- 30 Ocak 2015
- 1.276
- 821
- 123
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
ben aşıdan dolayı 1 yaş kedi düşünüyorum. yavru kedi olursa hem fiyat açısından hem de her hafta veterinere gitmesi gerekiyor, çok fazla vakit ayırmak gerekiyor. yavru kedi olursa nerdeyse her hafta bir aşısı oluyor değil mi? ama 1 yaş kedi alsam daha önce tüm aşılarının olup olmadığını net olarak bilemeyeceğim. daha önce aşı olmaması sorun olur mu? 1 yaşında da yılda üç kez aşılanacak diye biliyorum.100 200 lirayi asar.
Her sey yolundayken mama kum hallolur hadi asilar da hallolur ama malesef bir hastaliklari 4 5 bine yakin maloluyor.
Butceniz kisitliyken girmeyin bu ise gerek yok.
ilk başta alacağım tuvaleti, yatağı vs. o kısımdan ayrı düşünüyorum.Dediginiz rakam cok az. Asisi, kumu, taragi, oyuncagi, islak mamasi, kuru mamasi (mamada ucuza kacmayin sakin) derken iste siz düsünün.
ben aşıdan dolayı 1 yaş kedi düşünüyorum. yavru kedi olursa hem fiyat açısından hem de her hafta veterinere gitmesi gerekiyor, çok fazla vakit ayırmak gerekiyor. yavru kedi olursa nerdeyse her hafta bir aşısı oluyor değil mi? ama 1 yaş kedi alsam daha önce tüm aşılarının olup olmadığını net olarak bilemeyeceğim. daha önce aşı olmaması sorun olur mu? 1 yaşında da yılda üç kez aşılanacak diye biliyorum.
Dediginiz rakam cok az. Asisi, kumu, taragi, oyuncagi, islak mamasi, kuru mamasi (mamada ucuza kacmayin sakin) derken iste siz düsünün.
kedi de çocuk gibi aslında. yani aylık 100-200 bandında masrafı olacağına güvenemezsiniz maalesef. çünkü aynı insanlar gibi hastalıkları çıkabiliyor. Mesela benim kedim bir kere bacağını kırdı bir kere karın zarını yırttı yüksek yerden düşerek. bunlar hep ayrı ayrı masraf. insan gibi sigortası da yok. veterinere götürdün mü bir ameliyatı 1500den falan hesapla. her yıl kuduz 3 ayda bir de parazit aşıları var karma aşıları var. pasaport da almak zorundasın bizim sağlık karnesi gibi bir şey. yani olay mamayla tarakla kumla falan bitmiyor maalesef.1 yaşında bir kedi sahiplenmek istiyorum. maddi durumumuz kötü değil ama iyi de değil. borç için para biriktiriyoruz. henüz çocuk bile düşünmedik bu yüzden. seneye düşünüyoruz.
ama bir kedi beslemeyi çok istiyoruz. sizce maması, kumu vs. aylık ne kadar bir gider olur.
100-200 bandında olması sıkıntı yaratmaz bizim için. daha yüksek olursa biraz zorlanırız.
markaya göre bile fiyatlar değişiyor diye biliyorum. tabi içimizden gelen kedimize en iyi şekilde bakabilmek.
Cünkü kedilerin organlari, disleri özellikle böbrekleri, bagirsaklari iflas ediyor ve aci ceke ceke sürüne sürüne ölüyorlar. Ucuz mama zehirden farksiz benim gözümde. Icinde neler neler var bir bilseniz. Kendi cocugumuza nasil özeniyorsak tüm canlilara öyle özenmeliyiz, hele ki eve alip yavrumuz yapacaksak. Senelerce kedi besledim ve hala besliyorum bu arada. Bu dediklerimi yasayan kediler de gördüm maalesef. Iyilik yapalim derken daha kötüsünü yapmayalim.neden mamada ucuza kaçılmamalı? İmkan kısıtlı ise hiç sahiplenmemek yerine sokaktaki bir canı sahiplenip uygun fiyatlı mamayla beslemek kötü bir şey mi? Bilmediğim soruyorum ben de. Koku falan mı olur, hastalanır mı? Çünkü bunlar sokakta ne bulursa yiyen hayvan. Evde en kötü mamayı versek daha iyi değil mi?
ben beslemediğimden soruyorum. Babam besliyor kedi köpek. Bu tarz masraflar yapmaz. Bahçede besler. Evde hazırlar yiyeceklerini genelde. Manayı da çuvalla ucuzundan alır arada. Hastalandıysa büyük paralar harcamaz mesela. Acımasızca geliyor belki ama yok artık onun ameliyatına 5bin vereceğime bi garibana veririm der. Sonuçta elinden geldiğince bakıyor sokakta kalmasından iyi.
Bir de hastalandığında homeopata gider kendisi köpeğe de homeopati ilcı veriyor en fazla.
ama merak ettiğim evde beslendiğinde daha mı dikkat etmek gerekiyor bazı şeylere. Babam kedileri de en fazla kapalı balkona alır.
Bir arkadaşın kedisi var aylık masrafının bin tl yi bulduğunu söyledi, ama çok düşkünler kediye bebek gibi bakıyorlar1 yaşında bir kedi sahiplenmek istiyorum. maddi durumumuz kötü değil ama iyi de değil. borç için para biriktiriyoruz. henüz çocuk bile düşünmedik bu yüzden. seneye düşünüyoruz.
ama bir kedi beslemeyi çok istiyoruz. sizce maması, kumu vs. aylık ne kadar bir gider olur.
