Dışarı atmayın bi barınak ya da bi aile bulun ama artık evinizde tutmayın Bebeğinizin hijyenik bir ortamda büyümesi gerek ne kadar yikasanizda hayvan sonuçta ayrıca kedinin tüyü adam öldürür derler ciğere yapisip nasılsa artık bilmiyorumda ben korkarım sizin yerinizde olsam
Herkese merhaba, yine düşüncelerinize ihtiyacım var bayanlar
Aranızda hem kedi besleyip hem bebek büyüten var mı acaba? ya da çevresinde olan?
Yoksa da fikirlerinizi merak ediyorum yardım edin bana ne olur.
Ben hayvanları çok çok çok seviyorum eşim de öyle,kedimiz şuan 6 aylık erkek.
Biz bulduğumuzda sokakta yaralıydı ve çok küçüktü,etrafında annesini aradık bulamadık biz de eve getirdik. Aşıları falan her şeyi tam,öyle yaramaz bir çocuk da değil kendisi. Sadece
3 aylıkken 5. kattan beton zemine düştü 1 ay boyunca kalçadan itibaren bacağı alçıda bekledi,zor zamanlar geçirdik yani. Ona kıyamıyorum oğlum,bebeğim,annecim diye seviyorum canımdan bir parça gibi. Neyse uzatmayayım hayvanseverler anlar beni
Ama şimdi hamileyim 25.haftamdayım ve eşimin ailesi tutturdu (özellikle kayınvalidem) kediyi dışarı atın hem bebek hem kedi olmaz. Bebeğe zarar verir, yok gözünü çıkarır, yok ısırır, yok işte çocuk tüyünü yutar hasta olur. Sürekli bir konuşma halindeler, her telefonda konuşmamızda kediyi sokağa salın zaten büyüdü falan diyorlar. Ben de çocuk bi doğsun bakalım nasıl olacak yaşayıp görürüz diye geçiştiriyorum. Ama bu konuşmalar üzüyor beni nasıl sokağa atarım ki ben canım o benim, yalnız olduğumda neşemi yerine getiren tek arkadaşım. Tabi bebeğim de olacak inşallah ama ikisini de çok seviyorum illa kedimden vaz mı geçmem gerek, ikisini beraber idare edemem mi?
Her türlü yoruma açığım arkadaşlar
not: bu soğuklarda sokak hayvanlarına yardımcı olalım, onlara ısınabilecekleri güzel ortamlar verebiliriz, en azından tepelerine kar yağmadığı içinde maması olan kolilerden sıcak yuvalar yapabiliriz.
şimdiden teşekkürler
Dışarı atmayın bi barınak ya da bi aile bulun ama artık evinizde tutmayın Bebeğinizin hijyenik bir ortamda büyümesi gerek ne kadar yikasanizda hayvan sonuçta ayrıca kedinin tüyü adam öldürür derler ciğere yapisip nasılsa artık bilmiyorumda ben korkarım sizin yerinizde olsam
Herkese merhaba, yine düşüncelerinize ihtiyacım var bayanlar
Aranızda hem kedi besleyip hem bebek büyüten var mı acaba? ya da çevresinde olan?
Yoksa da fikirlerinizi merak ediyorum yardım edin bana ne olur.
Ben hayvanları çok çok çok seviyorum eşim de öyle,kedimiz şuan 6 aylık erkek.
