Kedi severler

Bir_kadin

kardelen
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.090
33
116
44
Belçika
Merhaba arkadaslar,

fikir istiyorum ve hemen konuya geciyorum.. Ben evlendigimizden beri kedi istiyordum fakat esim kedilerden hoslanmiyor.. Ben kedileri biraz asiri seviyorum ve ikna etmeye calisiyordum
kendisinin dediig su yarin bir gun bir yerden kil cikar yemekten yatakta falan ben tiksinirim
zaten istahi yok dogru durust birde kedi olursa hep yememek icin bahane bulur ve tatsizlik cikar diye ustelemedim cogu zaman..
kimi zaman lafi geciyordu "tamam" diyordu zaman gecincede "yok vazgectim" diyerek
yine ayni sebepleri siraliyordu..
Neyse gecen gun isten geldi sabah dedigi su"ya yavru bir kedi gordum alip getirecektim sonra etrafi pisletir diye dusunerek vazgectim" uzuldum haliyle ama bir yandan sevindim
niyeti var diye konustukca "almayacaz huzurumuz bozulur alsakta mutfaga giremez, salonda rahatsiz olurum, yatak odasindada istemem apartmanda nereye gidecek kedi dedi
iyi bir daha lafini acip yarami desme dedim bende.. o'da mesele kapanmistir dedi
bu sabah geldi isten yataga uzandi dedigi su cantama git bak ne var
o an heyecanla ve uyku sersemiyle kediii diye bagirdim gittim alakasi yok
o heyecanimi ve sevincimi gorunce "ya demek o kadar cok istiyorsun kediyi iyi o halde bir tane yavru kedi al" dedi
yok ya ben oylesine umitlendim dedigin gibi kedi alirsak bir seylere bahane edersin surda kil var surayi pisletti yok kokuyo falan huzurumuz bozulur deidm
yok yok sen al bir tane kiyamam dedi;.
siz bu ise ne diyorsunuz? titiz bir insanla ve kedilerden fazla hoslanmayan bir insanla yasasaydiniz kedi alirmiydiniz evinize ? huzur bozulurmu? simdi alip hayvanin gunahinada girmek istemem alisip birakamam bir sey olursa aman ne demek istedigimi anladiniz sonucta.

ben de kedileri çok seviyorum, almak istedim eve ama eşim aynı tepkileri verdi..kokar, tüyleri dökülür vs..
ve alamadım...
sonradan problem çıkıp çıkmayacağını kestirebiliyorsundur ?
bende ben çıkacağını bildiğim için cesaret edemedim.

ya iste bu sabah gayet kendinden emin soyledi sorun olmayacagini ama
benim hayal kirikligimi gordugu icin insafa geldi
ve yarin bir gun bahane gezmezsin umarim dedim
yok dedi
ama inanmadim fazla cunku sebepler asikar benim icin sorun degil
ama tiksinirse kotu olur ama bir yandanda alisir o da sever diyorum
cok istiyorum kucuklugumden beri istiyorum
ablamin var 8 tane eve girip cikiyorlar ve cidden cok rahatsiz edici
ama bir taneden bir sey cikmaz diye dusunuyorulm

maşallah 8 tane :)
eşinin ikna olduğuna emin olman belki biraz zaman alır...
fakat gezmeyi seven biriysen birkez daha düşün derim

Son düzenleme:
Benim eşimde titiz, hatta bende bir nebze öyleyim...

Ben guineapig besliyorum tabi kedi kadar büyük olmuyor ama büyüyünce kedi yavrusu kadar olabiliyor.

Eşimden hiç beklemezdim ama benden daha çok anlaşıyor onlarla kaydirigubbakcemile3

Hatta ikinciyide aldık yanına :delphin:

Benim oturduğum ilde hiçbir tanıdığım yok, o yüzden duygusal yaklaşmıştım evcil hayvan konusuna.

O yüzden ikna olması kolay olmuştu.

Ama her ne kadar iyi bakılsa bakılsın, mutlaka bir koku ve tüy dökümü oluyor.

