmak insanı allak bullak bir duruma sokuyor.
Hatalı siz değilsiniz sanırım, kimseye de bir şey olmamış, birkaç güne normale dönersiniz.

Aman sakın araba kullanmayayım demeyin, araba kullanmak mecburiyet gibi bir şey.
Başta tedirgin olabilirsiniz ama kısa sürede geçer.

Her şey bir kaç saniye içerisinde oldu, soldaki aracın sıkıştırmasıyla sağa yanaştım, ayağım frendeydi, hızımı düşürdüm, ön tarafta biri kaldırıma yakın, diğerinin de aracımla biraz sonra geçeceğim şerit kısmına yakın olduğu iki kadın vardı. Kenara çekilmesi için korna çaldım, ayağım frendeydi ama tam o anda çarptım. Her şey peşi sıra oldu, domino taşı gibi. soldaki araç sıkıştırdı, sağa yanaştım, korna bastım hızımı düşürdüm ve sonra çarptım. hala inanabilmiş değilim, yani bir anda, bu kadar elim kolumun bağlandığı bir an hatırlamıyorum. ağlamaktan, kendimi suçlamaktan bir hal oldum. Bir kaç saat uyuyup bir kaç lokma bir şey yiyebildim dünden beri, üzüntümü midemde bile hissedebiliyorum.

Dün oldu bu olay. Sürekli şöyle yapmalıydım diyorum. Keşke daha geç çıksaydım, yandaki araçla tam da o anda nası denk gelebildik, ani bir fren yapsam yokuşta sıkıntı olur muydu diyorum. Sonra zaten sıkıntılı ve dar olan yolda neden kaldırımda yürümediler diyorum, art arda bastığım kornayı duymadıkları için mi çekilemediler diyorum, sürekli ama sürekli zihnim meşgul..

İşyerime giden yol üzerinde oldu bu olay ve gören herkes toplandı. O ortam, yaşananlar da beni çok gerdi. Son olarak sağolsun kurum müdüresi olaya dahil oldu ve en son beni azarladığını hatırlıyorum. Evet tam olarak ben müdürüyüm diye olaya dahil oldu ve bana nasıl olduğumu bile sormadı. O şokla gözlerimden ateş çıkarırcasına baktığımı hatırlıyorum ve genel olarak neler söylediğimi de kesik kesik şekilde. Çarptığım kadına hastaneye götürebileceğimi, yapabileceğim ne varsa yapabileceğimi sordum, özrümü diledim, türk değildi ve beni anlayabildiğinden emin olamadığım sırada o da bana sen de kusura bakma dedi. Tutanak vs. herhangi bir şey olmadı, beni eve götürdüler derken şu kısacık dakikalarda yaşadığım duygu yoğunluğunu anlatamam. Çevremdeki çoğu insanın da sadece izleyici olduğunu görmek bu durumdan bağımsız olarak üzdü beni.
Çok çok geçmiş olsun..Insanız her şey bizim için.

Kendinizi toparlayın.. Umarım karşı taraf da iyidir..Muhtemelen yavaş ilerliyordunuz bir sıkıntısı olmaz inşallah.

Kazanin sıkıştirilmanizla alakasini gormedim ben. Bu sıkıştırmak ne oluyor onu da anlamadim ustunuzden gececek degil sonuçta gidemiyorsaniz gitmezsiniz biyere. Yokuşta da frene basilabilir, yokuşta karsimiza cikan herseyi önümüze katarak ilerlemiyoruz.
Geçmiş olsun. Evet kaldirimlarda yurumeleri lazim ama sallayan yok, korna bastim cekilirler demeyin bazi insanlar hayvandan beter, hayvan bile yola cikarken bakiyor, kornadan kaciyor, bazilari onu bile yapamiyor, umursamiyor.

Canım çokkkk geçmişşş olsun, çok şükür ki ne senin ne başkasının canı yanmamış. Hislerin çok normal ama yinede kendine yüklenme.

Ben doktorum gibi fırlayan kişi için ne desem bilemedim.

Olacak ve öleceğe çare yok diye bi söz vardır. Olacağı varmış. Çok şükür kimseye birşey olmamış. Hepimizin başına gelebilecek bir şey. Düşündükçe aşağı çeker bu duygu sizi. Tekrar tekrar konuşmamaya , yalnız kalmamaya ve düşünmemeye çalışın. Geçmiş olsun 🙏🏻

Üzüntünüzü yazinizdan hissetmemek mümkün değil.

