kedi anneleri lütfen bi bakın

KV_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
2.591
4.976
133
32
1 ay içinde bu 4 oldu.

ablamla beraber yaşıyoruz. birde kedimiz var. kumunu sürekli temizliyoruz, buna rağmen bu sabah yine farkettim ki koltuğa işemiş.

bu 4 oldu son 1 ay içerisinde. sebebi ne olabilir?
dışarda kedi sevdiğimizde mesela eve geldiğimizde elimizi fln yıkıyoruz kızımız kokunu almasın diye.

ben genelde geç çıkıyorum işte ve her seferinde ablam tamizledi koltuk örtüsünü yıkadı. kıyamyorumda ona. sinirleri bozuldu artık.

bu arada kızımız kısırlaştırıldı.

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1 ay içinde bu 4 oldu.

ablamla beraber yaşıyoruz. birde kedimiz var. kumunu sürekli temizliyoruz, buna rağmen bu sabah yine farkettim ki koltuğa işemiş.

dışarda kedi sevdiğimizde mesela eve geldiğimizde elimizi fln yıkıyoruz kızımız kokunu almasın diye.

ben genelde geç çıkıyorum işte ve her seferinde ablam tamizledi koltuk örtüsünü yıkadı. kıyamyorumda ona. sinirleri bozuldu artık.

size kızıyor olabilir mi? tepki için yapıyordur belki
hiç böyle bir şey görmedim :/

• Beğen
Reactions: KV_
çişini yaptığı yeri sirkeli suyla silmelisin. bişeyi protesto ediyor gibi canını sıkan bişey oldu mu yakında?

• Beğen
teşekkür ederim yorumlar için.

kumu kaç zamandır aynı. değiştirmedik markasını.

bize neden kızıyo olabilir ki? eve kedi getirmedik ya da dediğim gibi dışarda kedi sevsek bile elimizi yıkıyoruz. kıyafetlerimizi zaten değişiyoruz eve geldiğimizde.
aklıma hiç bişey gelmiyo

3 tane kedim var, ne yazık ki sadece 1 tanesinde bu huy var.
Koltuk, halı vs. değil ama kumun yanına, banyonun köşesine vs. arada yapar.
Bir kere evde yalnızken kumunun olduğu banyonun kapısı kapanmış, kendine mecburen alternatif bir yer seçmiş, o zamandan beri böyle. Kumu da hep temiz...
Sirkeli suyu ben de duydum, kullanabilirsiniz, o kokuyu sevmiyorlar.
Bir de o odanın kapısını kapatın, unutsun bir süre, alışınca sürekli gidiyorlar.

kedi bakımından anlamam

anlayanlar kızmıştır vs demişler

hep aynı yere yapıyorsa bu tarz bir şey olabilir ama ben asıl "er seferinde ablam tamizledi koltuk örtüsünü yıkadı. kıyamyorumda ona. sinirleri bozuldu artık. " cümlenize takıldım

yani bir ayda 4 kere sadece bu kadar büyütülecek bir şey mi

mesela oğlum sürekli kusardı, siler yıkar hayatımıza devam ederdik

çişe alışırken de sağa sola nerede ise her çocuk yapar

kedi çişi yani bu ne kadar kötü olabilir ki

yıkanıyormuş da

bu kadar takmayın, siz de ablanız da üzülmeyin

3 tane kedim var, ne yazık ki sadece 1 tanesinde bu huy var.
Koltuk, halı vs. değil ama kumun yanına, banyonun köşesine vs. arada yapar.
Bir kere evde yalnızken kumunun olduğu banyonun kapısı kapanmış, kendine mecburen alternatif bir yer seçmiş, o zamandan beri böyle. Kumu da hep temiz...
Sirkeli suyu ben de duydum, kullanabilirsiniz, o kokuyu sevmiyorlar.
Bir de o odanın kapısını kapatın, unutsun bir süre, alışınca sürekli gidiyorlar.

teşekkür ederim. şimdi anladım sirkeli su olayını. bunu kesinlikle yapıcam.

salonda artık yasak ona :/

kedi bakımından anlamam

anlayanlar kızmıştır vs demişler

hep aynı yere yapıyorsa bu tarz bir şey olabilir ama ben asıl "er seferinde ablam tamizledi koltuk örtüsünü yıkadı. kıyamyorumda ona. sinirleri bozuldu artık. " cümlenize takıldım

yani bir ayda 4 kere sadece bu kadar büyütülecek bir şey mi

mesela oğlum sürekli kusardı, siler yıkar hayatımıza devam ederdik

çişe alışırken de sağa sola nerede ise her çocuk yapar

kedi çişi yani bu ne kadar kötü olabilir ki

yıkanıyormuş da

bu kadar takmayın, siz de ablanız da üzülmeyin

yorum için teşekkürler ama kediyle çocuk bir değil maalesef. bir çocuk (mesela yeğenim) üzerime de kussa ben buna bişey demem. ama kedimin tuvalet eğitimi var. son 1 ay içinde huy mu edindi bilmem böyle yapıyor. ve bu gerçekten dert.sebebini bilmiyoruz: çözümü ne onu da bilemiyoruz

yorum için teşekkürler ama kediyle çocuk bir değil maalesef. bir çocuk (mesela yeğenim) üzerime de kussa ben buna bişey demem. ama kedimin tuvalet eğitimi var. son 1 ay içinde huy mu edindi bilmem böyle yapıyor. ve bu gerçekten dert.sebebini bilmiyoruz: çözümü ne onu da bilemiyoruz

anlatamamış olabilirim

tabii ki bu bir dert

çözümün arayın

ama yani bu kadar da sinirleri bozacak durum değil

tuvalet eğitimi olan isnalar da hastalanıp böyle şeyler yapabiliyor

yani aman olmuş deyip azıcık rahat olun demek istedim

işte yıkıyor üzülüyorumi sinirleri yıprandı falan bana ileri boyutta bir duygu gibi geldi

bir çözümü tabii ki olmalı ve bunu aramalısınız ama olan için de bu kadar üzülmeyin demek istedim