Bence çok iyi düşünün, sahiplendikten sonra sakın tüy yüzünden falan geri vermeye kalkmayın.

Hayvancıklar bağlanıyor bir süre sonra çünkü; bu anlamda bilinçli olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bence kediye bir oda-köşe gibi yer ayarlarsanız, mutfak gibi yerlerde en azından yemek esnasında dolanmazsa eşin açısından bir sorun oluşabileceğini sanmıyorum...

Bende hayvanları çok seviyorum.Öğrencilik yıllarında vardı yaramaz bir kedim.opuyorumnanaktan Eve döndüğümde beni sürprizlerle karşılardı.ohaoldumsmile
Fakat şehir dışına çıktığımda zorluk oluyordu o nedenle emin ellere vermek durumunda kaldım ne yazık ki.Aklıma geldi şimdi konunuzu okuyunca.

Bence denemeye değer.Pet shoptan anlaşmalı olarak alabilirsiniz.(Şehir dışına çıktığınızda bakımı konusunda vs.)

Benim de var kedim, geçmişte de çoook besledim.
Geldiğinde avuç kadardı, bir kere bile pisletmedi ortalığı, kediler o anlamda titiz hayvanlardır, kumunu gösterirsiniz bir kere öğrenirler.
Tüy dökme mevzusuna gelince, hazır ve kuru mama kullanmadığınız sürece neredeyse hiç tüy dökmezler.
Ben kedimin mamasını kendim hazırlıyorum, sebzeli makarnalı ciğerli vs. daha tüy temizlediğimi bilmiyorum, çok da sağlıklı.

Her şeye rağmen çoook iyi düşünün, eşiniz bir anlık hevesle söylüyor olmasın, sonra size de yazık olur zavallı pisiciğe de.

ben hayvanları çok seviyorum. ancak alerjilerim nedeniyle alamam malesef. ama iyi olsaydım. tek kedi alamazdım. ben çalışıyorum eşimde.. kim ilgilenecek evde. apartmanda gezinsin diye birşey de olmuyor. gezmesi de lazım. eğer apartmandan çıkınca gezeceği yerler varsa olabilir. yazık yanlız kalmasınn.

Bende hayvanları çok seviyorum.Öğrencilik yıllarında vardı yaramaz bir kedim.opuyorumnanaktan Eve döndüğümde beni sürprizlerle karşılardı.ohaoldumsmile
Fakat şehir dışına çıktığımda zorluk oluyordu o nedenle emin ellere vermek durumunda kaldım ne yazık ki.Aklıma geldi şimdi konunuzu okuyunca.

Bence denemeye değer.Pet shoptan anlaşmalı olarak alabilirsiniz.(Şehir dışına çıktığınızda bakımı konusunda vs.)

Kesinlikle...

Üstelik kedi-köpek-guineapig gibi sevilebilen hayvanlar insanlardaki negatif elektiriği alıyor... :lepi:

O yüzden depresyon halindeki kişilerede tavsiye ediyor uzmanlar... :delphin:

Zaten zamanla evin bir üyesi haline geliyor, aileden oluyor...yerimseniben

Kedi kumu alır ona tuvalet yeri olarak gösterir, hazır mamalarla beslemez, aşılarını yaptırır ve daha küçükken taramaya alıştırırsanız kıl, tüy sounları yaşamazsınız. Birde girmemesi gereken yerleri ona öğretin, kızmadan, bağırmadan, zaten ses tonunuzdan anlar mutlaka :))

Yanlız kedi deyip geçmeyin o kumu hep temizlenecek, yemeği suyu hep aynı saatte verilecek :) Çocuk gibi o da sorumluluk istiyor.

