Kedi sevenler ve besleyenler bakarmısınız?.?

Gulenay4040

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
1.142
1.233
133
Ankara
Arkadaşlar slm..eşim ve ben hayvan delisiyiz evleneli 4 yılı aşkın zaman oldu evimizde kanarya papağan 3 adet akvaryum vardı kanaryamızı annem istedi ona verdik papağan çok huysuzdu ısırıyordu korktum eşim iş yerine götürdü şuan sadece akvaryumlarımız var 1 sene önce minik bi köpek aldık köpek kalp hastasıymış bi gece aniden öldü bir daha asla evde hayvan beslemem dedim çünkü ölünce insan çok üzülüyor gecen hafta eşim kedi aldı.çok şirin çok tatlı bişey çok sevdik sessiz kendi halinde hmn bağımlılık yaptı bizde lakin bi sıkıntım var panik atak hastasıyım ben kapılar kapalı olunca ruhum daralıyor mutfak kapısını tezgaha çıkmasın diye kapatıyoruz ama bu seferde ben huzursuzum varmı bunun bi çözümü evinde kedi besleyip te tezgaha çıkmasını engelleyen kişiler yada bi yöntem bu arada düşmesin diyede camlara korkuluk yaptırdık mevsim yaz camlar açık ama kışın nasıl olacak bu iş sıkıntıdan patlıyorum ruhum daralıyor bu tezgaha çıkma mevzusuna bi çözüm bulmam lazım benim tek aklıma gelen muftah kapısını tel örgülü sürgülü yaptırmak

Benimki sudan korktugu icin mutfak ve banyoya girmez bebekliginden beri, ama girse de sorun etmezdim sanirim.
Nasil alistirirsaniz oyle gider, mutfaga her girdiginde kızıp cikarmaniz lazim, hos ben yapamazdim ama yapanlar böyle yapiyor.

Tezgahta bişi bırakmayın işine yarar ,çıkmaz zamanla alışır

Arkadaşlar slm..eşim ve ben hayvan delisiyiz evleneli 4 yılı aşkın zaman oldu evimizde kanarya papağan 3 adet akvaryum vardı kanaryamızı annem istedi ona verdik papağan çok huysuzdu ısırıyordu korktum eşim iş yerine götürdü şuan sadece akvaryumlarımız var 1 sene önce minik bi köpek aldık köpek kalp hastasıymış bi gece aniden öldü bir daha asla evde hayvan beslemem dedim çünkü ölünce insan çok üzülüyor gecen hafta eşim kedi aldı.çok şirin çok tatlı bişey çok sevdik sessiz kendi halinde hmn bağımlılık yaptı bizde lakin bi sıkıntım var panik atak hastasıyım ben kapılar kapalı olunca ruhum daralıyor mutfak kapısını tezgaha çıkmasın diye kapatıyoruz ama bu seferde ben huzursuzum varmı bunun bi çözümü evinde kedi besleyip te tezgaha çıkmasını engelleyen kişiler yada bi yöntem bu arada düşmesin diyede camlara korkuluk yaptırdık mevsim yaz camlar açık ama kışın nasıl olacak bu iş sıkıntıdan patlıyorum ruhum daralıyor bu tezgaha çıkma mevzusuna bi çözüm bulmam lazım benim tek aklıma gelen muftah kapısını tel örgülü sürgülü yaptırmak

Benim kedim mutfağa girmez tezgaha masaya çıkmaz
Her çıktığında yüksek sesle hayır dedim
İlk aylar kapıları kapalı tuttum sonra açınca da girmedi zaten
Bir sprey şişesine su doldurup kedinin girmesini istemediğin yerlerde pıst diye püskürtürsen bi kaç kere öyle yapınca alışıyorlar