100-200 bandında olması sıkıntı yaratmaz bizim için. daha yüksek olursa biraz zorlanırız.
markaya göre bile fiyatlar değişiyor diye biliyorum. tabi içimizden gelen kedimize en iyi şekilde bakabilmek.
neden mamada ucuza kaçılmamalı? İmkan kısıtlı ise hiç sahiplenmemek yerine sokaktaki bir canı sahiplenip uygun fiyatlı mamayla beslemek kötü bir şey mi? Bilmediğim soruyorum ben de. Koku falan mı olur, hastalanır mı? Çünkü bunlar sokakta ne bulursa yiyen hayvan. Evde en kötü mamayı versek daha iyi değil mi?
ben beslemediğimden soruyorum. Babam besliyor kedi köpek. Bu tarz masraflar yapmaz. Bahçede besler. Evde hazırlar yiyeceklerini genelde. Manayı da çuvalla ucuzundan alır arada. Hastalandıysa büyük paralar harcamaz mesela. Acımasızca geliyor belki ama yok artık onun ameliyatına 5bin vereceğime bi garibana veririm der. Sonuçta elinden geldiğince bakıyor sokakta kalmasından iyi.
Bir de hastalandığında homeopata gider kendisi köpeğe de homeopati ilcı veriyor en fazla.
ama merak ettiğim evde beslendiğinde daha mı dikkat etmek gerekiyor bazı şeylere. Babam kedileri de en fazla kapalı balkona alır.
Merhaba tüm mesajları okumadım ancak çokça kedi baktım yardımcı olabileceğimi düşünüyorum , sahiplendirme sayfalarında aşıları tam ve eşyaları ile birlikte bir çok kedi sahiplendiriliyor onlara göz atarsanız sıfırdan almak zorunda kalmazsınız , kuduz aşısını tarım ve orman bakanlığından 3 tl gibi bi fiyata yaptırabilirsiniz , iç dış parazit için 3 ayda bir kediler için damlalar var evde yapılan ben hekimimden 45 tlye alıyorum gayet güvenilir :)1 yaşında bir kedi sahiplenmek istiyorum. maddi durumumuz kötü değil ama iyi de değil. borç için para biriktiriyoruz. henüz çocuk bile düşünmedik bu yüzden. seneye düşünüyoruz.
Biz 1 ay önce yavru kedi sahiplendik. Daha 1 kg olmadığı için aşıya başlamadık ama burada 60-70 tl aşılar.1 yaşında bir kedi sahiplenmek istiyorum. maddi durumumuz kötü değil ama iyi de değil. borç için para biriktiriyoruz. henüz çocuk bile düşünmedik bu yüzden. seneye düşünüyoruz.
Sokak kedisini eve aldığında hareketleri kısıtlı olacağından yediği kuru mamalar böbrek yolunu tıkıyor böbrek sorunu yaşamadı neredeyse kesin ileriki yaşamında çok kaliteli mama almalısınız Onu eve alınca acı çekmesine dayanamassınız gözümüz önünde. Ayrıca kedi varsa evde hamile kadınların düşük yapma riski artıyor. Benim tavsiyem ne bulursa yemesi olamaz .Öyle olursa erkenden hastalanır kediniz sonuçta dolaştığı alan 100 metrekare ile sınırlı Anlatabildim mi? Aşıları kısırlaştırması çok pahalı tüy sorunu şle baş edemessiniz ve deri eşyaları kesinlikle tırmalayacak halıları da öyle zarar verecek eşyalarınıza Benim iki kedim var onlara canım feda asla bırakmam bir çok deri eşya attım feda olsun.neden mamada ucuza kaçılmamalı? İmkan kısıtlı ise hiç sahiplenmemek yerine sokaktaki bir canı sahiplenip uygun fiyatlı mamayla beslemek kötü bir şey mi? Bilmediğim soruyorum ben de. Koku falan mı olur, hastalanır mı? Çünkü bunlar sokakta ne bulursa yiyen hayvan. Evde en kötü mamayı versek daha iyi değil mi?
İç parazit ilacını bizler nasıl alabiliriz peki biliyormusunuz4 yasında bir kedim var. 6 aylıktı sahiplendiğimizde. 3 ayda 1 düzenli iç dış parazit yaptırıyoruz. son zamanlarda iç parazit ilacını evde kendim veriyorum bir tanıdık veteriner bir kutu ilaç verdi :) ense damlasını veterinerde yaptırmazsanız da olur ben alıp evde kndim uyguluyorum yarı fiyatı. maması purina one alıyodum indirimlerde de stok yapıyodum ama değişicem mamayı. kum da internetten daha ucuza alıyoruz.
senede 1 karma kuduz. yani hastalansa basına bişey gelse evet biraz bütçeyi zorluyor. ama onun dısında bir masrafı yok. cins kedimi sahipleneceksiniz onlar daha hassas oluyor.
halam var maddi durumu çok kötü ama geldi balkonuna bir kedi doğum yaptı ve 7 kediye baktı. diğerleri gitti 1 tanesini eve aldı. çok iyi mamalar veremiyor aşılarını yaptırıyor aksatmıyor.
geçen kedisi ayagını kırdı ameliyata 5 bin demişler alçıya aldılar vs baktı olmuyor veterinerde baktı halamın durumu iyi değil abla canını sıkma alçıda kaynmazsa ben kendim karşılarım masrafları dedi.
benimki hastaydı 2 gündür. götürdüm sağolsun maddi olarak hiç yormadı ama gerekn neyse de yaptı 170 liraya iğneleri tahlili ve vitaminini aldım cıktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?