Kedi severler yardim.

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
3 yaşındaki çocuğum kedileri çok seviyor. Bende bir barınaktan kedi sahiplenmek istiyorum. Ancak eşim kedilerin evde bakımı çok zor ; tüy döküyor ciğere kaçarsa çok sorun ameliyat vs diyor.
Evinde kedi besleyen arkadaşlar çok mu zor bakımı. Ben gözümü kararttim. Eşime rağmen bir dost istiyorum çocuğuma. Ama sonra ben sana demiştim muamelesi görmemek adına soruyorum. Günlük bakım rutini nedir. Çalışan biriyim yoğunum eklemek isterim yinede.

Evet kedi bakımı zordur. Tüy döker, karakterine bağlı olarak her yerde gezer ve tüyler her yerden çıkar.
Ama kedilerin tüyleri boğaza kaçıp kist yapmaz. Artık geçin bu efsaneyi. Neler neler soluyoruz gün içinde.
Eşinizden destek görmeyecekseniz sahiplenmeyin. Çocuğunuza hayır diyebilirsiniz pekala.
Burada görüyoruz eşi hayvan istemiyor evde. Kadın çocukla ilgilenmekten kediyi, köpeği arka plana atıyor. E eş de ne çocuğa ne de hayvanlara yardım ediyor. Perişan olan yine o canlar oluyor.

Lutfen para verip almayin. Yukarıda bir arkadaş oneri vermis kendince iyi niyetle, ama o zavalli hayvanlar para icin uretiliyorlar ve hepsinde maalesef bir hastalik, eksiklik oluyor. Birileri gösterişli kedi sahibi olabilsin diye hayvanlar yasam boyu eziyet cekiyor. Sahiplenin.

Inanin ic dis parazitlerini ve asilarini düzenli takip ettirirseniz hiçbir sorunu olmaz yavrunun. Biraz tuy döktükleri dogrudur ama ona besleyeceğiniz aşkla gozunuz tuy gormeyecek :) Cocugunuza verin bakim görevini de, oyle guzel sorumluluk bilinci gelisecek ki.

Benim bir yasinda kizim var, tekir. Annesi terk etmişti olmek uzereydi sahiplendigimde. Dünyanın en guzel duygusu bu. Ayrica tertemiz hayvanlar. Hasta olurlarsa sadece kusup etrafi kirletebilirler onun disinda tertemizler.

bakımı en kolay evcil hayvan kedidir. ayrıca aşılarını düzenli ve tam yaptırırsanız, tüyleri vs hasta etmez. Her gün tuvaletini temizleyip, günde 2 kere mama verip, biraz da oyun oynayacaksınız tüm bakımı bu kadar . düzenli tüy tararsanız tüy dökme sorunu da minimum olur. Ama çocuğunuza bir oyuncak diye düşünürseniz hiç almayın. Evinizin bir ferdi olarak alın, ve tabi ki hiç bir can para ile satılmamalı :) sokaktaki yavrulardan da alabilirsiniz. İşin maddi boyutunu da kabul ediyorsanız sahiplenin.. Bir de kediler çok çocuk canlısı hayvanlar değildir, çocugunuzla oyun oynamak istemeyebilir hepsinin karakteri farklı bu sebeple iyi düşünün

Tuy dokmeyen kediler var cins ve oyuncak gibi bir sey biraz paraya kiyarsaniz istediğiniz gibi bir kedi bulabilirsiniz. Barinakta var midir oyle bilemiyorum bakmaniz gerek
Sokakta yüzlerce aç can varken hala parayla kedi almayi onrebilemenize inanamıyorum.

Öncelikle her kedi tüy döker az ya da çok, mevsim geçişlerinde özellikle çok tüy dökerler ama aşılı kedinin tüyü size zarar vermez. Kediler hiç büyümeyen çocuk gibidir, özellikle yavru sahiplenecekseniz çok hareketli olurlar genelde oyun ister, her kedi aynı değil ama perdeleri, koltukları tırmalayan, eşyalara zarar veren kediler de var. Bunlar benim için sorun olur derseniz hiç bu işe kalkışmayın.
Kediler temiz hayvanlardır, khmuna alıştırdınız mu kuma yaparlar tuvaletlerini ama pis tuvalete girmek istemezler, düzenli olarak tuvaletini temizlemeniz gerekecek, arada da olsa partilerine kum yapışıp evin içine taşıyabilirler, çok titizseniz sorun olabilir.
İki ayda bir iç dış parazit aşıları, senelik karma kuduz aşıları vardır, bunlar hepsi maddiyat taniki, hasta oldular mı ciddi anlamda veteriner masrafları çıkabiliyor, onu da dikkate alın.
Sağlıklı ve daha uzun ömürlü olması için iyi mama ile beslenmeleri gerekiyor, bunu da düşünün.
Çocuk ile hayvanların beraber büyümesi çok güzel ama çocuğunuz daha çok küçük sanki,kediler mıncıklanmayo pek sevmezler her kedi de çocuk sevmeyebiliyor, benim kedim çocuklardan hiç hoşlanmıyor mesela.
Zorluklarından bahsettim biliyorum ama bilin ki ona göre davranın istedim yanlış anlamayın sakın, bunun dışında kediyle yaşamak muhteşem, şahane bir şey, her gün evladımın varlığına şükrediyorum.