• Beğen
teşekkür ederim. şimdi anladım sirkeli su olayını. bunu kesinlikle yapıcam.

salonda artık yasak ona :/
Biz evde yokken salon ve yatak odasını kapatıyoruz. Onun dışında sürekli beraberiz ama evde yokken kontrol edilmiyor. Siz de onu yapın alışsın, kumu temiz tutun, eğer başka yere yaptığını görürseniz kızın, umarım işe yarar.

• Beğen
Kumu nerede? Banyodaysa belki farkında olmadan banyonun kapısının kapalı oldugu bir gün koltuga yapmak zorunda kalmıştır sonra da alışkanlık olmuştur.. Ben de bir gün eve sokaktan kedi getirmiştim. Bir gece bende kaldı. Kum ayarlamayı unutmusum. Koltuga yapmıstı. Koltugun kılıfıyla da ustunu kapatmıstı..

bir şeye tepki veriyor ama neye? İstediğiniz kadar silin aynı yerden kokuyu alıp yapacaktır yine. Bir süre o koltuğu iptal etseniz? En azından vazgeçene kadar.

• Beğen
1 ay içinde bu 4 oldu.

bir şeyleri protesto ediyor bence. evde değişiklik falan oldumu. yani eşya ev içi tadilat vs. bunlar onları çok etkiliyor. yada işten geç çıkıyorum demişşisn onunla yeteri kadar ilgilenemiyorsan ondan da yapabilir sana çok bağlı olmasından dolayı. daha çok sev daha çok ilgilen birde o koltuga kolanya dok oraya cıkmaz bır daha :) tecrübe ile sabittir. 3 tane kedim var :)

Kediniz kaç yaşında yaşlılıktan belki olabilir. Bide daha bebişse oynarken kaçırıyor olabilir. Siz bu aralar hergün ön patilerini ciş yaptığı kuma sürün hatırlasın

• Beğen
1 ay içinde bu 4 oldu.

veterınere danışın

• Beğen
anlatamamış olabilirim

tabii ki bu bir dert

çözümün arayın

ama yani bu kadar da sinirleri bozacak durum değil

tuvalet eğitimi olan isnalar da hastalanıp böyle şeyler yapabiliyor

yani aman olmuş deyip azıcık rahat olun demek istedim

işte yıkıyor üzülüyorumi sinirleri yıprandı falan bana ileri boyutta bir duygu gibi geldi

bir çözümü tabii ki olmalı ve bunu aramalısınız ama olan için de bu kadar üzülmeyin demek istedim

teşekkür ederim. sinirleri yıprandı değil sinirleri bozuldu dedim. hani şey gibi 'offf yine mi'.

ay herkese çok teşekkür ederim önerileriniz için.

kedim 2,5 yaşında. ben geç çıkıyorum ama ablam erken çıkıyo. günlük bi 6 saat fln yalnız evde.
kumu banyo kapısının orda ama banyoda değil. bir tek koltuğa yapıyo başka hiçbiyere yapmadı.
işten geldiğimizde sürekli ilgileniyoruz. çok seviyoruz sonuçta onu :).

yapacağım şey fısfısla koltuğa kolonya veya sirkeli su dökmek olucak. ama yinede salonun kapısını kapalı tutsam fayda eder galiba.

ablamada ileticem bu önerileri. inşallah işe yarar.

çok teşekkür ederim herkese :)

sadece başka bir kediyi sevmeniz değil bir kere ona bağırmanız bile bazılarını küstürüyor. benim bir kedim o kadar alıngandır ki onun yanında yüksek sesle bile konuşsak küser bana sevdirmez kendini saklanır o unutup barışana kadar yaklaşamayız yanına. kediler zor canlılardır biraz kadınlara benzerler ama kesinlikle doğuştan tuvalet eğitimi olan canlılardır ve çok titizdirler. mutlaka bir sorun var yani bu davranışında. sirkeli suyla silmenin yanı sıra yemeğinin olduğu yere tuvaletini yapmaz kediler. yapmasını istemediğiniz yere yemeğini yaklaştırın işe yarayabilir.

Kediniz 2.5 yaşında ve kısır olmayan bir erkekse çiftlesmek için koku bırakıyor da olabilir. İşaretlemek için yapıyor olabilir yani. Erkek kediler kızgınlığa girdiğinde koku atar sağa sola malum.
Eğer kısırsa kumunu düzenli ve sık temizlemiyor olabilir misiniz? Ben kedim içeride çiş topağı yada kaka olduğunda kesinlikle girmezdi ve bağırırdı kumun yanında, biz yoksak da gider kumun dışına ortaya yere yapardı bizi uyarmak için. Bazı kediler daha titiz oluyor ve içeride çiş yada kaka varsa yapamıyor çişini.
Sık değiştiriyorsanız da bir şeye sinirlenmiş onu protesto ediyordur. Benim kedim ben tatilden döndüğümde uzun süre göremediği için yapardı bunu, bir de sevmediği bir teyzem vardı o geldiğinde yataklara işerdi o gidene kadar. Son zamanlarda bu tip bir değişim olduysa, misafir falan geldiyse yada aileden biri uzun süredir yoksa ona da sinirleniş olabilir

Back
X