Kedi severler

ilk kedimiz 2 yil once ailemize katildi , 1 yil once 2. kedimiz ailemize katildi. ikisi cok guzel oynuyorlar, asilari yapiliyor, kisirlastirildilar. ikisi de kisa tuylu oldugu icin tuy dokulme sorunumuz olmuyor.kaliteli kedi kumu alirsan ve hergun temizlersen asla koku yapmiyor.16 yasinda oglum var o da esimde kedilerimizi cok seviyoruz , 3 hafta once esim disarda yavru kedi bulmus, hastaydi, gozleri akiyordu ve bir tirnagi ters donmustu ,onu oyle gorunce icim parcalandi hemen aldim eve getirdim , veterinere goturdum tedavisi yapildi.simdi 3 tane tirnagi yok. o kadar tatliki kimseye vermeye kiyamadik veeee 3. kedimizde olduuukaydirigubbakcemile5 ben esinin de sevecegine inaniyorum hele yavru kedilere kimse dayanamaz...:lepi:

:1hug:
süpersın canımmmm

Biz ailecek çok seviyoruz annemlerde sadece evin içerisinde beslediğimiz 5 kedimiz sokakta beslediğimiz 30 a yakın kedimiz var.Ama inanın seven için bile çok büyük bir sorumluluk ki sevmeyen biri için inanın büyük eziyet olacaktır.Denmemeli bile bence çünkü alınan kedi için sonrası büyük hüsran.Biz artık bizimkilere insanmış gözüyle baktığımız için çok üzülüyorum alıp bırakılan hayvanlara.Kıl işine gelince %100 olacaktır,çaresi yok maalesef...İğne,sarımsak hapı hepsi tarafımızdan denenmiştir.Ve kediler çok özgürlüklerine düşkündür,nerde rahat ederse gider yerleşir.O yüzden şu odaya sokmayız,şurda yatamazsın maalesef pek gerçekçi çözümler olmuyor.Dışarıdaki gördüğünüz hayvanları besleyerek kedi özleminizi giderebilirsiniz.

Ayrı zamanlarda, dört farklı kediyi evinde beslemiş biri olarak evde kedi beslemeyi asla tavsiye etmiyorum. Kedinin doğasına aykırı ev ortamı. Özgürlüklerine çok düşkün bir varlık olduklarından, bir zaman sonra sen mi evin sahibi o mu evin sahibi demeye başlıyorsun. Evde kedi varken temizlik olmuyor, ki ne kadar temizim dense de. Kumuna kakasını yapıyor oturuyor, temizlik içgüdüsüyle, poposunu yalamaya başlıyor. Bu davranışı sevene batmıyor ama, sevmeyen biri için mide bulandırıcı. O odaya sokmam bu odaya bastırmam gibisinden davranışlar bir süre sonra kediyi sinirli ve asabi yapıyor çünkü kediler ses tonundan fazlasıyla etkilenen hayvanlar. Doğrusu yasakları da pek tınlamıyorlar yani.
Tüy sorunu keza başlı başına bir dert. En kalitelisinden yemle beslesen de oluyor, hatta belli dönemlerde berbat artıyor. Kendi saçından, eşinin kılından sorun yaşıyorsan kedinin kıllarını da listeye eklemelisin.
Şu var ki, kediler gerçekten harika oyunbazlar, otur saatlerce izle. Kişinin ruh halini olumlu etkiliyor, tabii oyunbaz ve uyumlusuna denk gelirsen. Anne sütünü fazla içememiş kediler asabi oluyor söylemeliyim. Gördüğü ilginin minnettarlığını davranışlarıyla hemen gösteriyor bu hayvanlar. Son beslediğim kedimi bulduğumda üzerinde bozuk para büyüklüğünde kıl dökülmesi vardı. Veterinere götürdüğümde tüylerinin mantardan döküldüğünü öğrendim. Aşıları yapıldıktan sonra yavru hemen iyileşti ve yavru bir kuzu gibi besilendi. Beni hiç bırakmayıp, arabayı her parkedişimde beni karşıladı, kendince ne konuşuyorsa artık, sözleriyle serenat yaparak gönlümü aldı. Kokpite, kaputa, koltuğa çıkarak, ayaklarıma dolanarak 'ben geldim, burdayım' gibisinden davranışlar sergilerdi.
Kedi işi maddi külfeti olan bir şey. Beslemek ayrı bir dert. Kumuydu, aşısıydı, bakımıydı derken küçük de olsa bir imkan gerektiriyor. Eve bir kedi alayım da ben ne yersem o da yesin demek olmuyor. Bitine piresine, kılına kurduna hep bakım gerekiyor. Dört ayaklı bir çocuk gibi yani...