Ama bunlar olabilecek şeyler. Kaza bu. Insanin eli kolu baglanmasa kazalar olmaz zaten değil mi.

Kimseye de ciddi bir zarar gelmemiş hem. O acıdan bakmaya çalışın.

Sakin olmaya çalışın. Allah beterinden korusun. Büyük geçmiş olsun.

Geçmiş olsun, adı üzerinde kaza. Sizin kusurunuz da yokmuş. Hani alkollü olsanız, uykusuz olsanız hatanız olurdu. Verilmiş sadakanız varmış ki kadına bir şey olmamış.

Müdürünüzün hükmü mesai saatlerinde geçer. Haddini bilmez, terbiyesizin tekiymiş.

Geçmiş olsun tekrar.
Yani kusurum ani fren yapmamam sanırım ama inanın o an bambaşka bir şeydi her şey, ayağımın altından kaydı gitti sanki araba. Ve evet müdüre, yakınımda olmasına rağmen bir geçmiş olsun bile demedi.
ne şanslıymışsınız ki kimseye bişe olmamış.
valla şans mı şanssızlık mı inanın bilmiyorum, ama tabi ki daha kötü de olabilirdi Allah korusun.

Allah beterinden saklasin ölümlü bi kaza da olabilirdi sonucta oyle bisey yok anladigim. Diger kadinin iletisim bilgilerini alip ulasmaniz ve saglik durumunu takip etmeniz gerekirdi diye dusunuyorum %100 hakli dahi olsaniz bu bir insanlik gorevidir.
ben çok üzülüp korktuğum için kadına yanaştım koluna dokundum, özür diledim ama sonra bir anda sinirlerim boşaldı, hayali bir narkoz etkisi gibi, ablacım neden çekilmiyosun kaldırımda yürümüyosun diye biraz çıkıştım sanırım ama o şokla gerçekten ne dediğimi ne yaptığımı idrak edemiyordum. tek başıma, yol gösteren sakinleş diyen bir kaç kişi eşliğinde, yoksa suanki bilinçte olsam tabiki elimden ne geliyorsa yapardım

Yani kusurum ani fren yapmamam sanırım ama inanın o an bambaşka bir şeydi her şey, ayağımın altından kaydı gitti sanki araba.

Fren yapsaydınız belki de olmazdı ama olmayacağının da garantisi yok. Adı üstünde işte, kaza. Çok çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun. Birine çarpmaktan çok korkarım. Ama yani bizim insanlarımızda arabadan kaçmıyolar araba yolunda arabanın üstüne üstüne gelenler var. Kaldırım varsa kaldırımdan yürü yok ama illa yoldan gidecekler.
Olur böyle şeyler adı üstünde kaza gidip bilerek çarpmadınız. Allah beterinden korusun.

Çok geçmiş olsun. Birine çarpmaktan çok korkarım. Ama yani bizim insanlarımızda arabadan kaçmıyolar araba yolunda arabanın üstüne üstüne gelenler var. Kaldırım varsa kaldırımdan yürü yok ama illa yoldan gidecekler.
Olur böyle şeyler adı üstünde kaza gidip bilerek çarpmadınız. Allah beterinden korusun.
kesinlikle, insanın üzerine üzerine geliyorlar. ama hatalı da olsalar asıl suçlu maalesef sen oluyorsun, hele bir de kadın sürücüysen.
bugün arkadaşım getirdi beni ve o kaldırıma tekrar baktım. kaldırım var, yanında bir şerit var, benim çarptığım kişi o şeridi de geçmişti ah kaldırımda olsaydın keşke keşke , neyse öyle işte biraz daha iyiyim şükür

Çok geçmiş olsun. Kazadır bu. Olur. Önemli olan can kaybı olmaması.Tek suçunuzun kök fren yapmamanız gibi olduğunu düşünüyorum. Yayaya çarpmaktansa arkadaki aracın bana çarpmasın tercih ederim.

Kazadan sonra hemen sürücü koltuğuna oturmazzanız, kolay kolay bir daha oturamazsınız.

Kafanızda da aynı anı yaşayıp durmayın.

Back
X