3 yaşındaki çocuğum kedileri çok seviyor. Bende bir barınaktan kedi sahiplenmek istiyorum. Ancak eşim kedilerin evde bakımı çok zor ; tüy döküyor ciğere kaçarsa çok sorun ameliyat vs diyor.
Evinde kedi besleyen arkadaşlar çok mu zor bakımı. Ben gözümü kararttim. Eşime rağmen bir dost istiyorum çocuğuma. Ama sonra ben sana demiştim muamelesi görmemek adına soruyorum. Günlük bakım rutini nedir. Çalışan biriyim yoğunum eklemek isterim yinede.
Çocuk bakmakla aynı iki çocuğum olsa ne yaparım diye düşün öyle benim kedim öyle en azından eve tüy çok döküyor bir ara günde üç vakit çıkıp yatağa işeme huyu vardı çözdük onu şükür 🙏🏻
yemeği ölçülü
suyunu ben hava sıcak diye sürekli soğukla değiştiriyorum her gün kum kabı temizliği
kedinin haftada bir tırnak kesimi
Günde bir göz ve kulak temizliği (kedinin kulağı kırık mecbur öyle)
Camlar hep üstten açılır balkon açık unutulamaz atlar çıkar gider falan aman aman
Bizim gibi hasta olup hapşırırlar falan
Ayda bir yıkama kurutma bunlardan artı iki günde bir tarama
Kediyi oynatma evde koşturma hareketsiz kalmasın diye
Yani daha yazamadığım çok şey var inanın aynı yenidoğan ve hiç büyümeyen bir yenidoğan

İki buçuk aylık bir kedim var, bir buçuk aylıkken geldi, cins bir kedi olduğu için tüyleri yok denecek kadar az dökülüyor, çocuklarla çok iyi anlaşıyor, sakin bir kedi ama bakımı bir bebek gibi zor, yemeği, aşıları, oyunu, uykusu bazen takip gerektiriyor. Yeni evliyim ve eşim gelene kadar evde tek başımayım bu yüzden bana ilaç gibi geldi, dünyam oldu.
Strese çok iyi geliyor, resmen mutluluk hormonu salgılattığını hissediyorum.
Gerçekten bakabilirim diyorsan al, eşimin bana en güzel hediyesi oldu bu dünya tatlısı.

LÜTFEN VE LÜTFEN PARAYLA HAYVAN SATIN ALMAYIN!
parayla hayvan satın alınmaz lütfen barınaktan sahiplenin kediler tabi ki biraz tüy dökecek ama bahsettiğiniz gibi ciğere kaçma vs durumları efsane yok öyle bir şey ve siz düzenli aşılarını taramalarını yaptığınız sürece ve kaliteli mama verdiğiniz sürece tüy dökmesi en az düzeye inecektir ekstra tüy dökmesini engelleyen vitamin tarzı şeyler de alabilirsiniz yalnız hayvan bakmak gerçekten sorumluluk gerektiriyor eşiniz istemiyorsa yarın öbür gün olmuyor diyip hayvanı sokağa atmayın lütfen iyi düşünün onu da çocuğunuz gibi görüp bakımını ilgisini sevgisini göstermeniz gerek ve çocuğunuz da küçük olduğu için çok minik yavru kedi almanızı tavsiye etmiyorum çocuk sonuçta hani seveyim kucağıma alayım derken kediye zarar verebilir bilmeden çok küçük olduğu için

Sokakta yüzlerce aç can varken hala parayla kedi almayi onrebilemenize inanamıyorum.

