- Konu Sahibi benkahvecanavari
-
Kedilerden biri kucukse anlasiyorlar genelde. Bana pekala olabilir gibi geldi.
Yavrular diğer kedilere daha çabuk alışıyor ama kendi kedinizin karakterine bağlı. Kendi kedim 2 yaşını doldurdu, bugün kuzenim geçici bir kedi getirdi 1 yaşını ya doldurmuş ya doldurmamış bi kedi. İkisini aynı odada bıraktık hiç dövüşme kavga olmadı ilk kez bir araya gelmelerine rağmen. Büyük bi ihtimalle de en geç 2-3 güne daha da alışırlar. Çok zorlamamak lazım. Dövüşüyorlarsa alışmaları 1 ayı geçer belki hiç anlaşamazlar. Genelde alışma sürece 1-2 ay sürüyor. Kendi kedim çok korkak ve sakin yapılı olduğu için hemen alışıyor.
Kediniz kısır mı?
7 yaşında asosyal olan kedim 45 günlük kediyle çokta güzel anlaştı arada hır gür çıkmadı mı çıktı ama biraz zaman sonra gece 5 suları patır patır koşturmalarada hazırlıklı olmak gerek. sonrasında 10 yaşındaki diğer kedim ile bir araya getirdik.... ben bile bazen sevemem onu korkarım, canı ne zaman isterse o zaman sevdirir o kendini. öyle her istediğinde dokunmayı bırak önünden bile geçemezsin atlar,kafa göz dalar sonra adama. çok çekinerekde olsa bir araya getirmek zorundaydık çünkü evin kadrolu 2. kedisiydi ve yeni üye ile tanışma vakti gelecekti bir şekilde 3 aylık olduğunda bir araya getirdik alışması 2 hafta sürdü. şuan o minik 1 yaşında ama hala 10 yaşındaki ile uzaktan yakından oynamazlar ama birbirlerine de zarar vermezler. 7 yaşındaki ile kanka zaten. anlayacağınız yaş çok önemli değil biraz kedinin karakteri ile ilgili. ama şunuda söyleyeyim ufaklık 2 gün veterinerde kalmıştı operasyon geçirmiş gözlem altındaydı; bizim 10 yaşındaki yemeden içmeden kesilmişti o eve gelene kadar. demek ki uzaktan çok sevmiş onu. bence 2 haftalığına değil sürekli bırakın. 2 hafta sonrası için yanınıza alınca gene unutacak onları. ya hep orada bırakın yada hiç almayın derim. temelli yaşayacağı bireyler kimse onlarla uzun süre kalması doğru olan diye düşünüyorum.Merhaba herkese,
Oncelikle kucuk dostlarimizi sahiplenmis ya da onceden deneyimi olanlardan yorum ve oneri bekliyorum.
Kendi evimde 1 tane 6 yasinda kopek ve 1 tane 2 yasinda tekir kedi var, ikisi harika anlasiyorlar, onlara ailemle bakiyorum, ben ayrilinca da sadece ailem bakiyor. Universiteme devam edebilmek icin kendi sehrime 1 saatlik yakinlikta baska bir yerde ikamet etmekteyim. Karsima melez bir kedi cikti, cokta tatli, yavru... Herseyini ustlenip bakmaya maddi ve manevi olarak hazirim. Sorum su, bu melez kedicik muhtemelen 0 6 ay araligindadir, 2 yasindaki kedimle anlasabilirler mi?
Kopegim cok uysal ve arkadas canlisidir, kedim cok sakindir ama evini benimsedigi icin alaninda ondan baska yabanci bir kedi ve kopek istemez. Cunku teyzemin 2 kedisi var her ikisiyle de maalesef anlasamadi. Bunun sebebini onlari cok sık bir arada tutamadigimiz icin yeterince tanismamalarina bagliyorum.
