Kedi fobim var...

dün gece kediciğimle sarmaş dolaş uyudum bunun tadına varan bidaha bırakamazz:69::69:

ben de kedi köpekten çok korkarım.

ama bu sevmemek değil. eşimin kedisi var uzaktan hareketlerini izlerim ama hayatta elime alamam korkuyorum elimde değil. korkuyorum diye hayvansever olmadığımın iddia edilmesi de hoşuma gitmiyor. artan yemeğimi sokaklara yoğurt kaplarına bıraktırırım.

canım tatlı değildir. yanan fırının içine elimi sokar çıkarırım " aa elim yanmış neyse" derim. düşünüyorum ufacık kedi tırmalasa nolacak? ama elimde değil işte. çok korkuyorum.

eşim kedisiyle yatar kalkardı. şimdi ofisinde kedisi tüm gün birlikteler akşamları da kardeşi kalıyor. kedisi için canını verir. o soğuk adam kediyi görünce oyunlar oynar ki çocuk sesi falan çekemez hiç. onun sevgisini anlayabiliyorum.

ama benim gibi kediden korkan herkes kedi sevmiyor değil. bu acayip bir şey.

kediden korktuğumu söylediğimde "hayvan sevmeyen insan sevemez" tepkisi almak da kırıcı. inanın mevzu sevgi değil.

tebrik ediyorum çok güzel yazmışsınız....Düşüncelerime tercüman oldunuz....

Biraz empati kurmak, fobilerinizden kurtulmak için size bir kapı açar kanaatindeyim.. Onların da en az biz insanlar kadar bu dünyada yaşama hakları var. "Yeryüzü sadece insanların hoyratça yaşamaları için yaratılmış bir yer değil" görüşündeyim. Lütfen o canlar için de yaşam alanları bırakalım, sadece korkularımız için onları çevremizden uzaklaştırmaya çalışmak, o canların yaşam haklarına yapılmiş en büyük gasp olur.

B]
Hayvan fobisini anlarım da

sırf siz korkuosunuz diye hayvanları besleyen insanlarla kavga etmek,
onları bundan vazgeçirmeye çalışmak ve malesef ki vazgeçirmek gaddarca
Sizden sadece sevgi ve bir kap yemek isteyen canlılar onlar canavar değil ki
Bu şekilde düşünün bence
İnanın çok yardım ettiğiniz,destek olduğunuz insanlar bile gün gelir size zarar verebilir ama bir kap yemek verdiğiniz bi hayvan bunu asla unutmaz,
size hep minnet duyar
Fobi boyutunu anlayabiliyorum bu elde olmayan bişeydir ama 'sevmiyorum' durumu 'tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış' durumu
Korkusunu yenmek isteyenler psikolojik destek alabilir mutlaka faydasını görürsünüz
Ama istemeyip 'sevmemeye' devam edecek olanlar için 'sadece biraz empati' diyorum
Aç kalmak,susuz kalmak ne kadar zor bişeydir ki bunu en iyi ramazan aylarında anlayabilirsiniz
Ama görüyorum ramazan ayında bile anlamamışsınız ki bu durumu sorun etmişsiniz,üstüne kızmışsınız besleyenlere
Dünya'da sadece insanlar can taşımıo
Açlık susuzluk sadece insanlara mahsus değil ...
[/QUOTE]

Bizde apartmanda ve 6. katta oturuyoruz.kEDİLERDEN ÇOK KORKUYORUM.Aylardır apartmana bi kedi dadandıı sonra bi tane daha dadandı son dadananı birisi öldürmüşş sevmeme ve korkmama rağmen üzüldüm ama diğerindende kurtulamadım.Her gün asansörün kapısından önce başımı çıkarıyorum kedi varmı diyee çöpleri karıştırıyo kapıların önlerinde bina kapısının önünde kedi varsaa giremiyorum içeri bide herks üstüme geliyo kedi sana napıcak korkma diye küçücük kediden nolacak kedi senden korkar amaa görünce üstüme atlıcakmış gibi gliyo geçenlerde annemle bi cafeye oturduk bi baktım ayağımın altında kediii bi fırldım herkes bana baktıı çok utandımmm korkmak istemiyorum ama elimde değil küçüück çocuklar korkmayıp kucağına alıyo bense korkuyorum

