KÇÖ Almak, SGK primi yatmamak, muaf olmadığım halde yasakta işe gelmek.

kackaloribu

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
6.965
30.812
548
31
Kızlar selam kısa çalışma ödeneği alıyorum. 30 gün sigortasız ve evde oturuyor görünüyorum. ona rağmen işe geliyorum. ihtiyacım olup mecburen çalışınca insanlar tepe tepe kullanıyor beni sağolsun.

20 gün kapanma da evde duracaktık, faaliyet kolu olarak izin belgesi alınan kategoriden değiliz.

Ama bombaya bakın, saçma sapan yollarla izin belgesi çıkarttırıyormuş bize patron. ismimizin yazdığı sanki o kuruma çalışıyor gibi dışarı çıkmamızı sağlayıp işe getirecek.
yasal değil yaptığı. yolda çeviren polis tamam geç diyecek belgeyi görünce yani ve bende işe geleceğim..

170 i aradım şikayet için, bilgim gizli kalsın diyorum. gizli kalırmış ama yine de işvereniniz öğrenebilir sizin şikayet ettiğinizi diyor. Bu nasıl iş dedim. devlet benim değil işverenin yanında ya. işkuru aradım prada da umursayan yok.

Ben bu adamın ceza almasını istiyorum. Benim buraya mecbur kalmamı kullanıyor resmen. İsmimi öğrense başıma dert olur. Ne yapabilirim inanın şaşırdım artık.

Çıkıp ceza yersem ödemeyi kabul etmiyor. E çocuğum da var yasakta toplu taşıma ile çocuğumla işe gelip gitmem gerekecek, açıkça patrona söylüyorum birşey olmaz diyor anca.

Eşim de gündüz çalışacak bu süreçte evde olsa o baksın ben işe geleyim diyeceğim. Kv ye bırakamam ters evlerimiz izin belgesiz ona nasıl çocuk bırakacağım.. İş ile ikamet arası izin veriyorlar çünkü izin belgesinde.

Toplu tasima normal duzeninde olmayacakki her hat calisirmi sadece otobuslermi olur minibusler olmuyor yani hersey isverenin istedigi gibi olmuyor ucupta mi gideceksiniz

Toplu tasima normal duzeninde olmayacakki her hat calisirmi sadece otobuslermi olur minibusler olmuyor yani hersey isverenin istedigi gibi olmuyor ucupta mi gideceksiniz
Anlatamıyorum canım patrona. Zabıtayı aradım bizi aşar diyor. Polis merkezini aradım kaymakamlığı ara diyor. Kaymakamlık sgk yi ara diyor. En yakın sgk yi aradım içişleri bakıyor diyor. Orası telefonu açmıyor.

Anlatamıyorum canım patrona. Zabıtayı aradım bizi aşar diyor. Polis merkezini aradım kaymakamlığı ara diyor. Kaymakamlık sgk yi ara diyor. En yakın sgk yi aradım içişleri bakıyor diyor. Orası telefonu açmıyor.
Hiç şaşırmadım şunu okuyunca. Ortaya bir şey atıyorlar ama aslında hiçkimse yetkili ve bilgili değil. Başkası arasa olmuyor mu şikayet için?

Hiç şaşırmadım şunu okuyunca. Ortaya bir şey atıyorlar ama aslında hiçkimse yetkili ve bilgili değil. Başkası arasa olmuyor mu şikayet için?
Kimsenin ismini bulastirmak istemiyorum çünkü bizim bağlı oldugumuz bi şirket var, grup şirketiyiz yani. Ama baş patron olan adam bildiğiniz mafya. Silahli degisik tipler. O yüzden ismimi vermektense çekiniyorum birini bulastirmakta.

ihtiyacınız varsa kco alıp üstüne maaşta almak işinize gelir aslında bir yandan elinize asgari ücrette göre e düşük 1580 ara geçecek ,

İK yok mu çalıştığınız firmada ? Bu durumun yasal olmadığını şikayet edeceğinizi belirtin. Bu durum eğer ortaya çıkarsa illegal olan bu durumu gerekli mercilere şikayet etmediğiniz için devlet hem işvereninden tazminat alıyor hem de size verdiği ödenegi sizden de faiziyle geri talep ediyor bilginiz olsun.

İK yok mu çalıştığınız firmada ? Bu durumun yasal olmadığını şikayet edeceğinizi belirtin. Bu durum eğer ortaya çıkarsa illegal olan bu durumu gerekli mercilere şikayet etmediğiniz için devlet hem işvereninden tazminat alıyor hem de size verdiği ödenegi sizden de faiziyle geri talep ediyor bilginiz olsun.
Maalesef yok. Bi de patrona yarın bunu belirteyim bakalım cevabı ne olacak

Bu durumda sigortanızda yatmıyor herşey patronunun kârına. Bu durumu nasıl kabul ettiniz ki sizden başka aynı duruma maruz kalanlar yok mu ? Birlikte hareket edin. Cimere gizli kullanıcıdan şikayet kaydı bırakın ya da olmadı bir yakınınız kayıt bıraksın. Yedirmeyin emeğinizi bu sömürücülere.

Maalesef yok. Bi de patrona yarın bunu belirteyim bakalım cevabı ne olacak
Aynen belirtin en azından birilerinin bunu ifşa edebileceğini düşünür. Sonucda hem firmaya kilit vuruluyor hem de tazminat ödüyor. Yazıklar olsun yüzlerce insan işkur kapısında üç kuruş ödenek için günlerce bekliyor. Bu firsatcilardan sıra gelir mi onlara.

Bu durumda sigortanızda yatmıyor herşey patronunun kârına. Bu durumu nasıl kabul ettiniz ki sizden başka aynı duruma maruz kalanlar yok mu ? Birlikte hareket edin. Cimere gizli kullanıcıdan şikayet kaydı bırakın ya da olmadı bir yakınınız kayıt bıraksın. Yedirmeyin emeğinizi bu sömürücülere.

Cimere böylece yazın

Aynen belirtin en azından birilerinin bunu ifşa edebileceğini düşünür. Sonucda hem firmaya kilit vuruluyor hem de tazminat ödüyor. Yazıklar olsun yüzlerce insan işkur kapısında üç kuruş ödenek için günlerce bekliyor. Bu firsatcilardan sıra gelir mi onlara.
Yarın tekrar konuşacağım kızlar. Sonra şikayetimi olusturacagim

Back
X