Melez kedicigi sahiplenirsem kucuklukten alismasi icin kendi evime 2 haftaligina birakma dusuncesi icindeyim. Basima geleceklerden korkuyorum, ne yapmali? Simdiden tesekkurler
Evde ki kedinizin karakterine bağlı kimi kedi hiç sorun yaşamazken kimisinde de psikolojik sorunlar olabiliyor daha önce başka kedi ile yanyana getirdiniz mi hiç tepkilerini az çok bilirsiniz kedilerinde insanlar gibi farklı karakterleri var.
Benim kedim bir türlü rahat bırakmadığı için ikinciyi alamamıştık
peşinden ayrılmıyor gölgesi gibi peşindeydi,
Kedimin biri 2 yaşındayken, diğer kedimi sokaktan aldım yine . Ama çok küçüktü. Eve ilk geldiğinde onu başka bir odaya koydum , evdeki kedime bir çorap teki , diğer bebek kediye diğer tekini verdim . 2 gün sonra bu çorapları değiştirdim . Büyük kedininkini küçüğe, küçüğün çorabını büyüğe. Kokuları tanısınlar diye . 1 hafta bu şekilde çorapları değiştirerek ayrı odalarda bıraktım . Bir hafta sonra ilk karşılaşmalarında büyük kedim arada ona vurdu ama ufak olan oyun zannettiği için kavga olmadı . 2 gün sonrada can ciğer oldular . :) bence olur bu iş. Bol şans!Merhaba herkese,
Oncelikle kucuk dostlarimizi sahiplenmis ya da onceden deneyimi olanlardan yorum ve oneri bekliyorum.
Kendi evimde 1 tane 6 yasinda kopek ve 1 tane 2 yasinda tekir kedi var, ikisi harika anlasiyorlar, onlara ailemle bakiyorum, ben ayrilinca da sadece ailem bakiyor. Universiteme devam edebilmek icin kendi sehrime 1 saatlik yakinlikta baska bir yerde ikamet etmekteyim. Karsima melez bir kedi cikti, cokta tatli, yavru... Herseyini ustlenip bakmaya maddi ve manevi olarak hazirim. Sorum su, bu melez kedicik muhtemelen 0 6 ay araligindadir, 2 yasindaki kedimle anlasabilirler mi?
Kopegim cok uysal ve arkadas canlisidir, kedim cok sakindir ama evini benimsedigi icin alaninda ondan baska yabanci bir kedi ve kopek istemez. Cunku teyzemin 2 kedisi var her ikisiyle de maalesef anlasamadi. Bunun sebebini onlari cok sık bir arada tutamadigimiz icin yeterince tanismamalarina bagliyorum.
Melez kedicigi sahiplenirsem kucuklukten alismasi icin kendi evime 2 haftaligina birakma dusuncesi icindeyim. Basima geleceklerden korkuyorum, ne yapmali? Simdiden tesekkurler
7 yaşında asosyal olan kedim 45 günlük kediyle çokta güzel anlaştı arada hır gür çıkmadı mı çıktı ama biraz zaman sonra gece 5 suları patır patır koşturmalarada hazırlıklı olmak gerek. sonrasında 10 yaşındaki diğer kedim ile bir araya getirdik.... ben bile bazen sevemem onu korkarım, canı ne zaman isterse o zaman sevdirir o kendini. öyle her istediğinde dokunmayı bırak önünden bile geçemezsin atlar,kafa göz dalar sonra adama. çok çekinerekde olsa bir araya getirmek zorundaydık çünkü evin kadrolu 2. kedisiydi ve yeni üye ile tanışma vakti gelecekti bir şekilde 3 aylık olduğunda bir araya getirdik alışması 2 hafta sürdü. şuan o minik 1 yaşında ama hala 10 yaşındaki ile uzaktan yakından oynamazlar ama birbirlerine de zarar vermezler. 7 yaşındaki ile kanka zaten. anlayacağınız yaş çok önemli değil biraz kedinin karakteri ile ilgili. ama şunuda söyleyeyim ufaklık 2 gün veterinerde kalmıştı operasyon geçirmiş gözlem altındaydı; bizim 10 yaşındaki yemeden içmeden kesilmişti o eve gelene kadar. demek ki uzaktan çok sevmiş onu. bence 2 haftalığına değil sürekli bırakın. 2 hafta sonrası için yanınıza alınca gene unutacak onları. ya hep orada bırakın yada hiç almayın derim. temelli yaşayacağı bireyler kimse onlarla uzun süre kalması doğru olan diye düşünüyorum.
