Kedi fobim var...

bekarken ben,

ablamda kalırdım bzen ve evi işime ters olduğu için sabah ezanıyla yollara düşerdim:(
karşıma her sabah enaz 3-4 köpek çıkardı ve birde kenedi aralarında kavgaya başladıklarında

resmen altıma ederdim..ablamda kalmak nekadar güzelse(yeğenlerimden dolayı)
sabah işe gitmek bir okadr faciaydı ve her sabah bir daha buaraya gelmeyeceğim diye yemin ederdim..

sonra iş değiştirdim ne göreyim şirkette tüm çevremiz köpek kulubeleriyle çevrili ve

kimisi kangal kimi rottweiler(çok korkunç bir suratı var),alman kurdu ve bolca golden retriver..

iş saatlerinde tuvalet ihtiyaçları için günde birkez serbest bırakılıyorlar ayrı ayrı..

illa birine denk gelme ihtimalim çok fazla çünkü benimde tuvalet yan binada,dışardan dolaşıyoruz.

gelzaman git zaman kokumu tanısınlar diye kafeslerine yaklaştım ki
birgün karşılaşınca beni tanısınlarda beni yemesinler diye..

inanın yabancı olduğum için o kafesi nasıl parçalıyorlar,o goldenlar bile

yırtıyorlar boğazlarını...
aradan 3-5ay geçti goldenlardan biri doğurmuş ve yavruları çok tatlıydı.
onalrı görebilmem için sık sık yanlarına gitmeye başladım..

derken bir iki ay sonra anne goldenin bana pati uzattığını farkettim
önce tırnaklarıyla beni ikiye bölmek istiyor gibi algıladım

ama köpek okadar uysallaşmıştıki dayanamadım ve patisine dokundum,sonra kafasına
dokundurup çektim elimi,koparacak diye korkuyorum hala...

kokuma iyice alışmışlar,artık yavruları izlemeye geldiğimde bile havlamayı bırakmışlardı..

bana ençok havlayan ve korkutan köpek, kafasını dışarı uzatmış,neredeyse boğulacak ama yinede bana bişey demeye çalışıyor
gittim yanına ve onada elimi ilk kez kaçar adımlarla kafasına koydum ve

TAMAMMMDIR dedim...
aradan 3yıl geçti..birsürü yavru oldu büyüdü.inanmazsınız ama çoğunuda ben büyüttüm...

şuanda köpüşlerimizi serbest bıraktıklarında bende gidiyorum enaz7-8köpeğin içine
atlıyorum ve onlarla oynuyoruz..

sonra sokak köpeklerine karşıda sempati duymaya başladım..nezman sokak köpeğinin yanından geçsem
"oğluuuuuummm" diye sesleniyorum:)bitaneside dönüp bakmıyor bile;)

sokak köpeklerinden şuanda kesinlikle korkmuyorum ama bunu belkide işyerimde bahçedeki köpeklere borçluyum...
aslında NE KEDİ NE KÖPEK FARKETMEZ...BİR YUDUM SEVGİNİZ İÇİN NELER YAPMAZLAR..

keşke korkularınızı yenebilseniz...okadar farklı bir dünyaya kapı açacaksınız ki:)

çok uzadı ama yinede ekliyim,3ay önce sokakta neredeyse ölmek üzere olan bir kediye sahip çıktım,şuanda sağlığı iyi ve işten geldiğimde "AŞKIM ÖZLEDİNMİ BENİ "diyebileceğim bir canlıya sahibim..kollarını boynuma doluyorum öpüşüp hasret gideriyoruz oğlumla..
bebek özlemimi gidermeside cabası......

Son düzenleme:
baktığında köpek kediden daha korkunç duruyor dimi?
ama ben köpekten korkmuyorum ki
kediden korkuyorum ölesiye
köpek en fazla ısırır
ama ya kedi Allah'ım evlerden uzakkkkkk

Kızlar bizim evimiz bahçe katı.evimizin etrafında devamlı kedi görüyorum ve inanamazsınız ben kediden aşırı korkan biriyim.bu sabah evimin kapısını açtım dışarı çıkmak için.ne görim apartmanın içide kedi.artık içeri ve dışarı çıkarken bile korkuyorum.bina içine tek başına giremez oldum.eşim doktora gidelim diyip duruyo.ama netten araştırdım onunda kesin çözüm olacagı kesin degilmiş.ne yapıcam ben ya.beni kediyle aynı odada bırakın kendimi pencereden atarım o derece yani.ne yapmam lazım ütfen yardım edin bana bemim gibi olan varmı aranızda.

