Kedi severler

ben seviyorum hayvanlari
ama evime almak istemem acikcasi
giydigin hersey, koltuklar hem tirnak izi hemde tüy olur cnm
ev kirlenir fln ben ugrasamazdim:)

ama madem o kadar cok istiyosun dene istersen icinde kalmasin

Ben dişi beslemiştim ama bilmiyorum arkadaşım söyledi erkek kedi koku yapıyormuş. Kendisine eş bulmak için idararında mı ne işte ayrı bir sıvı salgılıyorlarmış ama emin değilim, bir araştır bence canım..

Kumluğunu dışarı koycan ama kışın üşümez mi yavrucak.. Çok afedersin fazla tutmazsan, çabuk değiştirirsen kumunu koku yapmaz bence..

Eşin için kedinin hareketleri çok sınırlanacak, yavruyken zor olur, yavruyken çok hareketli, oyuncu oluyorlar, strese girmez inşallah..

Bence bahçe falan varsa güzle havalarda gezinebileceği bir yer olsa... Gerçi bir gitti mi gelmeme ihtimali var çünkü biizmki kaçmıştı :((

fstk ev kirlenmiyor yaa, çok temiz hayvanlar. Birde bazı cinsler çok tüy dökermiş bazıları hergün hergün tüy dökmezmiş..

Kedilerle ilgili çok site var canım, bakın derim :))

Son düzenleme:
Hayyal iste bende bunu dusunuyorum icine sinmeyecegini dusunuyorum
ama valla bu sabah kendisi teklif etti cunku bak cantada ne var dedigi zaman
salakca bir heyecanla "kediii" dedim
saniirm bir kediyle nasil mutlu olacagimi dusundu o an ve bir yavru bul al dedi
detaylara girmeye calistim surat asmak yok kil tuy icin falan filan yok dedi
dahada devam edince tamam biraz daha anlatirsan vazgececem dedi :)

diablo cok guzel cesaret verdin Hayyal'in olumsuz yorumundan sonra
nasil bir ikilem benimkisi yaa
severmi sevmez bilmiyorum umarim esin gibi sever o'da..
nese kaynagimiz olur yaaa

Brsnz ya cok asil duruslari var birde.. yaslandiklari zaman ozellikle.. duygusallarda
ve cok bagli olabiliyorlar sahiplerine aglarlar adeta uzun ayriliklar soz konusu olunca
ama o yavru halleri yokmu sevgi yumagi adeta birde salaklar dogru yeni seyler kesfettikleri zaman :)

ya canım söyleyen oldumu bilmiyorum ama çok iyi düşün önce
mesela bi yavru kedi aldın aşılarını yaptırdın kısırlaştırdın vs..
aman diyim sokağa bırakma, yapmazsın biliyorum ama, ev kedileri sokakta çok rezil oluyor, aç kalıyor diğer hayvanlardan(bu hayvanların içinde bazı insanlarda var tabii) eziyet görüyorlar.
yani 8-10 senelik bi ev arkadaşı alcaksın iyi düşün canım

Brsnz ya cok asil duruslari var birde.. yaslandiklari zaman ozellikle.. duygusallarda
ve cok bagli olabiliyorlar sahiplerine aglarlar adeta uzun ayriliklar soz konusu olunca
ama o yavru halleri yokmu sevgi yumagi adeta birde salaklar dogru yeni seyler kesfettikleri zaman :)

:sinifsinif::sinifsinif:

Gündüz evde kimse olmadığı için kedi alamıyoruz :çok üzgünüm: Küsüyorlar, yemek yemiyorlar veya aşırı miyavlıyorlar

Off hiç sorma başka hayvan onlar, karakterli, temiz, asil ....

Anılarım depreşti kedişimle ilgili senağlama

Aklıma gelmşken elektrik süpürgen çok ses yapıyor mu? Eğer yapıyorsa evi süpürdükten sonra kedini ortalıkta göremezsen endişenlenme, o bir yerlere pısmıştır, temizlikten sonra kendiliğinden çıkar :D Ha aman camları da açık bırakma, sonra komşudan istemek durumunda kalırsn kediyi...

Bizimkisi çok korkuyordu elektirk süpürgesinden :)))

Son düzenleme:
Çok seyehat etmesek,bırakacak birisi olsa hemen alacağım.Kedi sevgim depreşti yine.hihoyyyt

hemen soylesen aslında, benım kedım herseyı yemıyor. senın tarıfınden yaralansın yavrucak :)

Şöyle yapıyorum.