evet kabus dolu bir yolculuk yaşadık otobüsle... ve bir daha asla otobüsle götürmem. otobüse te bagaj alanında götürmeme müsaade etmişlerdi. miyavlama sesini otobüsün içinden duyabiliyordum azap oldu bana. molada muavin abla istersen bakalım dedi bagajı açar açmaz bizimki dışarı fırladı. nasıl başardıysa çantadan çıkmış gece karanlıkta bul bulabilirsen 15 dakikalık mola 30 dakika oldu. o kedi gelmeden bu otobüs kalkamayacak diye naralar atıyordum en son.otobüsün yarısı elinde fenerlerle kedi aradık .neyse ki bulduk yakaladık, aldık çantasına. şuursuzun biri yanıma gelip ''abla çok mu pahalı bu kedi'' diye sordu çıplak elle insan nasıl boğulur öğretmek istedim. diğer molada bağajı açtırmadım. ankaraya indiğimde şoför ve muavin ile bagaj alanının etrafını çevirip hazır mısınız diyerek herkes pusuda açtık.çok şükür çantadaydı. bir daha otobüs mü asla! trende yanınıza alabiliyorsanız eğer olabilir onu tecrübe etmedim maalesefSon yazdiklariniza katiliyorum, unutma ihtimalleri olabilir, dogru. Ama bu kediyi kendim sahipleniyorum bu yuzden ailemin ustune atmak istemiyorum zaten baslarinda yeterince tatli belalar var :) Bu arada ozel otobuslerde tasiyabilir miyim? Yoksa sadece trenle mi sehrime goturebilirim? Daha onceden kedinizle yolculuk yaptiniz mi?
Teyzemin 2 kedisi var, ikisi birbirinden uslu. Ne zaman gelseler hangisiyla kavga etsin bilemiyor. Ustune atliyor ve bogazindan isiriyor. Fakat kucukken cok sık yan yana getiremedik diye bunlari yasamamiz normal diye dusunuyoruz. Onun haricinde baska yabanci bir kedi gormedi, bu yavruyu sahiplenirsem ilk olacak. Acikcasi kavga esnasinda nasil davranmaliyim bilmiyorum, birbirlerine hirlamalarindan ya da kavga etmelerinden korkuyorum, sert sekilde ayirmak bana gore degil, kilina zarar gelsin istemem inanin ki kizamiyorum bile o yuzden otorite kuramadigim icin beni dinlemez ve onunu alamazsam diye dusunuyorum...
Karakterler cok farkli... Size inaniyorum, gercekten cok daha baskici ve dedigim dedik kediler gordum.
Kısırsa işimiz kolay olur diye düşünüyorum. İlk etapta yeni yavru eve geldiğinde bir süre odaları ayrı olsun mümkünse. Bbirbirlrrine kokularının olduğu eşyaları verin önce kokularına alışsınşar. Birkaç gün böyle geçtikten sonra box içinde yeni kediyi eski kednin yanına koyun. Bir süre bekleyip öyle çıkarın yavruyu ve gözlemleyin. İnşallah alışacaklardır.Tesekkur ederim yorumunuz icin :)
Anladim, kedimi biraz daha gozlemlemeliyim demek ki. Kucuk oldugu icin benim de umudum var ama korkusuz degilim tabii ki supheliyim cunku eger hic anlasamazlarsa maalesef ailemin evine dondugunde onu evin icinde rahatca salamayacagim. Acikcasi odaya hapsetmek isteyecegim en son sey olur
Evet, cocugum ameliyatini olali 3 aydan fazla oldu :) Gunduzleri uyur geceleri ayaktadir. Tam olarak sakin cok insan canlisi diyemem fakat yaramaz da degildir. Bilmiyorum, kisir olmasi karakterinde ya da huylarinda bir degisim yaratir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?