Kedi severler

Canım ben de çok sevyorum hatta evde besliyorum ama bu konuda uzlaşmanız gerekli, eşin zamanla bu fikre alışabilir.

Biraz evvel apartman görevlimiz beni aradı abla aşağıda kedi var gel bak itersen dedi koşa koşa yemek ve su götürdüm. Ben de kedimi sokaktan yavruyken aldım,Sağır olduğu için biraz arsızlık yapıyor ama çok seviyorum. Evinize kedi girdikten sonra yapacağınız şeyler mama kabını su kabını göstermek, temiz su koymak, ve kum kabını koklatmak olacaktır. Yani zor değil hele kucağınıza gelip mırlaması var ya...Değer yani kaydirigubbakcemile2

Yaaa off yaaaa...
İzmirde insan müsveddesi adamın teki zavallı bi kediyi tekmeleyerek öldürmüş.
Az önce bunun videosunu izliyordum netten... tam içimden bildiğim bütün küfürleri sayarken sen benim mal kedim masadan düş... sağ ön patisine naptıysa topallayarak, tıslayarak, söylenerek kaç... yanına yaklaştırmıyor şimdi... ağlicam şimdi of yaaaaa..... mafoldumben

Neyse, aldım en sevdiği yere yatırdım, öptüm, sevdim, üstünü örttüm... sakinleşti biraz... hatta mırlamaya bile başladı.. ama canı halen yanıyo belli... ulen eşşek zıpası yaaaaa...... yüreğime indirdi valla....

hayvan sevilir ama ev içinde degil dışarıda evin içinde hiçte hicyenik olmuyor bebek çocuk yani bilmem kıl tüy yalanıp ortalıkta bebek besleyen ailelere kesinlikle önermiyorum

pisilerin ve köpişlerin aşıları ve bakımları tam ise,
hiçbir sakıncası yoktur bebek ve çocuklarla aynı ortamda yaşamalarında..
hatta çocukların psikolojilerine, ruhsal gelişimlerine çok olumlu katkıları olduğu bilinmektedir...

hayvan sevilir ama ev içinde degil dışarıda evin içinde hiçte hicyenik olmuyor bebek çocuk yani bilmem kıl tüy yalanıp ortalıkta bebek besleyen ailelere kesinlikle önermiyorum

Yabancı videolara bakıyorum çocukları bebekleri kedilerle, köpeklerle kucak kucağa, bebekler de tosun gibi maşallah..

Ki kedilerle kucak kucağa büyümüş, yaşamış arkadaşlarım var. Şimdi hepsinin boy boy çocukları oldu. Yani kedi kılı taa gidip de rahme yapışmaz :D :D

Meg arkadaşımızında dediği gibi aşıları tamsa, siliniyorsa(kedi yıkanmazmış bu arada) ve taranıyorsa sorun olmaz :))

Mona Pİsa geçmiş olsun, onların başına ne geliyorsa hep kendi şaşkolozluklarından geliyor, senin ki hem kendi düşmüş hem sinir yapmış hemi :)

Son düzenleme:
arkadaşım evlendikten sonra başka bir hayatımız yok ki kedi beslemeyi oraya bırakalım.çocuk olsun çocuk büyüsün yok bahçeli ev alalım bitmez .tabiki emek ve bakım istiyor.eğeristiyorsan al onun her eksisini artıya çevirirsin çok mutluyuz.araştırıyoruz yediğimizden yediriyoruz .veterinerlik fakültesinde aşılarını bakımını ücretsiz yapıyorlar.kumuda orta karar 8 lira istedikten sonra zor değil.ipe un sermek isteyen herşeye bir kulp takar.kedi mübarek hayvandır evin betini bereketini arttırır.kedi taşıma çantasıya gidiyor bizimle geliyor .evdede biz yokken bekliyor küsmüyoruz ben onun ayun arkadaşı kızım uyku koltuğu oğum kankası bir oda verdik başka yere çıkmıyor .bu mutluluğu başka birşey veremez.seninde evin sonuçda vede eşine temizletmeyeceksin.o farkına bile varmazvereliniortak