bende de inanılmaz derecede bi kedi fobisi var, uçurumun kenarında olsam atlarım o derece yani.. çok korkuyorum.. gerçi tüm hayvanlardan korkuyorum desem daha doğru olur ama kedi daha da ileri derecede bende... napalımmmm :37:

herkez'ın fobısı olan bır hayvan turu vardır ,ama kedıden korkulur mu yahu cok zararsız masum varlıklar.kedıler ıcın nankor varlıklar derler yaa ,acaba o'nun etksındemısın ? olabılır yanı .ama bence cok zararsız varlıklar.hele kı yavruladıkların da o mınıcık mınıcık kedılerın annesının koynunda bırbırlerıne kenetlenmesını ben hayranlıkla ızlerım .

benım de kus fobim vardır.onlar da cok sevımlı ama ne bılım kanatlarından cok urperıyorum:18:kanatları hızlı hızlı cırptıklarında sankı yuzume degse yuzum gozum kan ıcınde kalıcakmıs gıbı hıssedıyorum.severım kusları ama kanatlarını sevmıyorum ıste ,o kanatları actıklarında hıc bır sevımlılıgı kalmıyor.

kedilerden ben de korkarım. hatta öyle ki kendimi kedi yüzünden arabaların vızır vızır geçtiği yola attım araba ani fren yaptı adam çıktı arabadan kızım napıyorsun ezilecektin dedi. ama tüm bunlar benim o an umrumda değildi. çünkü o an başka bir aleme geçiyorum. bugün apartmanımızda kedi besleyen birine yemeği apartmanın önüne değil ilerideki boş araziye koymasını çünkü korktuğumu söyledim. sen korkuyorsan ben seviyorum istediğim yerde beslerim evime de alıyorum apartmana da sokuyorum sana ne dedi. sadece evinde beslese neyse. bi de üstüne "sizin gibi hayvansevmezler yüzünden bunlar aç" dedi. oysaki ben de severim yemek kendim veremesem de babama veririm o koyar. ama bu başka bir şey. insanların ondan mı korkuyorsun diyip küçümsemelerinden, senin yüzünden rezil olduk diye düşünen herkesten bıktım. ona kalırsa ben fareden, hamam böceğinden korkmam getireyim hepsini besleyeyim olur mu?

Kedi fobim var diyenler için marjinal olmak istediklerinden bahsedilmiş. Komik geldi. 4yaşında kafama kedi atladı. Çok küçük olmama rağmen dün gibi aklımda. O gün bugündür kediden çok korkarım, hep kafama atlayacakmış hissine kapılırım. Hoş bi durum değil kesinlikle. Yolda tedirgin yürümek, yanından kedi geçerken kendini caddeye atmak inanın insana marjinallik katan bişey değil, aksine insanı feci derecede rahatsız eden bişey.

Kedi fobim var diyenler için marjinal olmak istediklerinden bahsedilmiş. Komik geldi. 4yaşında kafama kedi atladı. Çok küçük olmama rağmen dün gibi aklımda. O gün bugündür kediden çok korkarım, hep kafama atlayacakmış hissine kapılırım. Hoş bi durum değil kesinlikle. Yolda tedirgin yürümek, yanından kedi geçerken kendini caddeye atmak inanın insana marjinallik katan bişey değil, aksine insanı feci derecede rahatsız eden bişey.

mesajlarımı okursanız sadece korkan kişilerden bahsetmedim yada onlara marjinal demedim. hatta düşüncemi örnekle anllatımki yanlış anlaşılmasın diye.
IYYYY bunu nasıl tutuyorsun diyenlere gerçekten marjinal diyorum. ama korkanlara öçocukluktan kalma ani tepkilere v.s kişilere değil.

