Kedi ile muhabbet kuşu ayni evde bakanlar yardımcı olur musunuz?

nayinomoy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2018
286
451
23
Merhaba hanimlar evimde iki muhabbet kusum var ve surekli kafeste tutmuyorum evin içinde dolasiyorlar. Bir tanesi konusuyor ve ilerde yavrularimizinda olma ihtimali var. Evdeki durum böyle.
Sokakdan yavru bir kedi sahiplenmek istiyorum. Birbirlerine alıstirabilir miyim? Kuslarima zarar verme ihtimali yuzunden hep vazgeciyorum.
Bir de bir kedinin aylik masrafi ne kadar tutuyor. Ayda ne kadar mama yiyor ne kadar kum kullaniyor.
Hep mama mi yedirmek lazim ev yemeği de yemez mi? Siz nasil bakiyorsunuz?

Yavruyken alıştırırsanız bir sorun olacağını sanmam ama kedilerin uçan kaçan şeylere acayip zaafı oluyor kuşları salmak tehlikeli olabilir.
Kullandığınız mamaya göre aylık masrafı değişir.
2 aylıkken aldığım kedim, 13 ayına kadar 15 kilo mama tüketti. Sonra yetişkin kedi mamasına geçtik.
Kum masrafıda 20lt kum alıyorum ortalama 4 ay gidiyor yıllık tutarı 120 lira gibi birşey oluyor.
Ben tercihen sadece kuru mama kullanıyorum Arada yaş mama ve ton balığı veriyorum sadece. Ev yemeği yemiyor ama zeytine bayılıyor :) Zararlı diye yarım veriyorum çıldırıyor zeytine.
Birde tabi ilk zamanlar aşı masrafı oluyor.
Ama tabi sevgisi bambaşka tamamen maddiyata dayalı yazmış gibi oldum sordunuz diye ama ☺️

Geçenlerde kilosu 8 liradan 50 kilo kum aldık. İki kediye epey gidecek gibi. Mama fiyatını hatırlamadığım için net bir şey söyleyemem. Aşısı maması kumu ortalama olarak aylık 200 liradır en fazla diye tahmin ediyorum. Ev yemeği kesinlikle vermemek gerek. Tüyleri dökülüyor, sağlığına zararlı. Ayrıca obur oluyorlar işin sonunda :confused: Erkek arkadaşımın kedisi sofraya konup her şeyden yeme alışkanlığı edindi bir dönem. Obez oldu hayvan. Yemek vermeyi kestik normale döndü bebe.

Kuşlarla zor olabilir sanki bilemedim.

Merhaba hanimlar evimde iki muhabbet kusum var ve surekli kafeste tutmuyorum evin içinde dolasiyorlar. Bir tanesi konusuyor ve ilerde yavrularimizinda olma ihtimali var. Evdeki durum böyle.
Sokakdan yavru bir kedi sahiplenmek istiyorum. Birbirlerine alıstirabilir miyim? Kuslarima zarar verme ihtimali yuzunden hep vazgeciyorum.
Bir de bir kedinin aylik masrafi ne kadar tutuyor. Ayda ne kadar mama yiyor ne kadar kum kullaniyor.

İyi bir bakım sağlamak istiyorsan aylık masrafı ortalama 200 lira, aşı zamanları 350 yi buluyor. Ancak kuşların yanına kedi alınmaz, kedinin yaratılışıdır kuşu avlamak, alışır diye bir durum yok, sen alıştı sanırsın bir anlık boşlukta saldırır, doğasında var çünkü

Benim evde 3 kuşum var. Kedim de var. Bebekken aldığınızda sürekli gözlem halinde yan yana bulundurun alışırlar. Oyun oynamak istiyor elbet onlarla ama zarar vermiyor. Benim 2 si papağan onlardan korkuyor kedim zaten iriler. Ama 3. Muhabbet henüz bir sıkıntı yaşamadık. Ama bu biraz sizin elinizde kuşları açacağımız zaman kediyi odaya sokmuyoruz ki rahat oynasınlar onlar başka odada oynuyor. Hiç problemde olmuyor. He kediye ev yemeği vermemenizi ama yoğurt, yumurta vermenizi öneririm. Ve benim fikrimce asla hazır yaş mama vermeyin parazit yapabiliyor. Onun yerine kendiniz evde yapabilirsiniz. Kedi masraflı bir hayvan değil inanın. Sadece ilk zamanlar çok fazla aşı oluyorlar ilk aşıları biraz tutuyor ama ilk aşılar bittikten sonra daha aralıklı aşıları başlıyor onlarda fazla miktarlar değiller. Ve inanın kuştan dahi daha temizler.

Teyzem de 3 muhabbet kusu 2 kedi 1 i asiri sizofren veteriner solemis 3 de sus kopegi var minnak nasil bakiyor bilmem 😳😳😳 hepsi uyum icinde yalnz da kaldiklari oluyor tabi galiba kedinin birini odaya koyuyor giderken 😳😳😳

bende sürekli vazgeçiyorum bu sebepten.kedileri çok seviyorum ama iki muhabbet kuşum var.onlara zarar gelir diye korkuyorum.

bende sürekli vazgeçiyorum bu sebepten.kedileri çok seviyorum ama iki muhabbet kuşum var.onlara zarar gelir diye korkuyorum.
Al benden de o kadar😏bende kedileri cok seviyorum sokak dan sahiplenmek istiyorum kuşlar olmasa. Ama ışte kuşun biri konuşuyor yumurtadan çıktığından beri benimle öyleki evladım gibi oldu. Anne diyor zaten. 2 senede zarar gelsin istemem ama o kendi besleyip büyüttüğünü zarar gelsin istemem hiç. Bir dalginlimia gelir kedi birsey yaparsa diye korkuyorum. O yüzden vazgeçtim ben de.mubislere uzun ömür versin mevlam onlar var oldukça kedi almamaya karar verdim. Bir gun melek olurlarsa o zaman kedi düşüncem başka evcil hayran istemiyorum.

Al benden de o kadar😏bende kedileri cok seviyorum sokak dan sahiplenmek istiyorum kuşlar olmasa. Ama ışte kuşun biri konuşuyor yumurtadan çıktığından beri benimle öyleki evladım gibi oldu. Anne diyor zaten. 2 senede zarar gelsin istemem ama o kendi besleyip büyüttüğünü zarar gelsin istemem hiç. Bir dalginlimia gelir kedi birsey yaparsa diye korkuyorum. O yüzden vazgeçtim ben de.mubislere uzun ömür versin mevlam onlar var oldukça kedi almamaya karar verdim. Bir gun melek olurlarsa o zaman kedi düşüncem başka evcil hayran istemiyorum.
Evet benim kuşlarımda aşırı tatlı.konuşuyorlar ve çok canayakınlar onları verip almamı söyledi çevremdekiler ama asla öyle birşey olmaz.çocuğum gibiler.bütün gün evde serbest gezerler.

Back
X