Kedi fobim var...

Korkmak,ürkmek başka..(üstüne gidilirse aşılabilir..)
Sevmemek,nefret etmek,tiksinmek çok başka..

Dünya sadece insanların değil ki..
Onları yaratan da Allah..
ve
Dünya,onlarla daha güzel...
İyi ki varlar:69:

Ayy hayvanlar mı onlar benim canım canım çoook seviyorum nerde görsem sevmeden duramam.
Sizin durumunuza gelince bir arkadaşımdan örnek vereyim.Arkadaşım da köpeklerden çok korkardı yaklaşamazdı bile.Bu korkusunu aşama aşama yendi.İlk başlarda köpeğin olduğu ortamda bulundu zorda olsa.Sonra yavaş yavaş yakınında durmaya zamanla da dokunmaya sevmeye başladı.Şimdi bu korkusunu aşmış durumda.Sizde bu şekilde aşama aşama ilk önce kedinin bulunduğu ortamda durarak korkunuzu yenmeye başlayabilirsiniz.Annem de kedilere dokunamazdı şimdi ise kedimizi benden çok düşünür hale geldi :34:
Hayvanlara korkunuzu belli etmezseniz size yaklaşımlarında da sorun yaşamazsınız.Çünkü onlarda korkuyu,sevilmediklerini hissettiklerinde ani tepkilerde bulunabiliyorlar.

bende de kedi fobisi var ve ben ne yaptıysam bu korkuyu aşamadım :50: sırf bu yüzden piknikte parkta bahçede öyle tedirgin huzursuz oturuyorum ki oğlum halime gülüyor :31:

seni çok iyi anlıyorum.bende çok korkuyorum..küçükken saldırmıştı ondanmıdır bilmemki eskiden kedi bile beslemiştim bahçede..
şimdi ise yolda görsem diger caddeye geçiyorum o derece.kokularını bile alıyorum tüylerim ürperiyor:1::1: ama hastalık gibi görmüyorum.demekki benimde fobim bu napalımm

seni çok iyi anlıyorum.bende çok korkuyorum..küçükken saldırmıştı ondanmıdır bilmemki eskiden kedi bile beslemiştim bahçede..
şimdi ise yolda görsem diger caddeye geçiyorum o derece.kokularını bile alıyorum tüylerim ürperiyor:1::1: ama hastalık gibi görmüyorum.demekki benimde fobim bu napalımm

çok küçükken kuzenim üstüme kedi atmıştı bende ona bağlıyorum bu korkuyu :26: kedinin yanıma geldiğini gördüğümde bile bayılacak gibi oluyorum bide sürtünse neler olur düşenemiyorum :18: bide normalde de hayvanlara dokunamam zaten ama kediye karşı ayrı bir korkum var bu hayvanlara dokunamam hissi berbat bir durum :31:

Hayvanlari cok ama cok seviyorum.
Korkanlari anliyorum; bende eskiden köpeklerden cok korkardim.
Sevmeyenlerede saygim var. Kimse herseyi veya herkezi sevmek zorunda degil, yeterki ZARAR VERMESIN.
Yanliz su noktaya deginmeden gecemiyecegim. Bence bir cocuk elinde sopa ile bir köpegin veya kedinin gözünü oyuyorsa, o benim icin gelecegin potansiyel dayakcisidir, siddet egilimlidir. O insan ileride daha rahat karisinida döver, insanlarada zarar verir. :ssz:

Son düzenleme:
Bütün sayfaları okumadım ama şu kadarını söyleyebilirim ki; korkunun üstüne gidilirse yenilir.

Benimde bir kuzenim vardı, o da deli gibi kuşlardan korkardı, aynı oda da bile kalamaz çığlık çığlığa kaçardı, annem yavaş yavaş alıştırmıştı.
Psikologluk kadar ciddi bir durum olduğunu düşünmüyorum açıkcası, yanınızda güven duydugunuz biri ile önce gözlemleyip yavaş yavaş kendinizi alıştırmak en basit çözüm.

