Kedi Büyük Bir Sorumluluk Mu?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhabalaar. Kedi sahiplenmek istiyorum. Ama yavru kedi istiyorum. Sokakta çok yavru kedi görüyorum. Onlardan birini almak istiyorum aslında. Çünkü pet shop'lardan hiç hoşlanmıyorum. Kedi çok büyük bir sorumluluk mu bir de,korkuyorum.

Çok seyahat ediyorsan zor.
Maddi açıdan elverişli değilsen zor. Bu kurtlarla mama kum fiyatları falan uçacak.
Onun dışında bir zorluğu yok.

Kedi bebek gibi. Hiç büyümüyor. Asla büyümeyecek. Yemeği tuvaleti oyunu siniri herşeyi ile tam bir bebek.
Seyahat ediyorum çok fazla. Günü birlikse veya tek gecelikse evin 3 farklı odasına yemek koyuyorum. Tüm kapıların önüne kapanmayacak şekilde eşya Koyuyorum. Tuvalet bir koridorda birde en çok kullandığı odada oluyor.

Kedi evet sorumluluk ama öyle çok büyük değil. Ben 16 yıl baktım. Öyle güzel arkadaş olduki bana. Böbrek yetmezliğinden öldü:KK61: o kadar özlüyorumki onu. Çok seyehat eden biriysen ve bırakabileceğin kimse yoksa zor olur ama onun dışında düşünme hemen kap bi yavru kedi derim.

Kedi evet sorumluluk ama öyle çok büyük değil. Ben 16 yıl baktım. Öyle güzel arkadaş olduki bana. Böbrek yetmezliğinden öldü:KK61: o kadar özlüyorumki onu. Çok seyehat eden biriysen ve bırakabileceğin kimse yoksa zor olur ama onun dışında düşünme hemen kap bi yavru kedi derim.
Çok üzüldüm.

Daha almama var zaten,fikir edineyim diye sormuştum. Cevap yazanlara teşekkürler.

Kedi sahiplenmek bence dünyanın en güzel şeylerinden biri. Sokaktan yavru bir kedi almanız da çok hoş bir davranış. 6 yaşında erkek bir kedim var. Kedi bakımı çok zor değil fakat o yavru büyüyüp size, eve alıştıktan sonra sıkılıp bırakacaksanız kesinlikle bir hevesle bu işe kalkışmayın. O hayvanın da günahına girmeyin. Çocuğunuz gibi olacaksa, benim için öyle, bu işe girişin. Maddi durum da önemli, mama, kum, aşı, kısırlaştırma vs. Hastalandığında veterinerler felaket pahalı. Kendime daha az veriyorum dr a gittiğimde:) evde tek başına kumunu, suyunu, mamasını verdiğiniz sürece uzun saatler yalnız kalabilir. Seyahat durumunda 2 günde bir uğramak yeterlidir. Bakımı için çok efor harcamanız gerekmez.

Gerisin geri bırakmayacaksan iyi düşün, kurtar birini sokaktan.
Bizim de bayram hediyesi gibi geldi bi tane; çok zahmeti yok.
Kumuna yapar kakasını zaten, gösterip iki koklayınca kendi biliyor. Mamasını-suyunu-sevgisini-ilgisini ver, arada kontrolleri tamam gerisi.

Bazen bakıyorum havyancağıza, diyorum "Benim oğlandan daha evcil bu" diye.

Bence tabiki sorumluluk en basiti bizim balığımız vardı bildiğin Japon balığı. Eşime görev çıkınca evi kapatıp ailemin yanına gitmek zorunda kaldım . Biz siirtteyiz annemler antalyadq balık yüzünden ben kara yolu ile 22 saat balığı büyük kavanozla çantamda antalyaya götürdüm oradan Kayseri’ye Kayseri den siirtte balık Türkiye turu yaptı resmen . Balık böylesine sorumluluk yaptıysa kediyi sen düşün. Antalyada annemin komşusunun köpeği doğum yapmıştı onlar sahiplendiymek istiyorlardı bende biraz bizde misafir olsun bende oyalanırım diyip getirdim aman allahım köpek sabaha kadar hiç durmadı tam bir bebek gibi . Ben o sorumluluğu alamam şahsen