Bugün yanlış anlaşılma günüm sanırım. Sizin ihtiyaciniza göre bir öneride bulundum. Illa gidin parayla alin demedim. Sizin istediğiniz gibi pek tuy dökmeyen kediler de var ama cins dedim.
Ama sizin amaciniz bir kediye iyilik yapmaksa niyetiniz cok güzel bunun icin de barinak sahiplerinden bilgi sahibi olanlardan bilgi alabilirsin.

Keşke tek dert tüy olsa, ben daha önce tecrübeniz olmadığı için 3 yaşındaki bebekle kedi sorumluluğu alamayacağınızı düşünüyorum. Eşiniz zaten taraftar değil, çocuğunuz bakımda size yardım edemeyecek kadar küçük bu nedenle siz zorluk yaşarsınız. Çocuk seviyor diye hayvan sahiplenilmez, çok büyük sorumluluk, yapamayıp geri verdiğinizde hayvan travma yaşıyor.

Her gün kumunu temizlemek gerekiyor ki ben kedim yaptıkça temizlemeye çalışıyorum, mama kabı, su kabı aynı sekilde temiz olmalı. Her gün ya da gun aşırı temizlenmeli. Düzenli veteriner kontrolu var takip etmek lazim ama çocuk gibi gözetleyip acil durumlarda yine veterinere götürmek gerekiyor.

Genel bakima ek olarak psikoloji konusu var. Her kedi farklı karakterde. Genel olarak bazı cins kediler ya da olgun kediler daha yavaş oluyor ama benim kedim çok hareketli mesela sürekli oyun istiyor. O istediği zaman sevdirir ben kafama göre sevemem. Oyun arkadaşı olarak görüyorsunuz ama önemli olan kedi sizi öyle görüyor mu?

Size önerim çocuğunuzun biraz daha büyümesini bekleyin ama hayvan barınaklarına mama falan alıp çocuğunuzla gidebilirsiniz, hayvan sevgisini simdilik bu sekilde pekistirirsiniz.

Kediler sadece mevsim degisikliklerinde fazla kıl döküyorlar. Kıştan yaza yazdan kışa gecerken. Bir de büyük ölçüde stres yaşarlarsa döküyorlar. Yapışkanli rulolar tuy toplayicilari imdadimiza yetisiyor o zaman.
Kedi bence dünyanın en tatli hayvani. Bakimi kolay. Dogustan kum egitimleri var içgüdüsel olarak kuma gidiyorlar. Apartman yasamina cok kolay uyum sağlıyorlar.
Her kedi farkli karakterde. Ilk baslarda sevgiye muhtac büyüdüğü icin surekli size sokuluyor. Aranızdaki guven iliskisi oturdugu zaman sizinle uyuyabilir, durup dururken kucaginiza atlayabilir.
Kendini sevmediğini hissettiği insanlara gitmez.
Nankör degildir kesinlikle.
Hijyen olarak bence bir tek kum kabi sorunu var. Ona da kaliteli pelet kumlarla ya da iri taneli kumlarla cozum bulabilirsiniz.
Bakim onerisi olarak bir seyler söyleyeceğim. Et orani yuksek mamalar satin alin. N&D Acana gibi. Kumunu kokusuz olanlardan alin. Lindocat iri taneliden cok memnunum. Natural bastet pelet kum var o da cok kaliteli. Alıştırmak biraz zor olabilir bilmiyorum ama. O cok hijyenik ve %100dogal cam agaci peleti.
Kumunu her gun temizlerseniz koku olmaz. Peletleri temizlerken klozete atabiliyorsunuz.
Mutlaka kedi taraginiz olsun.taramak aranızdaki bagi kuvvetlendirecek. Tuy toplayici rulolardan satin alin.
Mama kabi su kabi çelik ya da cam olsun. Altina mutlaka bir sey serin. Kum kabindan uzak olsun. Tirmalama tahtasi onemli ama standart olanlar yeterli degil. Boyunun biraz uzun olmasi gerekiyor. Masa ayağına halat ip dolayabilirsiniz. Ikeada satilan bir sey var masa ayagina takmalik kediler icin. Yani her seyi satin almak zorunda değilsiniz. Ben uzun sure sadece mamaya oncelik verdim. Kullanmadığım cam kaseleri kap olarak kullandim. Kartondan ev yaptım. Kullanmadigim plastik büyük kaplara kum doldurdum. Mama bence en onemlisiydi çünkü. Tirnaklariyla esyalara zarar verecek bunu da bilin. Ama cocugunuz gibi sevdiginiz icin kiyamiyorsunuz cani sagolsun diyorsunuz. Koltuk tul perde vs zarar görebilir. Tırnaklarını kestirirsiniz. Sonra siz de kesebilirsiniz makasiyla. Simdilik aklima gelenler bunlar. Ne isterseniz sorabilirsiniz. Her zaman yardimci olmak isterim. Yeter ki sokaktan bir can kurtulsun. Sicak bir yuvasi olsun sevgi görsün.

