esraxe..........sagol paylasım ıçın denıcemnmm ınşşşşşşşş bende yapıyorum dort baydır kızlarıma kecı sutunden ıkı gunde bır cok guzel oluyoo kagıt pecete olayını denıcem ben tuttuktan sonra alıyosun dıye tahmın ettım almıyomusun pekı o kaymmak uyenırmı genelde ben hazır yogurtlarıuın kaymaklarını yemem demekkı ondan yeme denmıştı bırı bana ama yınedde denıcem merak ettım........kızlarım ıkı yasın a gelene dejk mayalıcam ınşş kecı sutu bıraz pahalı ama cok saglıklı dr cok tavsıye edıyoo
Kay marka keçi sütünden aldım. Bebeğime yoğurt yapacam. Ama mayalamak için evde keçi yoğurdum yok. Neyle mayalayacağım? Bilgisi olan yardım edebilir mi lütfen?
merhaba.bende oğluma ek gıdalara başladım ve keçi sütünün anne sütüne yakın olduğundan ve inek sütüne göre daha iyi olduğundan (1 yaşa kadar) onunla yoğurt yapmaya karar verdim.ve bu konuyla ilgili bir sürü kişiye sordum ve netten bir çok yazılar tavsiyeler okudum.ama en çok ilgimi çeken Migrosun sattığı kay markalı keçi sütü .ORJİNAL KEÇİ SÜTÜ DEĞİLMİŞo yüzden kimse tavsiye etmiyor. BOL ANA diye bir marka buldum ve BALTALI KEÇİ SÜTÜ diye 2 güvenilir marka buldum.sizde bir incelerseniz memnun kalacağınızı düşünüyorum.ben bu iki markadan biri ile 1 hafta evde kendim mayalayarak orjinaline yakın keçi sütünden yoğurt yapmaya karar verdim.1 hafta sonra oğluma bu yoğurttan vermeyi düşünüyorum.umarım bu bilgiler işinize yarar.
arkadaşlar size koyu kıvamlı bol kaymaklı yoğurt tarifi veriyim,5 kilo sütü(açık ,kapalı,keçi sütü farketmiyo hepsiyle oluyor)10 dk kaynat,parmağını ısırıcak ama yakmicak kıvama gelince 3 yemek kaşığı yoğurt ekle sakın çorba gibi karıştırma dibinden hafif erit,üst üste 3 tane havlu kağıtı yoğurdun üstüne ser,bırak ıslansın,ıslandıktan sonra kaymak gibi görünücek gözünüze,kapağını kapa sıkıca sar,6 saat sonra kapağını hiç açmadan dolaba koy en az 1 gün dolapta bekledikten sonra yiyibilirsiniz,havlu kağıt hem sütün fazla suyunu çekiyor hemde sütün yağıyla birleşip kaymağa dönüşüyor,zaten kaymaklı yoğurtlarıda öyle yapıyorlar,ben her hafta mayalarım,köy yoğurdu böyle oluyor işte :)))
kağıt havlu yenir mi hiç yarardan çok zararı olur içinde bir sürü kimyasal madde var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?