Merhabalaar. Kedi sahiplenmek istiyorum. Ama yavru kedi istiyorum. Sokakta çok yavru kedi görüyorum. Onlardan birini almak istiyorum aslında. Çünkü pet shop'lardan hiç hoşlanmıyorum. Kedi çok büyük bir sorumluluk mu bir de,korkuyorum.
Hobi gibi biseyse heves ediyorsanız evet çok zor sokakta mama verin sevin. Benimki camdan düşecek korkusuyla kocaaaa haziran kapı pencere kapalı yattık, anamın evinde bir geceden fazla kalamam ,kal derler yoook oğlum evde özler beni ,cani sikilir . Dışarda yemek yiyorsam onun hakkı paket yaptırılır. Veteriner kontrolü maması kumu maddi boyutu . Geçen yıl ramazan bayraminda kendime giysi almadım onun aşılarını bakımını yaptırdım . Tam bir haylaz oyuncu birde ısırma huyu var bacaklarımda kollarımda izleri hala durur , özellikle dışarı cikacagimi anladığı sırada yapıyor , ipek salima atladı ipleri çekilde 120 tl çöp oldu ,olsun canı sağ olsun . Üç yıldır uzunca tatile gitmedim , zaruri durumda cok yakın arkadaşımda anahtarım vardır. Nooolur ışığını ac , noluuuur suyunu değiştir, hele kisirlastirdik biz bunu , tüp bebek tedavisi görüyorum aynı zamanda doktor çağırdı, narkoz etkisiyle benimki sersem ayakta duramıyor. Ee doktora gitmem şart, arkadaşım geldi sabahtan akşama bekledi yanında.. konular farklı ama.hissedilen duygu aynı, evinde can besleyen arkadaşlar beni çok iyi anlar .. okuldu dersti bir müddet sonra sıkılabilirsiniz, yada zamanınız olmaya bilir . Üstelik korkuyormuşsunuz.. şimdilik birtanesine değil hepsine faydalı olun bence sokakta mama verin sığınak yapın etrafı bilinclendirin korkunuzu yenin daha iyi olmazmi ,bence daha iyi olur

Üniversiteye geçeceğim ya. O zaman için soruyorum.Ayrı evde yaşayacağım ya o zaman.
Üniversite bitince nolcak ?
Ayrı evde kalmaya devam mı edıceksın ?

Bunu sorma sebebım şimdi kmi görsem okulu bıtırdim ailemin yanına dönucem ama ailem kedımı ıstemıyorrr lütfen onu sahıplenırmısın ?? Diye ilan açıyor .

NAsıl vicdanları var anlamıyorum . ..

Evet çok büyük sorumluluk . Bir evlat doğurmuşsun gibi düşün.

Bir canlıyla yaşamak başlı başına sorumluluktur, tatillerde, şehir dışına çıkmak zorunda kaldığınız durumlarda, birkaç gün eve gelmemeniz gerektiğinde yalnız bırakamazsınız, götürmek zorunda kalacağınız her yere kabul ettirmelisiniz, bugün sahiplen sonra sokağa terk et de yapamazsınız, onlarında duyguları var ve terk edilme psikolojisine giriyorlar, sağlığına dikkat etmelisiniz, iyi bir yaşam alanı sağlamalısınız, bakımlarını yapmalısınız, kedi köpek gibi bir canlıyla yaşayacaksanız 15-16 sene bu sorumluluğu yüklenmek şartıyla yola çıkmalısınız, korkuyorum mu dediniz ? Kedilerden korkuyorsanız bu iş baştan olmaz, tutmanız gerektiğinde korktuğunuz için tutamazsanız, kumunu temizlemeniz gerektiğinde veya midesi bozulup yediklerini çıkardığında iğrenirseniz olmaz, bir canlıyla birlikte yaşamak için çok sevmek gerekir.

Back
X