Benimki sudan korktugu icin mutfak ve banyoya girmez bebekliginden beri, ama girse de sorun etmezdim sanirim.
Nasil alistirirsaniz oyle gider, mutfaga her girdiginde kızıp cikarmaniz lazim, hos ben yapamazdim ama yapanlar böyle yapiyor.
Benimkide 6 aylık ve erkek erkek kediler arsız olur diyorlar bilemiyorum ki kedi bakan arkadaşlara ve veterinere sordum üzerine su püskürt hadda limonu sevmezler limonlu su püskürt dediler ama yapamam kiii yazık korumasız o biri bana yapsa hiç hoşlanmazdım biz bunu sahiplendi yuvası olsun dedik yuvasında huzursuz etmeye de hakkım yok galiba

Tezgaha ciktigi zaman kizacaksiniz hafif yuksek bir ses ile.. Tek kelime ile fazla kelimeleri araya karistirmadan.. O kelime de net bir sekilde !!Hayir! Ve alip yere koyacaksiniz. Benim kedim hic cikmiyordu. Gerci o artik insanlasmisti her dedigimizi anliyordu. Yuz ifademizden, Ses tonumuzdan. Canim oglum benim 16 yasinda vefat etti

Ben eskiden evimde besledim. Aldığımda bebekti herşeyi öğretmiştim zamanla. Tezgaha yada masaya çıktığı zaman ismini sert bir şekilde söyleyip hayır dediğimde hemen iniyordu zilli ;)

Valla bana açık olan her yer kedime de açık.😁 Tezgah, masa, yatak... Kedim birçok insandan temiz. Ne ayak kokusu, ne koltukaltı teri var...😁 Bakımını yapar evin her yerini açarım ona. Düşme konusunda ise bizim ev yüksekte değil zaten ama bir kere bile evden gitme teşebbüsünde bulunmadı, çok ürkektir. Kedi bambaşka bir şey, evlât gibi...

Benimkide 6 aylık ve erkek erkek kediler arsız olur diyorlar bilemiyorum ki kedi bakan arkadaşlara ve veterinere sordum üzerine su püskürt hadda limonu sevmezler limonlu su püskürt dediler ama yapamam kiii yazık korumasız o biri bana yapsa hiç hoşlanmazdım biz bunu sahiplendi yuvası olsun dedik yuvasında huzursuz etmeye de hakkım yok galiba
Kisirlastirmayi dusunuyor musunuz? Acik konusayim dusunmuyirsaniz simdiden henuz yavruyken sahip arayin. Cunku 1 yasina gelmeden kizginliga girdiginde eve idrar puskurtmeye basliyor ve cok agir kokuyor..

Kedi kaç yaşında? Alıştıysa ve yavru değilse engelleyemezsiniz.

Pek hayvan beslemeye uygun biri olarak görmedim bu arada sizi.
Oradan nasıl görünüyorum bilemedim ama yazımı iyice okumamışsın kedi eve gelmeden tüm camları tel ile kapattırdık zaten balkonlarım kapalı onun güvenliği için yaptık ve evde bi kapı kapalı olunca ruhum daralıyor panik atağım ben evet panik atak hastaları bu tarz hayvan beslemeli bu açıdan söylüyorsanız haklısınız ama evde bi canlı olmadan olmuyor eşimde bende seviyoruz bunu bu kedi köpek balık kuş farketmiyor

Kediler ilk başta bilmiyorlar ne yapıp yapmayacaklarini.sizin öğretmeniz lazım.her tezgaha çıktığında alın yere bırakın ve sertçe hayır diyin.ama kısa sürede sonuç beklemeyin.aylar alabilir .neticede onlar bizim büyümeyen bebeklerimiz.benim kedimde ilk geldiğinde mutfak masasina çıkmak istiyordu.simdi ogrendi çıkmıyor.biz mutfaktayken mutfak dolaplarınin en üstüne çıkıp bizi ordan seyretmeyi tercih ediyor artık.;)