Ayrı zamanlarda, dört farklı kediyi evinde beslemiş biri olarak evde kedi beslemeyi asla tavsiye etmiyorum. Kedinin doğasına aykırı ev ortamı. Özgürlüklerine çok düşkün bir varlık olduklarından, bir zaman sonra sen mi evin sahibi o mu evin sahibi demeye başlıyorsun. Evde kedi varken temizlik olmuyor, ki ne kadar temizim dense de. Kumuna kakasını yapıyor oturuyor, temizlik içgüdüsüyle, poposunu yalamaya başlıyor. Bu davranışı sevene batmıyor ama, sevmeyen biri için mide bulandırıcı. O odaya sokmam bu odaya bastırmam gibisinden davranışlar bir süre sonra kediyi sinirli ve asabi yapıyor çünkü kediler ses tonundan fazlasıyla etkilenen hayvanlar. Doğrusu yasakları da pek tınlamıyorlar yani.
Tüy sorunu keza başlı başına bir dert. En kalitelisinden yemle beslesen de oluyor, hatta belli dönemlerde berbat artıyor. Kendi saçından, eşinin kılından sorun yaşıyorsan kedinin kıllarını da listeye eklemelisin.
Şu var ki, kediler gerçekten harika oyunbazlar, otur saatlerce izle. Kişinin ruh halini olumlu etkiliyor, tabii oyunbaz ve uyumlusuna denk gelirsen. Anne sütünü fazla içememiş kediler asabi oluyor söylemeliyim. Gördüğü ilginin minnettarlığını davranışlarıyla hemen gösteriyor bu hayvanlar. Son beslediğim kedimi bulduğumda üzerinde bozuk para büyüklüğünde kıl dökülmesi vardı. Veterinere götürdüğümde tüylerinin mantardan döküldüğünü öğrendim. Aşıları yapıldıktan sonra yavru hemen iyileşti ve yavru bir kuzu gibi besilendi. Beni hiç bırakmayıp, arabayı her parkedişimde beni karşıladı, kendince ne konuşuyorsa artık, sözleriyle serenat yaparak gönlümü aldı. Kokpite, kaputa, koltuğa çıkarak, ayaklarıma dolanarak 'ben geldim, burdayım' gibisinden davranışlar sergilerdi.
Kedi işi maddi külfeti olan bir şey. Beslemek ayrı bir dert. Kumuydu, aşısıydı, bakımıydı derken küçük de olsa bir imkan gerektiriyor. Eve bir kedi alayım da ben ne yersem o da yesin demek olmuyor. Bitine piresine, kılına kurduna hep bakım gerekiyor. Dört ayaklı bir çocuk gibi yani...

vereliniortak Katılıyorum sana, çok güzel yazmışsın. Benim de kedim vardı, şimdi başka bi tanıdığın evinde artık, hem de manitasıyla :PPPPP :))

ben size pek katılmıyorum hanımlar :)
kendimi bildim bileli kedim vardı.
Şu anda da 3,5 yaşında bir pisimiz var. kediler evde yaşamak için çok uyumlular bence. öyke ki Köpük mutfak tezgahına asla çıkmaz, yemek masamız cam kenarındayken de oradan dışarı bakmayı severdi ama bir tane tabak bile koymuşsak asla çıkmaz... bir iki kez uyarırsanız öğrenmeye çok yatkınlar.
Köpük tüylü bir kedi ama maması,vitamini vs dikkat edilirse tüyleri dökülmüyor. aradabir taramakta gerekebilir tabi.
yok ben masraf yapmam, tüyüyle falan uğraşamam derseniz tüylü bir cins seçmezsiniz...
kumuna oturuyor,sonra orayı yalıyor evet ama bu onun doğası. üstelik onların tükürüğünde antiseptik olduğunu bilmeyen yoktur sanırım. dolayısıyla hijyen ötesi...
köpük bizi çok sahiplendi ve başka hiçbir hayvana töleransı yok, öyle olmasaydı eminim evimizde o güzel canlardan birsürü daha olurdu.
bunun dışında bi süre sonra bebek sahibi olmakta istiyoruz ve şu ara en sinir olduğum şey "e çocuk olunca verirsiniz kediyi" sözü.
nasıl bişey anlamıyorum. evimizin, ailemizin bir ferdi o bizim artık. bebeğimiz de Köpükle oynayarak büyüyecek...