mesajlarımı okursanız sadece korkan kişilerden bahsetmedim yada onlara marjinal demedim. hatta düşüncemi örnekle anllatımki yanlış anlaşılmasın diye.
IYYYY bunu nasıl tutuyorsun diyenlere gerçekten marjinal diyorum. ama korkanlara öçocukluktan kalma ani tepkilere v.s kişilere değil.

aman siz dediniizz her şey de çözüldü hah:27::27:

bende tıpkı anlattığınız gibiyim pikniğe gidince yada çay bahçesine gidince hep tedirign oluyorum ayaklarım havada kalıyor.tek endişem o tüylü şeyin değeeeecek olmasıdır.hayvanları severim elbette ALLAH yaratmış sonuçta a.a buda benim kötü bir huyum tüylü şeyelerin değecek olması özellikle kedilerin çok huzursuz ediyor.

tabii böyle söylersenizde çözüm zaten aranmıyorki derim.

sizin bir çözümünüz mü vardı?

öncelikle ben çözüm aramıyorum. önceki yorumlarıma bakarsanız sadece canlı oldukları içinsuyunu yiyeceğini koyuyorum. Ama bu onları sevdiğim anlamına gelmez. Çok merak ediyorum Sizleri..Hayvan severleri(!) yani..
Nedense artık genelleme yapabilicek kadar bilgi sahibi oldum sizlerin hakkında..
Bir tane hayvan sevmeyen gördüğünüz an eleştiri(!) adı altında karşısınızaki insanı ezme çabalarına giriyorsunuz.
"hayvan sevmeyen insan sever mi ayol!" triplerine giriyorsunuz.
Soruyorum size "insan sevmeyen hayvan sever mi? "
başka bir deyişle "insan seven sevdiği hayvanlar için insanı kırar mı?"
bakın verebileceğiniz cevabı tahmin ediyim..
"yok vallahi benim hayvanlarım çok değerlidir benim için ne olursa olsun kimseye laf ettirmem"
ee siz o hayvanlar için, o hayvanları sevmiyorlar diye laf ediyorsunuz başkalarına?
en azından iğneleyici konuşuyorsunuz?
sevmiyorsam sevmiyorumdur yahu! Zorla niye seviyim? Neden ÇÖZÜM arıyım?
Ne olucak yani sevsem İlla onu gece koynuma alıp uyuduğumda içim rahat mı edicek ?
KEDİLERİ SEVEBİLİRSİNİZ. AMA BİZ SEVMEYENLER ÇÖZÜM ARAMIYORUZZZ! DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ İÇİN SİZLERE MİNNETTARIZ. KEDİ SEVMİYORUZ DİYE İNSAN DÜŞMANI DİYE ADIMIZIDA ÇIKARMAYIN. BİZ SADECE "KEDİ" SEVMİYORUZ.

not:alıntı yaptığım arkadaşlar eğer kedi sevmeyenlere insan sevmiyor muamelesi yapmıyorsanız sözüm size değildir.
Öyle düşünenleredir.
Size yazdığım kısım sadece çözüm kısmıdır.

sevgiler.:12:

Bugün bir sosyal iletişim ağına tanıdığım ama görüşmediğim birileri, kedi,köpeğimi odama kapatmak isteyen gelmesin.

Biz herkesin sevimsiz yaramaz çocuklarını odaya kapattırıyor muyuz demişler, sevimsiz zırıl zırıl ağlayan çocukları biz çekiyoruz ya falan demişler...kedi köpekten korkan sevgisiz insanlar gelmesin demişler ama çocuklara sevimsiz,zırıl zırıl ağlayan tabiri kullanan insanın ne kadar sevgili olduğu tartışılır bence..

Çocukla-kedi köpeği aynı kefeye koymuşlar ya dumur oldum,korkan olur,alerjisi olan olur ,demek ki böyle tiplerle görüşmemiz lazım.