Ben kedilere mutfağı açmış biriyim. Tezgahta çok dolaşmayı sevmezler ayakları ıslanıyor diye. Tezgahı ara basamak yapıp buzdolabına oradan da mutfak dolaplarının üzerine çıkıyorlar. Genelde günün 2 saatini orada geçirip uyurlar. Tezgahı kullanmadan önce temizliyorum olup bitiyor. Çok zor değil.
Bu arada siz kendinizi ne kadar hayvansever olarak nitelendirsenizde ben sizi öyle göremedim. Eve alınan hayvanları aile bireyi gibi görüp sorumluluk almaktır esas mesele. Kanaryamızı istediler verdik ne demektir? Benim küçük oğlanı kv çok sever, istedi, verdik diyen; ortanca çocuk saldırgandı evde yaşamaya korktum valla eşim dükkanda yemeğini suyunu veriyor şimdi diyen biri sonrada biz çok çocuk severiz şimdi bi tane daha yaptık dese ne düşünürsünüz? Bence bu kedinin de bi falsosu çıkacaktır size göre. Bence eve hayvan getirmeyi bırakın.

Evim amerikan mutfak kedilerim tezgaha hiç çıkmaz.. Bebekken çıkarlardı biraz sert ses tonuyla hayır deyip sabırla indirirdim.. Hiçbirşeyi onlardan sakınmadım, en küçük numara (şu an 5yaşında) biraz yaramazdı, salon raflarına çıkıp bişeyler kırar dökerdi ama yine de hiçbişeyi kaldırmadım ve zamanla alıştı onları da bıraktı, çıkmasını istemediğim heryere çıkmasını sadece hayır ile öğrettim 3üne de. Hayır kelimesinin yasak anlamına geldiğini öğrenirse işiniz çok kolay olur.. Sevgiler :KK200:

Benim oglan su an 16 yasinda, keske sicrayabilse de tezgaha cikabilse diyorum.
O artik evinizin bir uyesi, cok da yasaklar koymayin ne ona ne kendinize.

evimde kedim var tezgaha çıkmaz. ilk geldiğinde meraktan çıkıyordu arada ne var ne yok diye. ev yemekleri vermeyin. verirseniz ve tezgahta bulursa hep çıkar. çıktığında hayır diyip indirin. yada bir süre ıslak bırakın. su en sevmedikleri şey. kedim 7 yıldır bizimle. ilk 1-2 ayı saymazsam 7 yıldır hiç tezgahta görmedim.

Bir de eklemeden geçmeyeyim eğer kapıyı kapatırsan onun merakını uyandırmış olursun, işte o zaman o mutfak onun için bilinmeyen sırlarla dolu bir macera adası haline dönüşür, ve biliyosun kediler merak uğruna canlarını vermeye hazır canlılardır :) elbette birlikte yaşadığınız hayat boyunca mutfağın kapısını defalarca açık unutacaksın/unutacaksınız, işte o zamanlarda eve geldiğinde heryeri darmaduman, kırık dökük bulma ihtialin çok fazla, kendini yaralama ihtimali de cabası

evimde kedim var tezgaha çıkmaz. ilk geldiğinde meraktan çıkıyordu arada ne var ne yok diye. ev yemekleri vermeyin. verirseniz ve tezgahta bulursa hep çıkar. çıktığında hayır diyip indirin. yada bir süre ıslak bırakın. su en sevmedikleri şey. kedim 7 yıldır bizimle. ilk 1-2 ayı saymazsam 7 yıldır hiç tezgahta görmedim.
Teşekkür ederim canım

Bir de eklemeden geçmeyeyim eğer kapıyı kapatırsan onun merakını uyandırmış olursun, işte o zaman o mutfak onun için bilinmeyen sırlarla dolu bir macera adası haline dönüşür, ve biliyosun kediler merak uğruna canlarını vermeye hazır canlılardır :) elbette birlikte yaşadığınız hayat boyunca mutfağın kapısını defalarca açık unutacaksın/unutacaksınız, işte o zamanlarda eve geldiğinde heryeri darmaduman, kırık dökük bulma ihtialin çok fazla, kendini yaralama ihtimali de cabası
Teşekkür ederim kapıyı açık tutmaya başladım 5 dkk oldu çözmeye çalışıyor ne var ne yok diye bakalım bunu alışkanlık haline getirecekmi

Back
X