kedi sever arkadaşlar yardım...

evet bizde uyumasına müsede etmiyoruz akşamları..5 yine iyiymiş..bizimki 2.5-3 arası başlıyor..sabrettim bir saat yapakta döndü durdu pes edip uyumadı..

bende böyle düşünüyorum ama bağırıp miyavlayınca kıyamayıp açıyorum kapıyı..bir de gece yarıso o kadar ses çıkarınca komşulara gitmesinden çekiniyorum..

teşekkür ederim..inşallah dediğiniz gibi alışır bizim saatlerimize..yoksa ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz şu an..

Daha minik olduğu için sürekli oyun isteyecek gündüz yorun biraz :)

Şöyle benimki gibi 6-7 yaşlarında olsaydı kılını kıpırdatmazdı :)) daha bebek o yapacak bir şey yok. Oyun için fareler toplar var onlardan alın belki onlarla oynarken sizi bırakır

ne olursa olsun gece onunla oynamayın, yoksa bunu alışkanlık haline getirir ve her gece yarısı uyanmak zorunda kalırsınız. benimki bütün gün uyuyup bütün gece uyanık takılanlardan, ama uykumu bölmemesi gerektiğini bildiği için kendi kendine sabahlıyor, sabah da komidinin üstünde dev bir kedi biblosu gibi kıpırtısız uyanmamı bekliyor her sabah gözünü gözüme dikmiş bir çift sarı göz eşliğinde uyanıyorum

bende böyle düşünüyorum ama bağırıp miyavlayınca kıyamayıp açıyorum kapıyı..bir de gece yarıso o kadar ses çıkarınca komşulara gitmesinden çekiniyorum..

çok küçükse annesini arıyodur..bi sıcaklık arıyodur.
ona şöyle güzel sıcak bi döşek yapın mesela polar kumaşından.
kediler poları çok sever.
ya da bi sıcak su torbası koyun onu bi örtüye sarın ona bi köşe yapın.
küçük kediler daha çok üşür.

Onun şimdi oyun zamanı, çok normal davranışı
Kedi ırkı gece avlanır, o yüzden geceleri çok aktif geçer, uyanıktırlar hep
Ev hayvanları ortama alıştıkça gece uyumaya başlıyorlar ama biraz zaman gerekli

büyüdükçe insanlara uyum sağlıyorlar benim kedilerim geceleri benimle birlikte uyurlardı. ama bebekken ciddi anlamda beni de uyutmadıkları olurdu.

Benim bir kedim var artık 1 yaş 4 aylık oldu ve onun çok küçükken 1 aylıkken almıştık.Dünya tatlısı bir kediye sahibim diyebilirim.
Çocukken benim kedim çok oynak bişeydi,geceleri annemle benim aramda yatardı,gece yarısı aniden kalkıb beni tırmalardı ayak ve el parmaklarımı ısırırdı oynanılmasını isterdi ellerimizi yalardı.
Ben artık alıştığım için kucaklardım öyle yapınca ısıra ısıra uyuya kalırdı zaten bebek kediler çabucak da uyurlar.Oynaklığı şimdi küçüklüğündeki gibi değil tabi olgun kedi oldu artık hemde erkek cinsi.
Dişiler daha erkeklere ramen passiv olurlar.
Doğduğumdan beri evimizde türlü türlü hayvanlar oldu.Kedide olmazsa olmazımızdır.
Kedileride çok seviyorum.
Şimdi evimize balıklarımızı sattık bakımları zordur,muhabbet kuşu aldık oda dişi.kedim ona kenardan bakıp kıskanır.
Hani eskiden beni severlerdi artık büyüdüm sevmiyorlar manasında.
Sizin de kedinizin o dönemi alışın derim ben,gündüzleri oynarsa bile gece yine uyanır bazen yumşak battaniyeleri yorqanları yalar elleriyle okşar annesi sanar.bunada şaşırmayın.
Ha bide her kedi farklıdır.
Benimki mesela yastığa kafa koymasaydı uyuyamazdı elimiz ayağımız ona değmeseydi yalnız oturamazdı.çok yaramazdı benim minnoşum çoook

fareler toplar gündüz oynuyor ama gece kesmiyor..illa bizi istiyor..

nasıl alıştırdınız buna..bizimki direk üstümüze atlayıp guruldatıp yatakta koşturmaya başlıuor..çok alışmadan önüne geçmem lazım benimde..

yaptım canım sepeti var polarlarla döşe..gündüz ona yatıp uyuyor..geceleri bana sarılıp yatsın değil mi. ama yok derdi uyumak değil paşamın..

aynı bizim kediyi anlattınız..bizim de kuşumuz var..sormayın ona da ayrı takık..sürekli kuşu yakalama derdinde..

Sizin üstünüze atladgnda yüzünüzü yaladgnda gözünüzü açıp tepki vermyn benim siyah incimde oyleydi poposunu ağzıma sokardı resmen bilerek yapardı 1 saat sabredin pes edip kivrilio kafanızın yanına sabaha kadar çıt cikarmz

Bizimki kuşu yakalarsa başına nelerin geleceğini anladığından ona kalkışmıyor bile...
Kendinin eski kuşunsa yeni olduğunu anlayacak kadar zeki bir kedi.hiç takmıyor bizimkisi sadece kıskanma derdinde...

nasıl alıştırdınız buna..bizimki direk üstümüze atlayıp guruldatıp yatakta koşturmaya başlıuor..çok alışmadan önüne geçmem lazım benimde..

gençken yapıyordu benimki de, kızıyordum, kovuyordum, istediği kadar miyavlasın tepinsin almıyordum, bir süre sonra geceleri dokunulmazlığım olduğunu anladı, yine de ara ara rahatsız ediyordu, kısırlaştıktan sonra baya sakinleşti, şimdi yaşlanıyor zaten poposunu zor kaldırıyor...

ayy ben onu yerim yaaa bebek o daha annesii çok normal bu hareketleri :) benim 3 tane kedim var hepsinin bebekken aldım şimdi 10-7-2,5 yaşındalar.. ilk başlarda böyle olur ama siz odanıza almak istemiyosanız kapıyı kapatın 3 gün sızlanır bağırır sonra susar hatta yaramazlık yapar biyerleri kırıp dökebilir ani ve aşırı tepkiler vermeyin kızdığınızı belli edin yeter.. eğer odanıza almak istiyosanız da tepinmelerine falan tepki vermeyin uyumaya devam edin veya uyuyo numarası yapın bikaç gün sonra (en fazla 1 hafta) yavaş yavaş uyuyan kişileri uyandıramayacağını anlayıp vazgçicek ve sizinle beraber o da uyuyacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…