Katılımına teşekkürler Berrakada. Kedi beslemek gerçekten sabır isteyen bir iş. Hele biri seviyor diğeri sadece katlanıyorsa, katlanan kişi için ilerleyen günler tahammülsüzlük demek.Ben bile artık uzaktan seviyorum, eve kedi sokmak mı, asla!

Son düzenleme:
sokaktan kurtarılan bir can bir candır...

her eve 4 ayaklı:lepi:

Merhaba arkadaslar, hepinize ayri ayri tesekkurler..
Güzel seyler ögrendim paylastiginiz bilgilerle.
birinci katta oturuyorum ve bahcemiz yok ancak disari cikma sansi var pencereden
buyudugu zaman tabiiki ve yalniz kalir dogasina aykiri evde fazla durmasi
dusuncesi dogru olsada
Isin dogrusu binlerce sokak kedisi var ve barinaklardaki kedilerin sonu malum
bu yuzden fazla vicdan yapmiyorum bu konuda..
bakimini ve terbiyesini ustlenecegim tabiiki
ve bir oda bir salon oldugundan her yere girecek kedi. yatak odasina girmeme gibi sansi yok
sadece dusunmeye aldim kendimi
esimde tamam diyor bir sey demiyor hatta yorumlari okudu
hosunada gitti sanki..
en buyuk ablaminda iki kedisi var ikinci bebegine hamileyken hastahanede yigenimin pampersini
eve goturdu kediye koklatti enistem
yigenim eve geldiginde yadirgamasin alissin diye
ve bebis eve geldigi zaman kedinin yaptigi uzaktan seyretmek oldu
bebek oldugunu ve hassas bir durum oldugunu biliyordu gitmiyordu yanina
ama yatak odasinin kapisindan ayrilmiyordu hep gozluyordu :)
alerji sorunu yasanmadigi muddetce bir zarari yok diye dusunuyorum
ama kesinlikle tuylere bakilmasi gerek..

Merhaba arkadaslar, hepinize ayri ayri tesekkurler..
Güzel seyler ögrendim paylastiginiz bilgilerle.
birinci katta oturuyorum ve bahcemiz yok ancak disari cikma sansi var pencereden
buyudugu zaman tabiiki ve yalniz kalir dogasina aykiri evde fazla durmasi
dusuncesi dogru olsada
Isin dogrusu binlerce sokak kedisi var ve barinaklardaki kedilerin sonu malum
bu yuzden fazla vicdan yapmiyorum bu konuda..
bakimini ve terbiyesini ustlenecegim tabiiki
ve bir oda bir salon oldugundan her yere girecek kedi. yatak odasina girmeme gibi sansi yok
sadece dusunmeye aldim kendimi
esimde tamam diyor bir sey demiyor hatta yorumlari okudu
hosunada gitti sanki..
en buyuk ablaminda iki kedisi var ikinci bebegine hamileyken hastahanede yigenimin pampersini
eve goturdu kediye koklatti enistem
yigenim eve geldiginde yadirgamasin alissin diye
ve bebis eve geldigi zaman kedinin yaptigi uzaktan seyretmek oldu
bebek oldugunu ve hassas bir durum oldugunu biliyordu gitmiyordu yanina
ama yatak odasinin kapisindan ayrilmiyordu hep gozluyordu :)
alerji sorunu yasanmadigi muddetce bir zarari yok diye dusunuyorum
ama kesinlikle tuylere bakilmasi gerek..