Benim küçükken de kedim vardı,hayvanları çok seviyorum çünkü,sonra evlenince kedi almak istedim.Eşim hiç kedileri sevmezdi.İlk başta istemedi sonra bir gün bizim iş yerinde çok güzel bir yavru kedisi gördüm dedi.Ben hemen alalım dedim,ilk başta istemedi.Ben hep sokaktan bir yavru kedisi almak isterdim çünkü asıl onların yuva ihtiyacı var ,yoksa cins kedileri herkes sahiplenir.Bir gün bir baktım bir kutunun içinde eve getirdi.Çok kirliydi ve soğuktan hasta olmuştu ama öyle şirin ki,,.Sürekli ağrıyordu.Banyo yaptırdık sonra hemen pet shoptan mama ve kum aldık.İlk günde o kadar küçük olduğu halde hemen tualetini kuma yaptı mamasını yedi ve kuzu gibi uyudu.O günden sonra 2 senedir bizimle.Kediler çok güzel hayvanlar ama özgürlüğüne de düşkün.Bizimki tekir o yüzden çok hareketli ve çok yaramaz :)Bir kedi alacaksanız onu bir küçük bebek gibi bakacaksınız demek.Onu kumunu mamasını,aşılarını zamanında yaptırmanız lazım.Tuvalet sorunu olacağına hiç sanmıyorum kediler çok titiz hayvanlar,kumu temiz olduktan sonra hep kuma yaparlar.Kıl sorunu genelde sonbahar ve bahar mevsiminde olur,ama onun için de çözüm var,tarayabilirsiniz,ya da en kötü baharda traş edebilirsiniz.Eşiniz eminim zamanla onu sevecektir,benim eşim şimdi kedimizi benden daha çok sever,zaten ailenin bir ferdi olarak görürsünüz bir süre sonra.Ama yaramazlık konusunda bir şey demem,bizimki çok oyun oynar ordan burdan yani eşyara zarar verebilir,ben ilk başta çiçekleri hep yerdi koparırdı ben de üzülürdüm ama artık hiç umrumda olmuyorum zaten canlı çiçek yetiştirmiyorum evde,o eşyalardan daha değerli,üzüntülü olduğum zaman onu bir sevmek o stresi almak bile yeter,ilk başta yatak odasında almazdık ama hep kapıya atlardı içerde girmek isterdi artık hep ayaklarımızın altında uyur,ben uyanmazsam da hiç bir zaman uyanmaz ben uyanır uyanmaz o da hemen kalkar yemek vermeni bekler:52:

ahh ahh bende aynı dertten muzdarip.bende şimdiye kadar 20nin üzerinde kedi beslemişimdir herhalde.çünkü ana kraliçe bendeydi ve habire doğuruyordu :62: lojmanda yaşadığımız için rahat bakabiliyordum.evde beslediğim ise 1 taneydi.diğerlerinin özel yeri vardı.bu üniversiteye gidene kadar sürdü.şimdi de eşime yalvarıyorum alalım diye ama yok kesinlikle karşı.hiçbir şekilde razı edemiyorum.bazen diyorki aslında güzel hayvan oynaması eğlenceli 2 dk sonra pis hayvan deyip çıkıyor işin içinden.
ben kediyi eve almaya kalksam çıldıracağından eminim açıkçası oyüzden cesaret edemem.ama evde bakımıda zor kedinin.tüyleri traş ettirmek güzel bir çözüm ama teyzemin devasa bir kedisi vardı tüyleri de fazlaydı onu sürekli traş ettirirdi.ve bu kedi minicikken eve geldi ve tuvaleti afedersiniz insan gibi kullanabiliyordu.
eve gelip gidenlerde kedi olduğu için huzursuz olabilirler belki bilemiyorum çoçuğunuz var mı yada düşünüyor musunuz ama ileride çocuk sahibi olacaksanız onun içinde zararlı.sonradan göndermeye de içiniz elvermeyebilir.
maalesef güzel hayvan ama ilgi temizlik bakım istiyor.titiz insanlarda hiç gelemiyor kediye.eşiniz sürekli karar değiştiriyorsa siz istediğiniz için istiyordur ama aslında içinden istemiyor gibi geldi bana.yani gelirse daha sonra huzursuzlukta yaşayabilirsiniz.çünkü tanıdığım titiz insanların büyük bir kısmı kedi deyince amannn! diyor.:26:

merhaba sevgili Doll..

sokakta yaşayan ve sizin gözetiminizde olan dişi kediyi kısırlaştırmalıydınız..(ücretsiz kısırlaştırma kampanyalarından da yararlanabilirsiniz)böylece kontrolsüz üremenin önüne geçmiş olurdunuz.. yeni doğanlar hayat mücadelesinde çoğunlukla yenik düşüyorlar..
kazananlar da,tekrar üreyip aynı kısır döngüyü devam ettiriyorlar..
doğan bütün bebeklere yuva bulma imkanı olamıyor yazık ki..

bebekler ve pisiler bir arada sağlıkla yaşayabilirler,pisilerin vet kontrolleri ve aşıları tamsa eğer hiçbir sakınca yoktur..

sevgiler..

Canım bende aslında kedi veya köpek çok istemiştim de eşimde aynen ''tüy döker,etrafı pisler,koltukları yırtar'' gibi sebeplerle beni vazgeçirdi.Biliyorsun benim bir tavşan olayım var.Eşim tavşanımı ilkbaşlarda kendisi de istedi ancak tuvalet problemi yüzünden ve kabloları kemirme problemi yüzünden baya bir söylenmişti.Şimdilerde eşimle tavşim çok iyi anlaşıyorlar maşallah:nazar:
Eşler zamanla alışıyorlar bence evdeki hayvana.Ama sana da çok büyük iş düşüyor.Etrafı çok temiz tutman lazım,kedinin tuvalet sorununu halletmen lazım ve mümkün oldukça enazından ilk başlarda kedinin sorunlarını eşine yansıtmaman lazım ki eşinde sevsin ve alışsın hayvana.Daha sonra görüceksin eşinde severek kedinin bakımını üstlenecek :27:
Not:Bazı arkadaşlar sana buraya daha önemli sorunlar yazmadın diye kızabilir dikkat et.:52:

aldınmı kediş aldın mı:46::46::46::46:
yaa annem artık kıskanclık durumlarında ısten eve gelince annemi kaktırıp kedime kosuyorum yerlerde yuvarlanıyor,öpüşüyoruz bıldıgın öper yahuu benım zilli turtam:60::60:
tuy derdi fazla yok kısa tuylu uzun tuylu fark etmez stresli kedi tüy döker,bizimkinde stres yok:52:
süpürge çalıstıgında korkar ama süpürgeyide kovalar o yuzden onu bi odaya kapatıyoruz temızlık olunca:81:
her kedının dogustan gelen bı ozguvenı var bızımkıde acayıp vicdanlı..
korkana yaklaşmaz, cocuklarına yaklasmaz(kuyrugunu ceker falan cocuklar cırmıgı pasar hıc acımaz o yuzden cocuklara yaklasmaz:60:),evde muhabbet kuşum var sadece onun bulundugu oda da kafesının altına yatar(kusum ıssırmaz acayip evcil yabancılar kusa gelınce o da genelde kuşa bakanlara tıslar,odayı bosaltır):46:.veee asla kimsenin yüzüne saldırmaz sadece bacaklar ve eller çok adil dövüşür....
Baktıkça hayranlıgım artıyoo,delirdim aşkımdan kanımcaaaaaaaaa:36::78:

benmde kedim var 5 yıldır yanımda..tabiki tüyleri biraz dökülüyo çünkü benm kedimin tüyleri uzun uzun:16:
ama kokmuyolar köpekler gibi çünkü kediler kendi kendilerini yıkarlar..
tüy dökülmemesi için aşı var cnm gerekirse yaptırırsın..evin bir köşesine de yer yaparsın zaten yerini tanır ve hep oraya gider yatmaya.
bence al okadar sevimliler ki bence eşinde dayanamayp sevecektir kediler kendilerini çok sevdirirler..:
16:

ben de bir kedisever olarak onun temizlik sorumluluğunu alamıyorum, evlendiğimde de alamam sanırım. Tüyü çok dökülüyo çünkü..

Tamam çok güzeller, insan tüm stresini arabilir onunla ama... Bahçeli bir ev lazım bence beslemek için...

Ayrıca benim sevgilim de kedileri sevmiyo o yüzden konuyu ilgiyle okudum:9:

merhaba sevgili Doll..

sokakta yaşayan ve sizin gözetiminizde olan dişi kediyi kısırlaştırmalıydınız..(ücretsiz kısırlaştırma kampanyalarından da yararlanabilirsiniz)böylece kontrolsüz üremenin önüne geçmiş olurdunuz.. yeni doğanlar hayat mücadelesinde çoğunlukla yenik düşüyorlar..
kazananlar da,tekrar üreyip aynı kısır döngüyü devam ettiriyorlar..
doğan bütün bebeklere yuva bulma imkanı olamıyor yazık ki..

bebekler ve pisiler bir arada sağlıkla yaşayabilirler,pisilerin vet kontrolleri ve aşıları tamsa eğer hiçbir sakınca yoktur..

sevgiler..

merhaba benim bu bahsettiğim durum ben ilkokul 3ten ortaokulu bitirene kadar gerçekleşen bir durumdu.yılda 2 kere 4 adet yavrulardı kedim.ama benim öyle bir imkanım yoktu.yani onlara özel bir yerde bakıyordum ama kendimde küçük olduğum için öyle imkanların farkında değildim elbette.doğan yavrularda lojman ortamında yaşıyorlardı zaten.belli bir büyüklüğe gelene kadarda bizzat ilgileniyorduk daha sonra lojman içerisinde tüm kedilerin bulunduğu sürekli beslendiği bir yer vardı orada takılmaya başlıyorlardı.
evde ayrıca beslediğim kedimin tüm bakımlarını yapıyordum zaten.siz pisiler deyince aklıma geldi kedileri toptan çağırmak için pisiler gelin derdim.ve bu evde beslediğim yavrucağım kendi adını pisiler sanardı.başka hiçbir isime bakmazdı o kelimeye bakardı :9:
ayrıca bu bahsettiğim yavrular binanın sıcacık bodrumunda büyürlerdi.camdan girip çıkarlardı.ve anneleri öyle bir eğitirdi ki hayran kalırdık.ağaçlara tırmanır boğuşur boğuşur oynar.belli bir büyüklüğe gelince dövmeye başlar resmen kendi ayakları üzerinde durmasını sağlardı.
ama dediğim gibi bu yıllar öncesine ait bir durumdu.bu kedimi maalesef köpek boğdu :18: ondan sonrada kalıcı bir bakıcılık yerine sürekli yemekler koyarak ilgilendim özel olarak birini sahiplenmedim. şimdide istesemde eşim izin vermediği için sahiplenemiyorum zaten.

Benimde sokaktan sahiplendigim bi oglum var.cok kafama takiliyodu kili,tuyu,esyalari parcalamasi.esim yataga alma diyodu:)simdi 6 aylik ve bizle yatiyo.bi koltugum parca pincik oldu bile:)onun canindan onemli mi?tirnaklarina saglik :21:

Bu arada esyalarin zarar gorsun istemiyirsan bir tirmalama tahtasi edinn.biz kendimiz yaptik suan hep onu yoluo.hic koltuga gitmiyor

Back
X