100 gr kadar ciğer, tavuk veyahut da 2 adet koç yumurtasını doğrayıp (ben dönüşümlü yapıyorum, bazen de hepsinden azar azar katıyorum) tencereye atıyorsunuz. Üzerine kabak, havuç, patates, bezelye vs. doğruyorsunuz. Üzerine yine dönüşümlü biraz pirinç ya da makarna atıyorsunuz. Çok az zeytinyağ ve birazcık tuz ilave edip az suda güzelce haşlıyorsunuz. Pişince fazla suyu varsa biraz süzüp bildiğimiz patates ezme şeysi vardır ya onunla biraz ezip atıyorsunuz dolaba. Her gün bundan veriyorum ben, valla patatesleri, havuçları yalana yalana yiyor :) Vitaminini, proteinini, yağını dengeli şekilde almış oluyor.

Bunun dışında haftada bir haşlanmış yumurta, peynir ve haftada 2-3 defa süt veriyorum (Kedi 6 aylıktan küçükse süt vermeyin ama cırcır olabilir) Böylece kalsiyumu da halletmiş oluyoruz.

Geriye ortalıkta hoplaması, zıplaması, mutlu mesut sakarlık peşinde koşmasını keyifle izlemek kalıyor :) yirim yirim...

Haa bu arada kristale benzeyen kedi kumları var, yaklaşık 3 hafta kadar kullanılabiliyor ve koku falan yapmıyor, tavsiye ederim.

hayvan sevgisi başkadır ama her insan yapamaz hayvanları sever ama evde bakamaz veya
tüylerinden,kokudan tiksinebilirler bu da gayet normal sonuçda herkes aynı şeyi düşünemezki...
eşinin durumuda böyle sırf sen istiyorsun diye kırmamak için kabul edecek fakat eve gelince
huylancaksa,yemek yiyemeyecekse olan o kediye olur ..ne yapıcaksın birine versen veya
bir yere teslim etsen bir türlü vermesen bin türlü ...

Aklıma gelmşken elektrik süpürgen çok ses yapıyor mu? Eğer yapıyorsa evi süpürdükten sonra kedini ortalıkta göremezsen endişenlenme, o bir yerlere pısmıştır, temizlikten sonra kendiliğinden çıkar :D Ha aman camları da açık bırakma, sonra komşudan istemek durumunda kalırsn kediyi...

Bizimkisi çok korkuyordu elektirk süpürgesinden :)))

:roflol: Bacım benimki elektrik süpürgesi çalışırken bir yere saklanıyor, daha halen neresi keşfedemedik, öyle sote bi yer... aklı çıkıyor ama benim salağım el gırgırından bile korkar :) Ayıca benim kedim de evde yalnız bütün gün ama hiç küsmedi şimdiye kadar, tepemde gezer yatana kadar.

Bi de nacizane yavru kedi alacaksan pet-shoplardan almanı tavsiye etmem.
Veterinerleri gez bence, sahipsiz çok kedi oluyor onlarda, yazık pisiciklere.

http://www.kedigen.com/konu/29/1116
Buraya göre ev yemekleri ile beslenen kedi daha çok tüy dökermiş, mama ile beslenen pek dökmezmiş..
Gerçi kapitalist dünya mama sattırmak için de yazılmıştır, herşey beklerim :P

:roflol: Bacım benimki elektrik süpürgesi çalışırken bir yere saklanıyor, daha halen neresi keşfedemedik, öyle sote bi yer... aklı çıkıyor ama benim salağım el gırgırından bile korkar :) Ayıca benim kedim de evde yalnız bütün gün ama hiç küsmedi şimdiye kadar, tepemde gezer yatana kadar.

Valla biz okuldan gelince hayvan bağırıp dururdu, bakarız maması bitmemiş, suyu bitmemiş ama ağlardı, birgün ev sahibi geldi, kediyi miyavlatmayın diye.
Ayy o saklanmayı sorma yaa, artık nerelere giriyorlarsa :D

Çocuk gibi işte hepsi bir olmuyor, ben de şimdi korkuma alamıyorum ama lazım bir yerde, bıcırıklar :))

Bir de haklısın en kedi sevmeyenler ile bir müddet sonra kedi manyağı oluyor bakınız ben sempatiksalakcinni

Yani evde beslenmesine ben de karşı çıkardım kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Kedigen.Com - Beslenme, Ty Dklmesi ve Tra
Buraya göre ev yemekleri ile beslenen kedi daha çok tüy dökermiş, mama ile beslenen pek dökmezmiş..