Merhaba canım, senin durumuna şaşırmadım çünkü kedi fobisi olan nadir insanlardan biriyim:1: Etrafımızda niyeyse hep dalga konusu oluyor bu durum. Bizim oturduğumuz yerde çok kedi var ve nerden çıkıcakları belli olmuyor:14: Site girişinde kedi olsa yolumu değiştirip bir dünya yol yürürüm.. Ama sana tavsiyem korkularının üstüne gitmen, yani ben eskiye oranla biraz daha iyiyim. Hala üstüme atlıycaklar gibi bir heyecan yaşıyorum yanlarından geçerken ama pek takmamaya çalışıyorum adımlarımı hızlandırıyorum. Çöp atarken çöpü dibinden değilde 2-3 metre öteden sallayarak atarım mesela:1: ... Kediden korkmana sebep neyse onu kafanda bitrimeye çalış, kendi kendine telkinler ver derim.. Başkada aklıma bişey gelmiyor:50:

Son düzenleme:
Kızlar bizim evimiz bahçe katı.evimizin etrafında devamlı kedi görüyorum ve inanamazsınız ben kediden aşırı korkan biriyim.bu sabah evimin kapısını açtım dışarı çıkmak için.ne görim apartmanın içide kedi.artık içeri ve dışarı çıkarken bile korkuyorum.bina içine tek başına giremez oldum.eşim doktora gidelim diyip duruyo.ama netten araştırdım onunda kesin çözüm olacagı kesin degilmiş.ne yapıcam ben ya.beni kediyle aynı odada bırakın kendimi pencereden atarım o derece yani.ne yapmam lazım ütfen yardım edin bana bemim gibi olan varmı aranızda.

Tek değilsin bende kedilerden korkuyorum hayatımı çok olumsuz etkilediği oldu bazen eşim ve oğlumda sıkılıyorlar bundan ama atamıyorum bu saçma korkuyu
çocukken korkmuyordum ama ne olduysa birden kediden korkmaya başladım ama korkular yer değiştirir yani şöyle diyim örnek çocukken baban sana devamlı kızıyor o sorunu üzüntüyü bilinçaltı başka korkuya çeviriyor kısaca korku başka sorunların uzantısı
Çözüm insanda aslında korkularımıızın üzerine yavaş yavaş giderek yok etmemiz lazım

Ben korkmam kedilerden ama korkan bir tanıdıgımız var.Yolu değiştirir,çığlık atar,etrafta biri varsa kediyi kovdurur.Garip ama gerçek.Geçen ay da bizim buralarda da bir yavru kedi vardı.Bir görseniz yumuk yumuk birşey.Kemik,et filan attık.Su verdik.Resmen bize alıştı.Bir kadın yolda gördü bu kediyi.Yanında baya büyük bir genç kızı vardı.İkisi biden korkup yol değiştirdiler.Kadın yolun sonuna kadar arkasına baktı kedi geliyor mu diye :53:

Son düzenleme:
bundan yıllar önce arkadaşımın bir kedisi vardı Siyam cinsi
ama ne zıplar ne atlar ne sokulur kendi halinde bir kediydi
olduğu yerde yatardı o yüzden çokkk fazla tedirginlik yaşamazdım ondan
birgün yatakodasında yatağa yatmış yan şekilde
dedim o gün bugün olsun artık kedilerle artık bi yakınlaşayım belki korkumu atarım
Gypsyyy diye yavaşça karnının yanından seveyim dememle birlikte
sen benim dirsekten bileğe kadar caaaaaaarrrrrtttttt diye bi tırmala
nası kanadı şok oldum
arkadaşım benden de şok
kedi kedi olalı kedilik hayatında ilk kez beni tırmalamış
zaten benden sonra da kimseyi tırmalamadı
ondan sonra bi daha teşebbüs bile etmedim kedilere yaklaşmaya

çok enteresan neden tırmaladı acaba. tam uyurken mi dokundunuz yoksa. uyurken dokununca korkmuştur belki. siyam kedileri aşırı sakin ve çok asiller. bende de var 1 tane. hayatında 1 kez bile kimseyi tırmalamadı. zaten evde kedi var mı yok mu belli değil. çok sakin. genelde de çoğu siyam kedisi böyleymiş. kedi fobisi olanlar gelsin benim kedimi görsün, alışırlar kurtulurlar kedi fobisinden valla:74: öyle sakindir benim kedim maşşallah ona:nazar:

