Kedi canlarımız için mama tavsiyesi

MASLOW

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013
2.579
1.751
373
İstanbul
arkadaşlar merhaba,ben hem evde kedi besliyorum hem de sokaktaki canları besliyorum. bu yüzden fazla pahalı olmayan ama patili dostlarımıza da faydalı olabilecek mama tavsiyesine ihtiyacım var. iu anda kullandığım bir mama var ama bazı sitelerde tavsiye edilmediğini gördüm,kararsız kaldım. sizlerden de önerilerinizi bekliyorum. allah yorum yapan,fikir veren arkadaşların patili dostuyla muhabbetini arttırsın inşallah :)

Whiskas kullanmayın da.. Öncelikle onu söyleyeyim. Ben Acana kullanıyorum en iyi 2 mamadan biri ama fiyatı istediğiniz gibi uygun değil. Benim aklıma gelenler orijen, proplan, nd, royal canin bunlar hep iyi markalar ama fiyatı düşük iyi mama bilmiyorum.

Son düzenleme:
Ne yazık ki hem fiyatı düşük hem de iyi mama yok
Ama aç kalmalarindan iyidir diye düşünüyorum. Bazen evde de yiyecek bir şeyler hazırlanabilir.

Ne yazık ki hem fiyatı düşük hem de iyi mama yok
Ama aç kalmalarindan iyidir diye düşünüyorum. Bazen evde de yiyecek bir şeyler hazırlanabilir.
çok teşekkürler yanıtlar için. evdeki tek bir kedi olsa fiyatı düşünmem de benim olaylar biraz karıştı. daha önce bebekken bulduğumuz üç kedi var,onlara bahçeli evimizde bakılıyor,kısırlaştırmadık babam onlar küçük daha dedi ama 8 aylıkken anne oldular,sokakta beslediklerim var ayrı,evdeki canım Mişa'm var. bu nedenle o mamalar benim bütçeyi zorlar. yani en azından zarar vermeyecek bir mama arıyorum hem de uygun olsun diyorum. mesela miço kullanıyorum,kediler fiyat olarak daha pahalı olan wiskasın yüzüne bakmazken miço için çıldırıyolar ancak onun da magnezyumu yüksekmiş filan,bazıları pek tavsiye etmiyor. evdekini farklı şeylerle besliyorum da sokaktakilere ancak kuru mamayla yetişebiliyorum çalışan bir bayan olarak

tavuk cıgerı hem cok uygun hem besleyıcı hem cok
alıyorum kucuk dograyıp haslıyorum
bellı mıktarda buzdolabı posetıne bölüp buzluga atıyorum
mama saatıne yakın cıkarıp buzunu erıtıp dırek verıyorum hem cok sevıyor hemde ne oldugunu bılıyorum
bıde veterınerınden aldıgımız kuru maması var ona bayılıyorlar uyudugu yerde koklatıyorum mıyavlayarak yerınden fırlatıp tin tin pesımden kosuyor

Micho, whiskas, goody bunlar hayvanları yavaş yavaş zehirleyen mamalar.. Bunları kullananların sonu hakkında pek hayırlı şeyler duymadım açıkçası.. Bunlar yerine yemeğin suyuna ekmek doğrayip vermek daha faydalı olur bence..

ciğer onların en sevdiği şey tabi de ben yanımda kuru mama taşıyorum,hem işe gidip gelirken beslediğim canlar var,hem de orda burda kedi gördüğümde de veriyorum,yiyor garibanlar,mutlu oluyorlar,o yüzden ciğer evdeki canıma uygun,sokaktakilere napcaz

malesef uygun kuru mama yok
ben cantamda hep bı parca ekmek tasıyorum gordugum yerde verıyorum baska care kalmıyor malesef

evet işte,böbreklerde filan sorun olabilir diyorlar bu mamalarda. bir sitede de birkça yıl önce bütün veterinerlerin miço tavsiye ettiğini,miço mama internetten üreticisi tarafından satılmaya başladığında veterinerlerin kötülemeye başladıklarını yazmışlar. bilemedim vallahi

temizmama.comdaki mamalardan alabilirsiniz. Çağatay yemdi sanırım ismi. Hem yerli firma, hem de bir çok malzemeyi kendileri yetiştirmeye çalışıyorlar (mama içine koyacakları malzemeleri). Fabrikayı gezenler de pırıl pırıl her yer diyorlar.

Bir de yerli premium bir mama var spectrum diye.. Kalitesi orta diyorlar, fiyatı da birazcık daha uygun.. Bir tanıdık kendi kedisini aldığı yere geri verince mamayi bana verdi ama benimki tek seferde ishal oldu, biraz hassas bir kedim var. Öylece duruyor şimdi koca paket, sokaktaki kedilere vereceğim.

işte orda da miço var,miço için de bazıları çok iyi değil diyor,kediler de kokusuna bile kafaları yiyor. sokaktaki amca var kedileri seven,o da sosis,ciğer getiriyor benim canlara bazen. bir bu kuru mamayı yiyorlar diyor,hakkaten birisi daha mama dökmüş,kaç gündür orda mama,yiyen yok ama miçoun kırıntısı kalmıyor allah için de içerik de önemli,kaş yapiym derken göz çıkarmak istemem elbet.

spectrumu da duydum evet,sokaktakilere çok etkisi olmaz ama sanırım, neler yemiyor ki zavallılar

Ne kadar doğru düşünüyorum bilemem ama, şimdi yerli firma olduğu ve evlerden ırak olumsuz bir şeye sebep olduğunda, ister fabrikaya gider insan hesap sormak için, ister dava açar. Yabancı markalar olduğunda yapabilecek şeyler daha uzun daha zahmetli. Bunu düşünerek zararlı bir şeyi bile bile koymayacaklarını düşünüyorum.

doğru tabi,en azından yeri yurdu belli,ben de her zaman yerli üretimi destekleme taraftarıyım da biz milletçe böyle durumlarda kendi canımız bile olsa pek hak aramayı beceremediğimiz için,kanunlarda da hayvan hakları ile ilgili çok eksikler olduğu için mamadan hastalanan bir canın hakkının da savunulabileceğine pek ihtimal veremedim. genelde y.dışında oluyor bu tarz şeyler

Ucuz mamalarda katkı maddesi bol oluyor, bu da aroması fazla demek.. O yüzden kediler bu mamaları silip süpürüyor.

kopeklerdebeslenme. blogspot. com tr
Şu sitede mamaların bir kısmının incelemesi var. Yazdığım sitenin de bir mamasını incelemişler. Sağ kısımda mamalar kısmına tıklarsanız görebilirsiniz. Tam link veremedim, kadınlarkulubu.com yazısına dönüyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…