Kediniz 2.5 yaşında ve kısır olmayan bir erkekse çiftlesmek için koku bırakıyor da olabilir. İşaretlemek için yapıyor olabilir yani. Erkek kediler kızgınlığa girdiğinde koku atar sağa sola malum.
Eğer kısırsa kumunu düzenli ve sık temizlemiyor olabilir misiniz? Ben kedim içeride çiş topağı yada kaka olduğunda kesinlikle girmezdi ve bağırırdı kumun yanında, biz yoksak da gider kumun dışına ortaya yere yapardı bizi uyarmak için. Bazı kediler daha titiz oluyor ve içeride çiş yada kaka varsa yapamıyor çişini.
Sık değiştiriyorsanız da bir şeye sinirlenmiş onu protesto ediyordur. Benim kedim ben tatilden döndüğümde uzun süre göremediği için yapardı bunu, bir de sevmediği bir teyzem vardı o geldiğinde yataklara işerdi o gidene kadar. Son zamanlarda bu tip bir değişim olduysa, misafir falan geldiyse yada aileden biri uzun süredir yoksa ona da sinirleniş olabilir
Benim de yaklaşık 3 yıldır kedim var, eve geldiğinde 2,5 aylıktı ama hic öyle birsey yapmadı. Tepki mi gösteriyor acaba birseye1 ay içinde bu 4 oldu.
ablamla beraber yaşıyoruz. birde kedimiz var. kumunu sürekli temizliyoruz, buna rağmen bu sabah yine farkettim ki koltuğa işemiş.
bu 4 oldu son 1 ay içerisinde. sebebi ne olabilir?
dışarda kedi sevdiğimizde mesela eve geldiğimizde elimizi fln yıkıyoruz kızımız kokunu almasın diye.
ben genelde geç çıkıyorum işte ve her seferinde ablam tamizledi koltuk örtüsünü yıkadı. kıyamyorumda ona. sinirleri bozuldu artık.
bu arada kızımız kısırlaştırıldı.
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
benim mesela. kedicik evlat edinen kişiyi tanımlıyor. neden?kedi annesi ne yaa
Veteriner Hekime götürüp böbrek fonksiyon değerlerini kontrol ettirin. Böbreklerde veya idrar yollarında sorun olabilir.
Rica ederim, biyolojik sebepleri eledikten sonra psikolojik sebepler çözülür zaten.teşekkürler
Rica ederim, biyolojik sebepleri eledikten sonra psikolojik sebepler çözülür zaten.
Kısır olmasına rağmen kum dışında başka yerlere dışkı bırakıyorsa bu psikolojik bir problemdir. Belki evde, belki tavırlarınızda, belki mamasında hoşlanmadığı birşey vardır. Bir de evde başka kedi varsa kendi alanını belirlemek için bunu yapar ama sanırım evin tek kedisi. Onunla daha ilgilenip, daha mutlu etmeye çalışın. Mamasını değiştirin belki onu protesto ediyordur. Yada kumunu yeteri sıklıkta temizlemiyorsanız o yüzden de kum dışında bir yere yapıyor olabilir çünkü kum konusunda çok titizdirler. Olmadı bir veterinere falan danışın. Ama eve idrarını yapıyor diye kedisini terkedenlerden biri olmayın lütfen...1 ay içinde bu 4 oldu.
ablamla beraber yaşıyoruz. birde kedimiz var. kumunu sürekli temizliyoruz, buna rağmen bu sabah yine farkettim ki koltuğa işemiş.
bu 4 oldu son 1 ay içerisinde. sebebi ne olabilir?
dışarda kedi sevdiğimizde mesela eve geldiğimizde elimizi fln yıkıyoruz kızımız kokunu almasın diye.
ben genelde geç çıkıyorum işte ve her seferinde ablam tamizledi koltuk örtüsünü yıkadı. kıyamyorumda ona. sinirleri bozuldu artık.
bu arada kızımız kısırlaştırıldı.
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?