Bir de ona böyle polar veya havludan yatması için bir yer ayarlarsınız. He arada kedi otu da verin :D Kedi otuyla oyalanırken kendindne geçiyor hayvanlar yaaa :D :D Yanlız yavruyken yaramazlıklar mutlaka yapacaktır, mesela benim ne kalemim kalmıştı ne de rujum :D :D Oyalamak için top falan verirsiniz veya top gibi birşeye ip bağlayıp kapıdan aşağı sarkıtın bütün gün oynasın onunla, enerjisini boşaltsın :D

Eşinize ben şöyle şöyle yapıcam, dikkat edicem bu sorunlar olmaz deyin. O da sonradan benim gibi kediyi benimseyecektir :))

Son düzenleme:
valla canım kayınvalidemin 3 tane kedisi var, ve kendisi temizlik hastası ona rağmen 3 kedi... düşün yani

kediler mutfagada girer her yere girer ama hiç bi yerde tek kıl bulmazsın

bunun için kedinin terbiyesi çok önemli, kedi zaten temiz hayvandır bence, netten kedi terbiyesini araştır

terbiyesini güzel verdikten sonra sorun olacağını sanmıyorum

hem o kedilerin seni nasıl mutlu ettiğini nasıl sinirini stresini aldığını görünce eşinde bişey demeyecektir bence

guzel fikirler veriyorsunuz kizlar
- evet ultraviole anlasmali bir yer bulabilirsem -elden almadan once- super olur
cunku yuzde yuz icine sine sine "bir tane bul al" dedigini dusunmuyorum esimin.
hem kedilerin bagliliklarini biliyorum hele birde yavruyken alirsan
ayrilmak cok aci oluyor..
- gnoti seavton ben birazda bunun icinde istiyorum evde bir canlinin olmasi ve
eminim bana positif enerji verecek bir nevi nese kaynagi esim 14 saat ev disinda ve ben cok yalnizim
ayrica guineapig'lerde cok tatli cift olmalari cok iyi olmus gercekten
-Monapisa gercekten kediler cok temizler benim icin tuy dokmeleri cok sorun haline getirmem aslindan asiri olmadigi muddetce ve kuru ve hazir mamalarin tuy doktugunu bilmiyordum
super fikirler verdin..
is kaldi esimin ciddiyetine aslinda ciddi ama diyorum ya cok nazlanir yemekte ve cok inceler bir seyleri temizmi degilmi diye basima kalkmiyor bir seyi ama kedi olunca kalkarsa sinir olurum.. cunku bir insana sevmedigi seyi zorla empoze ettigimi dusunur sucluluk duyarim
benim gibi sevmesini bekleyemem ama
cok istiyorum iste..
ozel bir ilgim var onlara karsi
kus alalim dedigi zaman kokuyor kafesleri demistim gulmustu
kediler sana cok temiz gelsede mevsimlere gore tuy dokecekler

Al gitsin bir daha mı geleceksin dünyaya.Hayvan sevgisi bambaşka,tatmayan bilemez.kaydirigubbakcemile2

Ben olsam almazdım...
Eşim istemiyorsa kaldıramayacaksa...
Sonuçta aynı durumda siz olsaydınız tiksinseydiniz...
O zaman nolacaktı?
Size yapılmasını istemediğinizi başkasına yapmayın...
:umursamaz:

cANIM benım kedım var. benım esımde ılk ıstemedı. eve ılk geldıgınde kucukken bazı problemler oluyor. tuvalet egıtımı, koltulaı kemırmesı, senınle oynamak ıstemesı, hasta olması falan. ancak kedı oyle bır hayvankı kendını sevdırıyor. annem t5emızlık hastası evlendıgımde tatıle gıderken anneme bıraktım (korkarak) annem hıc sevmez kedılerı . 1 hafta sonra tatıl donusu almaya gıttıgımde kedımı vermek ıstemedı. sımdı telefonda konusurken torun nasıl dıyor hep soruyor. oyuncak fare alıyor gelırken. bazen kedım anneme yaklasmıyor annemde kızıyor ona nankor dıyor.
yanı evıne kedı aldıgında aslında zorlanacaksız. mutfagı ve yatak odasının kapısı hep kapalı tutmak, yazın balkona cıkartmamak, eger calısıyorsanız aksam onunla ılgılnemek zorundasınız. yoksa uzulup hasta oluyorlar. ama esım severmı dıye soruyorsan kesınkle sonradan sevecek.