Sizlerin adına üzüldüm doğrusu:50:
Oysa kediler, köpekler insanlardan çok daha masum uysal güzellikler.
Mutlaka çocukluktan kalan olumsuz anılar vardır veya birileri korkutmuştur.
Hayatı hiç yoktan yere kendinize eziyetle harcamayın.
Doktor çözüm değildir. Benim birkaç tanıdığım vardı sizin gibi, onlar yavru kedi alıp baktılar ve alıştılar.
Şimdi kucaklarından indirmiyorlar:34:
Evde bakamazsanız dışarda da ilgilenebilirsiniz.

çok enteresan neden tırmaladı acaba. tam uyurken mi dokundunuz yoksa. uyurken dokununca korkmuştur belki. siyam kedileri aşırı sakin ve çok asiller. bende de var 1 tane. hayatında 1 kez bile kimseyi tırmalamadı. zaten evde kedi var mı yok mu belli değil. çok sakin. genelde de çoğu siyam kedisi böyleymiş. kedi fobisi olanlar gelsin benim kedimi görsün, alışırlar kurtulurlar kedi fobisinden valla:74: öyle sakindir benim kedim maşşallah ona:nazar:

işte ben de diyorum ya kedi hayatında 1 kez beni tırmaladı sonra da kimseyi
şimdi öldü zaten yaşamıyor
yani tek şanslı benim :18:
benim arkadışm da öyle diyodu
siyamlar şöyledir siyamlar söyledir bişey yapmaz diye
gördüm sonunda siyam'ı da

benimde kuşlara fobim var kuş olan eve girmiyorum tesadüfen girdiysem heşede kafesinden dışardaysa hemen kaçıyorum bazen arada düşünüyorum evin penceresinden balkonundan kuş girse diye valla bende atlarım balkondan :))

Hayvan fobisini anlarım da
sırf siz korkuosunuz diye hayvanları besleyen insanlarla kavga etmek,
onları bundan vazgeçirmeye çalışmak ve malesef ki vazgeçirmek gaddarca
Sizden sadece sevgi ve bir kap yemek isteyen canlılar onlar canavar değil ki
Bu şekilde düşünün bence
İnanın çok yardım ettiğiniz,destek olduğunuz insanlar bile gün gelir size zarar verebilir ama bir kap yemek verdiğiniz bi hayvan bunu asla unutmaz,
size hep minnet duyar
Fobi boyutunu anlayabiliyorum bu elde olmayan bişeydir ama 'sevmiyorum' durumu 'tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış' durumu
Korkusunu yenmek isteyenler psikolojik destek alabilir mutlaka faydasını görürsünüz
Ama istemeyip 'sevmemeye' devam edecek olanlar için 'sadece biraz empati' diyorum
Aç kalmak,susuz kalmak ne kadar zor bişeydir ki bunu en iyi ramazan aylarında anlayabilirsiniz
Ama görüyorum ramazan ayında bile anlamamışsınız ki bu durumu sorun etmişsiniz,üstüne kızmışsınız besleyenlere
Dünya'da sadece insanlar can taşımıo
Açlık susuzluk sadece insanlara mahsus değil ...

hanımefendi verilen o tepkilerde korkunun vermiş olduğu şeyden dolayı.. insanı korkudan şekilden şekile sokan bir olayı, insanı, acıyı, hayvanı da zaten ister istemez sevemiyorsunuz bunu neden yargılıyorsunuz anlamıyorum. bunu keyfi ve gaddarlık olarak tanımlamamanızı belirtmek istiyorum. benimde komşum bu konu da çok anlayışsız ben demiyorum yemeden içmeden kessin ama korktuğumu ve evden dışarı çıkamayacak kadar sıkıntı çektiğimi bilipte bunu anlayışla karşılamaması beni sinir eden faktör. bizim katta vereceğine bahçede yiyecğini suyunu vermesini tavsiye etmeme rağmen kadın oralı olmuyor o tavrına tepkim var benim. ve sadece kediden korkan kişi ben değil aşağıdaki ev sahiplerinin çocuklarıda korkuyor..

hemen bu korkudan dolayı hayvan düşmanı olarak anılmak kesinlikle istemem öylede değilim zaten. ve her hayvandan korkanda yakınında görmek istememekte gaddarlık değildir ! bende balkonumda ekmeği ıslayıp kuşları besliyorum sürekli, balık, muhabbet kuşu besledim beslemeye de devam ediyorum.. kaplumbağa tavşan bile düşünüyorum beslemeyi hatta.. bak başka hayvandan korkuyorum demiyorum KEDİ FOBİSİ(!)