Biz bulduğumuzda sokakta yaralıydı ve çok küçüktü,etrafında annesini aradık bulamadık biz de eve getirdik. Aşıları falan her şeyi tam,öyle yaramaz bir çocuk da değil kendisi. Sadece
3 aylıkken 5. kattan beton zemine düştü 1 ay boyunca kalçadan itibaren bacağı alçıda bekledi,zor zamanlar geçirdik yani. Ona kıyamıyorum oğlum,bebeğim,annecim diye seviyorum canımdan bir parça gibi. Neyse uzatmayayım hayvanseverler anlar beni
Ama şimdi hamileyim 25.haftamdayım ve eşimin ailesi tutturdu (özellikle kayınvalidem) kediyi dışarı atın hem bebek hem kedi olmaz. Bebeğe zarar verir, yok gözünü çıkarır, yok ısırır, yok işte çocuk tüyünü yutar hasta olur. Sürekli bir konuşma halindeler, her telefonda konuşmamızda kediyi sokağa salın zaten büyüdü falan diyorlar. Ben de çocuk bi doğsun bakalım nasıl olacak yaşayıp görürüz diye geçiştiriyorum. Ama bu konuşmalar üzüyor beni nasıl sokağa atarım ki ben canım o benim, yalnız olduğumda neşemi yerine getiren tek arkadaşım. Tabi bebeğim de olacak inşallah ama ikisini de çok seviyorum illa kedimden vaz mı geçmem gerek, ikisini beraber idare edemem mi?
Her türlü yoruma açığım arkadaşlar
not: bu soğuklarda sokak hayvanlarına yardımcı olalım, onlara ısınabilecekleri güzel ortamlar verebiliriz, en azından tepelerine kar yağmadığı içinde maması olan kolilerden sıcak yuvalar yapabiliriz.
şimdiden teşekkürler
Yinede parazit aşılarına dikkat etmenizi öneririm. Siz fark edemeyebilirsiniz ama taşıdığı dışkısı yoluyla karaciger yada akcigerinizde kist hidatik dedigimiz olusumu yapabilir ani bir hareketle patlayabilir. Yada toxoplazma hamileler için tehlikeli olabilir.O yüzden parazit aşılarına digerleri kadar dikkat edilmesi gerekir.Kediler insandan temizdir
Biz üç gün yıkanmasak kokuşuruz, onlar ömür boyu yıkanmayabilirler
Saçımız yağlanır, onların tüyü yağlanmaz
Tükürükleri antiseptik özellik taşır, yaralarını yalayarak iyileştirirler
Hayvan bakımında dikkat edilecek tek şey parazit ilaçlarının düzenli kullanımıdır, tüy adam öldürmez yani doktorlarda bu konuda hem fikir.
Hiç aşı yüzü görmemiş yüzlerce kedi baktım, hiç bir hastalık kapmadım, astımlısı, bronşitlisi, aidslisi, mantarlısı, pirelisi, uyuzu, neler neler=) Alır koynumda bakarım iyileşene kadar, bir zarar görülse ben ve ailem yaşamıyor olurduk şu an, aldığım tek tedbir kuduz aşısı olmuştur 17 yıldır. Hayvanla yaşamak güzeldir, bir kedinin ya da bir köpeğin verdiği huzuru cümle insanoğlu veremez. Konu bebek olunca, bağışıklık sistemi göz önünde bulundurularak aşısız hayvan uzak tutulur ama aşıları tam bir ev hayvanı asla zarar vermez, yanlış yönlendirmeyin insanları
Eşinizle kontrole gittiğinizde doktora sorun. Uzman yorumu duyunca ikna olur belki.ya işte söz konusu gerçek bir bebek olunca, ve o bebeğin de yarısı kocanın olunca, öyle rest çekilmiyor maalesefbir süre sonra ister istemez "kedi mi daha önemli bebek mi" argümanı doğuyor ve benim gözümde ikisinin de bir farkı olmasa da, makul bir cevap vermek zorunda olduğum için "elbette bebek" demek zorunda kalıyorum evet ben de furmi nator markasından haberdarım, ama eşim nuh diyor peygamber demiyor.. traş ettirelim diyorum, aşıları zaten tam ama bir daha kontrole götürelim diyorum vs... oof of.. döktüğüm dilin haddi hesabı yok... ağlamaktan yorgun düşüyorum o derece... ama bir yandan da üzülmemem gerek bebeğin sağlığı için... iki ucu pis değnek yani anlayacağınız......