Kediyi küçükken taramaya alıştır bence, hem kendi yalayarak temizlerken çok tüy yutmaz hem de ortalığa kıl tüy dökmez ama bu sefer de o tarağın temizlenmesi gerekiyor, kumunun temizlenmesi, değiştirilmesi gerekiyor..

Kediler bambaşka yaa, hele o oyunları böyle sakarlıkları yok mu. Çamaşır makinesi çalıştığında karşsınına oturup salak salak seyretmesi, printerdan çıktı alırken pörtlemiş gözlerle izlemesi falan çok tatlı yaa :D Sen örgü örerken önc eizleiyp sonra yumağına saldırması, ikinizin arasında geçen mücadele :D Tek kötü yanı bazen oyunla gerçeği ayırt edemeyip cırmalayabiliyorlar, elin kolların cırmık izleri olabilir canım

Ayrıca kedi tüyü hasta etseydi benim kedileri ağzından öpecek kadar içli dışlı olan arkadaşım hasta olurdu. Kadın turp gib,i turp gibi de iki çocuğu var...

Son düzenleme:
Brsnz sen anlattikca sabirsizlaniyorum adeta :)
bir sene ablamda kaldim 8 kedi dile kolay nasil bir terbiye vermisti onlara
ama fazla olduklari icin ve disari girip ciktiklari icin bunalmistim
cunku koku yapiyordu..
ama terbiyelerini verirsem disiplinli davranirsam alistirirsam bir zarari olmaz diye dusunuyorum
dolaplara masaya cikmamasi gerek. Yoksa asisini yaptirir kumlugunu alir ve dedigin gibi taramaya alistirirsam bir sorun cikmaz diye dusunuyorum
bir kedi koku yaparmi bu arada?
kumlugunu balkona koyacagim mesela..
chess konularimdan beni iyi tanimissin :) valla bak
beni ve esimi hemde :) sinirini ve stresini alinca esinde bir sey demez dedin ya supersin

ılk tuvaletlerını yaptıktan sonra koku oluyor ondan sonra yalanmaya baslıyor. koku ıcın dıs temızlıgıde onemlı, kumunu hergun temızlemem gereklı

Sana bişey diyeyim mi... daha bugüne kadar sevmiyorum diye ortalığı yıkıp da bir kediyle başbaşa bir süre geçirip alışmayan, sevmeyen görmedim ben.

Eski kayınvalidem... koca eski olunca kayınvalide de eski oluyo tabe :roflol: amanın kıyametleri kopartmıştı istemem diye, sonra bi gün kayboldu da zor teskin ettik kadını... şeytan tüyü var bunlarda bakma sen.

Bu arada almaya karar verirsen sana kendi hazırladığım mamanın tarifini vereyim. Hem bereketli olur hem ucuz hem sağlıklı. Onlarca kedi üzerinde de test edilmiş ve onaylanmıştır kaydirigubbakcemile3

Sana bişey diyeyim mi... daha bugüne kadar sevmiyorum diye ortalığı yıkıp da bir kediyle başbaşa bir süre geçirip alışmayan, sevmeyen görmedim ben.

Eski kayınvalidem... koca eski olunca kayınvalide de eski oluyo tabe :roflol: amanın kıyametleri kopartmıştı istemem diye, sonra bi gün kayboldu da zor teskin ettik kadını... şeytan tüyü var bunlarda bakma sen.

Bu arada almaya karar verirsen sana kendi hazırladığım mamanın tarifini vereyim. Hem bereketli olur hem ucuz hem sağlıklı. Onlarca kedi üzerinde de test edilmiş ve onaylanmıştır kaydirigubbakcemile3

hemen soylesen aslında, benım kedım herseyı yemıyor. senın tarıfınden yaralansın yavrucak :)

Back
X