Valla en az 10 kedi besledim hayatım boyunca, hazır mamayla beslenenlerde hep aynı şey oldu, çok tüy döktü. Veteriner Fakültesinin Başhekimiylr bizzat konuştum, aynen şöyle dedi adam bana... "Sen bakma bu işler fazlaca ticaret ve reklam işi... sen bildiğin gibi devam et, en güzeli o." Ama tercih meselesi tabii. Amaaan pisiciklerin karnı doysun da :))

Valla en az 10 kedi besledim hayatım boyunca, hazır mamayla beslenenlerde hep aynı şey oldu, çok tüy döktü. Veteriner Fakültesinin Başhekimiylr bizzat konuştum, aynen şöyle dedi adam bana... "Sen bakma bu işler fazlaca ticaret ve reklam işi... sen bildiğin gibi devam et, en güzeli o." Ama tercih meselesi tabii. Amaaan pisiciklerin karnı doysun da :))

Lanet kapitalist dünya. Adamlar artık doktorları, bilimadamlarını satın alıyorlar ürünlerini sattırmak için..

Kedi mama tarfini yazdım bir yere, hep ne yedirsem diye düşünmiycem..kaydirigubbakcemile3

Ben sıkışınca kaynamış yumurta sarısı verirdim, bayılıyordu :))

Ama hep tavuk, ciğer mi veriyorsun, tadına alışınca sonra başka şey peynir bile yemiyorlar. Arkadaşın kedisi doğum yaptıktan sonra annesi kediye süt olsun diye tavuk vermiş, aman nerden verdim diyordu :=)

Son düzenleme:
[/COLOR][/B][/QUOTE]

bende çooook kedi severlerdenim....sana eşin için moralini düzeltecek bir bilgi vereyim...kedi ile yaşayanlar kısa bir süre sonra kedisever olup çıkıyorlar (herşey gibi bunun da istisnası var tabi)

ben kedileri biraz uysallaşmış, boyutları küçülmüş ve fekat hala evcilleşememiş kapanlar olarak görürüm ki kaplan en sevdiğim hayvanlar arasında liste başıdır....kedilere istemedikleri birşeyi asla yaptıramazsınız...ne size şirin görünmek için ne de siz istediğiniz için bişey yapmazlar sadece ve sadece kendileri isterlerse yaparlar....asillikleri zaten tartışılmaz, hassastırlar özen isterler, biraz yalnız bırakın küserler...en temiz hayvanlardan birisidir kediler (belki de en temizi)...

uzun bir zaman önce gazetede bir söyleşi okumuştum ve çok hoşuma gitmişti...kedi zever bir yazar kızlarına kedileri seven bir erkekle evlenmelerini öğütlüyordu...çünkü kedi evde bekçi değil tamamen başlı başına bir bireydir...kedi seven erkek hayatını başkalarının isteklerini de dikkate alarak yaşamayı öğrenmiştir...(kediler sayesinde) kediye hükmedemez...kedi seven erkek hükmetyi değil, paylaşmayı sever, bencil olmazlar, oysa köpek sevenler hükmetmeyi emretmeyi ve hakim olmayı severler...diyordu yazar ve ben de sonuna kadar haklı olduğunu düşünmüştüm...röportajı bulabilsem keşke tamamen kedier ve insanlar üzerine idi(köpekleri de severim bu arada ama tercihim herzaman kediden yanadır)...

ben de çok istiyorum ama bahçeli bir ev almadan namümkün gübü görünüyor :((( ha bu arada köpek kulübesi diye bişey vardır ama kedi kulübesi yoktur...(köpeklerin bahsi geçince sevmiyorum ya da kötülüyorum zannedilmesin lütfen çünkü değil :)))

Son düzenleme:
[/COLOR][/B]

bende çooook kedi severlerdenim....sana eşin için moralini düzeltecek bir bilgi vereyim...kedi ile yaşayanlar kısa bir süre sonra kedisever olup çıkıyorlar (herşey gibi bunun da istisnası var tabi)

ben kedileri biraz uysallaşmış, boyutları küçülmüş ve fekat hala evcilleşememiş kapanlar olarak görürüm ki kaplan en sevdiğim hayvanlar arasında liste başıdır....kedilere istemedikleri birşeyi asla yaptıramazsınız...ne size şirin görünmek için ne de siz istediğiniz için bişey yapmazlar sadece ve sadece kendileri isterlerse yaparlar....asillikleri zaten tartışılmaz, hassastırlar özen isterler, biraz yalnız bırakın küserler...en temiz hayvanlardan birisidir kediler (belki de en temizi)...