sen harikasın o zamanolumunekankayizsmile

Bizimde daha aramıza çok yeni katılmış olan bir kızımız var.
Bizdede durum tam tersiydi eşim deli gibi seviyor kedileri...
Sokakta kedi gördüğünde sevmeden dokunmadan geçmeyecek kadar çok seviyor
Ve yıllardır istiyordu hep olmaz diyordum, kaç defa kaç defa...
Evde olmaz tüy olur falan diye
Ben şehir dışındayken eşim biraz punduna getirdi beni arkadaşımda siyam yavrusu var alıyım mı diye defalarca sordu, bende düşünüyüm diye geçiştirdim...başkasına verecek yoksa falan filan derken iyi peki deyiverdim :) Hanfendi ben yokken geldi yerleşti bile eve, bende gelene kadar merak endişe falan derken...şimdi kucağımdan inmiyor çok akıllı bazen çok yaramaz oyun istiyor sonra bir bakmışsın saatlerce uyuyor. Siyamlar kısa tüylü olduğu için tüy sorunu pek olmazmış şansımız bu yoksa tüy olayı can sıkıcı. Gece yatak odasının kapısında biraz miyavlıyor benide alın diye, umudu kesince koltuğuna kıvrılıp yatıyor.
Niye anlattım aynı eşinin durumundaydım çünkü, eşim çok istiyor diye iyi bari dedim ilk bir gün dokunmadım bile. Şimdiyse eşim bizi kıskanır oldu o derece seviyor beni bende onu...

Hayvan seviyorsanız bazı fedakarlıkları göze alacaksınız çünkü o da bir canlı biblo değil ki süs diye kenara koyup seyredesin..

Bizimde daha aramıza çok yeni katılmış olan bir kızımız var.
Bizdede durum tam tersiydi eşim deli gibi seviyor kedileri...
Sokakta kedi gördüğünde sevmeden dokunmadan geçmeyecek kadar çok seviyor
Ve yıllardır istiyordu hep olmaz diyordum, kaç defa kaç defa...
Evde olmaz tüy olur falan diye
Ben şehir dışındayken eşim biraz punduna getirdi beni arkadaşımda siyam yavrusu var alıyım mı diye defalarca sordu, bende düşünüyüm diye geçiştirdim...başkasına verecek yoksa falan filan derken iyi peki deyiverdim :) Hanfendi ben yokken geldi yerleşti bile eve, bende gelene kadar merak endişe falan derken...şimdi kucağımdan inmiyor çok akıllı bazen çok yaramaz oyun istiyor sonra bir bakmışsın saatlerce uyuyor. Siyamlar kısa tüylü olduğu için tüy sorunu pek olmazmış şansımız bu yoksa tüy olayı can sıkıcı. Gece yatak odasının kapısında biraz miyavlıyor benide alın diye, umudu kesince koltuğuna kıvrılıp yatıyor.
Niye anlattım aynı eşinin durumundaydım çünkü, eşim çok istiyor diye iyi bari dedim ilk bir gün dokunmadım bile. Şimdiyse eşim bizi kıskanır oldu o derece seviyor beni bende onu...

işte bu alkisalkisalkis

konu sahibi bence mutlaka al gerçekten seviyorsan. bazı arkadaşların dediği gibi bu bıcırıklarda şeytan tüyü var. benim babam hiç sevmezdi kedileri. kokar, hastalık taşır, tüyü çıkar ordan burdan diye..
sonra biraz emrivaki oldu ama aldık kediciği, yaptığı oyunlar, sakarlıklar, çalışan her türlü elektronik ev eşyasının karşısında hipnoz olmuş gibi şapşallaşması :) her türlü sevdirir o kendini sen o işi kediciğe bırak :) kapı açılınca binaya fırlıyo benimki. ben nasılsa gelir diye umursamıyorum artık ama sen birde babama sor :D 5 dakikada bir geldimi bu, nerde kaldı, kaybolacak diye yerinde duramıyor. eşin kabul etmişken bence kaçırma fırsatı
kaydirigubbakcemile2

Babam tam bır kedı hastasıdır.
Evımız musıt oldugu ıcın tam sayısını hatırlamasam da,
8-10 tane kedımız vardı.
Severkern ıyı hos oluyorlarda, su tuy meselesı yok mu,
delı ederdı hem benı hem annemı.
Terasımızda bır yuva yapmıstık onlara ama,
daırenın kapısını ne vakıt acık bulsalar,
gırerdıler ıcerı, bırde bakarsın mutfakta tezgahın ustune cıkmıs!
Ay ne ıgrenctı!
Annem, 'ben daha fazla dayanamayacagım' dedı ve gonderdıler.

Ben ıse jack russell ıstemısımdır hep.
Ogrencıyken bır komsumuz bıze kopegını bırakana dek.
Bır kac gun bızde kaldı.
Bır gun ev arkadasım ve ben dısarı cıktık, gızmo yu evde bırakıp..
Dondugumuzde butun yastıklarımız, yatagımız pıslık ıcındeydı (:
O gunden sonra gızmo ya da veda ettık,
jack russell ı hayallerıme de.