Herkesin kendi fikri kendi görüşü bende hayvanları çok severim onların içinde büyüdüm ama bana göre evde beslemek bebek varken doğru değil yani ben doğru bulmuyorum kedi tuyune gelince emin olarak söylemedim zaten ama annem hep öyle derdi bende korkardim yoksa kesin bilgi diyipte altına imzami atmadim canım. Arkadaş fikir almak amaçlı sormuş herkes fikrini beyan ediyo lütfen yoruma yorum değil konuya yorum yapalimda tartışma çıkmasın canimlütfen yalan yanlış bilgiler vermeyin!!
Kedi tüyünün herhangi bir zararı yoktur ve ciğere falan da yapışmaz. Sadece parazit aşısını aksatmadan olması gerekir çünkü zarar veren parazittir tüy değil. Dolayısıyla aşıları tam bir ev kedisi siz bebeğe ne kadar zarar verirseniz o kadar verir. Ha insan saçını yutmuş ha kedi tüyünü.
Benim iki ayrı kuzenim toplamda üç çocuğu da kedili evde büyüdüler, emin olun anaokuluna gidene kadar hasta dahi olmadılar, gripsiz kış atlatırlardı. Yani parktaki çocukların virüsü, mikrobu daha çok.
Ayrıca anne babası kedilere "mikroplu" muamelesi yaptığı için hayvan sevgisi gelişmeyenlerden daha merhametliler. Kedi köpeğe zarar vermek yerine sokaktaki kedilere pisi pisi yapıp geziyorlar..
Herkesin kendi fikri kendi görüşü bende hayvanları çok severim onların içinde büyüdüm ama bana göre evde beslemek bebek varken doğru değil yani ben doğru bulmuyorum kedi tuyune gelince emin olarak söylemedim zaten ama annem hep öyle derdi bende korkardim yoksa kesin bilgi diyipte altına imzami atmadim canım. Arkadaş fikir almak amaçlı sormuş herkes fikrini beyan ediyo lütfen yoruma yorum değil konuya yorum yapalimda tartışma çıkmasın canim
Anlıyorum sizi ama herkesin kendi fikri saygı duyar geçerim sadece ben doğru bulmuyorum çocuk varken o kadar tartismayalim lutfenKediler insandan temizdir
Biz üç gün yıkanmasak kokuşuruz, onlar ömür boyu yıkanmayabilirler
Saçımız yağlanır, onların tüyü yağlanmaz
Tükürükleri antiseptik özellik taşır, yaralarını yalayarak iyileştirirler
Hayvan bakımında dikkat edilecek tek şey parazit ilaçlarının düzenli kullanımıdır, tüy adam öldürmez yani doktorlarda bu konuda hem fikir.
Hiç aşı yüzü görmemiş yüzlerce kedi baktım, hiç bir hastalık kapmadım, astımlısı, bronşitlisi, aidslisi, mantarlısı, pirelisi, uyuzu, neler neler=) Alır koynumda bakarım iyileşene kadar, bir zarar görülse ben ve ailem yaşamıyor olurduk şu an, aldığım tek tedbir kuduz aşısı olmuştur 17 yıldır. Hayvanla yaşamak güzeldir, bir kedinin ya da bir köpeğin verdiği huzuru cümle insanoğlu veremez. Konu bebek olunca, bağışıklık sistemi göz önünde bulundurularak aşısız hayvan uzak tutulur ama aşıları tam bir ev hayvanı asla zarar vermez, yanlış yönlendirmeyin insanları
Doğrudur tabi bende öğrenmiş oldum canım teşekkür ederimFikrinizi söyleyin ama emin olmadığınız sadece analardan duyulan yanlış bilgileri de paylaşmayın.
Kedi aşılıysa tüyü ciğere falan yapışmaz. Bizim saçımızdan dahi daha temizdir.
Anlıyorum sizi ama herkesin kendi fikri saygı duyar geçerim sadece ben doğru bulmuyorum çocuk varken o kadar tartismayalim lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?