Bugün yanlış anlaşılma günüm sanırım. Sizin ihtiyaciniza göre bir öneride bulundum. Illa gidin parayla alin demedim. Sizin istediğiniz gibi pek tuy dökmeyen kediler de var ama cins dedim.
Ama sizin amaciniz bir kediye iyilik yapmaksa niyetiniz cok güzel bunun icin de barinak sahiplerinden bilgi sahibi olanlardan bilgi alabilirsin.
Bir hayvan sever hicbir kosulda satin almayi öneremez. Araştırılırsa o cins kedilerden kliniklere terkedilmis olanlari var. Yine sahiplenebilir. Rezil kosullarda fabrikasyon gibi uretilen hayvanlara karşı durun artik. Talep etmeyin insanlari buna yonlendirmeyin.

yavru kedi ve sizin çocuğunuz yaşıt olur

koşar hoplar zıplar karıştırır

ama çocuk büyür kedi büyümez azıcık oturaklı olur ama fazlası zor

kedim 2,5 yıldır evde bizimle bebek olsa büyümüştü bezi de atmıştık deriz hatta

düzenli kum mama vs yazılmış aşı vs de biliniyor

maliyetler önemli yani öyle aman ucuz olsun mamaları ile evde kedi beslemek zor zira hastalanırsa maliyeti fazla

tatile vs giderken bırakacak yer önemli

kedi var diye yazlıkçı olduk zira uzun süre bizsiz durmaz

evde kapı pencere kapatmak, onu takip etmek önemli

merak duygusu balkondan düşen bir çok kediye sebebiyet veriyor

temizlik için yardımcınız varsa o bile önemli

alışkın olmalı, özen gösterip kapıdan pencereden düşürmemeli

bu arada perdeler, koltuklar hatta yatak çarşafları yırtık hatta yeni alınmış çarşafları da yırttı yani yıprananlar değil her şeye gücü yetiyor

son olarak naçizane tavsiyem çocuğunuzun biraz daha büyümesi

kardeş düşünceniz varsa kedi ondan sonra gelsin zira kedi hiç büyümeden 10-15 yıl ailede kalacak

Ben çocuğunuzun biraz daha büyümesini, en, azından ilkokul çağına gelmesini tavsiye ediyorum. Küçük çocuklar çok eziyet ediyor özellikle bebek kedilere.

Sıradan sokak cinsi kedi için konuşuyorum. İki günde bir tarama, günlük veya gün aşırı kum temizliği, haftalık tırnak kesme. Bizimkinin aylık kuru ve yaş mama masrafı en az 150 TL gibi bir miktar. (toplu aldığım için hesap tam olmayabilir.) Yıllık 4 tane iğne şeklinde aşısı var. 75 e yaptırdım bu sene tanesini. 3 ayda bir dış parazit damla içparazit hapı alıp kendiniz uygulayabilirsiniz. Bunun dışında ekstra oyuncak, yatak, taşıma çantası, veteriner masrafları çıkabilir. Kedinin sağlık durumuna bağlı. Kıl tüy için iki güne bir evi süpürüyoruz.

Bir de #satınalmasahiplen

Umarım ileride ihtiyaç sahibi bir hayvana yuva Olursunuz. :)

Hem kedim hem de kızım var. Kedi bakımı zor değil ama özen istiyor. Aşısı, yemeği hep takip edilmeli. Onun haricinde oyun oynaması gerekiyor ve ilgi istiyor. Ama çok zevkli bir hayvan kedi. Çocuklara da iyi geliyor.

Alıp aman olmadı zormuş sıkıldık deyip geri bırakacaksanız sakın ha almayın. O hayvanın da duyguları var siz onu terk ettiğinizde psikolojisi bozulur günahına girersiniz.
Sorunuza gelince kedi kılından tüyünden hiç kimseye bir şey olmaz. Aksine çocuğunuz hayvanlarla büyüdüğü için daha mutlu, sevgi dolu bir çocuk olur. Zararı olmaz Yararlı olur yani .

Back
X