bende önceden kedileri hic sevmezdim. hele bi dönem ev arkadasimin kedisi vardi aman yarabbim kedi benimle 1 hafta evde kaldi. ben önde kedi benim arkamda geziyorduk meger acikmis garibim yemek istiyormus :)) daha sonra 1 yil kadar türkiyede yasadim tek basimayim kimseyi tanimiyorum yanlizlikdan ölücem falan yani :( dergilerden birinde iran kedisi gördüm 2 tane yavru biri beyaz biri portakal :)) coook sirinlerdi. internetden iran kedilerini arastirmaya basladim uysal uykucuuu iran persleri bebeklik dönemini bitirince günün 20 saatini tembellik yaparak gecirir :))) koydum cebime 100 dolari gittim eminönüne bütün dükkanlari gezdim geneli bakimsiz hasta yavrulardi :( en son bi dükkanda saglikli bebekler buldum beyaz bi yavru istiyordum ama yavrulara sistt pistt yapinca bitane gri yavru geldi nasil oyuncu birazda sapsal bisey :) kaptim ben bunu eve getirdim. Inanilmaz bir duygu ufacik bi bebegin sorumlulugu asisi var hastaliklari tüylerinin taranmasi ama gelip minicik vücudunla cenenle omuzun arasina yatip boynundan gelen sicakligi hissetmek istemesi anlatilmaz birsey evlat sevgisi yaa

insallah hepiniz biran önce fobilerinizden kurtulur bu sirinlikleri kacirmazsiniz

Bende önceleri korkardım ama şu an çok sseviyorum kedileri nedeni ise daha minicikken bi kedi besledik o kadar alıştım ki sevdim her gün uyanıp peynir süt verirdim yanıma gelirdi miyavlardı okşardım yumuşacık sevgi gösterisi yapardı derken o gün bugündür hep kedi besleriz bahçede balkonda bi sürü var yazık hepsi artıklarımıza muhtaç yemek olduğu zaman çöpe gideceğine hayvan doysun bari.
Kedi olan ev gerçekten çok güvenli bi ara balkonda kız kardeşimle ben vardık o da çamaşır seriyordu sonra kedi birden kalktı bi süre koku aldı bi yere odaklandı bizde dedik bu kedi niye bi garip oldu bi de baktık ki yılan sarılmış çamaşır ipine sonra biz fırladık hemen evin içine kapattık kapıları sonra kedi öldürdü galiba öylece kurtulduk yani Allah hiç bir varlığı boş yere yaratmamış hepsinin bi yararı var.

Beslerseniz zamanla bu korkunuzdan kurtulursunuz arkadaşlar benim ablam nefffffret ederdi şu an kedi hastası evlendi gitti hala telefonda konuşurken sorar nasıl napıyor oyyy telefonu yaklaştır miyavlasın duyim der düşünün o kadar yani insanın ailesinden biri gibi oluyor. Bu kadar hayvan sever insanlar var ve hepsi mutlaka evinde beslemişlerdir hayvanları yoksa kimse sevmez.
Hiç bir zararları yok aslında siz aklınızdan kötü şeyler geçirmmeye çalışacaksınız o zman herşey hallolur korkulaca k bişey yok :)

köpeği sokağın başında görsem hemen sokağımı değiştiri idim
ufacık bi köpek olsa bile deli gibi korkaktım
eşimle tanıştığımızda köpeğinin olduğunu söyledi
tanışma faslı oldu itimizle :D
sevinince kuyruğunu sallıyo felan alışmak 5 ayımı aldı
şimdi kendi fabrikamızda itimiz var paşam oğlum :D
evde kalan yemeği getiririm yediririm gezdiririm yıkarım ohhhh :D
hayvan sevgisi bambaşka
moralim bozuk olduğunda anlıyomu artık napıyosa gelir yüzümü yalar elimi yalar anüüümmm :D
ayrıca eşimle tartışsak bağırsak birbirimize hemen havlar susun der gibi biz devam edersek oda havlar
onun sesinden kurtulmak için susarız ayrı ayrı kanepeye otursak yatar patisiyle iter git onun yanına otur der gibi
korkma korkunun üstüne git ne kadar tatlı olduklarını görürüsün :D
daha sonra evde beslemeye bile karar veririsn

Kediler insanlara pek yaklaşan canlılar değildir yani kendilerini kimi zaman sahiplerine bile sevdirmezler. Kedinin canı isterse gider kendini sevdirir. Yani benim beslediklerim böyleydi :) O yüzden kedi görünce korkmanıza gerek yok. Size yaklaşan bir kedi varsa zarar vermek için değil ya KARNI ÇOK AÇTIR yada SEVİLMEYE İHTİYACI VARDIR :) Dokunamasanız bile bence sıcak bir bakış bile o hayvana yetecektir.

Ve kediler temiz hayvanlardır, çişlerini, dışkılarını kuma gömerler ortada assslaaaa bırakmazlar Allah onları öyle yaratmış. Kendilerini yalayarak temizlerler. Dilleri pütürlü tükürüğü kedi için antiseptiktir hatta İNSANIN AĞZINDA kedi ve köpekten DAHA ÇOK MİKROP varmış. Bunlar çöplerde gezinmiyor mu pis hayvanlar diyorsanız dokunmanıza gerek yok :) Dediğim gibi bir tanesinin karnını doyursanız bir tanesine bir kap su verseniz yetecek :54: Bunları içselleştirirseniz kediden korkmanıza gerek kalmayacak.