Son düzenleme:
kediden köpekten vs bu kadar çok karkon tek kendim sanırdım ben çok seviyorum ama uzaktan alıpta elimle sevemem bana dokunacak diye ölürüm resmen
bir keresinde teyzem kuşu serbest bırakmış odada bizde ona gitmiştik oturduk ve kuşu gördüm elim ayağım titremeye başladı ağlıyacaktım nerdeyse
bir keresinde eşimin köyüne gittik bahçe kapısından girerken bahçede köpek olduğunu öğrendim eşimde beni bahçe kapısında bırakıp içeri girmesinmi nasıl ağladım korkudan bir görseniz (beni görenler nasıl gülüyor sinir oldum)
cafe ye çay bahçesine gidince masanın yakınında bir yerde bile görsem yeter. pikniğe gideriz rahat yemek yiyemem burnumdan gelir
hayvancıkların bana birşey yapmayacağını biliyorum ama korkuyorum işte bunu birde korkmayanlar anlasa gülmeleri yada o ortamda beni yanlız bırakmalarına sinir oluyorum oğlum bile anne o küçücük sevsene diyor yaaa ooooffff

Ben de çok korkuyorum. Kedi, köpek, kuş hiç farketmiyor benim için :) Boyutu önemli değil. Rahat rahat evin içinde dolaşabilen hayvanlardan hem korkuyorum hem de tiksiniyorum.

Kedi olan bi eve asla gidemem. Asla :D

Kızlar bizim evimiz bahçe katı.evimizin etrafında devamlı kedi görüyorum ve inanamazsınız ben kediden aşırı korkan biriyim.bu sabah evimin kapısını açtım dışarı çıkmak için.ne görim apartmanın içide kedi.artık içeri ve dışarı çıkarken bile korkuyorum.bina içine tek başına giremez oldum.eşim doktora gidelim diyip duruyo.ama netten araştırdım onunda kesin çözüm olacagı kesin degilmiş.ne yapıcam ben ya.beni kediyle aynı odada bırakın kendimi pencereden atarım o derece yani.ne yapmam lazım ütfen yardım edin bana bemim gibi olan varmı aranızda.

Merhaba eşinizle beraber Petshop ları gezerek bu fobinizi yenebilirsiniz küçük şirin canlılar gezerken onları cam bir alanın arkasında ne kadar savunmasız olduğunu hissedeceksiniz. tıpkı Şefkat bekleyen çocuk gibiler :34:

Tabi ki korku insanın elinde olan bir şey değil ,insanlar bunu anlamıyor.Hayvan sevmekle korkmak arasında çok fark var.

Hayvandan korkmak,sevmediği anlamına gelmez,ben karşıdan severim,sevimli gelir ama dokunamam ama zarar gelmesini istemem,keşke daha fazla barınaklar olsada hayvanlar sokaklarda rezil olmaktan kurtulsalar.Kedi,köpeğin yeri sokaklar olmamalı.Yada hayvan severler cins köpekler,kediler yerine sokak hayvanlarını tercih edip alıp baksalar...Maalesef ülkemizde böyle.

bizim evimizde de kopek var ilk basta yakınlarımız cok temkinliydi sevemiyorlardı ama gide gele alıstılar artık korkanların yanında tasmasını takıp elimizde tutuyoruz aslında tek amacları kendilerini sevdirmek birde ne kadar uzak durursanız o hayvan uzerinize daha cok geliyor neden beni sevmiyor gibisinden sanırım:)) krkunun uzerine gitmek lazım yavas yavas alısırsınız en azından dokunamıyorsanız bile yolda gordugunuz zaman korkmazsınız..

benim hoslanmadıgım sey insanların hayvan sevmiyorum demesi korkmak cok ayrı ama neden sevmezler anlamam boyle insanlardan cevremde olabildigince az bulunduruyorum hayvan sevmeyen insanlarla anlasamıyorum

Back
X