evet bizde uyumasına müsede etmiyoruz akşamları..5 yine iyiymiş..bizimki 2.5-3 arası başlıyor..sabrettim bir saat yapakta döndü durdu pes edip uyumadı..Bizim yaramaz da öyleydi. Akşamları biz otururken uyumasına müsaade etmiyorum. Oyuna davet ediyorum. Biz yatana kadar yoruluyor bizimle uyuyor. Ama sabah 5 de ayaktadır yine de. Zorladı başta ama artık alıştık. Yatarken etrafta oyuncak bırakmıyorum. Üzerimizde biraz tepiniyor bizi uyandırmaya çalışıyor. KAlkmayınca çaresiz üzerimize kurulup uyuyor.
Biraz zaman alsa da bizim ki bu düzene alıştı. Biz de onun düzenine alıştık. 5 de bazen elimizi ısırarak kaldırır iki sever mıncırır geri yatarız. Bazen kalkarız hep beraber. Ama ben çözümü akşam 9-10 da uyutmayıp oyun oynamakta buldum.
bende böyle düşünüyorum ama bağırıp miyavlayınca kıyamayıp açıyorum kapıyı..bir de gece yarıso o kadar ses çıkarınca komşulara gitmesinden çekiniyorum..kedinizi alıştırmanız gerek..
düzeninizi kediye göre ayarlamayın, o size göre ayarlamasını öğrenecek zamanla.
gece olunca koyun odasına miyavlasa da almayın.
çok ses çıkarıyorsa kaldığı odanın da kapısını kapatın.
gece olunca uyuduğunuzu ve ilgilenemeyeceğinizi bilmeli.
böyle devam ederseniz öğrenemez.
teşekkür ederim..inşallah dediğiniz gibi alışır bizim saatlerimize..yoksa ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz şu an..Kediler doğada gece avlanan hayvanlar oldukları için biyolojik saatleri buna programlı. Henüz çok yeni bir süre sonra sizin saatlerinize uymaya başlayacak sabretmeniz gerekiyor. Benim kızım saat 11-12 civarı ben koltukta uyuyakalmış bile olsam gidip yatağa yerine yatıyor artık, ben sonradan geçince nerde kaldın sen der gibi bakıyor :)
Ayrıca şuan tam oyun çağı enerjisi fazla. Bir süre sonra dişleri kaşınacak ve sizi dişlemeye çalışacak buna da hazırlıklı olmalısınız. Imkanınız varsa yanına bir arkadaş sahiplenirseniz bu sizin için neredeyse kesin çözüm birbirleriyle uğraşmaktan yorulacak ve size yalnızca sevilmek için gelecekler. Inşallah ömürlük olur yavrunuz mutluluklar dilerim.
bende böyle düşünüyorum ama bağırıp miyavlayınca kıyamayıp açıyorum kapıyı..bir de gece yarıso o kadar ses çıkarınca komşulara gitmesinden çekiniyorum..
iki aylık dünya tatlısı minnoş sahiplendik.ilk kez kedimiz oldu çok tecrübeli değilim kedi bakımı konusunda.herşeyimiz iyi hoş ama gece uyumuyor..sabah üçte ayaktayız..bizimle oynamak istiyor..geliyor yanımıza yatakta dört dönüyor tepiniyor..elinizi yüzümüzü yalıyor..mümkün değil uyutmuyor bizi..odadan çıkarıp kapıyı kapatsak ortalığı yıkıyor miyavlayarak yanımıza gelmek için.napıcam bu konuda bilemedim..bütün kediler böyle desem kedisi olan kimseden böyle birşey duymadım..günlerdir uyukusuzum..kızımla eşim uyanmasın diye alıp salona geçiyorum ama bu sefer ben uyuyamıyorum..nasıl düzeltebilirim bu durumu bilgisi olan varsa çok dua edicem:))
fareler toplar gündüz oynuyor ama gece kesmiyor..illa bizi istiyor..Daha minik olduğu için sürekli oyun isteyecek gündüz yorun biraz :)
Şöyle benimki gibi 6-7 yaşlarında olsaydı kılını kıpırdatmazdı :)) daha bebek o yapacak bir şey yok. Oyun için fareler toplar var onlardan alın belki onlarla oynarken sizi bırakır
nasıl alıştırdınız buna..bizimki direk üstümüze atlayıp guruldatıp yatakta koşturmaya başlıuor..çok alışmadan önüne geçmem lazım benimde..ne olursa olsun gece onunla oynamayın, yoksa bunu alışkanlık haline getirir ve her gece yarısı uyanmak zorunda kalırsınız. benimki bütün gün uyuyup bütün gece uyanık takılanlardan, ama uykumu bölmemesi gerektiğini bildiği için kendi kendine sabahlıyor, sabah da komidinin üstünde dev bir kedi biblosu gibi kıpırtısız uyanmamı bekliyorher sabah gözünü gözüme dikmiş bir çift sarı göz eşliğinde uyanıyorum
yaptım canım sepeti var polarlarla döşe..gündüz ona yatıp uyuyor..geceleri bana sarılıp yatsın değil mi. ama yok derdi uyumak değil paşamın..çok küçükse annesini arıyodur..bi sıcaklık arıyodur.