Kedilerden korkuya tıp dilinde Ailurophobia, Elurophobia, Felinophbia, Galeophobia veya Gatophobia gibi isimler verilmektedir.
Kedilerden korkunun belirtisi, bir takım fizyolojik ve psiko-somatik rahatsızlıklardır. Kedi korkusu olan insanlarda kedi ile karşılaşma halinde aşağıdaki rahatsızlıklar baş gösterir.

Panik-atak durumu

Sık soluma

Kısa soluma

Kalp atışlarında hızlanma ve düzensizlik

Terleme

Mide bulantısı

Korku

Bu belirtilerin hepsi bir arada görülebileceği gibi bir veya birkaçı da görülebilir

yani demekki böyle bir korku türü var. araştırılan bir fobi türü. bundan dolayı çevrelerinde kediyi görmemek için verdikleri tavrı ve isteği yargılamakta yersiz.

hala ne var küçücük kedilerde sizi yemez parçalamaz zarar vermez gibisinden sözler duyuyorum.. bunun bende farkındayım ama korkuları öyle kolay yenmek mümkün değil.. siz yüksekten korkan balkondan aşağı bile bakamayan bir insana ne kadar dil dökerseniz dökün zarar vermeyecek size söz veriyorum bu güvenli bir ortam desenizde o kişiyi balkondan aşağıya baktıramazsınız.. halbuki çoğu kişi gökdelenlere çıkıp o muhteşem manzarayı görmek için para veriyor..

kedilere yapılan o iğrenç işkenceleeri tvlerde internetteki videolarda görünce o kadar kötü oluyorumki.. insan vasfını taşıyan hiç kimse bunları yapmaz yapamaz da.. bunuda belirteyim

Son düzenleme:
bende korkanları anlamayanları anlamıyorum..!:37:
ne munasebet korkanlar yuzunden mı ac kalıcak kedıler bende apartmanımızın onunde ıstemem :41:
beslemeye meraklı olan evının ıcınde beslesın kapının onunde degıl..
korku cok fena bısey bunuda korkmayan anlayamaz malesef kı.
hatta ben acıcaktım bole bı konu ıyı olmus.:31:
ben asırı derecede korkuyorum kedı kopek farketmıyor asırı yanı bı kopek goreyım ortalıgı kaldırırım ayaga kedıler gene yolsa felan yanından gecıp gıdıyorum cok yaklasmamak sartıyla.:36:
cafelerde zaten masa altına bakmaktan yemek yıyemıyorum:26:

yok yanı hıc kopek olmayan bı yerde yasasam bıle dıyorum :58:
evlenıp tasınıcaz benım ılk aklıma gelen gıttıgımız yerde kopek varmıdır:97::97:
kabusum oldu resmen cozumu yok mudur ya ben ıstemıyorum beslemek asırı sevmek:37:
sadece korkmayayım gorunce cıglık atmayayım yanından gecıp gıdeyım:31:

yada hıc kopek kedı felan gormeyeyım:52:

hanımefendi verilen o tepkilerde korkunun vermiş olduğu şeyden dolayı.. insanı korkudan şekilden şekile sokan bir olayı, insanı, acıyı, hayvanı da zaten ister istemez sevemiyorsunuz bunu neden yargılıyorsunuz anlamıyorum. bunu keyfi ve gaddarlık olarak tanımlamamanızı belirtmek istiyorum. benimde komşum bu konu da çok anlayışsız ben demiyorum yemeden içmeden kessin ama korktuğumu ve evden dışarı çıkamayacak kadar sıkıntı çektiğimi bilipte bunu anlayışla karşılamaması beni sinir eden faktör. bizim katta vereceğine bahçede yiyecğini suyunu vermesini tavsiye etmeme rağmen kadın oralı olmuyor o tavrına tepkim var benim. ve sadece kediden korkan kişi ben değil aşağıdaki ev sahiplerinin çocuklarıda korkuyor..

hemen bu korkudan dolayı hayvan düşmanı olarak anılmak kesinlikle istemem öylede değilim zaten. ve her hayvandan korkanda yakınında görmek istememekte gaddarlık değildir ! bende balkonumda ekmeği ıslayıp kuşları besliyorum sürekli, balık, muhabbet kuşu besledim beslemeye de devam ediyorum.. kaplumbağa tavşan bile düşünüyorum beslemeyi hatta.. bak başka hayvandan korkuyorum demiyorum KEDİ FOBİSİ(!)