Babam tam bır kedı hastasıdır.
Evımız musıt oldugu ıcın tam sayısını hatırlamasam da,
8-10 tane kedımız vardı.
Severkern ıyı hos oluyorlarda, su tuy meselesı yok mu,
delı ederdı hem benı hem annemı.
Terasımızda bır yuva yapmıstık onlara ama,
daırenın kapısını ne vakıt acık bulsalar,
gırerdıler ıcerı, bırde bakarsın mutfakta tezgahın ustune cıkmıs!
Ay ne ıgrenctı!
Annem, 'ben daha fazla dayanamayacagım' dedı ve gonderdıler.

Ben ıse jack russell ıstemısımdır hep.
Ogrencıyken bır komsumuz bıze kopegını bırakana dek.
Bır kac gun bızde kaldı.
Bır gun ev arkadasım ve ben dısarı cıktık, gızmo yu evde bırakıp..
Dondugumuzde butun yastıklarımız, yatagımız pıslık ıcındeydı (:
O gunden sonra gızmo ya da veda ettık,
jack russell ı hayallerıme de.

tezgaha çıkmaması gerektiğini öğretebilirdiniz, sonuçta onlar bizim gibi düşünemezler.
ama sanırım siz kolay yolu seçip onları göndermeyi seçmişsiniz...
umuyorum sokağa değildir...
zaten ben açıkçası sokak hayvanlarından çok, bir mazeretle sokağa bırakılmış hayvanlara üzülüyorum,çünkü malesef onların sokağa döndülerinde pek şansı olmuyor...

tezgaha çıkmaması gerektiğini öğretebilirdiniz, sonuçta onlar bizim gibi düşünemezler.
ama sanırım siz kolay yolu seçip onları göndermeyi seçmişsiniz...
umuyorum sokağa değildir...
zaten ben açıkçası sokak hayvanlarından çok, bir mazeretle sokağa bırakılmış hayvanlara üzülüyorum,çünkü malesef onların sokağa döndülerinde pek şansı olmuyor...

Haklısın belkı ama, aılemde ben dahıl kımse nasıl egıtebılılecegımız hakkında en ufak bılgıye sahıp degıldık.
Kesınlıkle sokaga bırakılmadı, kaldı kı babam sokakta gordugu her kedı-kopegı eve getırmek ısterdı.
Evı musaıt olan ıkı arkadasına verdı babam, her ne kadar gonullu olmasa da.
Sokak hayvanları benım ıcın bır ınsandan farksızdır.
Her soguk kıs gunlerınde onları ve elbette ınsanları dusunurum.
Bazen sokak hayvanlarının ulasabılecegı yerlere ekmek bırakırım.
Dedım ya, onların bır ınsandan farkı yok benım ıcın.

ben şahsen kedi köpekten pek haz etmem.
Evimin içinde istemem.Eşim çok istese bile müsade edemeyeceğim birşey.
He oldu da müsade ettim.En ufak bir kıl tüyde biryere pislediğinde dilimden kurtulumaz.

Her Eve 4 ayaklııııııııı:lepi:

pisiciğinizi aldınız mı arkadaşım???

alll yavrum kuzumm kesınliklee al... anladıgım kadarıyla kocan senı cok sevıyo ve vıcdanlı bır adam.
o mınnacık seyın sımarıklıklarını gorunce ona tabir-i caize tapacak alkisalkisalkis
bızım evde var 1 dene 10 gunlukken buldum zıppırımı.göbeii daha düşmemiştibilmiyorumkismile
yaşarmı,yaşamazmı derkennn sımdı 3 yasında 5.5 kılo agırlıgında kocaman bi aslan oldu..

öyleee güzel gönül alıyoo öyle şirin kı....
ayyyy yazarken bile özledimm.

kıl tüy derdine gelince ondan once mobılya derdı var:1:
her yeri yoluyo hele deri mobilyaların içine okuyoodelikafadulden
kurbannnn olsun ona mobilyalar gözunu gözümedıkıpp tatlı tatlı bakması yeter.telefon alarmı calarken burnumu hafıfce'kalk hadi uykucu'dıye ıssırması yeter...

bide alacaksan erkek alma evi pisler koku bırakmak için dişi kedıler etmez.
pekk temız benım kızımmmm pekkk:D

Back
X