anneannem fareden korkardı, sırf benzediği için tavşandan bile
kedi ve köpekleri de çok sevdiği halde patilerine fobisi vardı
dokunamazda
annem de bende kardeşimde bütün hayvanlara bayılırız kedi köpek kuş hamster tavşan.. bakamayan herkes bize terk ederdi ev bulurduk
kardeşim 10 yaşında, annneannemin çok üzerine gitti, saklayıp yanına götürür bi an çıkarır " ne tatlı baaaaak" diye sevdirmeye çalışırdı olmadı
sonunda hamile bir köpek gelip evde doğurdu ve doğumda öldü
bir süredir bizdeydi anneannem de alışmıştı
dayanamadı yavruları önce uzaktan sevdi, sonra onlar ayaklanınca yanından geçerken ayağıyla sevmeye başladı
artık sürekli kucağında bütün hayvanlar
fareleri bile seviyor
başlarda gördükçe bile olay çıkartırdı zor oldu onun içinde ama 60 yıl boşuna abartmışım diyor
ama dediğim gibi bende kelebekten korkarım ve hala çözemedim
herkesin sorunu aynı şekilde çözülmeye bilir
ılımlı olundukça her yolu denemekten zarar gelmez
ama önce istemek gerek
Ben bana ne demek istediğinizi anlamış değilim açıkçası?Ben gayet ılımlı bir şekilde düşüncemi ifade ettim.Korku ve fobinin farklı şeyler olduğunu,fobisi olanların profeyonel yardım alması gerektiğini,bu insanlarla empati yapmak gerektiğini,resim göstermenin bu insanları hafife almak olacağını söyledim.Bunun neresini beğenmediniz anlamış değilim.
Ben de eskiden kedi ve köpeklerden korkardım ,fobi derecesinde değildi ama.Daha sonra köpekleri kucaklayabilecek,kedileri doğurtabilecek ve deli gibi oynayabilcek duruma da geldim.Tek problemim allerji olduğu için evimde besleyemem sadece.Ama bunu kedi köpek resimlerine bakarak yapmadım.Mesela uçak fobisi olanların da uçak resmine bakarak bu fobiyi yeneceklerini sanmıyorum.Umarım anlatabilmişimdir.