ona şöyle güzel sıcak bi döşek yapın mesela polar kumaşından.
kediler poları çok sever.
ya da bi sıcak su torbası koyun onu bi örtüye sarın ona bi köşe yapın.
küçük kediler daha çok üşür.
aynı bizim kediyi anlattınız..bizim de kuşumuz var..sormayın ona da ayrı takık..sürekli kuşu yakalama derdinde..Benim bir kedim var artık 1 yaş 4 aylık oldu ve onun çok küçükken 1 aylıkken almıştık.Dünya tatlısı bir kediye sahibim diyebilirim.
Çocukken benim kedim çok oynak bişeydi,geceleri annemle benim aramda yatardı,gece yarısı aniden kalkıb beni tırmalardı ayak ve el parmaklarımı ısırırdı oynanılmasını isterdi ellerimizi yalardı.
Ben artık alıştığım için kucaklardım öyle yapınca ısıra ısıra uyuya kalırdı zaten bebek kediler çabucak da uyurlar.Oynaklığı şimdi küçüklüğündeki gibi değil tabi olgun kedi oldu artık hemde erkek cinsi.
Dişiler daha erkeklere ramen passiv olurlar.
Doğduğumdan beri evimizde türlü türlü hayvanlar oldu.Kedide olmazsa olmazımızdır.
Kedileride çok seviyorum.
Şimdi evimize balıklarımızı sattık bakımları zordur,muhabbet kuşu aldık oda dişi.kedim ona kenardan bakıp kıskanır.
Hani eskiden beni severlerdi artık büyüdüm sevmiyorlar manasında.
Sizin de kedinizin o dönemi alışın derim ben,gündüzleri oynarsa bile gece yine uyanır bazen yumşak battaniyeleri yorqanları yalar elleriyle okşar annesi sanar.bunada şaşırmayın.
Ha bide her kedi farklıdır.
Benimki mesela yastığa kafa koymasaydı uyuyamazdı elimiz ayağımız ona değmeseydi yalnız oturamazdı.çok yaramazdı benim minnoşum çoook
çok tatlı ablası bir görsen:))
nasıl alıştırdınız buna..bizimki direk üstümüze atlayıp guruldatıp yatakta koşturmaya başlıuor..çok alışmadan önüne geçmem lazım benimde..
zaten eve geldikten sonra bütün ilgimiz onun üstünde..tam ilgi arsızı oldu..valla ben razıyım ama komşular rahatsız olacak diye çekiniyorum..
ayy ben onu yerim yaaaiki aylık dünya tatlısı minnoş sahiplendik.ilk kez kedimiz oldu çok tecrübeli değilim kedi bakımı konusunda.herşeyimiz iyi hoş ama gece uyumuyor..sabah üçte ayaktayız..bizimle oynamak istiyor..geliyor yanımıza yatakta dört dönüyor tepiniyor..elinizi yüzümüzü yalıyor..mümkün değil uyutmuyor bizi..odadan çıkarıp kapıyı kapatsak ortalığı yıkıyor miyavlayarak yanımıza gelmek için.napıcam bu konuda bilemedim..bütün kediler böyle desem kedisi olan kimseden böyle birşey duymadım..günlerdir uyukusuzum..kızımla eşim uyanmasın diye alıp salona geçiyorum ama bu sefer ben uyuyamıyorum..nasıl düzeltebilirim bu durumu bilgisi olan varsa çok dua edicem:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?