Ben fobilerinizin ya da sevmemenizin gaddarca olduğunu söylemedim
Seven ve besleyen insanları beslemelerinden vazgeçirmeye gaddarca dedim
'Kavga ettim neyse ki artık beslemiyorlar' türündeki yoruma üzüldüm ve bunun gaddarca olduğunu belirttim

Fobi=sevmemek anlamına gelmio
Benim de bi akrabam kedilerden köpeklerden çok korkar hatta köpek sahibi olduğumdan beri evimize gelmez
Ama hayvanları sevdiğini ısrarla belirtir resimlerini gösteririm çok tatlı olduğunu söyler vs
Sevmemek ayrı bişey buradaki çoğu insan da korkuyorum ama korkmak istemiyorum demiş demek ki hayvan sevgisi var içinde
Konu sahibi de yardım amaçlı bu konuyu açtığına göre sevmio değil hayvanları
Ben buradaki bikaç sevmiyorum yorumundan sonra yazdım o yorumu
Ve hakları olan bi kap yemeği kendileri vermedikleri gibi verenleri de engelleyenlere ithafen yazdım.

benimde hobim var:))...
böceklerden de çok aşırı korktuğum için seni anlıyorum...
ben böcek resmindenbile korkuyorum..
kedilerde her yerden çıkıyor...
dr. gidin bnce yinede...
yani tamamen geçmesede azalması bile bişeydir sizin için..
çünki hep karşınıza çıkacaklar

Son düzenleme:
kedi sevmeme gibi bi hakkımız yok mu?
fare sevmeyince kimse demiyo fareyi niye sevmiyosun diye ama iş kedi olunca değişiyor
ben hem korkuyorum, hem sevmiyorum
sevmeme hakkımı kullanıyorum
ama zarar görsünler de demiyorum
kediseverlerin biz kedi sevmeyenlere veya korkanlara bu kedice tavrını da anlamıyorum

kedi sevmeme gibi bi hakkımız yok mu?
fare sevmeyince kimse demiyo fareyi niye sevmiyosun diye ama iş kedi olunca değişiyor
ben hem korkuyorum, hem sevmiyorum
sevmeme hakkımı kullanıyorum
ama zarar görsünler de demiyorum
kediseverlerin biz kedi sevmeyenlere veya korkanlara bu kedice tavrını da anlamıyorum

fare ile kediyi aynı yere koydunuz ya
:9: sevmeyebilirsiniz ama kedi sevmeyenler de kedi sevenlere, besleyenlere karışmasın yani

Bende sokak kedilerini hem severim hem de korkmam..
Ama ev kedilerini sevmem de korkarım da..
Çünkü piiiiiiiissttt diyince kaçmıyo ev kedileri:27::27::12:
hem ev kedilerinin bi bakıcısı var sevmek zorunda görmüyrum kendimi
Asıl sorumluluk Vicdan sahibi olmaktır.
Onların karnını doyurup suyunu verip içinizi rahatlatabilirsiniz.
"ohh şükür artık komşumda beslemiyo kedi vazgeçirdim" de tamıtamına nedir biliyo musun ey bilir kişi:1:
"CANİLİKTİR" oda bir can. Ürkütücü,tırlamayan,fazla samimi bir hayvan olsalarda can onlardakide ..

ahh kediler .. ben yiyebilicekleri herşeyi çöp dahi olsalar farklı temiz bi poşetle birlkte yiyebilcekleri yere koyuyorum her akşam..annemlede bu yüzden tartışma bile yaşıyorum.unutuyo arada bi ama oda alıştı :1:
onlar bişiler yerken yada bi gölgede uyumuş kalmışken gördügümde bi huzur kaplıyo içimi.annelerin cocuklarını doyurup uyuttuklarındaki huzur gibi :1:
kii diyorum hepsi gelse yanıma korkup kaçmasalar falan ama bi yandan da haşerat cocuklar zarar veremicegi için seviniyorum gördükleri gibi kaçışlarına.. her neyse.. korku bu yenilebilir ama yeterli canilik olmasın..zarar vermeyelim yeter.sevmesek aşık olmasakta olur. bi kap su az biraz yemek vermek bişey eksiltmez..

Back
X