uzun bir zaman önce gazetede bir söyleşi okumuştum ve çok hoşuma gitmişti...kedi zever bir yazar kızlarına kedileri seven bir erkekle evlenmelerini öğütlüyordu...çünkü kedi evde bekçi değil tamamen başlı başına bir bireydir...kedi seven erkek hayatını başkalarının isteklerini de dikkate alarak yaşamayı öğrenmiştir...(kediler sayesinde) kediye hükmedemez...kedi seven erkek hükmetyi değil, paylaşmayı sever, bencil olmazlar, oysa köpek sevenler hükmetmeyi emretmeyi ve hakim olmayı severler...diyordu yazar ve ben de sonuna kadar haklı olduğunu düşünmüştüm...röportajı bulabilsem keşke tamamen kedier ve insanlar üzerine idi(köpekleri de severim bu arada ama tercihim herzaman kediden yanadır)...

ben de çok istiyorum ama bahçeli bir ev almadan namümkün gübü görünüyor :((( ha bu arada köpek kulübesi diye bişey vardır ama kedi kulübesi yoktur...(köpeklerin bahsi geçince sevmiyorum ya da kötülüyorum zannedilmesin lütfen çünkü değil :)))

Mantıklıı. Düşündüm de evet....

Kedilere kaptırmışım onların başına buyruk olduklaırnı yazmayı unutmuşum. Haklısınız kediyi siz değil kedi sizi seviyor yani o sitemezse onu mıncıramıyorsunuz yoksa cırmalayabiliyor..

Ama güvendiği ve sizin sevginizden emin olduğunda zaten sokuluyor ki :))

Son düzenleme:
Mantıklıı. Düşündüm de evet....

Kedilere kaptırmışım onların başına buyruk olduklaırnı yazmayı unutmuşum. Haklısınız kediyi siz değil kedi sizi seviyor yani o sitemezse onu mıncıramıyorsunuz yoksa cırmalayabiliyor..

Ama güvendiği ve sizin sevginizden emin olduğunda zaten sokuluyor ki :))

belki de erkekleri kediler sayesinde evcillerşitebiliriz :))))) kedinizi kesinlikle eşinizle paylaşın birlikte bakın :)))

cigdem benim esim cok evcil bir insan zaten
valla kahkaha attim okuyunca bu satirini ya kedi yuzunden kendini iyi hissetmezde
disari atarsa diye en cokta onu dusundum :))))
olur ya ciddi anlamda killara sinir olur evde kalmak istemez zaten bu calisma temposuyla bir tek hafta sonu kaliyor ama yinede iste..
okudugun yazi cok mantikli aslinda kopek almam evime mesela onlara o kadar sempatim yok
sadece kedi illada kedi diyorum
ama esim kopek sevmez evde ama kopekleri kediye tercih ediyor bunun temelide senin o yazidaki durum olduguna inaniyorum.. ama sadece cikarsiz umarsiz karsiliksiz sevebilmektir kediyi sevmek
onlarin "ne zaman cani isterse" tutumlari cok hosuma gidiyior
kendime cok yakin hissediyorum..
besleme ve terbiye etme olayini iyice arastiracagim ama
hazir mamalar hem cok kotu kokuyor hemde ne oldugu belli degil

cigdem benim esim cok evcil bir insan zaten
valla kahkaha attim okuyunca bu satirini ya kedi yuzunden kendini iyi hissetmezde
disari atarsa diye en cokta onu dusundum :))))
olur ya ciddi anlamda killara sinir olur evde kalmak istemez zaten bu calisma temposuyla bir tek hafta sonu kaliyor ama yinede iste..
okudugun yazi cok mantikli aslinda kopek almam evime mesela onlara o kadar sempatim yok
sadece kedi illada kedi diyorum
ama esim kopek sevmez evde ama kopekleri kediye tercih ediyor bunun temelide senin o yazidaki durum olduguna inaniyorum.. ama sadece cikarsiz umarsiz karsiliksiz sevebilmektir kediyi sevmek
onlarin "ne zaman cani isterse" tutumlari cok hosuma gidiyior
kendime cok yakin hissediyorum..
besleme ve terbiye etme olayini iyice arastiracagim ama
hazir mamalar hem cok kotu kokuyor hemde ne oldugu belli degil

umarım olmaz o da sever :))))))
benim de en sevdiğim yanlarından biri o ve söylediğin gibi "sevginizi hissedip güvenirlerse kendiliğindensokulurlar" kısmı vee de de çok temiz oldukları içinmidir nedir eve daha çok yakıştırıyorum..köpek bahçe hayvanı (köpeğin sağlığı ve psikolojisi açısından da) kedi ev hayvanı gibime geliyor benim....

kaplanları bile eğitebilirsiniz ama insanlar eğlensin diye kedileri bir çemberden asla atlatamazsınız...

Back
X