Korkunuzu yendikten sonra bir tane minnoş alırsınız, yavruyken o kadar tatlı o kadar tatlı oluyorlar ki :)) Sevmemek mümkün değil :))​

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 367787
bu şey sevilmez mi ya?işyerinde çalışrken çantamın üstnde buldum uyumuş aldım arabayla eve götürdüm daha arabada oynamaya başladı o kadar bağlandım ki ona,yazın evden kaçtı hala aklımda kendime gelemedim..

Eki Görüntüle 367787
bu şey sevilmez mi ya?işyerinde çalışrken çantamın üstnde buldum uyumuş aldım arabayla eve götürdüm daha arabada oynamaya başladı o kadar bağlandım ki ona,yazın evden kaçtı hala aklımda kendime gelemedim..

Oyyyy yiyin yirin :)) Zaten bilumum böyle sallanan ve sarkan şeylere ayrı bir merakları vardır :D Ya kediler çok tatlı hele yavruyken o kadar salak oluyorlar ki :D Olara bak bak gül :)) Bunun önüne kocaman bir yumak vercen :))

eline sağlık arkadaşım çok güzel yazmışsın.
uzunca tasmasıyla at gibi köpeği kalabalık sokaklarda gezdiriyorlar.
haliyle o kalabalık sokakta birileri köpekten korkuyor.
köpek sahibide korkmayın ısırmaz ısırmaz.
korkmak insanın elindeymiş gibi korkmayın deyince korkulmuyor sanki.
hayvan sevmeyen insanda sevemezmiş
hıhı evet.

Ben korkan arkadaşları anlıyorum, korku da zaten sevmemeyi getiriyor. Kim korktuğu bir şeyi sever ki...

Benim rotweilerım vardı oğlum da maşallah at gibiydi. Gezdirirken insanlar korkardı, Tabi hayvan içgüdüsel olarak gezerken kendi mekanını da belirliyor, orayı burayı kokluyor ve çişini yaparak alanını belirliyor. Belki dikkatini çeken birşey görmüştür ee koruma içgüdüsü de var. Haliyle biraz sağa sola atılırdı benimki... Ama iş sahipte bitiriyor. Yani tasmasının zincirini uzun tutmamak, biraz hayvanı kendine çekmek gerekiyor. Hatta ben tamımadığım kadınlara merhaba derdim, bizimki dururdu :)) Öyle köpek gördüğünüzde köpeğe dik dik bakmayın, çekinceli davranmayın, evet yolunuzu değiştireilirsiniz, insan korkunca başının üstünden bir duman gibi birşey çıkarmış bilmem belki adrenalin salgısından olabilir köpekler özellikle buna huylanırlarmış...

aynen öle korku insanın elinde olan bir durum değil ki:31: hayvanlardan korkan sevmeyen arkadaşlara saygı duyan anlayışla karşılayan arkadaşlara teşekkür ediyorum kendi adıma:42: bazı hayvan severler çok bencilce düşünüp bencilce davranıyorlar.. ben istermiyim kedi köpek dokunacak diye korku içinde huzursuz dışarda gezmeyi sokakta çığlık atmayı bide arkadaşın dediği gibi kocaman at gibi köpekleri çarşı pazarda gezdiriyorlar deli oluyorum git ormanda bahçede parkta gezdir bide korkma ısırmaz demez mi bide ısırsın bari :26: bir insan küçük bir böcekten kuştan korkuyorsa bu o hayvanın verebileceği zarardan değildir ki bende biliyorum o hayvanın bana zarar veremeyeceğini ama elimde değil çok korkuyorum :43: korkumun üzerine gitmeye çalıştım yapamadım daha beter oldu hayvanlarla aynı ortamda oturabilirken şimdi mümkün değil oturamıyorum :50: sanırım ben bu korkumu yenemiycem işin kötü yanı eşimde oğlumda hayvanları çok seviyor bundan bir kaç yıl önce eşim köpek almış eve getircem çok seveceksin alışırsın dedi ben kafayı yedim eğer o köpek gelirse evi terk ederim ya köpek ya ben dedim adam dediğine diyeceğine pişman oldu:52::52::52:

Son düzenleme:
hayvan sevmekle korkmak arasında fark var yahu :31:
bir insanı sevmezsiniz anlarım cunku size birsey yapmıstır guvenmissinizdir yarı yolda bırakmıstır arkanızdan vurmustur vs vs bircok sebep olur bunun icin..
ama hayvan sevmemek icin ne sebebi olur insanların aaa bu kopek bu kedi beni ısırdı tırmaladımı diycekler ee o hayvan sen insan sen dusunebilen bir canlısın nasıl cocuklara kızamıyorsan herhangi bir hatasında hayvanlarada kızamazsın..
korku apayrıdır bende aslandan kaplandan yılandan fareden korkarım ama seviyorum :44:..kimse korkan insana neden korkuyorsun demez dememeli ama sevmiyorum diyen insana niye sevmiyorsun derim ben cunku ortada hayvanları sevmeyecek bir neden yok dogayı ve hayvanları sevmeliyiz

bende hem sevmem hem cok korkarım allahın gucune gıtmesın ama gormeye tahammul edemedıgım tek hayvan....

dısarda yemek yerız pat omzuma atlar cop atarken ırlar hep benı mı bulur anlamamkı...

birde 10 yasında falan apartmanımıza kedı gırmıs bende ekmek aldım eve cıkıyorum merdıvenlerden ısıklar kapandı ve karsımda o gozlerını yaktı o cıglıgım hala kulaklarımda sankı bununda cok etkısı vardır...

hayvan sevmekle korkmak arasında fark var yahu :31:
bir insanı sevmezsiniz anlarım cunku size birsey yapmıstır guvenmissinizdir yarı yolda bırakmıstır arkanızdan vurmustur vs vs bircok sebep olur bunun icin..
ama hayvan sevmemek icin ne sebebi olur insanların aaa bu kopek bu kedi beni ısırdı tırmaladımı diycekler ee o hayvan sen insan sen dusunebilen bir canlısın nasıl cocuklara kızamıyorsan herhangi bir hatasında hayvanlarada kızamazsın..
korku apayrıdır bende aslandan kaplandan yılandan fareden korkarım ama seviyorum :44:..kimse korkan insana neden korkuyorsun demez dememeli ama sevmiyorum diyen insana niye sevmiyorsun derim ben cunku ortada hayvanları sevmeyecek bir neden yok dogayı ve hayvanları sevmeliyiz

Konuda ki yorumları okumadım bir tek sizinkini okudum keisnlikle katılıyorum. Bir kere size hiç bir zararı olmayan derdini anlatamayan arkanızdan iş çevirmeyen sırtınızdan vurma ihtimali olmayan bir canlıyı sevemeyenlerin insanları gerçekten sevebileceklerini sanmıyorum ben.
Korkmak tamamen farklı bir durum ama sevilmez mii yaaa hepsnii inceleyin şöyle uzaktan hareketlerini fln hepsinin ayrı bir güzelliği var :)))
bu arada konu başlığı "kedi fobim var" ewet ben de kedilere karşı bir korkaklık söz konusu çok seviorum ama temas halinde olunca hep bi tedirginlik var :1:

Konuda ki yorumları okumadım bir tek sizinkini okudum keisnlikle katılıyorum. Bir kere size hiç bir zararı olmayan derdini anlatamayan arkanızdan iş çevirmeyen sırtınızdan vurma ihtimali olmayan bir canlıyı sevemeyenlerin insanları gerçekten sevebileceklerini sanmıyorum ben.
Korkmak tamamen farklı bir durum ama sevilmez mii yaaa hepsnii inceleyin şöyle uzaktan hareketlerini fln hepsinin ayrı bir güzelliği var :)))
bu arada konu başlığı "kedi fobim var" ewet ben de kedilere karşı bir korkaklık söz konusu çok seviorum ama temas halinde olunca hep bi tedirginlik var :1:

hayvanlara saldıran insan sayısı insanlara saldıran hayvan sayısından daha fazlaymıs ustelik onların bizden kacma bizi sevmeme sebebi daha fazla :31: birgun hespi toplanıp insanlara bir saldırı duzenlerse sasırmam acıkcası :34:..

yeri geldi benim kedim gozumu tırmaladı kollarım cizik icinde kalıyordu ama bu hayvan ya korkmustur yada severken cok sıkmısımdır ondan yapmıstır :26: bu onu sevmemem icin sebep degilki..korkan cekinen insana birsey demem ama alısması icin caba gosteririm cunku bizde de kopek var ilk aldıgımızda herkes bi korkardı tedirgin olurdu ama alıstılar simdi..hayvanları sevmiyorum demek cok antipatik oluyor sen sevmezsin cocugunu oyle yetistirirsin cocukda da ne hayvan ne doga sevgisi kalır..yaradılanı severim yaradanda oturu diye bir soz var ki ne kadarda dogru aslında..

Son düzenleme:
Back
X